The Catalyst (zwieR.Z. Remix)

(audio/video)

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lip 2010 12:39

Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie wystartował w konkursie na remix The Catalyst ;) Z udostępnionych przez zespół ścieżek skorzystałem jedynie z wokalu, natomiast cały podkład stworzyłem od zera. Kawałek początkowo jest dość spokojny, ale stopniowo się rozwija. Wchodzą gitary, mocna perkusja i instrumenty smyczkowe. Chyba można się pokusić o stwierdzenie, że pod koniec utwór zahacza nawet lekko o gotyk.

Zapraszam do słuchania i głosowania tutaj: http://www.indabamusic.com/submissions/show/22103
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: The Catalyst (zwieR.Z. Remix)

Postprzez Sori w 14 Lip 2010 12:41

ZwieR.Zu, to jest genialne! Instrumenty, budowa, rytm, wszystko idealnie ze sobą współpracuje! Głos oddany bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia - zasłużyłeś w pełni.

Oczywiście i tak wygra osoba mająca najwięcej znajomych, niemniej jednak, gratulacje.
Ostatnio edytowany przez Sori, 14 Lip 2010 19:06, edytowano w sumie 1 raz
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lip 2010 13:48

Dzięki ;)
Oczywiście i tak wygra osoba mająca najwięcej znajomych

Ja będę przeszczęśliwy jak się zmieszczę w pierwszej dziesiątce, ale niekoniecznie będzie tak, że najbardziej popularny wygra. Głosy fanów to tylko połowa sukcesu, a decydujący głos ma zespół. Obecne głosowanie ma tylko wyłonić grupę prac, której chłopaki się przyjrzą.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez atemes w 14 Lip 2010 16:00

Głosik poszedł.
Rewelacyjne wejście gitar. Ogólnie wszystko do siebie pasuje :D
Szacun
But I won't let this build up inside of me
I won't let this build up inside of me
Awatar użytkownika
atemes

Dołączenie: 19 Gru 2008 16:03
Miejscowość: Katowice

Postprzez robaczek w 14 Lip 2010 18:44

zagłosowałam :)

i muszę jeszcze się przyczepić, że wtedy nie dałeś mi do odsłuchania całości. brzmi zupełnie inaczej niż fragment, który "dostałam"!
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lip 2010 20:29

Nie chciałem wysyłać reszty, która była wtedy średnio dopracowana ;)
Dzięki za głosy!
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez visenna24 w 14 Lip 2010 20:41

Mi też się bardzo podoba. Głos oddany ;) Trzymam kciuki!
Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real

He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man
Awatar użytkownika
visenna24

Dołączenie: 20 Lut 2010 12:40
Miejscowość: Lublin

Postprzez linkina_16 w 15 Lip 2010 17:56

Oczywiście już głos na Ciebie oddałam,uważam,że Twój remiks jest genialny!
Jak na razie 3 miejsce,bylebyś się tak utrzymał(albo wyźej nawet),a chłopaki z LP na pewno ujrzą Twoją przeróbkę.
Przesłuchałam również remiks z 1 miejsca: McMillana Alexa,ale tamten hm nie jest tak dobry wg. mnie co Twój,jakiś dziwny trochę wg. mnie,chociaż wokal zrobił dobry,jednak i tak wolę Twój.
Życzę sukcesów,wg. mnie masz spore szanse na wygraną nawet! Trzymam mocno kciuki! :)
Awatar użytkownika
linkina_16

Dołączenie: 13 Wrz 2009 22:59
Miejscowość: Trzebiatów (wyjeżdżam ze Szczecina ;P)

Postprzez FafciuSamoZUO w 15 Lip 2010 18:38

Najlepsza wersja The Catalyst jaka slyszalem . Super gitary .
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez Rizla w 15 Lip 2010 19:10

Zwierzu pełen respekt. Świetnie zrobione. Czuj się zwycięzcą ;)
Awatar użytkownika
Rizla

Dołączenie: 02 Sty 2010 12:09

Postprzez Mr.Pablo w 15 Lip 2010 22:07

Głos poszedł.Utwór zrobiony bardzo profesjonalnie (jak zawsze?).Mam nadzieje że wygrasz ten konkurs :)
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Postprzez kruk. w 15 Lip 2010 22:54

Świetny remix. Ja tak nie potrafię ;)
Niemal ogłuchłem przy wejściu gitar bo miałem na full muzykę xP
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Postprzez Nirvan w 16 Lip 2010 16:50

"Obecne głosowanie ma tylko wyłonić grupę prac, której chłopaki się przyjrzą."

Więc wychodzi na to że osoby które przyślą prace najpóźniej nie zdążą zbyt wielu głosów złapać i kicha?
Zawsze mnie takie coś ciekawiło przy konkursach z głosowaniem.

Ale co do twojej pracki to ciekawa, najbardziej podoba mi się wtęp i końcówka, to co w środku troche mniej, nie wpadło mi za bardzo w ucho, ale itak respekt i głos oddany :)
Awatar użytkownika
Nirvan

Dołączenie: 14 Lip 2010 09:57

Postprzez KimKolwiek w 17 Lip 2010 21:14

I ja również zagłosowałam. Bo na głos w pełni zasłużyłeś.
(btw. ten na pierwszym miejscu - co on zrobił z wokalami?! ;x)

A zwieR.Z.owa perkusja strasznie mi się kojarzy z perkusją "Chaosu kontrolowanego" Comy.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez melon1992 w 17 Lip 2010 22:06

Dziwi mnie, że tu jeszcze tego nie ma:

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.youtube.com/watch?v=C5zLL446_78

Pzdr.
Image
melon1992

Dołączenie: 21 Lip 2008 18:50

Postprzez Hunter w 17 Lip 2010 22:48

Cóż..
Dziwi mnie, że absolutnie wszystkim tutaj się to podoba. Pokazałem ten remix kilku moim znajomym i tylko jeden stwierdził, że w sumie nie jest zły, reszta jednogłośnie stwierdziła, że nic nadzwyczajnego.

W moim mniemaniu ten remix jest nienajlepszy. Fakt, jakościowo jest naprawdę dobry. Mam jednak parę uwag:

- Ciut zmodyfikowany, wyciszony wokal - po cholerę? Oryginalny jest świetny, po co zmieniać coś, co i tak jest dobre? (przecież tak robią tylko administratorzy YouTube xP)

- Niedogodności w synchronizacji wokalu z podkładem muzycznym. Nie ma co robić wielkich oczu, tak po prostu jest. Szczególnie to słychać przy wokalu Chestera. Początek rapu Mike'a też jest jakoś niezbyt na miejscu, chociaż tu jest to jeszcze wybaczalne.

- Ilość użytych stemów. Na litość boską, przecież te udostępnione kawałki są rewelacyjne. Ja w swoim mixie The Catalyst użyłem tylko ich, leciutko zmieniając ton co poniektórych fragmentów. I wyszło ponoć naprawdę nieźle. Dlaczego w Twoim jest użyty sam wokal?

- Selfmade podkład muzyczny jest niezły. Ale jakoś nie pasuje do tego wszystkiego.

Tyle ode mnie. Nie myśl, że to jakieś oczernianie czy coś, to tylko słowa krytyki, a one istnieją już od czasów pierwszych starożytnych artystów :D

PS. Ja sam w konkursie nie startuję [bo mój mix to w zasadzie też nic specjalnego. I to nawet nie remix.]
Ostatnio edytowany przez Hunter 18 Lip 2010 12:39, edytowano w sumie 3 razy
Hunter

Dołączenie: 17 Lip 2010 22:16

Postprzez zwieR.Z. w 17 Lip 2010 23:07

Nie myśl, że to jakieś oczernianie czy coś, to tylko słowa krytyki, a one istnieją już od czasów pierwszych starożytnych artystów :D

Spoko, krytyka jest dobra, pod warunkiem, że jest słuszna. Jednak Twoje zarzuty brzmią tak, jakbyś pisał o innym remixie.
Ciut zmodyfikowany, wyciszony wokal

Wyciszony? Chłopie, ja go dałem dobrych 6 decybeli głośniej niż w oryginale. Głośność jest ustawiona tak, jak wymaga tego podkład.
Niedogodności w synchronizacji wokalu z podkładem muzycznym. Nie ma co robić wielkich oczu, tak po prostu jest. Szczególnie to słychać przy wokalu Chestera. Początek rapu Mike'a też jest jakoś niezbyt na miejscu, chociaż tu jest to jeszcze wybaczalne.

Błąd, zapewniam Cię, że wokal leży dobrze. Podeślij swój remix, bo z chęcią posłucham jak Ty to widzisz.
Ilość użytych stemów. Na litość boską, przecież te udostępnione kawałki są rewelacyjne.

Dlatego usłyszymy je w (zapewne) równie rewelacyjnym oryginale. Wytłumacz mi, jaki jest sens robić remix, który brzmi jak oryginalny kawałek? Istotą remixu jest zrobienie czegoś odmiennego. Co jest bardziej odmienne? Używanie dźwięków z oryginału, czy tworzenie kompletnie nowych samemu?
Selfmade podkład muzyczny jest niezły. Ale jakoś nie pasuje do tego wszystkiego.

Tu już się nie spieram. Rzecz gustu, masz pełne prawo tak twierdzić.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez FafciuSamoZUO w 18 Lip 2010 10:49

Wedlug mnie istota remixu jesy doskonale pokazana , a raczej nagrana na Reanimation .

Nie wiem dlaczego niektorzy uwazaja , ze material dany przez LP na ten konkurs jest zly .
Wedlug mnie dostaliscie naprawde duzo , a sluchaczowi daje swiadmosc jaki bedzie ten utwor w przynajmniej najmniejszym stopniu .

Moja matematyczka powiada :
Zlej baletnicy to przeszkadza i rombek na spodnicy

Ja sie nie znam , ale ...
Huter czy ty dales w swoim REMIXIE cos od siebie . Nie wiem czy panowie z LP chceli by wysluchac dokladnie to co dali tylko zlozone w jedno . No i jeszcze pytanie .Dlaczego twoj REMIX jest tak krotki . Niecale dwie minutki . Mysle , ze nawet na LP to alo . Ale w koncu to REMIX .

KimKolwiek napisał(a):(btw. ten na pierwszym miejscu - co on zrobił z wokalami?! ;x)

Czy ktos zna odpowiedz ? ZwieR.Z. - u z nim bedzie naprawde trudo , ale trzymam kciuki .
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez Hunter w 18 Lip 2010 12:55

Headshot napisał(a):Huter czy ty dales w swoim REMIXIE cos od siebie .

Nie. Bo nie widzę potrzeby zbędnego "ufajniania" czegokolwiek, jeśli w oryginale i tak jest już dobre. A w konkursie nie startuję, więc tym bardziej nie widzę sensu. I nie przekręcaj nicku :P

Headshot napisał(a):Nie wiem czy panowie z LP chceli by wysluchac dokladnie to co dali tylko zlozone w jedno .

Ja bym nie chciał. Zresztą na jakiejś zaawansowanej obróbce muzyki w kompie się nie znam, toteż w konkursie nie startuję. (no i nie chce mi się zakładać konta na MySpace xP)

Headshot napisał(a):No i jeszcze pytanie .Dlaczego twoj REMIX jest tak krotki . Niecale dwie minutki . Mysle , ze nawet na LP to alo . Ale w koncu to REMIX .

Hm. A gdzie ja napisałem że to REmix? O ile się nie mylę to remix =/= mix. No chyba, że to jedno i to samo. Jeśli tak, to źle się wyraziłem.

Tak cz owak zamysł mojej wersji to raczej taki preview, przedstawienie jak mogłoby to brzmieć. Ale nie o to przecież chodzi w tym temacie.

Mimo wszystko ZwieR.Z., bardziej wolałbym usłyszeć wytwór rodaka na płycie LP niż jakiegoś Alexa McMillana czy innego nie-polskiego ludzia. Powodzenia życzę. Chociaż średnio mi się podoba to masz mój głos.
Hunter

Dołączenie: 17 Lip 2010 22:16

Postprzez FafciuSamoZUO w 18 Lip 2010 16:39

Hunter napisał(a):Nie. Bo nie widzę potrzeby zbędnego "ufajniania" czegokolwiek, jeśli w oryginale i tak jest już dobre. A w konkursie nie startuję, więc tym bardziej nie widzę sensu. I nie przekręcaj nicku

Widze , ze mamy inne zdanie o remixach . Porownaj sobie dwie wersje jakiejs piosenki z HT i R .
Moze ta druga ci sie niepodoba , ale mysle , ze to ulepszenie czegos dobrego mialo jednak sens poniewaz niektorym bardziej sie bardziej podobal remix . W moim przypadku to By Myself , ale tez APFMH . Twoj nick pomylilem niechcacy , jesli cie to urazilo to sorry Hunter

Nie rozumiem tez twojej fali krytyki co do remixu ZwieR.Z-a . On tego nie zrobil na profesjonalnym sprzecie . Niedociagniecia sa chyba na kazdym z remixow zgloszonych do tego konkursu . To nie jest konkurs dla profesjonalisow tylko dla ludzi ktorzy robia cos fajnego i chca sie tym dzielic z innymi .

Hunter napisał(a):bardziej wolałbym usłyszeć wytwór rodaka na płycie LP niż jakiegoś Alexa McMillana czy innego nie-polskiego ludzia.

Dobrze napisane .
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez Dinnaroth w 18 Lip 2010 19:59

Naprawdę świetny remix ZwieR.Z.-u. Choc według mnie gitara mogłaby wejść wcześniej. Ale ogólnie jest super. Mam nadzieję, że wygrasz!
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24

Postprzez Darth Dream w 08 Sie 2010 15:29

Naprawdę świetny remix ZwieR.Z.-u. Choc według mnie gitara mogłaby wejść wcześniej. Ale ogólnie jest super. Mam nadzieję, że wygrasz!

No to się zawiedziesz
http://www.gadu-gadu.pl/550230282017680 ... ral-polak1
Pobrałem ten remix przedwczoraj z internetu, nie jest zły, dużo bardziej przebojowy niż ten zwieR.Z.a ale IMO nieco gorszy.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości