Moja ulubiona płyta... ale to nie w tym temacie. Więc do rzeczy:

1. Foreward - Samo w sobie nic specjalnego, jednak jako intro do następnego tytułu prezentuje się ciekawie. 9/10
2. Don't Stay - Bardzo fajna nuta, najbardziej do gustu przypadł mi refren, szkoda, że w wersji live nie bardzo im wychodziła. 9.5/10
3. Somewhere I Belong - Najlepsza piosenka z całej płyty. Świetny rap, wokal również i świetny tekst. Nawet teledysk ma coś w sobie. 9.5/10
4. Lying From You - Uwielbiam tą piosenkę, szczególnie intro, jednak jeśli chodzi o live, to najlepiej pasuje tu intro z 08. Piosenka bardzo fajna. 9.5/10
5. Hit The Floor - W temacie o tym utworze dość surowo napisałem o nim, jednak teraz zdanie zmieniłem i uważam, że utwór jest genialny! 9.5/10
6. Easier To Run - Bardzo przyjemny dla ucha kawałek. Polubiłem go kiedy jadąc samochodem założyłem słuchawki i dałem się porwać temu utworowi, niezwykle nastrojowy. 9/10
7. Faint - Szybki, energiczny, z dobrą dawką rapu. Wole wersje z CC, ale ta zła też nie jest. 9/10
8. Figure 0.9 - oooj, mam wielki sentyment do tej nuty. Dlaczego? Dlatego, że kiedyś mogłem jej słuchać 24 godziny na dobę. Strasznie mnie wciągnęła. Cóż, teraz mi się znudziła, ale i tak daje mocne 9/10.
9. Breaking The Habit - Następny bardzo nastrojowy kawałek na płycie. Odkąd pierwszy raz go usłyszałem na MTV, odtąd ciągle go słuchałem. Teledysk dość ciekawie zrobiony, ale sądzę, że jednak nie do końca im wyszedł. 9/10
10. From The Inside - Dla mnie był to zawsze najgorszy utwór na płycie, ale jakoś niedawno nawet go polubiłem. Taki, nawet w porządku, choć jest coś w nim co mnie drażni. Dam i tak 9/10. (Respekt dla dużego fiata w teledysku

)
11. Nobody's Listening - Oj, najlepszy kawałek LP jeśli chodzi o dobry rap. Najbardziej podoba mi się ten dźwięk fletu wraz z gitarą. 9.5/10
12. Session - Najlepszy instrumental LP! Nie mogłem do niego przywyknąć, ale za którymś razem tak mnie porwał, że trzyma, do teraz! 9.5/10
13. Numb - Kawałek naprawdę dobry, z ciekawym tekstem. Ale szybko mi się znudził, za szybko, bo teraz niezbyt za nim przepadam. 8/10
Ogólnie płytę oceniam na 9.5/10 - ulubiony kawałek z płyty - Somewhere I Belong.
Średnia ~9.1
Jest to dla mnie album idealny! Wątpię, by LP jeszcze kiedyś zaskoczyło mnie tak dobrym albumem...