Mam Talent

(film, teatr, książki, komiksy...)

Mam Talent

Postprzez Saika w 27 Lis 2010 23:32

Wiesz, ośmielę się nie zgodzić.
Jak gość z zespołem i wydaną płytą na koncie ma być "talentem" do odkrycia?
To już wolę takiego samorodka. :* A w ogóle to ten zespół, UDS, miał wygrać-tam nikt nie śpiewał... ;)
Saika

Mam Talent

Postprzez zwieR.Z. w 27 Lis 2010 23:46

Toć nie tylko Bednarek z nią rywalizował. Ja trzymałem kciuki za Lisieckiego, który w przeciwieństwie do zwyciężczyni, ma świetną, charakterystyczną barwę głosu. Jedyne co wyróżnia Welc, to jej wiek. Jest dobra, ale byli dużo lepsi od niej i dam sobie ręce i nogi uciąć, że gdyby była o kilka lat starsza, to nie wygrałaby tego programu, a być może w ogóle nie byłoby jej w finale.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Mam Talent

Postprzez Nook w 28 Lis 2010 00:05

Zaraz mnie tu zjedzą, przedtem wydłubując oczy, ale nieważne :P Wygrana bardziej niż zasłużona. W sumie esencja tego programu. Talent widoczny (a właściwie słyszalny), jak na dłoni. I jeśli zainwestuje w siebie, będzie wymiatać. Bo jeśli już teraz ma głos jak dzwon, to strach się bać co będzie jak sie już podszkoli.

Bednarek wyszedł dosyć przewidywalnie (ale tu jestem wybitnie nieobiektywny, bo mam alergie na regałową muzykę), a Lisiecki rzucił się zbyt głęboką wodę, jeśli chodzi o repertuar.

Sam kibicowałem Patrycji Malinowskiej, bo wypadła imho najlepiej (dobór repertuaru + wykonanie). Reszta wokalistów poprawnie. Zresztą, co mamy się przejmować. Wygrali wszyscy, bo zdołali się pokazać szerszej publiczności. A co z tym zrobią, już zależy od nich. Tak czy siak gratulacje dla wszystkich.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Mam Talent

Postprzez Saika w 28 Lis 2010 13:33

Linczu nie będzie.
Co prawda Bednarek przyjemnie "zabujał", ale to było nie to...
O Lisieckim pisałam.
Patrycja- oj, też talent.
Z resztą w sumie kompletnego beztalencia w finale nie było, IMHO.
Niech więc sp********ą z tego kraju, zanim stara koteria przemieli te głosy i zrobi z nich niesłuchalną papkę...
Saika

Mam Talent

Postprzez Hs_Cz@rnY w 29 Lis 2010 16:53

:lol: Tu były same beztalencia które w finale chciały wziąć ludzi na łezki i jak zawsze to się udaje. Komercja i tyle, jestem ciekaw ile zarobili na tym badziewiu...

Bednarek - robić z reagge pop hmm ta laski lecą na to...
Patrycja - to ten brzydkie dziecko co odstrasza gorzej niż Krzynówek!? Boshe! 3majcie mnie. Ciekawe czy jak ja bym miał tyle lat co ona i wyskoczył z wierszami/swoimi nutami też pewno bym wygrał :O
Lisiecki - No comment

Zwierzak barwa głosu to nic, nie uważasz że tu trzeba czegoś o wiele więcej?
Sajcia dawałem Ci powód do linczowania mnie :)

A tu proszę coś dla ciekawskich...

http://www.wykop.pl/ramka/539919/awaria ... am-talent/
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Mam Talent

Postprzez Nook w 29 Lis 2010 17:48

Czytając powyższy post utwierdzam się w przekonaniu, że w kraju mamy 40 milionów Wojewódzkich, a każdy bardziej radykalny (chciałoby się czegoś dosadniejszego użyć, ale powstrzymam się) od drugiego.

Post Czarnego mogę w zasadzie skwitować: "ale o co chodzi?". Takie coś jak komercja mało kogo obchodzi. Chyba, że jesteś koneserem muzyki składającej się w 100% z szurania krzesłami i skrzypienia drwiami :lol:

To zresztą tylko zwykły, mainstreamowy program dla gawiedzi i ludzie raz dwa zapomną o tym co było. Swoją drogą reakcje naszej rodzimej, upośledzonej publiczności na laureatów utwierdzają mnie w przekonaniu jak żałośnie zawistnym, zakochanym w teoriach spiskowych narodem jesteśmy. Wszystkim finalistom, niezależnie od naszych preferencji, należą się brawa. Żeby rzucić się między tryby tej szołbiznesowej maszynki trzeba mieć nie lada jaja. Życzę wszystkim powodzenia.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Mam Talent

Postprzez Hs_Cz@rnY w 29 Lis 2010 19:57

Aż mnie piorun siarczysty z nieba strzelił :)
Jam jest zawistny, very interesting... Jeśli nagranie własnej płyty bez niczyjej pomocy nazywasz koneserstwem szurania krzesłami i skrzypieniami drzwiami to zaśpiewam może Ci kołysnakę na dobranoc?
Może i zazdroszczę takim byle czemu chodzącemu po ziemii... Dlaczego? Bo jak krzykneli mi 1000zł za nagranie 1 kawałka w studiu to ślicznie podziękowaliśmy ;] Tak mam własne urazy do tego i mam bardzo dużo kompleksów!

Coś Ci powiem wybić się w tym kraju jest po prostu kurwa ciężko jak nie masz znajomości! A takie gówno jakim jest mam talent idol czy inny program tego typu jest robiony tylko i wyłącznie po to aby zarobić na tym pieniądze!
Może Ciebie to nie rusza ale mnie to wkur robienie z ludzi debili i jawne obrażanie ich... Ludziom to się podoba i to się sprzedaje ;]

Jeśli komercja mało kogo obchodzi a w szczególności Ciebie to nie wiem po co tu się w ogóle wypowiadałeś/wypowiadałaś. Nawet nie mam zamiaru zadać sobie trudu aby sprawdzić jaką płcią Cię obdarowano bo who cares? I to nie jest tylko zwykły program mainstreamowy jak go nazwałaś/eś bo to jest bardzo opłacalny biznes ;]
Btw. Jak nie wiem jak 10 letnie dziecko może mieć niezłe jaja? Hehe :)
Może najpierw dowiedz się czegoś o tym swoim "showbiznesie" potem mów, że jestem zawistny...
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Mam Talent

Postprzez Saika w 29 Lis 2010 20:10

Murzynie zżera Cię zazdrość bo słodka jedenastolatka dostała czek, a TY nawet nie pojawiłeś się na kastingu? :P
Saika

Mam Talent

Postprzez Hs_Cz@rnY w 29 Lis 2010 20:29

Hah! Tak myślałem, że zaraz o to zagadniesz...
Niektórzy ludzie pracują 10x cięzej od niej i nie mają nic. A taki tvn operatorzy telefonii zbijają koksy na tym ;] Niektórzy ludzie chcą się na prawdę wybić a nie mają jak! Po przez takie badziewne gówno! tacy ludzie tracą wiarę w siebie i w swoje siły...
Nie chce mi się już tu pisać wypowiedziałem się wystarczająco jasno...
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Re: Mam Talent

Postprzez Nook w 29 Lis 2010 20:53

Hs_Cz@rnY napisał(a):Aż mnie piorun siarczysty z nieba strzelił :)
Jam jest zawistny, very interesting... Jeśli nagranie własnej płyty bez niczyjej pomocy nazywasz koneserstwem szurania krzesłami i skrzypieniami drzwiami to zaśpiewam może Ci kołysnakę na dobranoc?

Bardzo proszę. Jeśli sie bardzo chce to wszystko można. Grasz w zespole? Solo? Wiesz co to home-recording? Przy odrobinie wkładu pieniężnego można nagrywać przyzwoite rzeczy w domowych warunkach. To kosztuje, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.

Może i zazdroszczę takim byle czemu chodzącemu po ziemii... Dlaczego? Bo jak krzykneli mi 1000zł za nagranie 1 kawałka w studiu to ślicznie podziękowaliśmy ;] Tak mam własne urazy do tego i mam bardzo dużo kompleksów!

Ostatnie zdanie wybitnie prawdziwe :lol:

Coś Ci powiem wybić się w tym kraju jest po prostu kurwa ciężko jak nie masz znajomości! A takie gówno jakim jest mam talent idol czy inny program tego typu jest robiony tylko i wyłącznie po to aby zarobić na tym pieniądze!

NOŁ SZIT, SZERLAK! Jak tak Ci ciężko, to znajdź sobie własną niszę, rób własną muzę i nie oglądaj się na nic, a życie powinno być łatwiejsze. Jeśli będziesz dobry, to i publiczność to doceni. To tak w skrócie.

Może Ciebie to nie rusza ale mnie to wkur robienie z ludzi debili i jawne obrażanie ich... Ludziom to się podoba i to się sprzedaje ;]

Nie, nie rusza mnie, bo chyba umiem złapać dystans do tego wszystkiego. Dziwi mnie tylko, że są ludzie, którzym pienią się facjaty na myśl o tym, że komuś się udało. Oto Polska właśnie. Niestety.

Jeśli komercja mało kogo obchodzi a w szczególności Ciebie to nie wiem po co tu się w ogóle wypowiadałeś/wypowiadałaś. Nawet nie mam zamiaru zadać sobie trudu aby sprawdzić jaką płcią Cię obdarowano bo who cares? I to nie jest tylko zwykły program mainstreamowy jak go nazwałaś/eś bo to jest bardzo opłacalny biznes ;]

Tak, mało mnie obchodzi, bo już dawno przestałem patrzeć na to czy coś jest komercyjne czy też nie. Jeśli mnie rusza, to dlaczego mam tego nie słuchać? Jeśli to jedno z ważnych kryteriów dla Ciebie w doborze muzyki, to rozumiem, że słuchasz li tylko i wyłącznie odgłósów przyrody czy wyżej wymienionego szurania krzesłami. I jeśli to jest tak bardzo opłacalny biznes i skoro znasz wszelkie tajniki szołbizu, to wyjdź na ulicę i zacznij uświadamiać ludzi jak wstrętnym czymś jest komercja, którą tak bardzo się brzydzisz. Życzę powodzenia.

Btw. Jak nie wiem jak 10 letnie dziecko może mieć niezłe jaja? Hehe :)

Idąc tą analogią, rozumiem, że te jaja musiałeś gdzieś zgubić, skoro jak Saika wspomniała wyżej, nie ruszyłeś czterech liter by pojawić się na castingu. Ale spoksik, komercja - sie rozumie sie. Siedzimy w zimnej, zatęchłej piwnicy i zgrzytamy kłami ze zgryzoty, że komuś coś w życiu wyszło. A tak poważnie(j), to znam ludzi, którzy mają widoczne, namacalne talenty, którzy się boją skonfrontować z opinią osób trzecich/szerszą publicznością i to o nich pisałem. Z występem na castingu, przejściem do dalszych etapów trzeba się liczyć z jakąśtam rozpoznawalnością i oczywiście z całą masą małych ludzików, którym leci para z uszu na samą myśl o sukcesie drugiej osoby.

Może najpierw dowiedz się czegoś o tym swoim "showbiznesie" potem mów, że jestem zawistny...

Tak, jesteś zawistny. I nie ucz dziada jak ma charchać.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Mam Talent

Postprzez Dinnaroth w 29 Mar 2012 21:26

Z góry sorry za odkopywanie...

Osobiście oglądałem tylko edycje z 2010 roku i miałem szczerą nadzieję, że Welc nie wygra. Nie chodzi o to, że jestem zazdrosny czy coś. Daleko mi do tego. Natomiest wydaje mi się, że sukces osiągnęła tylko dzięki swojej "słitaśnej historii", a nie dzięki jakiemuś super talentowi. Oczywiście i to posiada, ale wg mnie nie to zadecydowało o sukcesie.

Mam do was inne pytanie: oglądacie zagraniczne edycje? Na przykład Britain's Got Talent. IMO lepsze jury (choćby Simon Cowell), bardziej utalentowane osobniki, i więcej ciekawych osób/grup.
Ostatnio edytowany przez Dinnaroth, 30 Mar 2012 18:21, edytowano w sumie 1 raz
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Mam Talent

Postprzez Nightwolf w 29 Mar 2012 21:36

Dla mnie nazwisko Simon Cowell to wystarczający powód by czegoś nie oglądać. Widziałam wszystkie polskie edycje, ale niewiele z nich pamiętam.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Mam Talent

Postprzez Dinnaroth w 30 Mar 2012 18:20

Dla mnie nazwisko Simon Cowell to wystarczający powód by czegoś nie oglądać.

Czemu? Jak dla mnie to bardzo dobry sędzia, nie tylko w BGT, ale też w The X Factor. Potrafi wyłowić talent, dostrzec potencjał nawet wtedy, gdy ktoś przykładowo żle wybierze złą piosenkę (wielokrotnie widziałem takie sytuacje). A to, że umie też zmieszać z błotem przy okazji i że jest arogancki nieco? Cóż... I tak go lubię.
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Re: Mam Talent

Postprzez Nightwolf w 30 Mar 2012 22:10

Dinnaroth napisał(a):
Dla mnie nazwisko Simon Cowell to wystarczający powód by czegoś nie oglądać.

Czemu? Jak dla mnie to bardzo dobry sędzia, nie tylko w BGT, ale też w The X Factor. Potrafi wyłowić talent, dostrzec potencjał nawet wtedy, gdy ktoś przykładowo żle wybierze złą piosenkę (wielokrotnie widziałem takie sytuacje). A to, że umie też zmieszać z błotem przy okazji i że jest arogancki nieco? Cóż... I tak go lubię.

Po prostu są ludzie którzy samym swoją obecnością w mediach działają mi na nerwy w sposób skrajnie negatywny, do tego stopnia że od roztrzaskania telewizora (tego który mają moi rodzice, bo na moim prywatnym oglądam głównie z DVD) powstrzymuje mnie tylko fakt, że w chwili zakupu nie był on tani i płacili za niego moi rodzice.
Poza tym po jego wystąpieniu w Top Gear zaczęłam naprawdę podziwiać Clarksona że wytrzymał nerwowo i go nie pobił na planie, bo gadanie Cowella przekraczało wszelkie normy - to było głupie czepianie się a nie konstruktywna krytyka
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Poprzednia

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości