Consciousness (Utwór Instrumentalny)

(audio/video)

Consciousness (Utwór Instrumentalny)

Postprzez Zaki w 08 Cze 2010 19:12

Postanowiłem w końcu stworzyć coś na poważnie wykorzystując maksimum swoich możliwości. Utwór w całości sam skomponowałem, tytuł brzmi tajemniczo, bo taki był mój zamiar :)
Proszę oceniać i komentować :P
Ostatnio edytowany przez Zaki, 17 Lip 2010 00:32, edytowano w sumie 1 raz
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Usænisinœru455 (Utwór Instrumentalny)

Postprzez zwieR.Z. w 09 Cze 2010 11:14

Myślę, że na tle utworów niektórych naszych użytkowników, wypadasz całkiem przyzwoicie. Melodia trzyma się kupy i słychać, że masz poczucie rytmu, choć jeszcze chyba nie do końca umiesz to pokazać włączając program, którego używasz. Są momenty, w których ta rytmika trochę kuleje, ale nie ma czegoś takiego, że jeden instrument leci w jednym tempie, a drugi w o połowę szybszym, jak już wielokrotnie tutaj słyszeliśmy.
Myślę, że największym minusem tej melodii jest fakt, iż zdecydowanie za dużo się dzieje. Brakuje tutaj jakiejś ciągłości, bo motywy zmieniają się co 5 sekund, co mnie osobiście drażni.
Ale pracuj dalej, bo myślę, że jak na pierwszy kawałek, poradziłeś sobie całkiem znośnie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Zaki w 09 Cze 2010 20:42

zwieR.Z. napisał(a):Myślę, że największym minusem tej melodii jest fakt, iż zdecydowanie za dużo się dzieje.

Motyw starałem się trzymać jeden, a dwie dodatkowe melodie dla urozmaicenia kompozycji dodałem. Zawsze słyszałem, że to, co tworzę jest zbyt monotonnę, więc chciałem to zmienić, ale jak widać aż za bardzo :)

zwieR.Z. napisał(a):słychać, że masz poczucie rytmu, choć jeszcze chyba nie do końca umiesz to pokazać włączając program, którego używasz.

Jeśli chodzi o film do tego, to dałem screeny z programu którgo użyłem, żeby ciekawiej się nie tylko słuchało ale i oglądało. Ludzie oprócz dźwięku lubią też popatrzeć, a jak oprócz widoków dostaną nuty do tego, co właśnie mają w słuchawkach to powinni być zadowoleni :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Postprzez zwieR.Z. w 09 Cze 2010 20:47

Jeśli chodzi o film do tego, to dałem screeny z programu którgo użyłem, żeby ciekawiej się nie tylko słuchało ale i oglądało. Ludzie oprócz dźwięku lubią też popatrzeć, a jak oprócz widoków dostaną nuty do tego, co właśnie mają w słuchawkach to powinni być zadowoleni :)

Miałem na myśli sam utwór. Jest sporo momentów, kiedy perka nie trafia najlepiej w rytm reszty instrumentów.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez kruk. w 13 Cze 2010 17:14

Bardzo dobra nuta, ale zwieR.Z. ma rację - motywy się za często zmieniają i perka też czasami odstaje od innych instrumentów. Ale ogólnie jest ok, ja sam bym lepszego nie zagrał ;D
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Postprzez visenna24 w 13 Cze 2010 17:26

Miałem na myśli sam utwór. Jest sporo momentów, kiedy perka nie trafia najlepiej w rytm reszty instrumentów.

Dokładnie, perkusja często się "gryzie" z resztą ale ogólnie na plus. Moim zdaniem właśnie nad taką muzyką powinieneś pracować.
Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real

He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man
Awatar użytkownika
visenna24

Dołączenie: 20 Lut 2010 12:40
Miejscowość: Lublin

Re: Usænisinœru455 (Utwór Instrumentalny)

Postprzez Sori w 16 Cze 2010 15:59

Zdecydowanie lepiej niż poprzednio, widać jednak, że brak Ci wprawy. Instrumenty są całkiem ok, z tym że, jak już wspominano - większość się ze sobą gryzie, szczególnie boli wejście perkusji i gitary, potem, gdy już się przyzwyczaimy, jest już lepiej. Keep working.
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości