Jak to się zaczęło?

(cała reszta)

Jak to się zaczęło?

Postprzez aqua w 10 Mar 2010 21:41

Taki off-top na temat jak to się zaczęło, że zaczęliście słuchać Linkin Park?? Może usłyszeliście ich kawałek i wam się spodobał? A może to dzięki waszym znajomym, wujkom, dziadkom? Tak więc czekam na odpowiedzi :)

Moja przygoda z Linkin Park zaczęła się od tego filmiku: http://smialy84.wrzuta.pl/film/5nLtwqfl ... umb-encore

Tak siedziałam sobie w poszukiwaniu ciekawych rzeczy i natknęłam się na to. Baardzo spodobał mi się wokal Chestera i przewijałam filmik tylko od momentu, kiedy on śpiewał ;) Pomyślałam, że to może być ich jedyne dobre wykonanie. Ale natknęłam się na m.in. "In the end", "Don't stay" czy "Given up".
I tak to się zaczęło :)
"These wounds, they will not heal
Fear is how I fall"
Awatar użytkownika
aqua

Dołączenie: 23 Sty 2009 18:31
Miejscowość: Łódź

Jak to się zaczęło?

Postprzez robaczek w 10 Mar 2010 22:06

fajny temat :D

ja obejrzałam w MTV u babci Numb. jeden raz, drugi, trzeci... spodobało mi się i wkrótce znałam teks na pamięć :) po powrocie z wakacji chciałam więcej. okazało się, że kolega posiada Meteorę i przegrał mi na kasetę. zaczęło się słuchanie po kryjomu (rodzice w gimnazjum nie pozwalali mi słuchać takiej muzyki :P), potem bardziej jawnie. i tak od kawałka do kawałka, wsiąknęłam :)
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Jak to się zaczęło?

Postprzez niqus w 10 Mar 2010 22:47

jakbym była upierdliwa, to bym powiedziała, że ten temat równie dobrze można by podczepić pod "Skąd się wziąłem?", albo "Jezdem nowy/a", ale ten pierwszy jest o naszej stronie, a w drugim już mi wystarczająco spamujecie :P

także wracając do tematu:
około 2001 zobaczyłam w telewizji klip do In the End (jestem pewna, że trochę wcześniej widziałam też klip do OSC, chociaż ten mnie raczej bardziej odrzucił, niż zachęcił) i "zakochałam" się w Chesterze xD
teledysk mnie zahipnotyzował, uznałam go za istne dzieło sztuki, głos Chestera tak samo, a sama muzyka, mimo że była podobna* do Limp Bizkit, którego wtedy słuchałam, jakoś bardziej przypadła mi do gustu
przez pierwsze dwa lata, zarażałam wszystkich znajomych z gimnazjum, a zwłaszcza moją przyjaciółkę z tamtego okresu, a w 2003 odkryłam to forum :]

* przynajmniej, tak WTEDY uważałam ;D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Jak to się zaczęło?

Postprzez bbartek w 11 Mar 2010 12:06

Jak miałem jakieś 8 lat mój tata dość dużo słuchał LP. Pamiętam moją pierwszą piosenką jaką usłyszałem było "Somewhere I Belong", jednak na początku muzyka jaką tworzyli Linkini mi się nie podobała... Dopiero jakieś 2 lata później poszedłem do kolegi który okazał się fanem LP. Usłyszałem u niego "In The End", później jeszcze kilka piosenek (w tym także Somewhere I Belong) i skojarzyłem to że mój tata ich słuchał... Dopiero wtedy spodobała mi się ich muzyka i zacząłem słuchać ich nałogowo. :P
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Jak to się zaczęło?

Postprzez robaczek w 11 Mar 2010 12:14

bbartek, fajnego masz tatę :)

mi Meteora spodobała się od razu, ale potrzebowałam trochę czasu, żeby przekonać się do HT. na początku byłam przerażona tymi wszystkimi ostrymi kawałkami...
cóż, do każdej muzyki trzeba dorosnąć ;)
Awatar użytkownika
robaczek

Jak to się zaczęło?

Postprzez bbartek w 11 Mar 2010 13:49

bbartek, fajnego masz tatę :)

Dzięki ;)

na początku byłam przerażona tymi wszystkimi ostrymi kawałkami...

Ja miałem dokładnie to samo... W wieku ośmiu lat nie była to muzyka dla mnie, za ciężka była. :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Jak to się zaczęło?

Postprzez Darth Dream w 11 Mar 2010 15:23

jakbym była upierdliwa, to bym powiedziała, że ten temat równie dobrze można by podczepić pod "Skąd się wziąłem?", albo "Jezdem nowy/a", ale ten pierwszy jest o naszej stronie, a w drugim już mi wystarczająco spamujecie :P

I święta racja. W sumie myślałem, ze mamy już podobny temat, ale błądzić na forum jest rzeczą ludzką...

Ja już nie pamiętam dokładnie, jak to się dokładnie wszystko zaczęło. Na pewno gdzieś w latach 2000-2003 o uszy obiło mi się Crawling i In the end. W 2004 polubiłem obie wersje Numb i jak leciały w radiu, to nagrałem je sobie na kasetę. Lubiłem też trochę Cure for the Itch i Lying From You. W sumie to mi wystarczało do tego, by nazywać się "fanem".

Jako że zacząłem podążać w kierunku rocka progresywnego, przestałem słuchać LP. W 2008 dzięki mojej eks-dziewczynie, która była wielka fanką LP, w ręce wpadło mi Minutes to Midnight i to był pierwszy album LP, który posiadałem w całości. Trochę mi się podobał, ale nie uważałem go za specjalnie udany. Lubiłem słuchać singli z tej płyty i to chyba wszystko. Później moja dziewczyna skombinowała mi Meteorę i Hybrid Theory. Ten ostatni album uznałem za niezły, a Meteorę za dno totalne. Ale jakoś tak powolutku, powolutku się przekonywałem, zdobywałem kolejne albumy i w końcu, na początku pięknego roku 2010 zostałem w końcu fanem, takim już z prawdziwego zdarzenia. Oczywiście, LP nie jest i raczej nie będzie moim ulubionym zespołem ale bardzo ich muzyka mi się podoba.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Re: Jak to się zaczęło?

Postprzez robaczek w 11 Mar 2010 19:20

Black Dream napisał(a): Ale jakoś tak powolutku, powolutku się przekonywałem, zdobywałem kolejne albumy i w końcu, na początku pięknego roku 2010 zostałem w końcu fanem, takim już z prawdziwego zdarzenia.

pamiętam te wszystkie kłótnie z Tobą i "Chester beznadziejnie śpiewa, w ogóle jaki on ma głos! a Brad! przecież on nie umie grać na gitarze..." :P
Awatar użytkownika
robaczek

Jak to się zaczęło?

Postprzez ZuzaBr. w 11 Mar 2010 20:53

No więc... To wszystko przez mojego kumpla o ksywie "Chester: xD To było w podstawówce, wszyscy mówili na niego Chester więc i jak tak mówiłam i w końcu kiedyś zapytałam się kumpeli dlaczego Chester, a ona na to, że tak ma na imię wokalista zespołu, którego on słucha i jest fanem. Szczerze: obleciało mi to :) Ale kiedy pod koniec szóstej klasy mieliśmy w szkole "Mini Playback - Show" właśnie TEN kumpel wbił na scenę w ciemnych okularkach, w czarnej skórze i glanach. Najpierw był puszczany fragment teledysku a potem jego wykonanie. OCZYWIŚCIE piosenka wpadła mi w ucho! Po powrocie do domu (chyba po raz pierwszy) dziękowałam Bogu, że mam neta i gadu. Od razu do niego napisałam (chciałam znać tytuł tej BOSKIEJ piosenki). Oczywiście napisał że to What I'Ve Done po czym zaczął zasypywać mnie wieloma linkiami na yt. Pamiętam tylko kilka, na pewno były to linki do Numb Encore, Numb, In The End i Leave All Out The Rest. Następnie przesłał mi link do "cioci Wiki" który zawierał "spis piosenek i albumów". I to był początek! ZAKOCHAŁAM SIĘ W NICH I zarażałam tą miłością innych. < Poznawanie Linkin Park trwało przez cały czerwiec, a po jakimś czasie, może po pół roku, odpaliłam kompa i tak zwyczajnie wpisałam "linkinpark.pl :D Tak TO SIĘ ZACZĘŁO!!!! :D
Now What The Hell Are You Waitin For?!?!
Awatar użytkownika
ZuzaBr.

Dołączenie: 07 Gru 2008 16:41
Miejscowość: Poznań

Jak to się zaczęło?

Postprzez sochagol w 11 Mar 2010 20:54

Znajomy znajomego prowadził audycję w radiu internetowym. Dostałem link wbiłem, słuchałem z nudów. Wtedy jeszcze nie byłem aż tak za muzyką rock metal itp. I usłyszałem Forgotten. Moje podniecenie tą piosenką było niewyobrażalne :P Później In The End, From The Inside, Faint i tak do teraz :)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Jak to się zaczęło?

Postprzez kasiula w 12 Mar 2010 00:52

hm. u mnie było tak:
w pewne wakacje, jak każdego roku (z tym, że nie pamiętam już dokładnie którego tym razem) przyjechało do mnie moje kuzynostwo. dwie dziewuszki (jedna w moim wieku, druga dwa lata młodsza) i chłopczyk (ten zaś dwa lata starszy). pamiętam dokładnie, że Karolina - ta w moim wieku - zabrała ze sobą odtwarzacz mp3 i tym oto sposobem zrzuciłam sobie na sprzęt całą jego zawartość. oczywiście były tam wszystkie dotychczas wydane albumy LP i mnóstwo innych, pojedynczych utworów różnych wykonawców. LP znałam dużo wcześniej, chociażby z takich programów jak właśnie MTV, ale aż tak bardzo nie zagłębiałam się w ich twórczość. cała ta trójka sprawiła jednak, że zaczęłam słuchać chłopców coraz częściej, wertować przeróżne strony w poszukiwaniu jak największej informacji o nich i ogólnie zainteresowałam się nimi bardziej niż dotychczas. tym oto sposobem trafiłam na to forum.
i to już chyba wszystko, co najważniejsze w temacie.

ja jednak, w przeciwieństwie do niektórych z Was, nie napastowałam Linkinami wszystkich dookoła xD swoje preferencje muzyczne raczej zachowuję dla siebie i wolałabym, żeby nikt zbytnio nie wiedział, czego słucham. mam swój taki mały światek, do którego zewnętrzne otoczenie nie ma dostępu i już moja w tym głowa, żeby stać na straży :]
a poza tym. gdybym tak zawzięcie rozprawiała o Linkinach, ktoś w końcu mógłby wpaść na genialny pomysł poszperania w necie i natknąłby się na niejaką Kasiulę, którą pewnie skądś zna i nigdy wcześniej nie podejrzewał o spamowanie na takim właśnie forum :P

that's all. a na koniec dodam jedynie, w co nigdy nie wątpiłam, że kuzyni to fajna sprawa ;)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Re: Jak to się zaczęło?

Postprzez Darth Dream w 12 Mar 2010 13:44

Robak napisał(a):pamiętam te wszystkie kłótnie z Tobą i "Chester beznadziejnie śpiewa, w ogóle jaki on ma głos! a Brad! przecież on nie umie grać na gitarze..." :P

Bo nie umie :twisted:
He he, żartuję...
Czyli wygląda na to, ze z naszego forum ja i Niqus najdłużej znamy LP...
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Jak to się zaczęło?

Postprzez ZuzaBr. w 12 Mar 2010 20:36

Hmm... Na to wychodzi :D Ja jestem <w porównaniu do was> "młodym fanem" ;)
Now What The Hell Are You Waitin For?!?!
Awatar użytkownika
ZuzaBr.

Dołączenie: 07 Gru 2008 16:41
Miejscowość: Poznań

Jak to się zaczęło?

Postprzez sweeney w 12 Mar 2010 20:59

hmm chyba wyjdzie na to, że "najmłodszym fanem" jestem ja :P
Wiec zaczełam słuchac LP w 2008 roku, gdy usłyszałam w radiu "Leave Out All The Rest", piosenka ta do tej pory jest dla mnie magiczna... :D Oczywiście wcześniej słyszałam min. In the end, czy crawling, ale nie kojarzyłam zespołu który je wykonuje. "osłuchiwałam" sie nimi całe wakacje, i poprostu zakochalam w wokalu Chestera.
Poza tym mam tak jak Kasiula, nie dziele się moja muzyka ze wszystkimi, tworze sobie swoj prywatny swiat, do ktorego wiekszosc nie ma dostepu :)
Uwielbiam ten stan, kiedy mam słuchawki w uszach i jedyne czym się przejmuję to to, czy da się jeszcze pogłośnić.
Awatar użytkownika
sweeney

Dołączenie: 08 Mar 2010 18:56
Miejscowość: Radom

Jak to się zaczęło?

Postprzez Don't-care w 12 Mar 2010 23:46

Panieeeeeee... kiedy to było?
I jak?
Nie pamiętam.

LP słuchałam... od zawsze.
Nie przypominam sobie życia bez nich O_o

Wiem, że na pewno poznałam ich od znajomej, która gustowała niegdyś w modnym wtedy 'nu-metalu'.
I że mi się spodobali od razu.
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Jak to się zaczęło?

Postprzez gosia21 w 13 Mar 2010 13:32

Ja natomiast LP zaczełam słuchać we wakacje ubiegłego roku!
Na początku czułam do nich wstręt ale kiedy usłyszałam Faint od razu spodobał mi się ten utwór. Potem jak zobaczyłam teledysk do Somwhere I Belon i Crawling zwariowałam na ich punkcie.
Tak mi się spodobał głos Chestera i rap Mike że bez ich piosenek nie mogę wytrzymać.
Znam LP tylko rok ale wiem o nich sporo.
Więc na to wygląda że ja tu jestem "najmłodszą fanką" ale mi to nie przeszkadza.
gosia21

Dołączenie: 03 Lis 2009 19:05

Jak to się zaczęło?

Postprzez zwieR.Z. w 13 Mar 2010 17:11

Przesłanie do ludu: dział Offtopic służy do dyskusji na temat wszystkiego, co nie dotyczy Linkin Park.
Przenoszę.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Jak to się zaczęło?

Postprzez morsmordre w 13 Mar 2010 18:21

Słucham mniej więcej od 4 klasy podstawówki, usłyszałam na vh1, a potem błagałam mamę, żeby mi płytę kupiła, miałam okres, w którym przestałam ich słuchać, ale znów do nich wróciłam :]
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Awatar użytkownika
morsmordre

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:30
Miejscowość: Cieszyn

Jak to się zaczęło?

Postprzez MrPavvelo w 13 Mar 2010 20:28

Dawno usłyszałem "Forgotten", "Crawling", "Faint" i "Numb/Encore" i bardzo mi się spodobały. Potem cała dyskografia i super.
/niqus/ jest taki punkt regulaminu, dotyczący piractwa...
/zwieR.Z./ Dopóki nie rozpowszechnia tego na forum, to jego sprawa. Choć radziłbym się nie chwalić takimi "osiągnięciami".
Oczywiście. ;)

EDIT:
Może trochę urozmaicę swoją historię z LP. Pierwszą ich piosenką jaką usłyszałem, to Numb/Encore na MTV gdzieś z 5-6 lat temu, nie pamiętam dokładnie. Bardzo mi się spodobało, ale jakoś w tym kierunku nie chciałem iść. Inny rock mnie wtedy interesował. Kolejny utwór LP to dopiero New Divide. :D Nawet mi się spodobało i pomyślałem, że posłucham trochę tego zespołu. Od razu po kolei jak leci, każda piosenka wpadała mi w ucho. I tak gdzieś koło września 2009 r. mogłem nazwać się fanem Linkin Park.
Ostatnio edytowany przez MrPavvelo 10 Wrz 2010 16:32, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Jak to się zaczęło?

Postprzez piotrek.gt w 27 Mar 2010 15:48

fajnie że ktoś założył taki temat :D ja jak zwykle spóźniony
oto moja historia:
Jakieś dwa i pół roku temu poszedłem na premierę świetnie zapowiadającego się filmu 'Transformers'. Film okazał się genialny ale co ważniejsze bardzo zainteresowała mnie piosenka na jego końcu(chyba pierwszy raz zostałem tak długo na napisach końcowych). Jak wszyscy tu pewnie wiedzą piosenką tą jest What I've Done i przez bardzo długi czas słuchałem tylko tego utworu, aż w końcu ktoś powiedział mi żebym posłuchał albumu Meteora. Na początku zainteresowały mnie takie kawałki jak Figure 09, Lying From You i Don't Stay. Później zalogowałem się na tej stronce i dalej poszło już z górki :) w tej chwili dzięki wam uwielbiam około 20 utworów Linkin Park, nawet te które na początku wydawały mi się beznadziejne i bardzo często ogladam koncertówki z ich udziałem. Tak więc sądze że mogę nazywać się prawdziwym fanem tego zespołu ;)

Dodam jeszcze że od obejrzenia drugiej części Transformers utwór New Divide jest moim ulubionym kawałkiem LP.
Przypadek? kto wie, osądźcie sami :D
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Jak to się zaczęło?

Postprzez Misia w 04 Kwi 2010 21:50

Mój brata słuchał LP i ich muzyka nawet mi się spodobała. Ale jakoś za nimi nie przepadałam. Później poznałam koleżankę, która ich uwielbia. Więc oglądałam vivę i tam ich piosenka leciała. Spodobała mi się i na internecie zaczęłam słuchać i słucham do teraz xD
Misia

Dołączenie: 23 Mar 2010 21:30

Jak to się zaczęło?

Postprzez LiFi w 04 Maj 2010 12:59

A ja zaczęłam w czerwcu 2007.
Byłam wtedy w strasznym dołku i postanowiłam pooglądać Vive. Nagle puścili teledysk What I've Done. Nie przełączałam, bo zaciekawiła mnie trawa wrastająca w ziemię. Pomyślałam, że tą scenę z trawką gdzieś widziałam (jednak do tej pory nie wiem gdzie xD). Potem strasznie wciągnęła mnie ta piosenka i ją sobie ściągnęłam.
Pewnej soboty odrabiałam lekcje a w radiu leciało Numb. Od razu zgadłam, że to Linkini i pomyślałam, że coś w tym musi być, skoro od razu wiedziałam kto śpiewa. Potem przeczesałam trochę youtube i szczerze powiem, że kilka piosenek mnie przeraziło. Pościągałam wtedy Numb i In the End.
Potem wieczorkiem siedziałam przy TV do 23 (leciało Personality na Vivie z Linkin Park) i zapisywałam tytuły.
Moją muzykę też tak trochę kryję, a po Zmierzchu nawet moja koleżanka lubi ten zespół. Muszę przyznać, że lubię "odkrywać" utwory Linkinów.
A pamiętam jak w wieku 7 lat obiecałam sobie, że nie będę słuchać takich "ryków" (jak to wtedy nazywałam) :)
LiFi

Dołączenie: 03 Maj 2010 18:44

Jak to się zaczęło?

Postprzez kruk. w 07 Maj 2010 18:46

Jak? Bardzo prosto. Od siostry - jest 4 lata starsza i fanką Blink 182, więc orientowała się w rocku.
Pierwszą piosenką LP jaką poznałem był utwór In The End, który strasznie mi sie podobał. od kumpla poznałem utwory z M2M. Potem wiadomo - ściaganie kolejnych tytułów (po kolei: Numb, Papercut, Faint). Po sklepach zaczełem również szukać oryginalnych płyt CD. Pierwsza jaką kupiłem była płyta Hybrid Theory, a później zebrałem cała kolekcje (czyli: HT, Reanimation, Meteora, Live In Texas, M2M, RTR). potem dokupiłem jeszcze płyte FM i DBS. Kupiłem bluze i T-shirt i teraz jestem oficjalnym fanem LP w szkole :D No i teraz pisze na tej stronie.

Koniec. Dziękuje, dobranoc.! ;)
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Jak to się zaczęło?

Postprzez Michał Dziekan w 25 Maj 2010 21:38

Jak ?
Sam nie wiem dokładnie... Nie pamiętam. może z 5 lat. A zaczęło się chyba od jakiegoś filmiku na yt.pl z ich muzyką w tle;)
Aha i ksywkę Chester dostałem wcześniej już od kumpli brata, który kiedyś tak miał i "baton" zaczął mówić na mnie Chester.

Ps. No i później to zaraziłem Zuze:) :lol:
Image
Image
Image

A czemu nikt do tego Cytatu S. Kinga się nie przyczepił ?? ;)
Awatar użytkownika
Michał Dziekan

Dołączenie: 25 Maj 2010 21:12
Miejscowość: Skoki/Pyrlandia

Jak to się zaczęło?

Postprzez lulcia4 w 28 Maj 2010 23:37

Budzik mojego brata- From the Inside a potem to wszystko się rozkręciło ;)
lulcia4

Dołączenie: 07 Kwi 2010 21:18

Następna

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości