Reprezentacja Polski w Piłce Nożnej

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez bbartek w 02 Sie 2011 20:55

Hej ! W eliminacjach na EURO praktycznie nic nie popsuliśmy

Ale kilka razy było blisko. Jakieś mecze z Kazachami czy innymi Azerbejdżenami. :P Ale mieliśmy wtedy świetnego Ebiego. ;)

No to , że jesteśmy tak nisko to odzwierciedlenie tego , że mamy beznadziejnych sparingpartnerów ( nie mówię o Francji i Argentynie , ale to i tak było już za późno ) z którymi nie mamy zbyt dobrych wyników .

Nawet gdybyśmy mieli świetnych sparingpartnerów i wygrywali z nimi wysoko, to i tak nie mielibyśmy zbyt wyskokiego miejsce w rankingu FIFA, bo, niestety, mecze towarzyskie nie liczą się tak samo jak eliminacyjne i turniejowe. Austria i Szwajcaria też nieźle pospadały przed Euro 08.

Aha . I nie wiem czy wiecie , ale kochany PZPN zdyskwalifikował Piszczka na pół roku

Za co? :lol:
Tak, jestem nie w temacie. :P

Ogólnie grupa do trudnych nie należy. Jeśli nasi się piłarze się postarają, to mamy duże szanse, żeby wywalczyć nawet pierwsze miejsce. Reprezentacja Anglii od kilku lat nie jest zgraną ekipą, do tego dojdzie wymiana starszych zawodników, jak Ferdinand, Gerrard, Lampard, Terry tak, więc ze zgraniem może być jeszcze gorzej. W dodatku są to przecież filary tej reprezentacji. Myślę, że nieźle zaskoczyć nas może Czarnogóra. Headhsot napisał, że nazwiska nie powalają... A czy w naszej reprezentacji jest ktoś na poziomie Joveticia? No właśnie, nie ma. Nie ma co lekceważyć Czarnogórców i Ukraińców, bo mogą nam nieźle krwi napsuć, jak to było w ostatnich el. do MŚ. Mołdawia i San Marino, to powinny być pewne wygrane, jeśli marzymy o awansie.

Najlepiej by było gdyby Smuda został w reprezentacji po EURO , bo wtedy musielibyśmy zacząć selekcje od nowa , a to nie wyjdzie na dobre .

Uważam, że Smuda, to jeden z najgorszych selekcjonerów w ostatnich latach. Bezsensowne było zwolnienie Beenhaakera (nie wiem czy dobrze napisałem :P ), bo jest on o niebo lepszy od Smudy. Myślę, że nasza reprezentacja dołowała pod konie czasów Leo, bo PZPN szukało pretekstu, żeby go zwolnić, a on świetnie o tym wiedział, więc nie było po co się starać. Moim zdaniem zmiana byłaby dobra no, ale jest minus, że przyszedłby nowy trener z nową taktyką, nowymi zawodnikami itd. Najgorsze jest to, że Smuda zamiast walnąć się w pierś i powiedzieć "nasza reprezentacja na dzień dzisiejszy jest kiepska", to próbuje to zatuszować przez te wszystkie afery alkoholowe. Śmieszne...
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez FafciuSamoZUO w 02 Sie 2011 21:48

bbartek napisał(a):Ale kilka razy było blisko. Jakieś mecze z Kazachami czy innymi Azerbejdżenami. :P

Bo po tym jak rozwalaliśmy Serbie i Portugalie nasi poczuli się za pewnie ...

bbartek napisał(a): Ale mieliśmy wtedy świetnego Ebiego. ;)

A teraz mamy świetnego Lewego :P

bbartek napisał(a):
Nawet gdybyśmy mieli świetnych sparingpartnerów i wygrywali z nimi wysoko, to i tak nie mielibyśmy zbyt wyskokiego miejsce w rankingu FIFA, bo, niestety, mecze towarzyskie nie liczą się tak samo jak eliminacyjne i turniejowe. Austria i Szwajcaria też nieźle pospadały przed Euro 08.

Też racja , ale jednak trochę więcej pkt. wlatuję gdy gra się lepiej z lepszymi , czego jest dowodem róźnica między nami a Ukrainą ...

bbartek napisał(a):Za co? :lol:

Za korupcję . Za ten mecz Zagłębia Lublin z sezonu bodajże 2003/04 dzięki któremu Zgłębie awansowało do Pucharu UEFA .
( KU#$@A , szkoda , że nie zrobili tego w lutym , tak żeby nie było go na EURO . Tępaki . Sami nie lepsi są , bo skoro brali na dole i góra to tolerowała to i góra musiała brać )

bbartek napisał(a): Headhsot napisał, że nazwiska nie powalają... A czy w naszej reprezentacji jest ktoś na poziomie Joveticia?

Jest ktoś taki : Piszczek , Szczęsny ...
Myślę , że ta drużyna jest na tyle nowa , że może zabraknąć doświadczenia .

bbartek napisał(a):Bezsensowne było zwolnienie Beenhaakera (nie wiem czy dobrze napisałem :P )

To prawda , ale to już decyzja kochanego wujka Grzesia i jego kolegów :roll:

bbartek napisał(a):Uważam, że Smuda, to jeden z najgorszych selekcjonerów w ostatnich latach.

Skład jest dobry , ale może to jakoś w końcu poukłada . Jeśli już kogoś innego to po EURO zatrudniłbym jakiegoś młodego trenera poniżej 50 .

bbartek napisał(a):Najgorsze jest to, że Smuda zamiast walnąć się w pierś i powiedzieć "nasza reprezentacja na dzień dzisiejszy jest kiepska", to próbuje to zatuszować przez te wszystkie afery alkoholowe. Śmieszne...

A co ty byś zrobił na jego miejscu ? Powiedział : ,, Dobra zwaliłem sprawę , EURO jest przegrane , bo nie jestem w stanie ich ogarnąć , a PZPN wymaga ode mnie i jeśli nie będe robił tego co szef każe to mnie zwolnią . Nic nie jestem w stanie zrobić przykro mi . ''' ??
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez bbartek w 03 Sie 2011 02:00

( KU#$@A , szkoda , że nie zrobili tego w lutym , tak żeby nie było go na EURO . Tępaki . Sami nie lepsi są , bo skoro brali na dole i góra to tolerowała to i góra musiała brać )

Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że PZPN to jedna wielka korupcja. Niestety... Poza tym i tak możliwe, że nie zagra na Euro, bo Smuda pomyśli, że się nie ogrywał z resztą składu, więc nie będzie przydatny. :roll: :evil: Nieźle bym się wtedy wkurzył...

Jest ktoś taki : Piszczek , Szczęsny ...
Myślę , że ta drużyna jest na tyle nowa , że może zabraknąć doświadczenia .

Czy ja wiem czy Piszczek i Szczęsny są na takim samym poziomie? Piszczek był uważany za piłkarza, który, z naszych Polaków, będzie najmniej potrzebny w Borussii, a jednak był najlepszy. Nie przychodził tam jako gwiazda, to samo można powiedzieć o Szczęsnym. Jovetić, to piłkarz, który jest uważany już za gwiazdę, a ciągle jest młody i ma naprawdę wielką karierę przed sobą.
Reprezentacja Niemiec też była bardzo młoda na MŚ. Wiem, że to nie ten sam poziom, bo piłkarze niemieccy są o kilka klas lepsi, ale mimo wszystko. ;)

Skład jest dobry , ale może to jakoś w końcu poukłada . Jeśli już kogoś innego to po EURO zatrudniłbym jakiegoś młodego trenera poniżej 50 .

Kogoś zza granicy, bo nasi trenerzy to porażka. :roll:

A co ty byś zrobił na jego miejscu ? Powiedział : ,, Dobra zwaliłem sprawę , EURO jest przegrane , bo nie jestem w stanie ich ogarnąć , a PZPN wymaga ode mnie i jeśli nie będe robił tego co szef każe to mnie zwolnią . Nic nie jestem w stanie zrobić przykro mi . ''' ??

Po pierwsze, Euro nie jest jeszcze przegrane, trochę za wcześnie, żeby tak mówić. Mamy cały rok i nie wiadomo w jakiej formie piłkarzy będą wtedy. Po drugie, po prostu uważam, że Smuda zamiast wziąć to na klatę, to próbuje to tuszować. I tak wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja w kadrze, a on to jeszcze pogarsza mówiąc o tych "wielkich" aferach alkoholowych. To jest śmieszne, bo mówiąc to nie poprawia sytuacji, tylko ją pogarsza.
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez FafciuSamoZUO w 03 Sie 2011 10:57

bbartek napisał(a):bo Smuda pomyśli, że się nie ogrywał z resztą składu, więc nie będzie przydatny. :roll: :evil: Nieźle bym się wtedy wkurzył...

Ciekawe kto go zastąpi . Ja nie widzę tu pola manewru . A Boenish ma kontuzję i przygotowania do tego sezonu z Werderem ma z głowy więc nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji na koniec jesieni/wiosne .
Czyli na razie boki obrony mamy w plecy , bo boczni z Legii czy Lecha to nie jest to nie wspominając już o reszcie ekstraklasy ...

bbartek napisał(a):Piszczek był uważany za piłkarza, który, z naszych Polaków, będzie najmniej potrzebny w Borussii, a jednak był najlepszy.

Słuchaj . Ja oglądam mecze BVB ( bo Bundesliga to moim zdaniem najbardziej wyrównana liga świata i ulubiona z resztą ) i powiem ci , że Piszczek ma tam o wiele więcej do powiedzenia niż drugi boczny - Szmelzer . Włącza się do ataku i gra teraz na poziomie Phillipa Lahm'a . Moim zdaniem .

bbartek napisał(a):Jovetić, to piłkarz, który jest uważany już za gwiazdę, a ciągle jest młody i ma naprawdę wielką karierę przed sobą.

No właśnie , czyli nie jest jeszcze na international level ( XD ) . Myślę , że może się rozwijać , ale Serie A na ten moment to nie najlepsze miejsce
Poza tym to , że jest zajebisty w FM nie znaczy że się rozwinie na gwiazde .

bbartek napisał(a):Reprezentacja Niemiec też była bardzo młoda na MŚ. Wiem, że to nie ten sam poziom, bo piłkarze niemieccy są o kilka klas lepsi, ale mimo wszystko. ;)

Miałem raczej na myśli to , że są nowi w sensie nie dawno zaczęli grać . Mówi się , że Czarnogórcy są ograni w LM i Pucharze UEFA i gra z takimi jak Gerrard , Lampard , Wallcott czy Terry to normalka .
Przepraszam ... sranie w banie drodzy eksperci ze studia Szaranowicza :

Polska :
Wszyscy bramkarze oprócz Sandomierskiego ( ale to kwestia czasu ) ograni na najwyższym poziomie .
Trzech grało w zeszłym sezonie w LE w BVB i kilku w Lechu Poznań .
Trzech mistrzów Niemiec , 1 Francji
Kilku gra w silnej i bogatej lidze Tureckiej
I takie talenty w Ekstraklasie jak Kiełb czy Borysiuk .

Czarnogóra : Vucinic , Jovetic ( Serie A = żenujący poziom , a to co Roma pokazała w tym sezonie to masakra )
Reszta to piłkarze Moskiewskich klubów i lig wschodnio europejski i bałkańskich )

Nie widzę tu nic co przemawia na ich korzyść oprócz miejsca w rankingu i dwóch czołowych graczy ( których może przecierz zabraknąć :twisted: )

bbartek napisał(a):Kogoś zza granicy, bo nasi trenerzy to porażka. :roll:

Nasi trenerzy po prostu mają presję wyniku bo wiedzą co się stanie jak przegra głupi mecz towarzyski .
Maaskant ? - czy ja wiem ? W Wiśłe doprowadził do tego , żę grają tam sami obcokrajowcy prawie . Chociarz mimo niemocnego składu ( oprócz Meliksona , który jest najlepszym zawodnikiem ligi ) jest w stanie z nich dużo wycisnąć .
Bakero odpada . MArzyłby mi się jakiś Dick Advocat , Hiddink czy ktoś z Holandii . Oni grają ofensywnie i my też musimy bo obrona jest jaka jest .
Ale nas nie stać na takie gaże bo panowie z PZPN nie mogą obiżyć sobie gaż .
CZEMU BONIEK NIE ZOSTAŁ PREZESEM K#@$A !!!!???
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 03 Sie 2011 18:12

Co do porównania Jovetica z Piszczkiem i Szczęsnym, to moim zdaniem nasi gracze wypadają ZDECYDOWANIE lepiej. Jovetic jest po długiej kontuzji, tak naprawdę nie wiadomo na co go teraz stać. W ostatnim rozegranym sezonie strzelił 6 bramek w 29 występach, także szału nie ma. Piszczek natomiast jest obecnie najlepszym prawym obrońcą w Bundeslidze, która poziomem jest bardzo zbliżona do Serie A. Szczęsny to też moim zdaniem inna półka. Podstawowy bramkarz silniejszego zespołu z dużo silniejszej ligi.

Jeżeli chodzi o Beenhakkera, to też się nie zgodzę, że jego zwolnienie było złą decyzją. Pod koniec ten facet nie miał ŻADNEGO pomysłu na naszą kadrę.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez bbartek w 04 Sie 2011 02:06

Jeżeli chodzi o Beenhakkera, to też się nie zgodzę, że jego zwolnienie było złą decyzją. Pod koniec ten facet nie miał ŻADNEGO pomysłu na naszą kadrę.

Tak, jak napisałem. Myślę, że wynikało to z tego, że Leo wiedział, że panowie z PZPN szukali w jaki sposób go zwolnić i stracić jak najmniej kasy. A po co ma ktoś się starać, wiedząc, że wyleci?
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez FafciuSamoZUO w 04 Sie 2011 09:52

bbartek napisał(a): Myślę, że wynikało to z tego, że Leo wiedział, że panowie z PZPN szukali w jaki sposób go zwolnić i stracić jak najmniej kasy.

To wszystko co się działo i dzieję to przede wszystkim wina ciśnienia i złej atmosfery . Musimy zatrudnić trenera , który ma twardą psychikę ...
I tak Leło długo wytrzymał .

bbartek napisał(a):A po co ma ktoś się starać, wiedząc, że wyleci?

I tak dobrze sobie poradził . A to pokolenie PZPN musi wymrzeć . I już szczerze wolałem Listkiewicza ( Bo ten nie zarabiał milionów na Polskim futbolu tylko załatwił nam EURO i te miliony )
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez kruk. w 06 Wrz 2011 22:50

Byla szansa na historyczne zwycięstwo, ale Niemcy na farcie przywalili w ostatniej minucie gol wyrównujący i dupa.
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Postprzez Kozer w 06 Wrz 2011 23:13

Zaaabiiiiiiijcie mnie!

Albo Wawrzyniaka!!
Cały mecz grał fatalnie. Nie rozumiem, czemu jego Smuda nie zmienił. I po co dokonywał zmian, gdyby nie ona to meczy by się skończył być może na poziomie polskich defensorów a kontra zakończyłaby się gwizdkiem. A tak? Zmarnowali wkład Brożka, Błasczykowskiego, Dudki, Lewandowskiego...

Ogólnie dziś świetnie linia ataku i nieco gorzej pomocy. Defensywa już wiele gorzej. Podobało mi się to zacięcie, Polacy powinni sobie je wyrobić na stałe, bo w tym meczu byli po prostu Orłami.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez kruk. w 06 Wrz 2011 23:19

Albo Wawrzyniaka!!
Cały mecz grał fatalnie.

Wiesz co, ja powiem że nie przegraliśmy przez potknięcie Wawrzyniaka, tylko przez Głowackiego. Faul na karny dla Niemiec i jeszcze potem czerwona kartka bardzo osłabiły nasz zespół.

Ogólnie dziś świetnie linia ataku i nieco gorzej pomocy. Defensywa już wiele gorzej. Podobało mi się to zacięcie, Polacy powinni sobie je wyrobić na stałe, bo w tym meczu byli po prostu Orłami.

Powinni Szczęsnemu pomnik postawić.
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez zwieR.Z. w 06 Wrz 2011 23:20

Kiedy już zacząłem się przekonywać do Wawrzyniaka, to musiał odstawić taką parodię w dzisiejszym meczu. Obie bramki po jego błędach i tylko Szczęsnemu do spółki z Perquisem zawdzięcza, że przez niego nie przegraliśmy tego spotkania.
Teoretycznie to był mecz o nic, ale dla mnie to spotkanie było niemal tak ważne, jak te na turniejach rangi mistrzowskiej i bramka stracona w ostatniej sekundzie będzie mnie pewnie jeszcze długo bolała. Nie można jednak zapomnieć, że ten wynik i tak jest dużym sukcesem, bo Niemcy w ostatnich miesiącach konsekwentnie rozkładali na łopatki kolejnych rywali, a z nami im się to nie udało.
Na słowa pochwały na pewno zasługują Szczęsny, Lewandowski, Błaszczykowski i Perquis. Niezłą robotę odwalił też Murawski, Wasilewski i Brożek. Na minus na pewno wspomniany już Wawrzyniak i Głowacki. O ile tego pierwszego może zastąpić Boenisch, to niestety dla Głowackiego nie mamy alternatywy, a gdybyśmy mieli jeszcze jednego środkowego obrońcę pokroju Perquisa, to nasza obrona wyglądałaby zupełnie inaczej.
Minus należy się też gdańskiej publiczności, która pomyliła mecz roku z piknikiem. Spodziewałem się dziś nieziemskiej atmosfery, a tymczasem doping momentami był jak na średnio ciekawym meczu Ekstraklasy.
Wiesz co, ja powiem że nie przegraliśmy przez potknięcie Wawrzyniaka, tylko przez Głowackiego. Faul na karny dla Niemiec

Karny był, bo kilka sekund wcześniej Wawrzyniak kolejny raz zaliczył kretyńską stratę, po której Niemcy weszli w nas jak w masło.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez kruk. w 06 Wrz 2011 23:26

Karny był, bo kilka sekund wcześniej Wawrzyniak kolejny raz zaliczył kretyńską stratę, po której Niemcy weszli w nas jak w masło.

No niby tak, ale obaj panowie dzisiaj błyszczeli w negatywnym tego słowa znaczeniu.

http://www.facebook.com/kubaznowuspierdoliles
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez Kozer w 07 Wrz 2011 11:28

Szczęsny tą bramkę skomentował w swoim stylu, rzucając mięsem w jednego z zawodników. Ale razej wiemy w którego.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez kruk. w 07 Wrz 2011 14:17

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/kibi ... tykul.html

Czyste hejterstwo, ale też już do gościa straciłem zaufanie.
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez Kozer w 07 Wrz 2011 17:36

Widelec napisał(a):Niemcy mieli pecha, a my Wojciecha Szczęsnego i tylko dlatego już po pierwszej połowie nie zastanawialiśmy się nad przerzuceniem się na curling, a w drugiej nie wertowaliśmy ''Nauki szczotkowania w weekend''. Jak można wygrać, kiedy mając piłkę pod polem karnym rywala, wycofuje się ją do bramkarza, a potem wybija w aut mimo, że przeciwnik tylko stoi i patrzy ze zdziwieniem. Nasi coś takiego zrobili i ich zwycięstwo byłoby po prostu niesprawiedliwe, a my wierzymy w sprawiedliwość. Na przykład zawsze, gdy włazimy w leżącą na chodniku pamiątkę po psie, ufamy, iż jego właścicielowi spadnie na głowę fortepian albo chociaż niezapowiedziana wizyta teściowej. A wygrana każdej drużyny mającej w obronie walczącego głównie ze sobą i grawitacją Arkadiusza Głowackiego i Jakuba Warzywniaka Wawrzyniaka spanikowanego jakby właśnie dowiedział się, że jest w ciąży z Andrzejem Gołotą, byłaby tak kosmiczną niesprawiedliwością, że mogłaby spowodować implozję wszechświata.

Widelec napisał(a):Gdybyśmy wygrali zaczęłoby się to, co w Polsce lubimy najbardziej, czyli dmuchanie balona i huraoptymizm. Już remis z grającymi bez kilku podstawowych graczy i średnio starającymi się Niemcami wystarczył, by media i wielu kibiców zachowywali się, jakbyśmy nagle okazali się faworytem Euro. Wolimy nie myśleć co byłoby, gdybyś wygrali, gdyż wtedy w ogóle w powszechnym mniemaniu wygranie Mistrzostw Europy byłby formalnością przed zdobyciem przez naszych Pucharu Stanleya, Oscara, Nagrody Nobla, Orderu Uśmiechu. Korony Ziemi i władzy nad światem. Na mundialach w 2002 i 2006 oraz Euro 2008 przekonaliśmy się, że takie sztucznie zawyżane oczekiwania kończą się przykrymi rozczarowaniami. Dlatego w stosunku do naszej reprezentacji zamiast ślepo wierzyć wolimy być wierzącymi-wątpiącymi, gdyż wtedy zamiast przykrych rozczarowań mogą nas spotkać miłe niespodzianki.

Źródło: http://www.widelec.pl/widelec/1,111644, ... mcami.html

Zabawne, bo w trakcie meczu z moich słów padały niemal identyczne słowa jak w punkcie 1-szym. Ale taka prawda... Czemu mieliśmy szansę na zwycięstwo? Bo w ataku prym wiedli gracze Bundesligi a w bramce grasz Premiership. Widać różnicę niestety, aczkolwiek cała linia ofensywna grała według mnie świetnie(nawet biedny Peszko grał aż miło :) ). No a kto zdobył bramki? Dwaj mistrzowie Bundesligi, więc co się dziwimy... Niemcy cisnęli tak, że powinni ten mecz wygrać, gdyby nie Szczęsny, którego podziwiam tym bardziej, że pięknie podniósł się po 8 siatach od United.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez FafciuSamoZUO w 07 Wrz 2011 21:41

Żal , żal

Ale mam przynajmniej pamiątkowe zdjęcie z 1:0 w TV ...

Dźwięk który wydał mój wujek gdy Kakao strzelił bramkę podsumowuje całą sytuacje ...
Brawo Szczęsny
Po Wawrzyniaku to się tego spodziewałem, ale Głowacz ?!

Lipa
Poczekamy jeszcze

Ale w sumie dla takich meczy się żyje. Nie dał rady Kazio, nie dał Franz ... da rade kto inny ...
Zagraliśmy zajebiście !
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez Kozer w 07 Wrz 2011 22:38

Headshot napisał(a):Po Wawrzyniaku to się tego spodziewałem, ale Głowacz ?!

Ja prędzej po Głowackim, niewiele ale jednak prędzej. Ten człowiek to chodzące nieszczęście.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez FafciuSamoZUO w 08 Wrz 2011 20:03

Kozer napisał(a):Ja prędzej po Głowackim, niewiele ale jednak prędzej. Ten człowiek to chodzące nieszczęście.

A ja jednak bardziej bałem się Wawra ...
On jest zarąbisty w ofensywie, ale to nie Patrice Evra ...
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 21 Wrz 2011 23:55

Wszystko wskazuje na to, że będziemy jednak mieć Meliksona w kadrze :) Jak dla mnie to świetna wiadomość. Dobrze się ogląda Maora w akcji i zdecydowanie podniósłby on naszą wartość techniczną, bo pod tym względem zawsze byliśmy strasznie słabi. Jakby tylko udało się znaleźć jakiegoś środkowego obrońcę do pary dla Perquisa, to na Euro naprawdę mielibyśmy mocny skład.
Btw, Piszczek został odwieszony ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez kruk. w 22 Wrz 2011 00:00

Btw, Piszczek został odwieszony ;)

1 słowo - wreszcie.
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez manita w 22 Wrz 2011 17:24

BR: szczęsny

O: piszczek perquis wasilewski boenish

DM: matuszczyk dudka
OP: błaszzczykowski peszko
mierzejewski

N: lewandowski

rezerwa: boruc, wojtkowiak, głowacki, murawski, obraniak, jelen
wedlug mnie sklad wygladac powinien tak biorac pod uwage, ze dani pilkarze mieliby 100% formę.
PS. wie ktos co sie dzieje z sebastianem tyrałą?
manita

Dołączenie: 22 Mar 2011 17:28

Postprzez kruk. w 23 Wrz 2011 14:10

mierzejewski

Mecz z Niemcami był pierwszym, na którym go widziałem. I już go nie chce więcej oglądać. Ja bym mu podziękował i za jego miejsce wstawił Obraniaka.
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez zwieR.Z. w 23 Wrz 2011 14:27

Mierzejewski nie jest zły. Z Argentyną strzelił bramkę, a z Meksykiem asystował. W Trabzonsporze podobno też pierwsze wejścia do zespołu miał udane, także miejsce w kadrze na pewno mu się należy. Zgodzę się jednak, że w pierwszej kolejności do pomocy należy wstawić Obraniaka, a dopiero potem myśleć o Mierzejewskim. Do tego zamiast Matuszczyka na tę chwilę zdecydowanie Murawski, bo ten pierwszy ostatnio prawie w ogóle nie gra.

A tak z innej beczki, to Melikson się rozmyślił -.-' Trochę to wszystko było niepoważne. Jeśli nie był pewien, to po co w ogóle poruszał temat?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 23 Wrz 2011 14:47

Na Neliksona presję wywarli żydzi, którzy zaczęli gadać wszem i wobec, że nie rozumieją jak można grać dla tak antysemickiego kraju jak Polska. Osobiście autorowi tych słów uciąłbym brodę przy samych uszach, ale co się dziwić, jestem polak - antysemita.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez FafciuSamoZUO w 29 Wrz 2011 21:50

No ja nie powiem, że widzę sens przyznania Melikson'owi obywatelstwa ...
Jak mamy wtopić to Polskim składem. Skoro jesteśmy w stanie zremisować z reprezentacją Niemiec w takiej formie to nie sądzę by był on nam potrzebny ...
Mamy swoich i stawiajmy na swoich. Perquis wystarczy. Więcej nam nie trzeba. No może jednego, a mianowicie zgrania.
Mierzejewski jest dobry, ale cóż ostatnio skuteczność i wykańczanie akcji naszych OP mnie dobija ...
A Peszki szczególnie, ale Mierzej też swoje spaprał ...
Image
FafciuSamoZUO

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości