Red Hot Chili Peppers

(wszystko poza Linkin Park)

Red Hot Chili Peppers

Postprzez WojcioLP w 15 Wrz 2008 21:14

Znany zespół, kalifornijski zresztą jak LP bodajże.
Też mają wiele świetnych piosenek, przynajmniej jak dla mnie.:D
Jak tam u was z tym RHCP?
Słyszeliście wcześniej ich piosenki? O nich samych? Obiło Wam się coś o uszy?
Czekam na odpowiedzi i pzdr
There is the place so dark you can't see the end...:D
Awatar użytkownika
WojcioLP

Dołączenie: 14 Wrz 2008 17:52

Red Hot Chili Peppers

Postprzez LFKP w 15 Wrz 2008 21:50

Trudno byłoby nic o nich nie słyszec ;) każdy zna przynajmniej jeden ich utwór. np. sławne i kochane "Californication" ^^
lubię słuchac od czasu do czasu, a moim ulubionym kawałkiem jest zdecydowanie "Dani California" :)
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Parówa :-) w 15 Wrz 2008 21:55

LFKP napisał(a): moim ulubionym kawałkiem jest zdecydowanie "Dani California"

LFKP <żółwik> xD Kocham ten zespół. Po prostu. Moi koledzy którzy faszerują się techno nigdy nie mogli zrozumieć co takiego widze w tym smętnym graniu. Smetne? O gustach sie nie dyskutuje. Snow, My Friends i wiele innych to wręcz smaczki dla mnie xD Towarzysza mi juz spory czas i naprawdę lubie pracę tych panów. Mam skrytą nadzieję że będzie mi dane pojawić się kiedyś na ich koncercie.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Re: Red Hot Chili Peppers

Postprzez LFKP w 15 Wrz 2008 22:01

Parówa napisał(a): LFKP <żółwik> xD

<żółwik> :mrgreen:

ten kawałek jest po prostu genialny xD teledysk zresztą jeszcze bardziej xD poprawia mi humor ^^

Parówa napisał(a):Mam skrytą nadzieję że będzie mi dane pojawić się kiedyś na ich koncercie.

Na pewno ;)
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Red Hot Chili Peppers

Postprzez WojcioLP w 16 Wrz 2008 18:31

No cieszą mnie pozytywne opinie forumowiczów.
A jakie jeszcze piosenki ich znacie?
Co powiecie o By The Way i Can't Stop?
Zapraszam gorąco do wysłuchania :?: :mrgreen:
Awatar użytkownika
WojcioLP

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Parówa :-) w 17 Wrz 2008 17:58

By The Way kiedyś śpiewałam sobie w garażu, bo było fajnie słychać, ale niestety kiedyś niespodziewanie naszedł mnie tata.... Masakra xDDD Niczym kameleon zmieniałam odcienie twarzy xDDD Nie muszę chyba dodawać że byłam posmiewiskiem w domu i kiedy tylko odwiedziła nas rodzina to wszyscy wiedzieli o moich popisówach w garazu xDDDD hehe A Can't stop ma powalający klip, puszczam go zawsze 5-letniemu bratu xDD W ogóle moja szkoła to jedna wielka subkultura rockowa, i każdy słucha RHCP. To pokazuje jak mocny jest ten zespół
Awatar użytkownika

Red Hot Chili Peppers

Postprzez WojcioLP w 17 Wrz 2008 19:55

Ooo to fajną masz szkołę.
U nas trochę wiocha, że się tak wyrażę, bo wszyscy techno albo żalowy polski hip- hop.

Na szczęście już paru moich przujaciół przeciągnąłem na dobrą stronę, czyli na rocka.
I nie załują. To dobrze...xD

Parówa \":-)\" napisał(a):Can't stop ma powalający klip

To obejrzyj teledysk Dani California i Hump The Bump!! Oba są świetne:D
Awatar użytkownika
WojcioLP

Red Hot Chili Peppers

Postprzez MaciekLP w 21 Wrz 2008 13:30

No:D Red Hot Chili Peppers to jeden z najlepszych zespołów na tym globie:) Zresztą tak samo jak Linkin Park:) Genialni instrumentaliści, troszkę gorzej z wokalem Kiedisa...(chociaż na nagraniach studyjnych da się jeszcze przeżyć)... Historia zespołu bardzo ekspresywna - były momenty cudowne (nagrody czy "come back" Fru), a były momenty bardzo bardzo ciężkie (śmierć Slovaka czy odejście Johna)...Ten zespół zasługuje na ogromny szacunek:D pzdr
LINKIN PARK & RED HOT CHILI PEPPERS rulez!!!
Awatar użytkownika
MaciekLP

Dołączenie: 21 Wrz 2008 13:19
Miejscowość: Staszów

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Parówa :-) w 21 Wrz 2008 20:00

WojcioLP napisał(a):Ooo to fajną masz szkołę.

Pewnie, super ludzie!
WojcioLP napisał(a):To obejrzyj teledysk Dani California i Hump The Bump!! Oba są świetne:D

Ten pierwszy widziałam wiele razy, bo gdyby przyrównac mnie do państwa to "Dani California" byłaby moim hymnem narodowym xDD A drugi musze zobaczyć.
MaciekLP napisał(a):troszkę gorzej z wokalem Kiedisa...(chociaż na nagraniach studyjnych da się jeszcze przeżyć)...

Hmm.. Mnie tam pasuje.. Widziałam kilka koncertówek i wypadał całkiem nieźle. zresztą ja tam się na spiewaniu nie znam..
MaciekLP napisał(a):Ten zespół zasługuje na ogromny szacunek:D

O tak! Chyle czoło przed nimi, łączą ludzi. Są wielcy!
Awatar użytkownika

Postprzez MaciekLP w 21 Wrz 2008 21:05

WojcioLP napisał(a):To obejrzyj teledysk Hump The Bump!!

Hump de Bump ;)

Zobaczcie też Californication, Scar Tissue, Give It Away i Under The Bridge
Awatar użytkownika
MaciekLP

Red Hot Chili Peppers

Postprzez WojcioLP w 22 Wrz 2008 14:48

Widziałem chyba, nawet spoko, ale Hump DE Bump jest zarąbiste po prostu!:D
Awatar użytkownika
WojcioLP

Red Hot Chili Peppers

Postprzez MaciekLP w 22 Wrz 2008 18:36

No!!!! Hump de Bump to najbardziej funkowa piosenka na Stadium Arcadium :D
Awatar użytkownika
MaciekLP

Red Hot Chili Peppers

Postprzez KimKolwiek w 29 Maj 2009 19:57

Nie słyszałam wszystkich piosenek, ale znam hiciory pokroju "Californiacation", "Dani California" czy "Can't stop".
Monika mi ostatnio zgrała trochę piosenek.
No i zakochałam się w niepozornej pioseneczce: "Tell Me Baby".
Dlaczego?
Przez bas.
Boże!!! Jak on tam cudnie klangiem gra... *_*
A ja tak nie potrafię.
Lelek może mi tłumaczyć ile chce, że granie klangiem jest g***o warte; ja po prostu uwielbiam, ubóstwiam, podziwiam ludzi, którzy to potrafią.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Some1 w 30 Maj 2009 17:08

Nie moge uwierzyć że nikt o Under The Bridge nie wspomniał, a tożto Nr1 na płycie Greatest Hits, i zgadzam się z tą pozycją ^^
Redhoci grali rok temu na Juwenaliach w Krakowie, kto nie był niech żałuje, darmo taka muzyka .... :D
Some1

Dołączenie: 10 Maj 2009 14:19

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Darth Dream w 09 Lip 2009 13:51

Znam tylko "Tell Me Baby" i parę innych, popularnych singli. Wnioskuję z nich, że zespół jest dość fajny. Wokal w porządku, gitara brzmi jak u dobrych zespołach hard rockowych lat 70. co jest imo wieeeelkim plusem, perka też taka zeppelinowska. Może kiedyś się bardziej zagłębię w muzykę tego zespołu. Myślę, że warto ich poznać, zwłaszcza, że perkusista współpracował z wirtuozem gitary Joe Satrianim, który z byle kim albumów nie nagrywa :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Misha080507 w 21 Lip 2009 21:19

Parówa \":-)\" napisał(a):By The Way kiedyś śpiewałam sobie w garażu, bo było fajnie słychać, ale niestety kiedyś niespodziewanie naszedł mnie tata.... Masakra xDDD Niczym kameleon zmieniałam odcienie twarzy xDDD Nie muszę chyba dodawać że byłam posmiewiskiem w domu i kiedy tylko odwiedziła nas rodzina to wszyscy wiedzieli o moich popisówach w garazu xDDDD hehe A Can't stop ma powalający klip, puszczam go zawsze 5-letniemu bratu xDD W ogóle moja szkoła to jedna wielka subkultura rockowa, i każdy słucha RHCP. To pokazuje jak mocny jest ten zespół

Chciałabym aby ludzie w szkole mnie chociaż trochę rozumieli. W mojej szkole słuchają czegoś w tym stylu tylko jak jest na czasie nie rozumiejąc przesłania i nie znając w ogóle zespołu. Mówią że oni są ,,metalowcy" i nie wiem co jeszcze, ale jak Rihanna nagra nową piosenkę to nagle są słodkie laleczki(to siętyczy raczej dziewczyn:).
Misha080507

Dołączenie: 21 Lip 2009 21:08

Red Hot Chili Peppers

Postprzez heresy w 28 Lip 2009 11:12

Nigdy nie "wgryzałam" się bardziej w ten zespół aczkolwiek uważam że są świetni. Nie znam tytułów płyt, nawet nie wiem ile ich było. Nazwisko wokalisty obiło mi się o uszy jednak reszta zespołu jest dla mnie zagadką. Jednak przy piosenkach odpływam. Oczywiście powszechnie znane i lubiane Californication, Dani California, Scar Tissue, Snow, Can't Stop. Dziwię się że nikt nie wspomniał o All Around The World. Świetna piosenka. Fajna jest też Pea i Dosed.
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Red Hot Chili Peppers

Postprzez MrPavvelo w 18 Mar 2010 16:01

Na razie słyszałem Blood Sex Sugar Magic i oczywiście kilka ich przebojów. Całkiem przyjemne rockowo-funkowe granie. Wokalista nie jest jakiś wybitny, ale pasuje do stylu. Gitarzysta,basista i perkusista są bardzo dobrzy, trzeba dodać.
Ostatnio edytowany przez MrPavvelo, 28 Sty 2012 14:49, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Dinnaroth w 08 Kwi 2011 20:16

Ostatnio zakochałem się w RHCP. W tej chwili jest to chyba mój ulubiony zespół. Bardzo ciekawie połączyli kilka stylów muzycznych. Kiedis może i nie jest geniuszem, natomiast Flea i Frusciante to absolutnie najlepsi odpowiednio basista i gitarzysta. To jakie wspaniałe solo gitarowe potrafi wyczarować John jest czymś niesamowitym. Szkoda, że odszedł z zespołu. Moje ulubione piosenki to:
- Californication
- By The Way
- Snow
- Stadium Arcadium
- Can't Stop
- Scar Tissue
- Under The Bridge
- Dani California
- Otherside <3
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Red Hot Chili Peppers

Postprzez Frycas w 08 Kwi 2011 21:08

Can't Stop

Właśnie od tej piosenki poznałem ten zespół. Dosyć dobra piosenka. Zdecydowanie najlepsza piosenka tego zespołu. Mogę się mylić ,ale i tak mi się podoba. Jak dla mnie nie pasuje w niej tylko ten chórek . Reszta może być.
By The Way

Ten utwór także mi się podoba ,ale nie widzę rewelacji.

Ogólnie o Red Hot Chili Peppers:
- mają śmieszne teledyski :mrgreen:
- chwytliwa melodia w niektórych kawałkach np. Can't Stop
- dobre połączenie basu i gitar
- kilka piosenek po prostu mi się nie podoba
Może kiedyś się bardziej zagłębię w muzykę tego zespołu. Myślę, że warto ich poznać

Tak jak to Dream powiedział ...
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Red Hot Chili Peppers

Postprzez kronos1194 w 23 Kwi 2011 13:03

RHCP poznałem gdy wyszedł By The Way (chodzi mi o singiel). Nigdy za specjalnie nie wgłębiałem się w historie zespołu. Znam 4 ich płyty: Blood, Sugar, Sex, Magik; Californication; By The Way i Stadium Arcadium. Uważam, że są bombowe. W te wakacje zamierzam trochę posiedzieć przy RHCP. Zdecydowanie są warci tej uwagi. Jak na razie mam taką małą listę piosenek. Są dla mnie magiczne, po prostu się przy nich rozpływam i jednocześnie dostaje takiego kopa energii (jak najbardziej polecam je przesłuchać). Są to:
- Under The Bridge
- Californication
- By The Way
- Universally Speaking
- Can't Stop
- Midnight
- Dani California
- Desecration Smile
- She Looks To Me
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Postprzez Mart w 14 Kwi 2012 15:52

Dawno temu widziałam teledysk do "Give It Away" i nie spodobało mi się. Odpychało. Niedawno coś mnie natknęło i postanowiłam posłuchać innej piosenki. Trafiłam na "Snow (Hey Oh)". Spodobało mi się i tak poleciałam dalej. Ostatnio RHCP jest najczęściej słuchanym przeze mnie zespołem.

Jak na razie znam 5 płyt:
- Blood Sugar Sex Magik
- Californication
- By the Way
- Stadium Arcadium
- I'm with You
Najbardziej podoba mi się Californication i Stadium Arcadium.

Ulubione piosenki:
- Californication
- Otherside
- Scar Tissue
- Factory of Faith
- Dani California
- Tell Me Baby
- Snow (Hey Oh)
Ale do Give It Away się już raczej nie przekonam :P
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez kronos1194 w 14 Kwi 2012 18:50

kronos1194 napisał(a): W te wakacje zamierzam trochę posiedzieć przy RHCP.

Ale mi wstyd... nie dotrzymałem obietnicy :facepalm:
Dalej znam wyżej wymienione albumy + ostatnio doszedł ich najnowszy twór, czyli I'm with You
Album szybko podbił me serce, jak pozostałe (wyżej wymienione). Jednak na tą chwilę moim ulubionym album RHCP jest Stadium Arcadium! Dużo dawki pozytywnej energii!
Co do nowego albumu jeszcze... dużo ludzi psioczy, że przez ponowną zmianę gitarzysty, album jest słaby... moim zdaniem dają radę w nowym składzie.

Do listy ulubionych kawałków dopisuję jeszcze Monarchy of Roses.
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Red Hot Chili Peppers

Postprzez McK w 16 Kwi 2012 22:21

Bardzo lubie Red Hotów, jeden z ulubionych (oczywiście LP na pierwszym), nie które kawałki takie uspokajające i nastrojowe np. californication, soul of squeeze, universally speaking, descration smile, under the bridge. I funkowe : look around, by the way, the adventures of raindance maggie, tell by baby (fajny początek łatwy na gitare) i np the zephyr song. Mam jedną płytke ich californication i szkoda że drogie bilety i tyle koncertów jest bo bym sie wybrał.
pozdro
Awatar użytkownika
McK

Dołączenie: 16 Kwi 2012 13:16
Miejscowość: Włocławek

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość