Dołącz do nas!

(przeczytaj zanim zaczniesz się udzielać!)

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 29 Kwi 2010 19:47

Olórin - kosmetyczne poprawki i tekst jest na głównej.
Melliana - na lp.pl było już sporo jeszcze krótszych newsów ;) Czasami po prostu się nie da napisać więcej niż dwa zdania ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 02 Maj 2010 15:31

zwieR.Z. napisał(a):Melliana - na lp.pl było już sporo jeszcze krótszych newsów ;) Czasami po prostu się nie da napisać więcej niż dwa zdania ;p

Ok. ;)
Tylko jakoś nie potrafię się przekonać do tych krótkich newsów. ;p

Mike w rozmowie z MTV.COM

Mike opowiadał ostatnio o 8 bit rebellion w wywiadzie dla MTV.com. Oto najciekawsze fragmenty tej rozmowy:

"Jako dziecko byłem zapalonym graczem." - powiedział Shinoda MTV news - "Moi rodzice faktycznie się o mnie martwili, bo bardzo dużo czasu spędzałem wtedy grając w gry wideo.

"8 bit rebellion jest z rodzaju "massively multipalyer game". To RPG w formie przewijania, na grę składa się silna społeczność, kiedy grasz i pokonujesz misje, możesz rozmawiać ze swoimi przyjaciółmi. Możesz także wysyłać znajomym broń, jak np. piła, podczas rozmowy."

"Stanowczo mamy nadzieje, że będziemy pracować nad dodatkami do gry." - mówi Shinoda - "Jedną z fajnych rzeczy jest sposób w jaki zorganizowany jest sklep Apple app. Możesz, czy to za dodatkową opłatą, czy też za darmo, wgrać nową zawartość do swojej gry. To na prawdę proste - zamierzamy to kontynuować."

Mike wspomniał też o Blackbirds:
"Piosenka była nagrana specjalnie dla 8 bit rebellion i nie pojawi się na żadnym z przyszłych albumów."

Cały artykuł znajdziecie pod tym adresem, natomiast tutaj możecie obejrzeć krótką, bo trwającą tylko 52 sekundy, wypowiedź Mike'a dla MTV News.

Znalazłam o tym wzmiankę na lplive.net dopiero dzisiaj chociaż jak widzę artykuł o którym mowa ma już kilka dni...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 03 Maj 2010 12:05

News dodany ;) Jeżeli jesteś zainteresowana, to w niedalekiej przyszłości postaram się załatwić dodanie Cię do ekipy. No chyba, że bardziej Ci pasuje dalsze podsyłanie newsów na obecnej zasadzie, tak jak robi to robaczek ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Re: Dołącz do nas!

Postprzez robaczek w 03 Maj 2010 18:18

zwieR.Z. napisał(a):tak jak robi to robaczek ;)

nie polecałabym się na przykład, bo na razie tego nie robię :( ale postaram się poprawić :P od jutra poluję na nowości ;)
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 03 Maj 2010 22:23

Joe na obchodach 70-tych urodzin Bruce'a Lee

W sobotę, 1 maja Joe Hahn wziął udział w festiwalu Los Angeles Asian Pacific Film Festival, którego tematem przewodnim były 70-te urodziny, nieżyjącego już Bruce'a Lee. W trakcie festiwalu odbyła się projekcja filmów z Brucem, który uważany jest za ikonę i wzór dla wielu azjatyckich Amerykanów. Sam Joe wziął udział w obchodach jako gość honorowy, obok członków rodziny Lee.

krótkie, mało istotne ale mi się nudziło
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Dołącz do nas!

Postprzez asia12 w 03 Maj 2010 22:50

Opis gry 8 Bit Rebellion:

Na tej stronie - tutaj ukazał się szczegółowy opis gry: po pierwszym uruchomieniu gry mamy możliwość stworzenia profilu online, co pozwala nam na współpracę z kimś, kto jest w grze. Jesteśmy w stanie dodać znajomych, oceniać innych graczy i rozmawiać z każdym, kto jest online lub w publicznym czacie, można nawet zintegrować swoje profile sieci społecznych oraz dobrać muzykę i stworzyć własną, unikalną postać. Nawet po zakończeniu gry jest wiele do zrobienia. Więcej ciekawostek i zdjęć znajdziecie na powyższej stronie.

Opisałam krótko i zwięźle.
Ostatnio edytowany przez asia12, 04 Maj 2010 22:37, edytowano w sumie 1 raz
Why does it feel like night today?
Something in here's not right today
Why am I so uptight today?
Paranoia's all I got left
I don't know what stressed me first .......
Awatar użytkownika
asia12

Dołączenie: 11 Lut 2010 17:39

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 04 Maj 2010 11:05

zwieR.Z. napisał(a):No chyba, że bardziej Ci pasuje dalsze podsyłanie newsów na obecnej zasadzie, tak jak robi to robaczek ;)

Tak, wole podrzucać newsy tutaj. ;)

8 bit rebellion: The Humongous Sadness

Jakiś czas temu, Mike na swoim blogu obiecał, że będzie opisywał niektóre postacie z gry 8 bit rebellion.
Poznaliśmy wtedy PIXIE - maskotkę PixelKorp, teraz przyszedł czas na "Humongous Sadness"
Humongous Sadness zasługuje na swoje imię, czyż nie? ["Humongous Sadness" to po polsku mniej więcej "Brzęczący Smutas" * ] Nie wiem nawet czy to chłopak czy dziewczyna. Wszystko co wiem to, że jest bardzo duży, bardzo smutny i zazwyczaj mówi coś w rodzaju: "Myślę, że mój kot śmieje się ze mnie za moimi plecami". Chciałem pokochać "Sadness" i być jego przyjacielem, ale jego ogólna postawa na prawdę mnie dołuje i nie potrzebuje tego rodzaju przygnębienia w moim życiu, wiecie o co mi chodzi?

*tzn. tak mi się wydaje bo pewna nie jestem. ;)
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 04 Maj 2010 19:42

Linkin Park zagra na Malcie?

Jak informuje serwis LpLive.net na stronie gazety Times of Malta miał się pojawić artykuł, mówiący o występie Linkin Park na Isle of MTV, który odbędzie się 30 czerwca na Malcie. Grupa miałaby wystąpić obok potwierdzonych już Scissor Sisters i Kelis oraz zapowiadanego The Kooks.

Informacja nie została jeszcze potwierdzona przez LP.
Ostatnio edytowany przez Kozer 04 Maj 2010 19:55, edytowano w sumie 2 razy
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 04 Maj 2010 19:48

Na razie to tylko plotka, dlatego z publikacją się wstrzymam. Ale sam news bez zastrzeżeń.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 04 Maj 2010 19:55

znalazłem jeszcze coś :P

Joe nadal bierze czynny udział w wydarzeniach kulturalnych. Tym razem pojawił się na premierze filmu 'Exit Through The Gift Shop' która odbyła się 12 kwietnia oraz na otwarciu wystawy "Nothing To Declare" Davida Choe 23 kwietnia.

Przypomnijmy, że 2 maja Joe wziął udział w obchodach 70-tych urodzin Bruce'a Lee jako gość specjalny

Kilka zdjęć z otwarcia wystawy znajdziecie tutaj

Credits to lptimes.com/

Nie mam jeszcze specjalnie wyczucia co się nadaje a co nie, dlatego będę wrzucać co mi się nawinie :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez asia12 w 04 Maj 2010 22:35

Nagroda Visionary Award dla Mika Shinody

East West Players obchodziło 44-te urodziny, i doroczna gala Nagrody Visionary odbyła się w Universal Hilton.
W tym roku Mike był gościem honorowym na tej gali:

" Nie koncentruje się na wzroście świadomości Amerykanów azjatyckiego pochodzenia, to tylko to, co robię, to po prostu jest dla mnie" powiedział wyraźnie wzruszony.

Więcej o nagrodach znajdziecie tu: tutaj.

chodzi mi tylko opisanie newsów, to się nada?

[edit]

Mike na Ustream

Mike na Linkin Park Ustream, wcześnie rano mówił o 8-Bit Rebellion i o postaci Pixie, odpowiadał na pytania fanów, których było bardzo dużo.

Wideo znajdziecie tutaj: tutaj.
Awatar użytkownika
asia12

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 05 Maj 2010 21:37

Nie ma nic nowego na Ustream, o Pixie opowiadał już chyba dawno a link odsyła do lptimes.
Ostatnio edytowany przez Kozer, 05 Maj 2010 22:02, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 05 Maj 2010 21:55

I nie pisze się dwóch postów pod rząd. :P

O PIXIE opowiadał gdzieś koło świąt, pamiętam bo sama tłumaczyłam...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 05 Maj 2010 22:30

Brad o nowej płycie

Brad odpowiadał na pytania członków LPU. Tym razem członkowie oficjalnego klubu LP mogli poznać odpowiedzi na kilka pytań związanych z nadchodzącą płytą i pracami nad nią.

Wszystkich posiadających członkostwo w Linkin Park Underground zapraszamy tutaj

Dłużej się nie dało :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 06 Maj 2010 11:37

Tharkun napisał(a):Dłużej się nie dało :P

Ja już się nauczyłam, że krótkie tez mogą być. ;)

8 bit rebellion - Wasze wrażenia.
Na oficjalnej stronie Linkin Park pojawiło się zaproszenie dla fanów do wyrażania swojej opinii na temat 8 bit rebellion i "Blackbirds". Minął już ponad tydzień od ukazania się gry i piosenki, więc pewnie większość z Was zdążyła już wyrobić sobie na ich temat zdanie.
Jeśli posiadacie konto na LP.com możecie się nim podzielić z chłopakami pod tym adresem.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 06 Maj 2010 15:59

Niezłe tempo trzymacie ;) Miła odmiana, kiedy nie trzeba samemu o wszystkim pisać ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 06 Maj 2010 16:06

No patrz Melliana, my piszemy a on tylko wstawia. Nieźle się urządził, co? :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 06 Maj 2010 16:10

Tharkun napisał(a):No patrz Melliana, my piszemy a on tylko wstawia. Nieźle się urządził, co? :D

Z jakiegoś powodu został przecież adminem. :P

zwieR.Z. napisał(a):Niezłe tempo trzymacie ;) Miła odmiana, kiedy nie trzeba samemu o wszystkim pisać ;)

Nie przyzwyczajaj się za bardzo, skończy się dłuuuugi weekend to i tempo osłabnie. ;)

Chyba, że Kozer (ewentualnie Tharkun czy tam Olórin - jak zwał tak zwał) nadal nie będzie chodził do szkoły. :P
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Re: Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 06 Maj 2010 16:16

Melliana napisał(a):
Tharkun napisał(a):No patrz Melliana, my piszemy a on tylko wstawia. Nieźle się urządził, co? :D

Z jakiegoś powodu został przecież adminem. :P

nie wiedzieć czemu znów przyznam Ci rację :D

Melliana napisał(a):
zwieR.Z. napisał(a):Niezłe tempo trzymacie ;) Miła odmiana, kiedy nie trzeba samemu o wszystkim pisać ;)

Nie przyzwyczajaj się za bardzo, skończy się dłuuuugi weekend to i tempo osłabnie. ;)

Chyba, że Kozer (ewentualnie Tharkun czy tam Olórin - jak zwał tak zwał) nadal nie będzie chodził do szkoły. :P

Klasa informatyczna + internet w komórce :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 06 Maj 2010 16:18

Nie no nie wierze, nawet tutaj zaczęliśmy spamować. xD
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 06 Maj 2010 19:42

Mike o wykonywaniu utworów na żywo

Mike na swoim blogu dodał obszerny wpis, w którym tłumaczy różnicę między artystami, którzy nagrywają a tymi, którzy potrafią swój utwór wykonać na żywo. Zauważa również, że w dzisiejszych czasach sukcesowi często towarzyszy duży udział technologii w utworze.
Zachęcamy do przeczytania tego bardzo ciekawego wpisu.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez asia12 w 06 Maj 2010 22:31

Dzięki Melliana zastanawiałam się nad ty, ale nie byłam pewna co do tego Ale na ustream było coś z 26 kwietnia.
Awatar użytkownika
asia12

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 06 Maj 2010 23:00

To wystarczyło poszukac w newsach, kiedy była ostatnia informacja o USTREAM
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez asia12 w 07 Maj 2010 21:54

Szukałam, ale dzięki.
Awatar użytkownika
asia12

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 08 Maj 2010 00:33

8 Bit Rebelion numerem 1 na liście App Store!

Mike na swoim blogu zamieścił krótką informację, w której raz jeszcze podziękował za zakup gry i pochwalił się* pierwszym miejscem gry w sprzedaży aplikacji muzycznych w serwisie App Store.

Co ciekawe wspomniał również, że już mówi się o aktualizacjach gry i dodatkach do niej.

*nie mam pojęcia jakie słowo by tam pasowało :/
Image
Awatar użytkownika
Kozer

PoprzedniaNastępna

Powróć do Regulamin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości