Swego czasu mieliśmy Łukasza Sosina i Grzegorza Piechnę. Ten pierwszy był 4 razy królem strzelców na Cyprze. W reprezentacji 4 mecze i 2 gole, więc swojej szansy nie zmarnował, nie jego wina, że trenerzy go nie widzieli. Co do Kiełbasy - każdy zna jego historię. Niesamowicie skuteczny w ataku, w kadrze zagrał tylko 1 mecz, w którym strzelił bramkę, ale Janas go skreślił.
Atak: Lewandowski, Jeleń (Frankowski, Piechna)
Zamiast Wawrzyniaka - Michał Żewłakow (i może Boenisch, jak wyzdrowieje).
Pomoc: Piotr Brożek

Ty tak poważnie z tym Piechną?
Żewłakow to środkowy obrońca
Sytuacja Piotra Brożka w Trabzonie jest jeszcze gorsza niż Pawła, także dla niego kadra tym bardziej powinna być w tej chwili zamknięta.
Darth Dream napisał(a):Łukasza Sosina i Grzegorza Piechnę.
Darth Dream napisał(a):Tak, ja wiem, że on się teraz plącze gdzieś w niskich klasach rozgrywkowych ale facet nadal ma instynkt strzelecki. Nie ma dużych umiejętności, lecz jest skuteczny.
Darth Dream napisał(a):Robiłby większe zagrożenie pod bramką rywali niż Peszko
Darth Dream napisał(a):strzałami czy Brożek, którego tak naprawdę nie ma.
Darth Dream napisał(a):Można było przestawić Wasilewskiego na inną pozycję, to i jego by można. Oczywiście, to tylko abstrakcyjne rozważania, bo on i tak do kadry już raczej nie wróci.
Darth Dream napisał(a): Póki był zdrowy, grał często w wyjściowym składzie

Jeśli cię to użądza nasz strzelec ( nie pamiętam nazwiska ) całkiem nieźle sobie radzi w lidze Luxemburgu
Franek - za stary, na Ekstraklase jest spoko, ale nie na repre
Arboleda - sorry, ale ... nie ma mowy !
Dream mógłbym ci wymienić około 50-100 Polskich napastników o większych umiejętnościach i w lepszej formie
A żeby instynkt strzelecki starczał to Frankowski by dzisiaj kończył karierę w Wolverhampton albo Wigan
Powiedz mi jak mogłobyć go widać jak wszedł na tak mało czasu, a nasza drużyna była już rozbita i biegaliśmy jak muchy w smole ?
Nawet moja Chojnowianka z okręgówki przeprowadza bardziej składne akcje niż reprezentacja Polski.
Tak, ja wiem, że nie ma mowy, bo Smuda go nie powoła
Na pewno nie jest gorszy od powoływanego notorycznie Brożka. Widziałbym Franka jako jokera wchodzącego z ławki.

Wiesz, ja z kumplami też nieraz przeprowadzam bardziej składne akcje, bo po prostu gram z ogórkamiBrożek gra przeciwko najlepszym na świecie, a Piechna pyka sobie obecnie z amatorami, więc nic dziwnego, że ten drugi strzela więcej. Choć i z tym bym nie przesadzał, bo ubiegłym sezonie w barwach Ceramiki Opoczno grającej w czwartej klasie rozgrywkowej Piechna strzelił 4 gole w 29 meczach. Mało imponujące.
Z tego co mi wiadomo, to Smuda chce go w kadrze, tylko Arboleda ciągle nie może dostać obywatelstwa.
Przykro mi, ale Trabzon łapie kaske za LM i kupi sobie kogoś lepszego na wiosne albo jesień
Darth Dream napisał(a):Tak, ja wiem, że nie ma mowy, bo Smuda go nie powoła, ale ja nie widzę tu lepszych rezerwowych stoperów.
Darth Dream napisał(a):Tu w sumie się zgodzę. Franek na ławce jako zawodnik mógłby się przydać.
Darth Dream napisał(a):Niby racja. Ale pozwolę sobie zauważyć, że w ostatnich 10 meczach w swoim klubie strzelił 9 bramek .

Polska reprezentacja obecnie nie nadaje się nawet do tarcia chrzanu.

Sorki, ale tamte reprezentacje nie były reprezentacjami wyjściowymi.
Poza tym trudno grać na całość gdy mecz ma charakter towarzyski i jedyne czym się ryzykuje to kontuzje. Zatem się nie ryzykuje i gra spokojnie. Takie były Niemcy i taka była Portugalia.
Nie twierdzę, że Lewandowski czy Kuszczak są źli.
W sytuacji gdy 90% reprezentacji gra poza polską ligą i zawodnicy widzą się raz na ruski rok, niczego się nie ugra i nie wytrenuje.

zwieR.Z. napisał(a):Jak to nie? Niemcy i Portugalia grały w najsilniejszych możliwych składach.
Mariatta napisał(a):Kuszczak są źli. Są bardzo dobrzy, ale w meczach swoich lig
Mariatta napisał(a): W sytuacji gdy 90% reprezentacji gra poza polską ligą i zawodnicy widzą się raz na ruski rok,
Mariatta napisał(a): niczego się nie ugra i nie wytrenuje.
Mariatta napisał(a):Dlaczego Hiszpania potrafi grać tak jak gra?
Darth Dream napisał(a):Wawrzyniak (który nawiasem mówiąc, lepiej by się sprawdził jako pomocnik).

tutaj pokazałaś jaką wiedzą na temat naszej kadry dysponujesz, bo Kuszczaka od dwóch lat w reprezentacji nie ma.
Headshot napisał(a):Kiedy ty widziałeś ostatnio grającego Kuszczaka

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości