Reveille

(wszystko poza Linkin Park)

Reveille

Postprzez Arti w 21 Sie 2011 20:39

last.fm napisał(a):Reveille założyła w roku 1998 grupa osób z Harvardu, Chelmsford i Shirley w Massachusets (USA). Wydali tego roku pierwsze, czteroutworowe demo. Hitem okazała się płyta zatytuowana „Laced”, wydana w roku 1999 pod patronatem Elektra Records. Pojawia się na niej gościnnie raper B-Real (Cypress Hill).
Zespół zagrał na koncertach Warped Tour 1999, Woodstock 1999 i Ozzfest 2000. Pojawiał się przy takich gwiazdach jak Godsmack, Machine Head i Powerman 5000.
W 2001 roku wydali kolejną, zainspirowaną tymi zespołami płytę „Bleed The Sky”, na której gościnnie wystąpili Scooter Wand z zespołu Cold oraz Steve Richards, wokalista Taproot.
W 2001 roku Reveill nagrodzono Boston Music Award, którą zespół otrzymał jako Wschodząca Gwiazda. Odbyli tournee ze Static-X.
W roku 2002 ich początkowy gitarzysta Greg Sullivan opuścił zespół. Zastąpił go Chris Turner. Zespół odbył jeszcze jedno tournee, z Sevendust.
W 2003 roku Reveille rozpadł się.

Od siebie dodam, że podobno w 2008 wrócili do grania razem, ale nowej płyty nie widać :(

Skład:
Drew Simmollardes - wokal (1998-2003, 2008)
Greg Sullivan - gitara elektryczna (1998-2003, 2008)
Steve Miloszewski - gitara elektryczna (1998-2003, 2008)
Carl Randolph - gitara basowa (1998-2003, 2008)
Justin Wilson - perkusja (1998-2003, 2008)
Chris Turner - gitara elektryczna (2002-2003)

Dyskografia:
Laced - 1999
Bleed The Sky - 2001

Kilka przykładowych utworów:

________________________________________________________________________________________________________________

Moje niedawne odkrycie, grają uwielbiany przez moje kindermetalowe uszy rap metal i nu metal ^^ Gdybym miał ich porównać do jakichś zespołów to najbliżej byłoby im Rage Against The Machine i Limp Bizkit :) Bardzo podoba mi się głos wokalisty :mrgreen:

Ulubione utwory:
- Butterfly
- Permanent (Take A Look Around)
- Unborn
- What You Got
- Look At Me Now
- Bleed The Sky
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Reveille

Postprzez FafciuSamoZUO w 21 Sie 2011 23:04

Ach ! Arti ! To nie fair ! Ja chciałem założyć ten temat ! :P

Arti napisał(a):Od siebie dodam, że podobno w 2008 wrócili do grania razem, ale nowej płyty nie widać :(

Proszę . Wycinek z Wikipedii :
On October 20, 2008 it was announced that Reveille would be reuniting for one night in Worcester, Massachusetts for a show dubbed "Reveille Reborn".[3] Asked about Reveille's reunion in an interview with the Worcester Telegram from December 2008, Simollardes replied:
“ The biggest reward will be seeing the fans again. We aren’t promoting a new album or a new tour, so this isn’t about making money or furthering our future as a band. When we broke up, we simply vanished without a trace. This is our chance to pay homage to the couple hundred thousand people who bought our records and believed in what we did. The show itself will be the reward for us … experiencing that personal interaction with our fans. ”

— Drew Simollardes, Worcester Telegram, December 26, 2008[4]

The concert took place December 26, 2008 with opening bands Nullset, Debris, CrowneVict and Breathe. The venue was sold out with over 2000 people in attendance. Future plans for Reveille are unknown at this point.

Chyba nie wrócą :/

Nie jestem w stanie wymienić moich ulubionych piosenek, bo dopiero ich odkryłem, ale według mnie są świetni . Swoje ulubione kawałki może napiszę gdy już kilka - kilkanaście razy wysłucham płyty. Lekko przypominają mi Limp Bizkt , ale nie wiem czy bardziej mi nie podpasują .

Mają takie hmmm ... żywe brzmienie ! :twisted:

10/10 :)
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Re: Reveille

Postprzez Arti w 22 Sie 2011 10:17

Headshot napisał(a):Ach ! Arti ! To nie fair ! Ja chciałem założyć ten temat ! :P

Nie ma tak dobrze :P Ja znalazłem, ja zakładam :D
Headshot napisał(a):Proszę . Wycinek z Wikipedii :

No tak, ale:
wikipedia napisał(a):Future plans for Reveille are unknown at this point.

Headshot napisał(a):Mają takie hmmm ... żywe brzmienie ! 10/10

No, brakiem energii nie grzeszą :mrgreen:
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Reveille

Postprzez MrPavvelo w 22 Sie 2011 14:55

Fajnie grają, ale dla mnie za dużo wpływów Limp Bizkit. Nie ma w ich muzyce nic odkrywczego ani nadzwyczaj pociągającego.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Reveille

Postprzez kasiula w 23 Sie 2011 10:55

kiedyś wpadli mi w ucho, uwielbiam What You Got, często słyszane, w różnych miejscach. ogólnie rzecz ujmując, nie zaskakują niczym szczególnym, ale można sobie czasem puścić do poskakania ;)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość