QUATTRO i okładka I Try So Hard EP

(audio/video)

Re: QUATTRO i okładka I Try So Hard EP

Postprzez Kozer w 02 Sie 2009 19:34

Masz tempo. Ale czy nie za szybko... Może warto trochę popracować a nie kleić utwory z prędkością fabryki taśmowej?
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez zwieR.Z. w 02 Sie 2009 21:23

O tym samym chciałem napisać. Stawiaj na jakość, nie na tempo. Zobacz sam jak to wygląda - muzykę tworzysz chyba nawet niecałe 5 dni, a już masz płytę na koncie. Porób sobie przez kilka miesięcy pojedyncze utwory, zdobądź trochę umiejętności. Ja pierwszą płytkę wypuściłem jakieś 2-3 lata po tym jak zacząłem zajmować się muzyką.
Znasz nasze opinie o dotychczasowych utworach i wiesz, że są one po prostu złe. Po co w takim razie robić z nich płytę? Widać, że okładka też zrobiona na szybko i wygląda paskudnie.
Po prostu wyluzuj trochę, to nie jest wyścig ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kozer w 02 Sie 2009 22:33

Dokładnie. Nie widzę z kim miałbyś się ścigać.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez sochagol w 03 Sie 2009 00:31

Jak ja zacząłem w tym grzebać to takie wynalazki jak te twoje bartaz kasowałem bez chwili zastanowienia. Teraz jakoś straciłem na tworzenie muzyki chęci. Wakacje strasznie mnie rozleniwiają. :P
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez LP fan w 03 Sie 2009 09:56

Moze chodzi o jakies utwory robione na szybko ;P
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

Postprzez Kozer w 03 Sie 2009 19:44

Dobra, powiem inaczej, dobitnie i niech Bóg mi wybaczy. Twoje utwory ś ado dupy, nie trzymają się kupy, sample do siebie nie pasują... To jest bez sensu
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez zwieR.Z. w 04 Sie 2009 11:03

bartaz, przestań już z tym "zrób to lepiej". To chyba najgorsze, co można odpowiedzieć na krytykę. Gdyby umiał zrobić lepiej, to już by to zrobił i wrzucił. Nie trzeba tworzyć muzyki, żeby móc wyrazić szczerą opinię na temat cudzej pracy.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 04 Sie 2009 11:29

W czym tworzysz? Rozejrze się i być może podniosę rekawice...
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Zaki w 04 Sie 2009 18:34

Jak dla mnie to i tak jesteś dobry, bo ja to w ogóle nie umiem muzyki tworzyć (chyba że pod prysznicem, ale tam to każdy staje się wokalistą :) ) Twoje kawałki nawet nie są złe, tylko trochę niedopracowane. Jak masz czas (a na pewno skoro się za to wziąłeś) to poświęć do trochę więcej na pojedyncze kawałki i oczywiście na stworzenie okładki, bo w paincie to żadna sztuka :)
Good Luck !
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Postprzez BeCrew w 04 Sie 2009 19:31

Szczere Ci powiem bartaz, że Twoje zachowanie jest irytujące.... Jak się komuś podoba to ok, jak nie to już naskakujesz. Kiedy się coś tworzy to powinno się być otwartym na krytykę. A jeśli wystawiasz to na forum to zapewne chcesz by ludzie tego słuchali... Powinno Ci to dać do myślenia... "Ok. to im się nie podoba więc trzeba to poprawić. Posiedzę nad tym kilka dni".
Ja nie robię muzyki ,ale rysuję i piszę opowiadania.
Co do opowiadań to aż 9 lat - bo od 7 roku życia - zajęło mi dopracowanie stylu pisarskiego i rozwinięcie wyobraźni. Długo pracowałam nad tym, żeby mnie wreście zauważono. Pisałam od 1szej klasy podstawowej i często byłam wyśmiewana przez uczniów. Teraz "pracuję" w gazetce szkomej i zdobywam miejsca w konkursach.
5 dni to chyba zbyt mało...
Awatar użytkownika
BeCrew

Dołączenie: 13 Paź 2008 23:56
Miejscowość: Kędzierzyn - Koźle

Postprzez Kozer w 05 Sie 2009 12:00

bartaz napisał(a):Ha! już potrzebujesz pomocy? Podpowiem ci, używam audacity. (nie tylko)

Jasne, skoro nie jest się w temacie... Znasz się na F1? Chcesz powalczyć ze mną w grze, na jakimś torze ? Zobaczymy kto wygra...

Nie muszę wiedzieć w czym tworzysz czy skąd bierzesz sample, bo to nie moje zainteresowanie. Kiedyś owszem bawiłem się, ale lata temu i Dance eJayem...
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Kozer w 05 Sie 2009 18:05

Nie każcie mi tego komentować. Jeśli Twoja zgoda była serio, pisz PW, dostaniesz linki do gry.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez zwieR.Z. w 05 Sie 2009 23:08

bartaz - sam sprowokowałeś tego offtopa, więc nie pouczaj. A jeśli chcesz dalej tworzyć, to przyzwyczaj się do krytyki, bo będzie Ci ona towarzyszyć cały czas. Z czasem w coraz mniejszych ilościach, ale jednak.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez zwieR.Z. w 06 Sie 2009 11:37

Oczywiście, że Ty go spowodowałeś i w dodatku sam go teraz ciągniesz. Kozer wyraził swoją szczerą opinię, a Ty zacząłeś bezsensowne zaczepki.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 06 Sie 2009 12:20

Podsumuję - po mojej krytyce rzuciłeś mi wyzwanie abym stworzył lepszy utwór, następnie ja zaproponowałem Ci wyścig abyśmy zmierzyli się w swoich kategoriach i konkurencjach. Ja Twoje wyzwanie przyjąłem, mimo że będę musiał zapoznać się z tematyką i bardzo prawdopodobne, że nie podołam, bo nie każdy dałby radę tworzyć muzykę. Ty mojego wyzwania się nie podjąłeś bo sam mógłbyś nie podołać...

Cóż no... skoro tak stawiasz sprawę, to ja nie będę tracić wakacji, aby Ci cokolwiek udowadniać.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez niqus w 07 Sie 2009 10:40

bartaz, jak nie umiesz znieść jakiejkolwiek krytyki, to nie wiem, po co dzielisz się swoją twórczością.
jeśli liczyłeś że wszyscy z tym temacie będą cię klepać po plecach mówiąc, "dobra robota", albo będą się rozpływać nad twoim talentem, to lepiej znajdź inne miejsce na połechtanie swojego ego.

albo się nauczysz z pokorą przyjmować komentarze, zwłaszcza te negatywne, albo daruj sobie i nam szarpania nerwów.

żeby nie było, że przyszłam tu tylko najeżdżać na biednego użytkownika:
przesłuchałam Quattro i jakoś nie mam ochoty na nic więcej, z twojego repertuaru.
może aduacity nie jest jakimś wybitnym programem, ale nawet jak na jego możliwości, to się nie postarałeś.
początek w ogóle nie trzyma rytmu, momentami brzmi to, jak próba zespołu garażowego, gdy każdy sobie nastraja instrument
perkusja na początku jest za szybka, w porównaniu do gitary otwierającej utwór.
tak samo momentów, w których gitara milknie, chyba sztuczniej nie dało się zrobić.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez niqus w 08 Sie 2009 13:32

chyba faktycznie jestem "nie rozumna", skoro nie pojmuję sensu twojej wypowiedzi :P

"nie wiem jak jest naprawdę"? to znaczy?

jakbym się zachowała w stosunku do krytyki? i do tego konstruktywnej? hmmm cóż, musiałam robić to już nie raz, bo piszę opowiadania i rysuję.
zdarzali się ludzie, którzy powiedzieli tylko "wow! to jest super!", "totalna kicha. nie wiem co ty tu robisz", ale byli też tacy, którzy powiedzieli mi, co mam źle i co powinnam poprawić, z takimi ludźmi wdawałam się w dyskusję (i mam tu na myśli wymianę poglądów, a nie "zrób to lepiej!! >:[" ) i często dzięki tym ludziom zmieniałam swój styl i poprawiałam technikę.
bo właśnie po to ludzie komentują i krytykują: żeby pokazać autorowi to, co stworzył z innego punktu widzenia

"zresztą to co innego bo masz czas pomyśleć."
że co?
no cóż, rzeczywiście, nie wszyscy w lot chwytają, ale nie myślałam, że się do nich zaliczasz
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez Kozer w 09 Sie 2009 11:43

Nutka paniki ???

Temat powinien nadal być otwarty. Atakujesz Niqus tekstami o nierozumności, a sam od pierwszego postu nie umiesz zrozumieć prostych informacji. Wypadałoby przeprosić panią moderator, nie sądzisz ???
/niqus/ niemożliwe! ktoś wziął pod uwagę moje uczucia! to żart czy próba przypodobania się? :P
//edit: Nie, ale biorąc pod uwagę najeżdżanie na moderatora KOBIETĘ to mnie aż skręca. Wstyd i pospólstwo wychodzi. A przypodobać się... No u pani moderator mieć względy, ah ;)

I nadal czekam na Twoja decyzję w sprawie Naszego 'pojedynku'... Ja jestem na tak jeśli chodzi o Twoją propozycję, teraz oczekuję tego samego...

//edit:
Mówisz coś a nie wiesz jak jest naprawde.
ten tekst mnie interesuje... Ale nie chcę komentować, bo to wykracza poza granice etyki i tolerancji...
Ostatnio edytowany przez Kozer, 10 Sie 2009 08:22, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez niqus w 09 Sie 2009 13:26

bartaz napisał(a):Ciągle będziesz pisał pisał aż w nieskończoność jak małe, niedojżałe do forum dziecko neo.

BUAHAHAHA
kto tu jest niedojRZałym dzieckiem neo!
ten kto wyraził swoją opinię ładnie, składnie i n temat, czy ten co się obrusza na każdy negatywny komentarz swojej pracy?

chciałeś żebym zamknęła temat, bo najlepiej jest uciec z podkulonym ogonem, a nie stawić czoła krytyce i właśnie dlatego, nie spełnię twojej prośby.

ponieważ powoli robi się z tego temat mający na celu atakowanie bartaza, prosiłabym o zaprzestanie tego procederu, koncentrując się w postach na jego twórczości
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez sochagol w 09 Sie 2009 14:10

Niqus, trzeba stworzyć specjalny temat gdzie wszyscy będą się wyzywać bez żadnych konsekwencji. Byłby to najpopularniejszy temat na tym forum. :)
/niqus/ ale posypały by się wtedy osty >_>

Bartaz, najlepiej przemyśl to co przeczytałeś w pierwszych komentarzach w tym temacie. Dopieść swoje piosenki i dopiero wtedy je zaprezentuj. ;p
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez Darth Dream w 15 Sie 2009 10:08

Jako że nie chce mi się spamować w 10 wątkach, napiszę swoje odczucia na temat utworów Bartaza tylko w tym jednym.
Jestem raczej tolerancyjny na muzykę, więc bez większych nerwów przebrnąłem przez 20 minut tego bezsensownego mieszania sampli. Mniejsza z tym, czy instrumenty zgrywają się ze sobą dobrze czy źle - dla mnie liczy się to, czy muzyka ma sens. A utwory Bartaza sensu nie mają. Są bardzo mocno progresywne, ale nawet artysta tworzący muzykę progresywną powinien pozornie nie pasujące do siebie fragmenty połączyć w zgrabną całość. Zgrabności tu nie widziałem, tylko przypadkowe układanie sampli jak w eJayu albo w komórkowym kompozytorze. Czasem jest fajnie, czasem trochę mniej, ale po prostu nie widzę w tym wszystkim wkładania serca w to, co Bartaz tworzy. Takie robienie na siłę. Chłopie, poczekaj aż przyjdzie prawdziwa inspiracja.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Darth Dream w 15 Sie 2009 10:31

Przesłuchałem wszystkie, tylko nie chce mi się pisać 10 identycznych postów w 10 wątkach (jak już zaznaczyłem) dlatego napisałem o tym tylko tu.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Darth Dream w 21 Sie 2009 13:17

Tak sobie słuchałem jakiś czas temu In The End i dopiero zajarzyłem - czy czasem I Try So Hard to nie pierwsza linijka refrenu?
Ja wiem, że LP jest dla Ciebie inspiracją, ale bez przesady. Nie musisz wplatać ciągle w tytuły utworów czy albumów fragmentów ich tekstów.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Kozer w 21 Sie 2009 16:20

No dream ma rację :P Słaby masz refleks :D Ja od razu załapałem
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości