Rage Against the Machine

(wszystko poza Linkin Park)

Rage Against the Machine

Postprzez MrPavvelo w 01 Kwi 2010 13:42

Rage Against the Machine - zespół muzyczny grający rapcore. ściągnąłem przed chwilą ich pierwszy album zatytułowany Rage Against the Machine, za sprawą piosenki "Killing in the Name" ze świetną solówką i zobaczymy czy jest to kapela godna uwagi.
[edit]
chyba nie. oprócz "Killing in the Name" spodobały mi się "Bombtrack" i "Take the Power Back", a reszta to już kompletne dno.

/niqus/ zjadło ci guziczek "edit"? jesteś na forum już na tyle długo, że chyba powinnam nagrodzić cię ostem :P
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Rage Against the Machine

Postprzez Zaki w 04 Kwi 2010 00:47

Właśnie pare dni temu kumpel z klasy mi ich polecił i bardzo mi się spodobali. Uczę się grać "Killing in the name of" na gitarze i całkiem nieźle mi idzie. Tom Morello sprawił, że ten kawałek jest genialny. Oprócz tego lubię jeszcze "Bullet in The Head" i "Bulls on Parade". Mają sporo innych fajnych kawałków, ale jeszcze się nad nimi nie zgłębiałem, bo słucham ich od paru dni :) Narazie mogę stwierdzić, że grają muzykę, jakiej od dawna szukałem :)
Polecam też ich cover "Fuck Tha Police". Trzeba przyznać że jeśli chodzi o wylewanie nienawiści do policji, to polskie JP i inne dresiarskie badziewia mogą im czyścić buty :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Rage Against the Machine

Postprzez MrPavvelo w 06 Kwi 2010 13:35

/niqus/ zjadło ci guziczek "edit"? jesteś na forum już na tyle długo, że chyba powinnam nagrodzić cię ostem :P

przecież było trochę różnicy czasu.

przesłuchałem ich pierwszą płytę i tylko 3 piosenki mi się spodobały, więc cienko.

EDIT:
Posty wyżej to istna herezja. :D Wreszcie doceniłem fenomen Rage Against the Machine, The Battle of Los Angeles i po części Evil Empire i Renegades. Wreszcie w 100 % podobają mi się wokale Zacka de la Rocha oraz większość riffów, z których niektóre są genialne Toma Morello. Ich muzyka jest dobrym połączeniem głównie rapu z heavy metalem, ale też punkiem i funkiem.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Rage Against the Machine

Postprzez Arti w 20 Cze 2011 20:03

Jestem pewien, że na forum wiele więcej osób zna RATM niż Ci, którzy udzielili się na górze. Aktualnie (od tygodnia) mój ulubiony zespół. Kocham to jak gra Morello. Świetne riffy, jeszcze lepsze solówki plus zabawa w gitarowego DJ'a. Wokal de la Rochy, który w pierwszym momencie mnie odrzucił stał się teraz wielkim atutem. Poza tym Wilk na perkusji, który sprawia, że moje palce same wybijają rytm danego kawałka. Został jeszcze bardzo fajny bas Commerforda, który jest wyraźnie słyszalny, co jest dla mnie rzadkością. Trudno mi wybrać ulubione kawałki, ale jeśli musiałbym wymieniać to ograniczając się (w kolejności losowej):
- Mic Check
- Sleep Now In The Fire
- Guerilla Radio
- Killing In The Name
- Take The Power Back
Ulubiona płyta to The Battle Of Los Angeles. Jak kiedyś napisałem w SB płyta-ideał. Każdy utwór to cudo. Debiut oceniłbym na 9,5/10. Nieco mniej podoba mi się Evil Empire, któremu mogę dać 8/10. W wakacje mam zamiar zapoznać się z Renegades. Trochę się rozpisałem :mrgreen:
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Rage Against the Machine

Postprzez MrPavvelo w 22 Cze 2011 15:24

Jestem pewien, że na forum wiele więcej osób zna RATM niż Ci, którzy udzielili się na górze

Ja też jestem pewien. RATM zna każdy fan rocka. :mrgreen:

Renegades jest moim zdaniem lepsze od Evil Empire. Ten drugi album jest po prostu słaby, ten pierwszy ma coś ciekawego do zaoferowania.

Morello to gitarowy mistrz. Na pewno znajdzie się w światowej czołówce miejsce dla niego. To samo z wokalem de la Rochy.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Rage Against the Machine

Postprzez Arti w 22 Cze 2011 15:56

Widzę, że ktoś się odezwał :D

MrPavvelo napisał(a):
Jestem pewien, że na forum wiele więcej osób zna RATM niż Ci, którzy udzielili się na górze

Ja też jestem pewien. RATM zna każdy fan rocka. :mrgreen:

Powiedzieć, że słucha się rocka nie znając Rage to duże kłamstwo. Z resztą gdyby nie RATM to wiele zespołów mogłoby grać zupełnie inną muzykę np. Bizkici lub Linkini.

Jestem już po Renegades. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że płyta jest lepsza od Evil Empire, ale słabsza od debiutu. Nie zapada tak mocno w pamięć jak Rage Against The Machine i The Battle Of Los Angeles.

Przy okazji kupowania Gold Cobry Limp Bizkit zapoluję na płyty RATM'u, ale nie robię sobie dużej nadziei, że jakąś znajdę
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Rage Against the Machine

Postprzez MrPavvelo w 22 Cze 2011 16:46

Ja ostatnio w Empiku widziałem sporo płytek RATM.

Jestem już po Renegades. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że płyta jest lepsza od Evil Empire

Mówiłem. :P

Debiut i The Battle of Los Angeles nie mają sobie równych z resztą płyt RATM.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Rage Against the Machine

Postprzez Arti w 22 Cze 2011 17:00

Fajnie by było gdyby nagrali nową płytę. Czytałem coś o jakimś 4h koncercie w Chile, podczas którego mieli wykonać materiał z nowej płyty. Jedyny problem jest taki, że news o tym był dość stary :(
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Rage Against the Machine

Postprzez MrPavvelo w 22 Cze 2011 17:30

Ja tam już nie wierzę w nowy RATM. Chciałbym, ale wydaje mi się to niemożliwe. Na razie to czekam na nowy KNŻ. :mrgreen:
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość