Mike odpowiada na pytania fanów
Na
mikeshinoda.com pojawił się niedawno wpis w którym Mike odpowiada na pytania fanów dotyczące daty wydania nowego albumu.
Oto tłumaczenie ciekawszych fragmentów:
"zah: Kiedy ukaże się album? Naprawdę będzie to w 2012?
M:Postanowiliśmy opóźnić datę wydania albumu o jeden dzień za każdym razem gdy ktoś pyta nas "Kiedy ukaże się album? ".Bazując zetem tylko na komentarzach zamieszczonych tutaj na mikeshinoda.com album ukarze się gdzieś w 2050. Dzięki za pomoc.
LP4ever: Mike, szacunek i podziękowanie za grę!! Ale czy teraz moglibyście opuścić świat gier i znów skoncentrować się na waszej bardziej nu metalowej muzyce?
M: Jeśli chodzi o grę, to proszę bardzo. I od 2005 roku nie jestem zainteresowany koncentrowaniem się na nu metalu.
Inni: Dlaczego nie zamieszczasz żadnych wiadomości ze studia?
Ponieważ jesteśmy teraz w studiu bardzo zajęci. Ja miksuje kilka piosenek, żeby sprawdzić jak będą brzmiały po ukończeniu i zobaczyć czy chłopakom się spodobają. Jest to shootout. Tych którzy nie znają się na miksowaniu zapraszam aby zajrzeli
tutaj. Ja razem z naszym inżynierem Ethan'em miksujemy kilka piosenek i jeszcze kilka innych osób pracuje nad tymi samymi utworami. Umieścimy wszystkie miksy, na jednej niepodpisanej płycie CD i zobaczymy które najbardziej nam się spodobają, tylko pod względem brzienia. Będzie śmiesznie jak wybiorę mix kogoś innego."
Ominęłam kawałek tego wpisu, bo tam akurat nie było nic związanego z albumem.