Wasza ulubiona płyta

(dyskusje o albumach)

Wasza ulubiona płyta

Postprzez morsmordre w 28 Lut 2010 16:37

Meteora i HT, najlepsze, najoryginalniejsze, najbardziej lubię słuchać.
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Awatar użytkownika
morsmordre

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:30
Miejscowość: Cieszyn

Wasza ulubiona płyta

Postprzez bbartek w 28 Lut 2010 19:04

Meteora i HT, najlepsze, najoryginalniejsze, najbardziej lubię słuchać.

Co do tego że są najlepsze się zgodzę, ale Meteora to tak naprawdę HT tylko w trochę innym wydaniu. ;) Oba krążki są do siebie bardzo podobne...

Wszystkie trzy są najlepsze koniec, kropka. :twisted:
Ale jakbym miał wybierać kolejność to wyglądałaby ona tak:
Meteora
Hybrid Theory
Minutes To Midnight
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Wasza ulubiona płyta

Postprzez ZuzaBr. w 01 Mar 2010 18:31

bbartek napisał(a):ale Meteora to tak naprawdę HT tylko w trochę innym wydaniu. ;)

Wiesz bbartek to zdanie jest nie logiczne i powiedz mi jak coś może być takie samo, ale trochę w innym wydaniu? To tak jakbyś kupił 2 długopisy zupełnie się od siebie różniące, nawet piszące w innym kolorze i o innej grubości, a powiedziałbyś, że są takie same ;)
Now What The Hell Are You Waitin For?!?!
Awatar użytkownika
ZuzaBr.

Dołączenie: 07 Gru 2008 16:41
Miejscowość: Poznań

Wasza ulubiona płyta

Postprzez bbartek w 01 Mar 2010 18:35

Wiesz bbartek to zdanie jest nie logiczne i powiedz mi jak coś może być takie samo, ale trochę w innym wydaniu? To tak jakbyś kupił 2 długopisy zupełnie się od siebie różniące, nawet piszące w innym kolorze i o innej grubości, a powiedziałbyś, że są takie same ;)

Chodzi mi o to że obie płyty są do siebie bardzo podobne... :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Wasza ulubiona płyta

Postprzez Shirania w 05 Mar 2010 16:09

Meteora, daje kopa.
Shirania

Dołączenie: 28 Lut 2010 16:44

Wasza ulubiona płyta

Postprzez MrPavvelo w 14 Mar 2010 19:53

każda nawet po trochu daje kopa, ale Meteora i HT najlepiej.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Wasza ulubiona płyta

Postprzez kalsa w 19 Mar 2010 15:05

Meteora!!! wg.mnie to najlepsza z ich płyt. Potem HT a za nim MtM. O CC i Reanimation na razie się nie wypowiem.
Awatar użytkownika
kalsa

Dołączenie: 01 Mar 2010 19:20

Re: Wasza ulubiona płyta

Postprzez Sori w 28 Mar 2010 11:47

Nie będę oryginalny:

1. Hybrid Theory - technicznie dno i metr mułu, ale całość brzmi po prostu świetnie: są emocje, jest melodyjność, jest ciężkość, klasyka.

2. Minutes To Midnight - zdecydowanie wyższa klasa, jeśli chodzi o skomplikowanie kompozycji, co nie znaczy, że wysoka. Za co więc drugie miejsce? Za ogólną dojrzałość albumu: teksty, muzyka, wokal - chyba po raz pierwszy w historii zespołu Chester pokazał, że umie również śpiewać.

3. Hybrid Theory EP - za And One, Part of Me oraz Carousel, które zwyczajnie "rządzą".

4. Meteora - Hybrid Theory II, zero postępu, mimo wszystko wyszło całkiem nieźle.

5. Reanimation - solidnie zrobione ciasto czekoladowe.

6. Collision Course - zakalec.
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Wasza ulubiona płyta

Postprzez MrPavvelo w 28 Mar 2010 19:54

wokal - chyba po raz pierwszy w historii zespołu Chester pokazał, że umie również śpiewać.

:o . a co niby robił na wszystkich innych płytach, jak nie śpiewał??
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez Sori w 28 Mar 2010 20:45

Oczywiście, śpiewał, ale nie było to nic szczególnego. Dopiero na MTM, w kawałkach typu TLTGYA czy SOTD pokazał, na co go stać.
Awatar użytkownika
Sori

Wasza ulubiona płyta

Postprzez Darth Dream w 29 Mar 2010 15:44

Sori
2. Minutes To Midnight - zdecydowanie wyższa klasa, jeśli chodzi o skomplikowanie kompozycji, co nie znaczy, że wysoka. Za co więc drugie miejsce? Za ogólną dojrzałość albumu: teksty, muzyka, wokal - chyba po raz pierwszy w historii zespołu Chester pokazał, że umie również śpiewać.

Trafiłeś.
6. Collision Course - zakalec.

Pudło.
Ale to tylko moje zdanie. :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Wasza ulubiona płyta

Postprzez MrPavvelo w 29 Mar 2010 19:07

Oczywiście, śpiewał, ale nie było to nic szczególnego. Dopiero na MTM, w kawałkach typu TLTGYA czy SOTD pokazał, na co go stać.

nie rozumiem Cię. przecież w tych piosenkach śpiewa ta sama osoba, tylko w tych utworach trochę łagodniej, a cicho i wolno nie znaczy lepiej.

4. Meteora - Hybrid Theory II, zero postępu, mimo wszystko wyszło całkiem nieźle.

to chciałbyś, żeby LP raz grał nu metal, raz rock, potem heavy metal, punk rock i tak po kolei wszystkie gatunki?? :)
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez Sori w 29 Mar 2010 20:00

nie rozumiem Cię. przecież w tych piosenkach śpiewa ta sama osoba, tylko w tych utworach trochę łagodniej, a cicho i wolno nie znaczy lepiej

Jeśli nie potrafisz odróżnić obu sposobów śpiewania i nie wiesz, że wokal na MTM to wyższa szkoła jazdy, to wolę zakończyć ten temat.

to chciałbyś, żeby LP raz grał nu metal, raz rock, potem heavy metal, punk rock i tak po kolei wszystkie gatunki??

Przecież ewolucja nie wiąże się ze zmianą gatunku. -_- Posłuchaj sobie albumów Oceanborn i Wishmaster Nightwisha, oba należące do tego samego gatunku, lecz mimo to nie takie same.
Awatar użytkownika
Sori

Postprzez Darth Dream w 30 Mar 2010 17:22

Sori napisał(a):Jeśli nie potrafisz odróżnić obu sposobów śpiewania i nie wiesz, że wokal na MTM to wyższa szkoła jazdy, to wolę zakończyć ten temat.

No no, nie szarżuj tak 8-)
"Wyższa szkoła jazdy", tym razem troszeczkę przesadziłeś ;) Fakt, Chaz ładnie zaśpiewał parę utworów, ale do Planta czy Mercury'ego mu daleko. Sztuką jest operowanie różnymi barwami głosu i skalą w obrębie jednego utworu (patrz: Since I've Been Loving You Led Zeppelin, koncertowe wykonanie Bohemian Rhapsody Queen).

Sori miał pewnie na myśli to, że Chester przed 2007 rokiem przede wszystkim się wydzierał, "a na MTM po raz pierwszy w historii zespołu pokazał, że umie również śpiewać" (krzyk to w gruncie rzeczy nie jest to samo, co śpiew, ale jedno i drugie na pewno nazywa się wokalem :P ). No i jest to prawdą, bo dobry wokalista powinien działać na wielu płaszczyznach. Pan B. udowodnił, że potrafi coś więcej niż tylko ździerać, więc jest to niewątpliwy plus MTM.

A to, czy lepszy jest wokal łagodny czy agresywny, to już sprawa gustu.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Sori w 30 Mar 2010 19:17

Po pierwsze, mówiąc "wyższa szkoła jazdy" nie miałem na myśli "wysoka szkoła jazdy". Krasnolud jest wyższy od gnoma, ale nie jest wysoki, rozumiemy się? :)

Po drugie, tak miałem mniej więcej to na myśli.

Po trzecie, wolę zdzieranie, ale połączone z melodyjnością - coś jak refren Lying from You.
Awatar użytkownika
Sori

Wasza ulubiona płyta

Postprzez MrPavvelo w 01 Kwi 2010 12:33

Jeśli nie potrafisz odróżnić obu sposobów śpiewania i nie wiesz, że wokal na MTM to wyższa szkoła jazdy, to wolę zakończyć ten temat.

umiem. na Meteorze i HT panuje rockowy wokal, a na MtM bardzo melodyjny, popowy wokal, co Chester też pokazał na RtR, które jest zupełnie inne wokalnie niż LiT.

A to, czy lepszy jest wokal łagodny czy agresywny, to już sprawa gustu.

jak ktoś śpiewa ładniej łagodnym niż agresywnym to jasne, że lepszy łagodny i na odwrót.

Po pierwsze, mówiąc "wyższa szkoła jazdy" nie miałem na myśli "wysoka szkoła jazdy". Krasnolud jest wyższy od gnoma, ale nie jest wysoki, rozumiemy się? :)

rozumiemy.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Wasza ulubiona płyta

Postprzez Darth Dream w 02 Kwi 2010 15:07

Ano fakt. Mój błąd. :P
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Wasza ulubiona płyta

Postprzez MrPavvelo w 03 Kwi 2010 12:14

krzyk to w gruncie rzeczy nie jest to samo, co śpiew, ale jedno i drugie na pewno nazywa się wokalem :P

jak to nie? krzyk to śpiew, tylko bardziej agresywny.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez g0rgi* w 05 Kwi 2010 22:07

me-myself-and-i napisał(a):Ulubiona to Hybrid Theory, potem Meteora... a resztę przemilczę milczeniem :D

xD hahahah
g0rgi*

Dołączenie: 05 Kwi 2010 21:53

Wasza ulubiona płyta

Postprzez niqus w 05 Kwi 2010 23:46

g0rgi*, tak jak Zwierzu mówił:
pisz na temat; jak nie masz nic nowego/konstruktywnego do powiedzenia - nie pisz wcale
i przeczytaj regulamin
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Wasza ulubiona płyta

Postprzez Shotterman w 16 Kwi 2010 14:07

The best of Linkin Park: Meteora. Nic tego nie przebije :D
Californication 4ever
Hank Moody wymiata :D
Awatar użytkownika
Shotterman

Dołączenie: 06 Kwi 2010 14:58

Postprzez Sori w 16 Kwi 2010 19:35

Nic tego nie przebije

Trudno obalić taki argument. W bardzo sprytny sposób uzasadniłeś swoją opinię, ba, zrobiłeś to tak sprytnie, że wciąż nie wiem, co takiego ma w sobie Meteora, że jest najlepsza. Byłbyś skłonny przedstawić mi, nieukowi, wszystkie swoje racje, ponownie, tym razem powoli i dokładnie?
Awatar użytkownika
Sori

Wasza ulubiona płyta

Postprzez Shotterman w 17 Kwi 2010 11:29

Meteora łączy w sobie to co najlepszego może dać z siebie Mike (rap) i Chester. Piosenki które tam sie znajdują brzmią (jak to określił Mr. Hahn) ponadczasowo. Każda zawiera w sobie przesłanie dotyczące perypetii życiowych. Takie jest moje zdanie.
Californication 4ever
Hank Moody wymiata :D
Awatar użytkownika
Shotterman

Dołączenie: 06 Kwi 2010 14:58

Wasza ulubiona płyta

Postprzez sochagol w 17 Kwi 2010 11:52

No to Ci się udało :)

Trudno jest mi wskazać najlepszą. Słucham wszystkich na zmianę. Mam ochotę na ciężką muzykę, włączam HT. Jeśli zaczyna mnie męczyć przełączam się na Meteore, trochę łagodniejszą wydawałoby się bardziej uniwersalną. A jak zapragnę rockowego piękna to włączam MtM, a zwłaszcza TLTGYA :) najpiękniejsza piosenka LP moim skromnym zdaniem.
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez michas w 18 Kwi 2010 21:39

moim skromnym zdaniem kto nie słuchał hybrid theory to nie ma co się wypowiadać na takie tematy...była jest i będzię to najlepsza płyta jak na razie...minęło 10 lat a ja dalej jej słucham jakbym ją kupił wczoraj... a kto nie słyszał(a myślę ,że wszyscy)in the end z tej płyty to masakra jest po prostu...
michas

Dołączenie: 18 Kwi 2010 21:30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości