No to wal.
A ja pakuję następny rozdział.
Rok 2008 zapis rozmowy na gg, zatrzymanie Tepesa
Zoe: Hej! Nie wiem, czy mnie pamiętasz... Tu Zoe.
Alma: No hej. Sorki, ale jakoś nie... W czym problem?
Zoe: Kojarzysz te dziewczyny z uniwerku, co wam robiły agitację w klasie maturalnej?

Alma: Aha, już pamiętam!! Sorki!!! O co chodzi???
Zoe: Słyszałaś o sprawie tego Tepesa?
Alma: Tego świra, co to kilka osób zagryzł?
Zoe: Nie świra, tylko ciężko chorego... chorego na wampiryzm.
Alma: Czyli świra No kojarzę. I?
Zoe: Potrzebuje pomocy... Będzie sądzony!
Alma: W końcu to morderca!
Zoe: No właśnie nie...
Alma:???
Zoe: To był pierwszy raz...
Alma: Nieinicjowany???
Zoe: Właśnie! Ktoś musiał coś...
Alma: Co Ty chrzanisz??? Jak nieinicjowany??? Co „coś”???
Zoe: Brał leki. Nie miał w ustach nawet kropli...
Alma: Mógł ich zapomnieć. A nawet, jeśli nie zapomniał, i tak wystarczyło, że poczuł juchę... Zwierzak! :p
Zoe: Teoretycznie. Ale wiem z laboratoriów, że brał lek. Wypił kilka godzin przed zdarzeniem. Czekaj, sama nie wiesz, jak to jest...
Alma: Mógł przypadkiem wyczuć krew...
Zoe: Sądzę raczej, że ktoś go sprowokował... Wiesz, ci nazi...
Alma: To sprawa wygrana!! J
Zoe: Teoretycznie tak. W praktyce- lobby konserwatywne nie pozwoli... Sprawę można wygrać, uchronić od śmierci dobrego człowieka. (ach, znieść tę karę!!) Ja znam tego Tepesa, to dobry człowiek i świetny pedagog. Wykłada podstawy fizjologii humanoidów na Uniwersytecie Medycznym... Straszny lewak <3 Ale nikt go nie chce bronić!!! A ty podobno znasz się z tym prawnikiem...
Alma: No znam się. Zobaczymy, co da się zrobić, może uda się tak załatwić, żeby dostał sprawę z urzędu. Ech... tego Tepesa to się pewnie dawno chcieli pozbyć... A z tą karą śmierci to święta prawda!!!
Zoe: Thx
Alma: Nmzc Spoko, nie damy go ruszyć. O tym Tepesie to tylko mówią, że świr... Ale widać, nie.
Zoe: Pewnie, że nie!!! Zobaczysz, Lewy Front daje radę!!! J
Alma: No pewnie, że tak!! Daj mi jeszcze jakieś konkrety, co i kiedy, żeby przekazać, komu trzeba...
Zoe: Ok., to podaj maila.
Alma:
madalma@alma.plZoe: Thx. No to poszło. Pa!