Dołącz do nas!

(przeczytaj zanim zaczniesz się udzielać!)

Dołącz do nas!

Postprzez kruk. w 29 Lip 2010 00:13

Opis "The Catalyst"

Pewien radiowy DJ, zwany Zane Lowe włąśnie umieścił notkę na Twitterze o najnowszym singlu LP:

"Słucham właśnie "The Catalyst". Bardzo dobry utwór. I nie to, co oczekiwałem.
Brzmi mądrze, bardzo mało gitary zostało zastąpione przez (up tempo?*), rytm prawie jak z dżungli, pilnie zachowany synchron oraz bardzo mocny wokal."

*very little guitar replaced by an up tempo
Nie wiem jak przetłumaczyć to "up tempo".
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 29 Lip 2010 08:57

krukovski napisał(a):Nie wiem jak przetłumaczyć to "up tempo".

podwyższone tempo?

Wyniki LP Futuring You już jutro?
Kilka godzin temu na swoim twitterze Mike umieścił wpis następującej treści:
Nie mogę się doczekać ogłoszenia wyników MySpace "Linkin Park Futuring You". Wygląda na to, że będzie to jutro.

Pozostaje nam więc tylko czekać i trzymać kciuki za ZwieR.Z.a ;)

TheEnd 107.7 o The Catalyst
Na stronie radia TheEnd 107.07 pojawił się krótki wpis dotyczący The Catalyst.
Oto tłumaczenie:
Przed chwilą, w biurze KNDD, mieliśmy okazję usłyszeć cały singiel Linkin Park o nazwie "The Catalyst"
WOW. Zaraźliwy od pierwszego przesłuchania. Oni wiedzą jak stworzyć hit... Nie mogę się doczekać usłyszenia co wy o tym myślicie, zaczynamy w ten poniedziałek o 11:30 rano.
O ile wcześniej nie będzie przecieków... ;)
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 29 Lip 2010 09:38

Tego newsa o konkursie pominąłem, bo do tej pory dosłownie wszystko co w związku z nim ogłaszają ciągle się zmienia. Głosowanie miało się skończyć w niedzielę, to w ostatniej chwili przesunęli na poniedziałek. W poniedziałek miał już być zwycięzca ale przełożyli decyzję na wczoraj na 23. Termin minął i napisali, że zespół potrzebuje jeszcze więcej czasu -.-

Pozostałe newsy już na głównej.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 31 Lip 2010 18:00

30 minutowe Making of A Thousand Suns
Serwis play.com oferujący rozszerzoną wersję A Thousand Suns podał informację dotyczącą dołączonego filmu dokumentującego pracę nad płytą. Według zamieszczonej tam informacji trwa on 30 minut.

Za kulisami Medal of Honor
Serwis gametrailers.com opublikował niedawno filmik dotyczący pracy nad zwiastunem gry Medal of Honor, którego reżyserem jest Joe Hahn. Zainteresowanym przypominam, że premiera już jutro na stronie http://www.medalofhonor.com/linkinpark.

Linkin Park o ATS
Na stronie lpassociation.com można znaleźć tłumaczenie wywiadu jakiego członkowie Linki Park udzielili hiszpańskiemu magazynowi The Informant. Panowie opowiadają o nowej płycie oraz zmianach jakie zaszły w ich muzyce od czasów Hybrid Theory do teraz. Wszystkich zainteresowanych artykułem odsyłam pod ten adres.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 01 Sie 2010 08:21

Kolejny wywiad

Chłopaki najwyraźniej rozkręcają się w udzielaniu wywiadów, bo już mamy następny. Tym razem Brad i Mike rozmawiali ze szwedzką gazetą Experessen.
Oto tłumaczenie:

"Linkin Park:Ważne, że jesteśmy zadowoleni"

Ekskluzywna rozmowa z dwoma założycielami Linki Park, Mike'iem Shinodą i Bradem Delsonem, obaj 33-letni, w hotelu Sunset Marquis w Los Angeles.
Prawie leżą na sofie, z nogami na stoliku, dwóch zwyczajnych facetów z Kalifornii w jeansach i trampkach, którzy żartują, że do tej pory otrzymali tylko jeden pozytywny komentarz od dziennikarzy przesłuchujących ich płytę.

Interesujecie się opiniami?
Nie, bo nie możesz wiele zrobić. Nie możesz tego kontrolować. Ważną rzeczą jest to, że jesteśmy zadowoleni. - mówi Brad

Mike Shinoda jest producentem albumu, wspólnie z legendarnym Rickiem Ruinem, który wcześniej współpracował z takimi sławami jak Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers i Metallica.
Miał jasną wizję.

Część zespołu nie chciała wprowadzać innego producenta, ponieważ mieliśmy jasną wizję tego jaki będzie album. - mówi Mike

Nie myślałem, że będziemy pracować z Rickiem już od samego początku, ale już na pierwsze spotkanie przybył z kilkoma świetnym pomysłami.

14 lat, od czasu kiedy założyliście zespół większość z was ożeniła się i ma dzieci. Czy odczuwacie różnice między tym co wcześniej a tym co teraz?
Nasza energia uczuciowa jest inna od czasu kiedy założyliśmy rodziny. - mówi Brad Delson gitarzysta zespołu.
Nasza energia jest inna. - wyjaśnia Brad, ale mówi również, że bycie w trasie nigdy nie jest łatwe.

Niektórzy są do tego stworzeni, niektórzy to uwielbiają. Ale nie my raczej tacy nie jesteśmy. - mówi Mike, podkreślając jednocześnie, że nadal lubi występy.

Kidy byłem małym chłopcem myślałem, że festiwale są po to aby jeść i tańczyć, ale moja mama powiedziała "nie, to znaczy, że pijesz alkohol". - mówi Brad sam będący abstynentem.

W Szwecji macie wielu fanów. Co myślicie o tym kraju?
Czy to nie tam powiedzieliśmy, że czujemy się nieswojo gdy wszyscy są tacy mili? W niektórych miejscach czujesz się tak cholernie brzydki, bo wokół ciebie jest tylu pięknych ludzi.I nawet nie jest to moja subiektywna opinia, to fakt. - mówi Mike.

Linkin Park Featuring You: Top20
Na swoim blogu Mike opublikował oficjalną listę dwudziestu finalistów konkursu Linkin Park Featuring You.
Przedstawia się ona następująco:
NoBraiN
DJ EnDorphin
Cale Pellick
Ill Audio
Digitalomat
The Organization
Indy Sagoo
The Red Elephant
Transitbot
katsu
David Bonk
Sean A.
Transient Way
Graham F.
Corky G.
Keaton Hashimoto
Rather Red
FreQontrol
Japanese Robots
Alex McMillan
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 01 Sie 2010 21:28

ATS Deluxe Editon na iTunes
iTunes dodało dzisiaj do swojej oferty wersję Deluxe nowego albumu Linkin Park A Thousand Suns. Będzie ona zawierać bonus w postaci piosenki Blackirds, stworzonej na potrzeby gry 8 bit rebellion, oraz teledysk do The Catalyst.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 01 Sie 2010 21:31

Premiera teledysku ''The Catalyst":

Na lptimes.com została podana informacja, że będzie on wyświetlany na stronie -MTVLA w dniu 26 sierpnia.
Ostatnio edytowany przez pixie 02 Sie 2010 13:18, edytowano w sumie 3 razy
image_id: 5667
Awatar użytkownika
pixie

Dołączenie: 05 Lip 2010 12:05

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 01 Sie 2010 21:35

I znów news żywcem z translatora, a że zupełnie nie rozumiem sensu uznaję za offtopic. I daję warna.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 01 Sie 2010 21:54

Używałam opcji edytuj jak radziłeś i go poprawiłam, aż 2 razy
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 01 Sie 2010 21:56

Teraz to musztarda po obiedzie. Mogłaś pomyśleć wcześniej.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 01 Sie 2010 22:03

Ja już wysłałam ci odpowiedź. wiem kiedy musiałeś go widzieć jak dawałam na forum i później szybko edytowałam
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 01 Sie 2010 22:07

Chyba nie tak szybko, bo ja tez zdążyłam przeczytać tą plątaninę która była w tym poście na początku.
I nie tłumacz się już, bo nie interesują nas Twoje problemy z translatorem. :P
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 01 Sie 2010 22:28

No to ci sie udało, i nie zamierzam się już tłumaczyć. Wiem taka szybka nie jestem. Będę to wiedzieć na przyszłość :)
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 03 Sie 2010 15:06

Video z tekstem The Catalyst

Na oficjalnym kanale Linkin Park w serwisie You Tube możecie obejrzeć filmik z tekstem piosenki The Catalyst. W nowym wpisie na swoim blogu Mike przypomina, że nie jest to oficjalny teledysk, gdyż ten prawdziwy nadzorowany jest przez Joe Hahna i ukaże się już niedługo.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 03 Sie 2010 20:10

Mike i Brad dla KROQ.FM
Na stronie internetowej radia KROQ.FM możecie obejrzeć wywiad jakiego Mike i Brad udzielili po premierze The Catalyst. Opowiadają między innymi o o przedsprzedaży A Thousand Suns na linkinpark.com, współpracy z Joe Hahnem przy tworzeniu nowego teledysku i o tym jak to jest usłyszeć własny utwór w radiu. Video znajdziecie pod tymadresem.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 04 Sie 2010 13:18

Linkin Park w Rockin 'On:

We wrześniowym numerze japońskiego magazynu Rockin 'On będzie wywiad z Mike'm i Chesterem, znajdą się oni również na okładce magazynu, który jest już w sprzedaży. Wytwórnia Warner Music Japan stworzyła swoją własną stronę dla Linkinów w Twitterze.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 04 Sie 2010 13:58

pixie napisał(a):będzie wywiad

bardziej pasuje ukaże się / znajdzie się

pixie napisał(a):dla Linkinów

jeśli dobrze widzę(krzaczki xD) to jest to chyba konto z którego korzysta WMJ i zamieszcza infromacje o ATS, bezpośrednio LP z niego nie korzysta

Poza tym gratuluje newsa na głównej :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 04 Sie 2010 14:29

Musiałem trochę pozmieniać tego newsa. Skoro magazyn jest w sprzedaży, to nic się nie ukaże, ani zespół nie znajdzie się na okładce, bo to już się stało ;p

Edit: w dodatku link w newsie nie odsyła do strony czasopisma, tylko do informacji na lptimes.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 04 Sie 2010 20:17

Brad o The Catalyst
Brad rozmawiał niedawno z Pulse of Radio o The Catalyst i A Thousand Suns. Powiedział między innymi, że singiel stanowi pewien ton dla reszty płyty. Oprócz tego:
A Thousand Suns jest definitywnie różnorodnym i elektrycznym albumem, posiadającym jednocześnie spójne brzmienie. Pomyśleliśmy, że The Catalyst będzie dobrym pierwszym reprezentantem całej płyty. Zupełnie różni się to od tego co robiliśmy do tej pory, jest to po prostu tylko podróżą.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 06 Sie 2010 12:02

Kolejne zdjęcia A Thousand Suns :

Na stronie serwisu LPRussia.com zostały opublikowane kolejne trzy zdjęcia promujące płytę A Thousand Suns . Oto jedno ze zdjęć.
A jeśli chcecie je zobaczyć od razu to zapraszam do naszej galerii.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 06 Sie 2010 12:23

Wywiad z reżyserem Dark As Day
Niedawno pisaliśmy o tym, że prawdopodobnie Chester i Mike zagrają razem w filmie Dark As Day. Serwis lpassociation.com przeprowadził wywiad z reżyserem filmu Levi Holiman'em. Dementuje on plotki o udziale w projekcie Shinody, oraz zdradza kilka sekretów dotyczących roli Benningtona.
Oto jego tłumaczenie:

O tym jak Levi spotkał Chestera:
Chester i ja chodziliśmy razem do liceum w Arizonie. Napisałem scenariusz Dark As Day pięć lat temu, po przeprowadzce do Los Angeles. Wpadłem na Chestera na planie teledysku "Beed it out". Nie widzieliśmy się od około 1996 roku. Opowiedziałem mu o scenariuszu i zapytałem czy nie chciałby go przeczytać. Dał mi swoje namiary i wysłałem mu go.
Tydzień później napisał do mnie i zgodził się zagrać rolę w filmie. Początkowo chcieliśmy zobaczyć, czy będzie się nadawał do głównej roli, jednak ze względu na jego napięty harmonogram lepszym rozwiązaniem było powierzenie mu mniejszej roli. Zrozumiałe.

O tym czy Mike Shinoda też będzie zaangażowany:
Nie znam zbyt dobrze Mike'a Shinody. O ile mi wiadomo, Chester będzie jedynym członkiem Linkin Park, który zagra w tym filmie. Naprawdę lubię Mike'a i jego muzykę. SOB to jeden z moich ulubionych zespołów. Słucham "Second to none" prawie codziennie na moim ipodzie.

O tym, że Mike został wymieniony w obsadzie na IMBD:
Przed chwilą sprawdziłem imbd i nie mam pojęcia skąd wzięło się tam nazwisko Mike'a. Byłoby wspaniale mieć go w obsadzie, ale nic mi o tym nie wiadomo.

Więcej o realizacji projektu przez Chestera:
Pierwszy raz zobaczyłem grę Chestera w liceum. Był dobry. Pamiętam go goniącego kogoś po scenie z płonącym pogrzebaczem. Chyba grał w tej sztuce starego człowieka. Ale to było wtedy, gdy miał włosy i okulary jak John Lennon. Gdy go później zapytałem, czy nie chciałby wrócić do aktorstwa jego oczy ożywiły się i wyglądał na bardzo podekscytowanego.

Rola Chestera w filmie:
Wszystko co mogę powiedzieć w odniesieniu do filmu to, że rola Chestera będzie dla niego wyzwaniem. Emocjonalnie, mam zamiar poprosić go, aby dał z siebie jak najwięcej. Nie martwię się czy podoła temu, czy nie. Jest profesjonalistą i występuje już od jakiegoś czasu.
On nie gra złego człowieka. Jest dobrym facetem, który dokonał wielu złych wyborów i kiedy jego postać jest przedstawiana w filmie, zdaje sobie sprawę ze zniszczeń jakich dokonał i jest gotowy odpokutować za swoje grzechy. Jestem bardzo ciekawy spojrzenia Chestera na tą postać i jestem pewien, że bez względu na to czy są fanami LP, czy nie ludzie będą chcieli odkryć tą postać.

Wizja Dark As Day:
Dark As Day jest jak ciemna tylna uliczka dla wróżki z bajki. To ten sam nastrój co w "Jacobs Ladder", "Donnie Darko" i "Vanilla Sky." Jeśli fani lubią te filmy myślę, że polubią też Dark As Day. Jeśli nie, mogą chcieć nadziać moją głowę na patyk.

Status projektu:
Finansowanie projektu jest dość trudne ze względu na stan gospodarki. Mamy nadzieję, że znajdziemy niezależne źródło, które wyłoży 7 cyfr, poszukiwania nadal trwają.

Kilka miłych słów o LPA:
Kocham was za to, że robicie tak dużo by promować inne projekty w które angażuje się Chester. Dla takiego bezimiennego faceta jak ja, Chestera wchodzący na pokład i wy piszący o tym artykuł, możecie wiele zmienić w ustabilizowaniu się mnie jako artysty.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 14 Sie 2010 20:06

Phoenix w MTV News:

David Farrell udzielił wywiadu MTV o A Thousand Suns i mówi co sądzi na temat gry "Medal of Honor". Basista twierdzi, że album jest pewnym ryzykiem, ale jest tego wart. ''Chcieliśmy utworu, który reprezentowałby album i jego brzmienie'' . Pełny wywiad znajdziecie na lptimes.com.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez adamwam w 18 Sie 2010 21:09

Nowe LPTV

Na oficjalnej stronie Linkin Park pojawiło się nowe LPTV w którym Chester śpiewa Blackout

http://www.linkinpark.com/video/blackout-freestyle
Awatar użytkownika
adamwam

Dołączenie: 24 Cze 2009 20:43
Miejscowość: Łódź

Re: Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 05 Wrz 2010 21:07

Making of TC / 'Pic of the Day'

Ukazało się kilka nowych zdjęć z planu The Catalyst na Facebooku LinkinPark.fr.
Linki do czterech z nich znajdziecie tu:
1
2
3
4

Na blogu Joe'go ukazał się napis - "Szykujemy coś. Jeszcze nie mogę powiedzieć o co chodzi."
Znajduje się pod tym tajemniczym zdjęciem.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 18 Wrz 2010 12:46

Dawno mnie w tym temacie nie było, ale oto powracam. ;)
(Nie bójcie się raczej nie na długo.)

Chester i Mike dla MTV News

Mike i Chester udzielili niedawno wywiadu dla MTV News. Odpowiadają w nim na słowa krytyki dotyczące A Thousand Suns.
Oto tłumaczenie:
Linkin Park mówi krytykującym Thousand Suns "Znajdźcie sobie coś co się Wam spodoba".
"Będziemy tworzyć taką muzykę jaka podoba się nam"- mówi Chester Bennington MTV News.
Do tej pory, wysłuchaliście płyty Linkin Park A Thousand Suns prawdopodobnie gdzieś pomiędzy 20 a 50 razy (tak jak mówił Mike Shinoda). I prawdopodobnie wyrobiliście sobie już całkiem solidną opinie o tym albumie. Albo sądzicie, że jest odważny, odkrywający nowe brzmienie zespołu, albo go nie znosicie, bo,koleś, gdzie są gitary?!?
Bez wątpienia można powiedzieć, że A Thousand Suns jest najbardziej dzielący z albumów Linkin Park. Z resztą, przestali słuchać opinii innych wiele lat temu.
"Jeśli chodzi o opinie ludzi dotyczące muzyki, to wiemy, że jedni będę lubić niektóre rzeczy, a inni nie będę ich lubić, i to jest właśnie cały urok opinii." - Mówi Chester Bennington MTV News. - "Nie musisz lubić czegoś, tylko dlatego, że ktoś powiedział Ci , że jest dobre, tak samo jak nie musisz myśleć, że coś jest złe ponieważ ktoś powiedział Ci, że tak jest."
"Były okresy w naszej karierze, kiedy poziom naszej dojrzałości nie był taki jak teraz i... na przykład przeczytaliśmy 60 pozytywnych komentarzy oraz jeden mówiący, że coś się komuś nie podoba i było to coś w stylu 'O Boże muszę zmienić swoje życie' " - opowiada dalej - "I wiesz, możesz dać się złapać w tego typu sytuację. Więc zdecydowaliśmy - bardzo jasno - że będziemy tworzyć muzykę która nam się podoba, to jest wyzwanie dla nas by tworzyć i iść naprzód do miejsca które sprawi, że poczujemy się niekomfortowo i zawrotnie, tak jak byśmy coś odkryli. Tak długo jak będziemy to robić i będziemy czuli się szczęśliwi z powodu płyt jakie wydajemy będzie to jak 'Ok, zrobiliśmy to co w naszej mocy, jeśli wam się podoba to świetnie, jeśli nie, to znajdźcie sobie coś co się wam spodoba.' "
"Niezależnie od tego jak wiele będzie krytyki dotyczącej Suns skupiającej się na tym jak bardzo różni się to od wcześniejszych wysiłków LP (wszystko inne w stylu "nie ma gitar")", Bennington powiedział, że te różniące się momenty są tak naprawdę jego ulubionymi na całym albumie... więc raczej jest ich sympatykiem.
Wydaje mi się, że Waiting for the End' i' Iridescent' są prawdopodobnie moim ulubionymi piosenkami na płycie. Uważam po prost, że są piękne. Są inne.Podoba mi się sposób, w jaki 'Iridescent' się rozkręca oraz osiąga swój finał, lubię letnie wibracje 'Waiting',podobają mi się też teksty i dynamika utworów."
Image
Awatar użytkownika
Melliana

PoprzedniaNastępna

Powróć do Regulamin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości