Reprezentacja Polski w Piłce Nożnej

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez musta.enkeli.666 w 02 Mar 2010 21:40

Jutro mecz z Bułgarią. Ciekawe jak poradzą sobie nasi 'niezawodni' kopacze, w swoich nowych, granatowych koszulkach z flagą Monako/Indonezji na rękawach [żal :roll:]

skład na mecz:
Kuszczak - Kowalczyk, Glik, Michał Żewłakow, Dudka - Peszko, Murawski, Majewski - Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak...

jaki wynik obstawiacie? Ja 2:0 dla Bułgarii :P
"Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään"
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Dołączenie: 10 Lut 2010 17:51
Miejscowość: Koszalin

Postprzez zwieR.Z. w 02 Mar 2010 22:51

Jutro mecz z Bułgarią. Ciekawe jak poradzą sobie nasi 'niezawodni' kopacze, w swoich nowych, granatowych koszulkach z flagą Monako/Indonezji na rękawach [żal :roll:]

Te stroje to jakaś parodia. Te rękawy pasują do całej reszty jak pięść do nosa, a i rzeczywiście kolejność kolorów skopana.
Co do meczu, nie mam zielonego pojęcia czego się spodziewać. Nasza kadra to obecnie jedna wielka niewiadoma. Jeśli już miałbym coś przewidywać, to najbardziej prawdopodobnym scenariuszem dla mnie jest szarpana, chaotyczna gra biało-czerwonych, która też uniemożliwi efektowną grę Bułgarii. Mecz na bezbramkowy remis, ewentualnie z jedną bramką dla którejś ze stron. Ale i tak wszystko okaże się na boisku.
Szkoda, że znowu wypadł Jeleń. Ilekroć zbliża się mecz reprezentacji, Irek łapie kontuzję.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kozer w 02 Mar 2010 22:55

Będzie wstyd podwójny, jesli przegrają. Na zgrupowaniu zjawili się razem z Tomkiem Kuszczakiem - Berbatov(ManU) oraz Petrov(Aston Villa). Strojów nie widziałem. Zaraz sie posmieję.

edit: Są komiczne, ot co. Nie mam ochoty na wygłaszanie negatywnych opinii dziś
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Biały_sznurówek w 02 Mar 2010 23:26

Ide obstawić za 5zł wygraną Bługari z podpórką :D
Biały_sznurówek

Dołączenie: 07 Paź 2009 10:52

Re: Reprezentacja Polski w Piłce Nożnej

Postprzez musta.enkeli.666 w 02 Mar 2010 23:40

rafallpfan napisał(a):Ide obstawić za 5zł wygraną Bługari z podpórką :D

masz rację... zdziwię się, jeśli będzie remis, albo nasi wygrają :roll:

Wprowadzenie nowego koloru w wyjazdowych strojach reprezentacji Polski podkreśli nowy etap w historii polskiej piłki, którą właśnie wszyscy tworzymy. Nowy trener, nowi zawodnicy, nowe stadiony i ogromne nadzieje kibiców związane z Euro2012. Głęboko wierzymy, że te wszystkie elementy wykreują nową jakość i styl reprezentacji Polski, by wszyscy mogli podziwiać grę Polaków podczas Mistrzostw Europy w roku 2012 - powiedział dyrektor generalny Nike Poland Witold Kowalski.

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! No comment!!
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez Kozer w 02 Mar 2010 23:44

-.-'

porażka(żeby nie było, że spam)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez sochagol w 03 Mar 2010 09:56

Grace_LP napisał(a):skład na mecz:
Kuszczak - Kowalczyk, Glik, Michał Żewłakow, Dudka - Peszko, Murawski, Majewski - Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak...

Ustawienie mnie zadowala. 4-3-3 ofensywnie Lewandowski Obraniak na lewej i Kuba po prawej ;] Linia pomocy też ciekawie wygląda. Waleczny Peszko, nie odpuści. No i nareszcie zobaczę genialnego Majewskiego w reprezentacji. Jak będzie tak rozgrywał jak w Nottingham Forest to jestem spokojny o okazję na bramki :) Liczę na pozytywny występ. Już w pucharze króla Tajlandii widać było inny styl, wtedy jeszcze chaotyczny, ale inny. Jeśli zagrają spokojnie z głową i tak jak się gra 4-3-3, czyli krótkimi szybkimi podaniami z pierwszej piłki i genialnym obsługiwaniem lini ataku, to jestem spokojny. A Franek przecież potrafi zmobilizować.
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 13:09

ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :P :

Jest kilka stadionów, których wstydzić się nie musimy. PZPN wie jednak swoje. Dziś Polacy zagrają na pastwisku. Żenada!
Wieczorem biało-czerwoni rozegrają towarzyski mecz z Bułgarią. Podopieczni Franciszka Smudy z Dymitarem Berbatowem i spółką zmierzą się na stadionie Polonii Warszawa. Sęk w tym, że ten obiekt to jedna wielka porażka. Szkoda, że Grzegorz Lato wraz z ekipą leśnych dziadków tego nie widzą.
Wstyd był już w listopadzie, gdy kadra podjęła Rumunię na boisku Legii Warszawa. Nie dość że do dyspozycji z powodu przebudowy dostępna była ledwie jedna trybuna, to jeszcze murawa nie nadawała się do niczego. Do tego stopnia była w beznadziejnym stanie, że kontuzji doznał jeden z naszych asów, Jakub Błaszczykowski.
PZPN nie wyciągnął niestety z tego żadnych wniosków i ponownie wskazał na pastwisko jako miejsce meczu reprezentacji. Tym razem padło na Polonię. Już w niedzielę stan murawy podczas ligowego meczu „Czarnych Koszul” z Lechem Poznań był daleki od ideału. Od tego czasu tylko się pogorszył. Bułgarzy, którzy mieli na dziś na godzinę 12 zaplanowany rozruch, zrezygnowali z niego. Ciekawe dlaczego...
Murawa to jednak i tak nie największy kłopot. Niedawno obiekt ten odwiedził delegat PZPN Andrzej Tomaszewski i wytknął masę błędów. Co jest nie tak? Wszystko! Aż się wierzyć nie chce, ale w jego raporcie znalazły się m.in. takie wnioski:
- teren miejscami zalany i bagienny;
- cegły, kamienie
i gruz w części przeznaczonej dla kibiców;
- niebezpieczne kable energetyczne w części dostępnej dla kibiców.

PZPN wysyła więc na Polonię swojego delegata, ten spisuje taki raport, a mimo to mecz i tak się na tym stadionie odbędzie. Brakuje słów, po prostu brakuje słów!

takie rzeczy, to tylko w Polsce... :roll: :roll:
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez bbartek w 03 Mar 2010 13:56

Piłkarska reprezentacja Polski zanotowała kolejny spadek w rankingu FIFA. Nasza kadra plasuje się obecnie na 59. miejscu.
W porównaniu z poprzednim zestawieniem Polska spadła o dwa "oczka" - wyprzedziła nas między innymi reprezentacja Austrii.
Dwanaście lat temu Polacy sklasyfikowani byli na jeszcze gorszej, 61. pozycji.
Na czele rankingu bez zmian - prowadzi Hiszpania przed Brazylią i Holendrami.
Bułgaria, środowy rywal kadry Franciszka Smudy, zajmuje obecnie 30. miejsce.

Dobrze że przynajmniej Hiszpania pierwsza, bo to moja ulubiona reprezentacja (oczywiście po Naszej...) :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 15:48

bbartek skąd Ty to wziąłeś? zarzuć linkiem, jeśli możesz, bo chcę sprawdzić, na którym miejscu jest Meksyk :P

Dobrze że przynajmniej Hiszpania pierwsza, bo to moja ulubiona reprezentacja (oczywiście po Naszej...)

też lubię Hiszpanów [no, może z wyjątkiem Fabregasa, który od jakiegoś czasu baaardzo mocno mnie wkurza] :D

a teraz, coś na temat naszych 'kochanych' granatowo-czerwono-białych Orzełków :lol: :
Bułgarski portal internetowy Sport.bg sugeruje, jakoby przed dzisiejszym towarzyskim meczem Polska - Bułgaria, piłkarze naszej reprezentacji nie wiedzieli kompletnie nic o swoich rywalach. Mecz na stadionie Polonii Warszawa rozpocznie się dziś o godzinie 20:30. Według portalu piłkarze Franciszka Smudy w ogóle nie widzieli, jak i gdzie gra większość reprezentantów Bułgarii. Są przy tym "całkowitymi ignorantami" wobec tego, co czeka ich na stadionie przy Konwiktorskiej.
Niektórzy z polskich reprezentantów mają nawet - zdaniem portalu - nie wiedzieć, gdzie gra obecnie największa gwiazda gości - Dymitar Berbatow. Według nich Bułgar otarł się o ławkę Manchesteru United i obecnie gra w Aston Villi. W klubie tym występuje tymczasem Stilian Petrov. Najbardziej poinformowanym piłkarzem wydaje się być Sławomir Peszko z Lecha. "On na pewno dobre zna Bułgarów, gdyż mieszka na ulicy Bułgarskiej w Poznaniu" - ironizuje Sport.bg dodając, że raz grał on towarzyski mecz przeciwko CSKA Sofia. Większe bułgarskie gazety nie poświęcają dzisiejszemu meczowi zbyt wiele uwagi.

...
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez bbartek w 03 Mar 2010 17:18

Raczej na pierwszej lepszej stronie to będzie... Jakieś wp, onet czy inne, a na oficjalnej stronie fify też powinno być. ;) Ja wziąłem to z onetu:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rankin ... omosc.html

:)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 17:41

bbartek napisał(a):Raczej na pierwszej lepszej stronie to będzie... Jakieś wp, onet czy inne, a na oficjalnej stronie fify też powinno być. ;) Ja wziąłem to z onetu:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rankin ... omosc.html

dziękam bardzo ;*
postanowiłam, że jeśli nasi dzisiaj wygrają, już nigdy na nich złego słowa nie powiem :roll:
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez bbartek w 03 Mar 2010 17:57

dziękam bardzo ;*

Proszem bardzo :*

Co do meczu, obstawiam że Bułgarzy będą się męczyli i mecz pewnie skończy się tak jak z Rumunią, czyli minimalnym zwycięstwem naszych przeciwników. Mam nadzieję że poprawimy skuteczność i ostatnie podanie, bo z tym w ostatnich meczach był wielki problem... (od razu przypomina się mecz ze Słowacją czy Rumunią właśnie :evil: )

Pytanie mam. Mecz jest transmitowany na TVP czy gdzieś? I o której? ^^ Z góry dzięki :)

też lubię Hiszpanów [no, może z wyjątkiem Fabregasa, który od jakiegoś czasu baaardzo mocno mnie wkurza] :D

Pisałem to już w innym temacie, Cesca uważam za świetnego pomocnika i jeśli swojej gry nie poprawi Xavi, to moim zdaniem obok Alonso to właśnie Fabregas powinien zagrać w środku pomocy. Jednak swoim ostatnim zachowaniem traci dużo w moich oczach. Zachowuje się ostatnio jak wielki gwiazdor który uważa się za najlepszego i który może wszystko... Taki zawodnik nie powinien się tak zachowywać, jeszcze w dodatku że jest kapitanem Arsenalu, a kapitan POWINIEN być przykładem dla reszty zespołu.
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Darth Dream w 03 Mar 2010 18:17

Piłkarska reprezentacja Polski zanotowała kolejny spadek w rankingu FIFA. Nasza kadra plasuje się obecnie na 59. miejscu.

Ech, już dawno przeminęły te czasy, gdy Polska była na 17. ;)

Nie śledziłem wyczynów naszej reprezentacji piłkarskiej od 2006 roku, nie wiem, co było powodem nagłego spadku ich formy, bo przecież w eliminacjach do Euro 2008 grali całkiem nieźle. A teraz nie dostali się do mundialu, ostatnia taka sytuacja zdarzyła się 12 lat temu. Więc jest kiepsko, a wygrana nad Bułgarią nie będzie specjalnie wielkim osiągnięciem, bo Bułgarzy to solidni średniacy, a nie światowa czołówka. Dlatego nie rozumiem poniższej wypowiedzi
postanowiłam, że jeśli nasi dzisiaj wygrają, już nigdy na nich złego słowa nie powiem :roll:
:P
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 18:29

New Dream napisał(a): Więc jest kiepsko, a wygrana nad Bułgarią nie będzie specjalnie wielkim osiągnięciem, bo Bułgarzy to solidni średniacy, a nie światowa czołówka. Dlatego nie rozumiem poniższej wypowiedzi
:P

Tak... Bułgarzy to 'solidni średniacy' a Polacy to praktycznie DNO! [toż nawet HONDURAS gra lepiej!!], dlatego jeśli dzisiaj chłopcy przypadkiem wygrają z Bułgarią, to będzie ogromny sukces ;)

bbartek napisał(a):Pytanie mam. Mecz jest transmitowany na TVP czy gdzieś? I o której? ^^ Z góry dzięki :)

transmisje zaczynają się o 20:25 [TVP1] i 20:20 [TVP Sport]
czyli sobie nie obejrzę... :roll:
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez bbartek w 03 Mar 2010 18:42

transmisje zaczynają się o 20:25 [TVP1] i 20:20 [TVP Sport]

Dzięki :* Sparingów naszej reprezentacji raczej nie oglądam, ale tym razem sobie obejrzę :)

bo Bułgarzy to solidni średniacy

Ale Bułgarzy mają swoje gwiazdy na najwyższym poziomie (Berba, Petrov), a my oprócz dobrych bramkarzy (największe pokłony w kierunku Krzysia Dowhania 8-) ) nie mamy tak dobrych zawodników jak Berbatov... Jest Irek Jeleń który jest gwiazdą w Auxerre, jednak Ligue to dość słaba liga (w porównaniu do tych najlepszych), a Auxerre do potęg we Francji też nie należy... Jest oczywiście jeszcze Kuba Błaszczykowski który gra w Bundeslidze i też jest jednym z najlepszych piłkarzy swojej drużyny, jednak mimo wszystko to i tak nie ten sam poziom co w/w piłkarze z Bułgarii... A czy Rumuni nie byli solidnymi średniakami? A jednak nas pokonali (z trudem, ale jednak)...
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 18:52

bbartek napisał(a):Dzięki :*

nie ma za co ;*

bbartek napisał(a):Sparingów naszej reprezentacji raczej nie oglądam, ale tym razem sobie obejrzę :)

a ja właśnie TEN sparring bardzo chciałam obejrzeć, ale dzisiaj o 20:30 moja ukochana Resovia gra z Trentino... muszę to zobaczyć :D
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez Kozer w 03 Mar 2010 19:41

Ja obejrzę ten mecz tylko ze względu na Petrova i berbatova
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez sochagol w 03 Mar 2010 23:30

No i Kozerze pan Berbatov i Petrov lekko bezradni. Naprawdę dobry mecz, mimo takiego pola na jakim grali. Błaszczykowski z Lewandowskim robią wrażenie. Zapewne władze Borussi Dortmund walą teraz głową w mur, że nie dali więcej za Lewego ;p Nowa jakość jest, teraz czekam na sparing na normalnym stadionie. Serię wiejskich spotkań uważam za zakończone. ;)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez zwieR.Z. w 03 Mar 2010 23:34

Hehe, no i nasi "granatowo-czerwono-biali" utarli Wam nosa ;p
Całkiem fajne spotkanie, piękne bramki i zasłużone zwycięstwo naszych. Dużo gry pressingiem, widać było, że wszyscy walczyli na całego, czego często brakowało w kadrze za innych trenerów. Nie było to jakieś wielkie spotkanie w naszym wykonaniu, ale zagraliśmy naprawdę dobry mecz. Praktycznie wszyscy ofensywni zawodnicy udowodnili swoje spore umiejętności, a pochwalić jeszcze trzeba najmilszą dla mnie niespodziankę - Glika. Podobał mi się już w meczu z Tajlandią, ale nie byłem pewien czy się sprawdzi z silniejszym rywalem. Teraz wiem, że nareszcie pojawił się w kadrze obiecujący środkowy obrońca.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bbartek w 03 Mar 2010 23:36

Meczu nie chciało mi się oglądać :D Tylko co jakiś czas sprawdzałem ile jest... Ze zwycięstwa się cieszę bo Bułgaria to dobra reprezentacja, to znaczy że wracamy na właściwy tor... :)

Trzymam za słowo :P
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Biały_sznurówek w 03 Mar 2010 23:42

5 zł poszło z dymem:<
Biały_sznurówek

Dołączenie: 07 Paź 2009 10:52

Postprzez zwieR.Z. w 03 Mar 2010 23:45

5 zł poszło z dymem:<

I dobrze ;p Trzeba wierzyć w naszych.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez musta.enkeli.666 w 03 Mar 2010 23:52

A niech mnie!! Resovia porządnie dostała po tyłku od Trentino... :( ech, lepiej nie komentować tego meczu :( :( :( :(
Za to Granatowo-Czerwono-Biali dali czadu! Zaraz wkładam worek pokutny i błagam Naszych Cudownych, Sprytnych i Absolutnie Fenomenalnych Piłkarzy o wybaczenie :P Szkoda, że nie obejrzałam całego meczu, tylko ostatnie 18 minut... :roll: może przynajmniej mój telefon by ocalał :roll:
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Postprzez Darth Dream w 04 Mar 2010 15:19

Ech, przecież nie ma czym się podniecać... Absolutnie fenomenalni? Jak wygrają z Hiszpanią 2:0...
bbartek napisał(a):jednak mimo wszystko to i tak nie ten sam poziom co w/w piłkarze z Bułgarii... A czy Rumuni nie byli solidnymi średniakami? A jednak nas pokonali (z trudem, ale jednak)...

Nie wiem, albo ja nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, albo Ty mojej. Tak, Rumunia to też solidni średniacy i właśnie dlatego wygrali. Bo poziom polskiej reprezentacji jeszcze niższy jest. Bułgarzy też powinni wygrać, ale się zawiodłem na nich wczoraj :mrgreen: niestety...
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości