skład na mecz:
Kuszczak - Kowalczyk, Glik, Michał Żewłakow, Dudka - Peszko, Murawski, Majewski - Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak...
jaki wynik obstawiacie? Ja 2:0 dla Bułgarii
Jutro mecz z Bułgarią. Ciekawe jak poradzą sobie nasi 'niezawodni' kopacze, w swoich nowych, granatowych koszulkach z flagą Monako/Indonezji na rękawach [żal]

rafallpfan napisał(a):Ide obstawić za 5zł wygraną Bługari z podpórką
Wprowadzenie nowego koloru w wyjazdowych strojach reprezentacji Polski podkreśli nowy etap w historii polskiej piłki, którą właśnie wszyscy tworzymy. Nowy trener, nowi zawodnicy, nowe stadiony i ogromne nadzieje kibiców związane z Euro2012. Głęboko wierzymy, że te wszystkie elementy wykreują nową jakość i styl reprezentacji Polski, by wszyscy mogli podziwiać grę Polaków podczas Mistrzostw Europy w roku 2012 - powiedział dyrektor generalny Nike Poland Witold Kowalski.
Grace_LP napisał(a):skład na mecz:
Kuszczak - Kowalczyk, Glik, Michał Żewłakow, Dudka - Peszko, Murawski, Majewski - Błaszczykowski, Lewandowski, Obraniak...

Jest kilka stadionów, których wstydzić się nie musimy. PZPN wie jednak swoje. Dziś Polacy zagrają na pastwisku. Żenada!
Wieczorem biało-czerwoni rozegrają towarzyski mecz z Bułgarią. Podopieczni Franciszka Smudy z Dymitarem Berbatowem i spółką zmierzą się na stadionie Polonii Warszawa. Sęk w tym, że ten obiekt to jedna wielka porażka. Szkoda, że Grzegorz Lato wraz z ekipą leśnych dziadków tego nie widzą.
Wstyd był już w listopadzie, gdy kadra podjęła Rumunię na boisku Legii Warszawa. Nie dość że do dyspozycji z powodu przebudowy dostępna była ledwie jedna trybuna, to jeszcze murawa nie nadawała się do niczego. Do tego stopnia była w beznadziejnym stanie, że kontuzji doznał jeden z naszych asów, Jakub Błaszczykowski.
PZPN nie wyciągnął niestety z tego żadnych wniosków i ponownie wskazał na pastwisko jako miejsce meczu reprezentacji. Tym razem padło na Polonię. Już w niedzielę stan murawy podczas ligowego meczu „Czarnych Koszul” z Lechem Poznań był daleki od ideału. Od tego czasu tylko się pogorszył. Bułgarzy, którzy mieli na dziś na godzinę 12 zaplanowany rozruch, zrezygnowali z niego. Ciekawe dlaczego...
Murawa to jednak i tak nie największy kłopot. Niedawno obiekt ten odwiedził delegat PZPN Andrzej Tomaszewski i wytknął masę błędów. Co jest nie tak? Wszystko! Aż się wierzyć nie chce, ale w jego raporcie znalazły się m.in. takie wnioski:
- teren miejscami zalany i bagienny;
- cegły, kamienie
i gruz w części przeznaczonej dla kibiców;
- niebezpieczne kable energetyczne w części dostępnej dla kibiców.
PZPN wysyła więc na Polonię swojego delegata, ten spisuje taki raport, a mimo to mecz i tak się na tym stadionie odbędzie. Brakuje słów, po prostu brakuje słów!
Piłkarska reprezentacja Polski zanotowała kolejny spadek w rankingu FIFA. Nasza kadra plasuje się obecnie na 59. miejscu.
W porównaniu z poprzednim zestawieniem Polska spadła o dwa "oczka" - wyprzedziła nas między innymi reprezentacja Austrii.
Dwanaście lat temu Polacy sklasyfikowani byli na jeszcze gorszej, 61. pozycji.
Na czele rankingu bez zmian - prowadzi Hiszpania przed Brazylią i Holendrami.
Bułgaria, środowy rywal kadry Franciszka Smudy, zajmuje obecnie 30. miejsce.

Dobrze że przynajmniej Hiszpania pierwsza, bo to moja ulubiona reprezentacja (oczywiście po Naszej...)
Bułgarski portal internetowy Sport.bg sugeruje, jakoby przed dzisiejszym towarzyskim meczem Polska - Bułgaria, piłkarze naszej reprezentacji nie wiedzieli kompletnie nic o swoich rywalach. Mecz na stadionie Polonii Warszawa rozpocznie się dziś o godzinie 20:30. Według portalu piłkarze Franciszka Smudy w ogóle nie widzieli, jak i gdzie gra większość reprezentantów Bułgarii. Są przy tym "całkowitymi ignorantami" wobec tego, co czeka ich na stadionie przy Konwiktorskiej.
Niektórzy z polskich reprezentantów mają nawet - zdaniem portalu - nie wiedzieć, gdzie gra obecnie największa gwiazda gości - Dymitar Berbatow. Według nich Bułgar otarł się o ławkę Manchesteru United i obecnie gra w Aston Villi. W klubie tym występuje tymczasem Stilian Petrov. Najbardziej poinformowanym piłkarzem wydaje się być Sławomir Peszko z Lecha. "On na pewno dobre zna Bułgarów, gdyż mieszka na ulicy Bułgarskiej w Poznaniu" - ironizuje Sport.bg dodając, że raz grał on towarzyski mecz przeciwko CSKA Sofia. Większe bułgarskie gazety nie poświęcają dzisiejszemu meczowi zbyt wiele uwagi.

bbartek napisał(a):Raczej na pierwszej lepszej stronie to będzie... Jakieś wp, onet czy inne, a na oficjalnej stronie fify też powinno być.Ja wziąłem to z onetu:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rankin ... omosc.html
dziękam bardzo ;*
też lubię Hiszpanów [no, może z wyjątkiem Fabregasa, który od jakiegoś czasu baaardzo mocno mnie wkurza]

Piłkarska reprezentacja Polski zanotowała kolejny spadek w rankingu FIFA. Nasza kadra plasuje się obecnie na 59. miejscu.
postanowiłam, że jeśli nasi dzisiaj wygrają, już nigdy na nich złego słowa nie powiem
New Dream napisał(a): Więc jest kiepsko, a wygrana nad Bułgarią nie będzie specjalnie wielkim osiągnięciem, bo Bułgarzy to solidni średniacy, a nie światowa czołówka. Dlatego nie rozumiem poniższej wypowiedzipostanowiłam, że jeśli nasi dzisiaj wygrają, już nigdy na nich złego słowa nie powiem
bbartek napisał(a):Pytanie mam. Mecz jest transmitowany na TVP czy gdzieś? I o której? ^^ Z góry dzięki
transmisje zaczynają się o 20:25 [TVP1] i 20:20 [TVP Sport]
bo Bułgarzy to solidni średniacy

bbartek napisał(a):Dzięki :*
bbartek napisał(a):Sparingów naszej reprezentacji raczej nie oglądam, ale tym razem sobie obejrzę

postanowiłam, że jeśli nasi dzisiaj wygrają, już nigdy na nich złego słowa nie powiem

bbartek napisał(a):jednak mimo wszystko to i tak nie ten sam poziom co w/w piłkarze z Bułgarii... A czy Rumuni nie byli solidnymi średniakami? A jednak nas pokonali (z trudem, ale jednak)...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości