Saika napisał(a):Dream, muszę przyznać Ci jedną rzecz- teraz wstyd mi, że źle Cię na początku oceniałam.
Dobrze mnie wtedy oceniłaś.

tzn. na dzień tamtejszy
Saika napisał(a):Ale mnie wówczas poniosło!!

I mnie też. Byłem mały gówniarz wtedy, znany na forum fanów Dream Theater pod nickiem dream92

myślałem, ze DT to potęga, a LP nie są nawet godni wylizać im butów. Co prawda, ciągle uważam, że DT to potęga, ale urosła moja tolerancja, a LP wzbudziło mój podziw i szacunek pod niektórymi względami.
Pamiętam, że pokłóciłem ostro się z Tobą i Królową Potępionych, a poszło o głupoty. Zniszczyłaś mnie w tej dyskusji, moje argumenty były dziecinne i głupie, niedorzeczne i bezsensowne, podczas gdy Twoje - wzorcowe, logiczne. Wściekałem się, że trafiłem na kogoś mądrzejszego niż ja. A zaraz następnego dnia zostałem zjechany na forum Old School of Metal Traditions za to, ze słucham DT. Moi przeciwnicy twierdzili, że DT pożarła komercja, a oni sami zjadają własny ogon. Wkurzyłem się już totalnie i stwierdziłem, że byłem w stosunku do Was trochę niesprawiedliwy. Dlatego zawitałem ponownie na nasze forum na NK i starałem się być grzeczny. Cieszę się, ze to zrobiłem, bo nie przywędrowałbym później tutaj, na to wspaniałe forum fanów LP, które podoba mi się o wiele bardziej od forum fanów DT. Fani DT nie doceniają LP, są zapatrzeni w Metallicę, Iron Maiden, Rammsteina i wiele zespołów progmetalowych (nie mówię, że są to złe kapele, ale oni je ubóstwiają, a LP gnoją do 3. ligi - całkiem niesprawiedliwie). Wydaje im się, ze jak słuchają DT, to są lepsi od innych, np. tych, co słuchają LP. A to nieprawda, bo jak już gdzie indziej pisałem, każdy gatunek muzyki jest dobry.
Nie wiem, czy ta wypowiedź pasuje do topicu "Samoocena", ale trochę tutaj pisałem na ten temat, tak mniej więcej.