Seether

(wszystko poza Linkin Park)

Seether

Postprzez atemes w 05 Lip 2010 16:50

Z tego co wiem parę osób tutaj tego słucha, ale tematu chyba jeszcze nikt nie założył.

Seether, zespół rockowy pochodzący z Republiki Południowej Afryki. Jego założycielem i wokalistą jest Shaun Morgan. Seether powstał w 1999 roku pod nazwą Saron Gas. W 2000 roku wydał płytę Fragile. Po odniesieniu sukcesu w rodzinnym kraju zespół wyjechał do USA, gdzie podpisał kontrakt płytowy z wytwórnią Wind-up Records i wydał pierwszą płytę o zasięgu międzynarodowym Disclaimer.

Pierwszy raz usłyszałem ich dokładnie 2 dni temu u znajomego w aucie. Od razu urzekł mnie kawałek Remedy i Truth.

Wiele osób zarzuca im naśladownictwo Nirvany. Osobiście nic takiego nie zauważyłem, a nawet jeżeli to wg mnie są dużo lepsi :D

I jeszcze pare kawałków

But I won't let this build up inside of me
I won't let this build up inside of me
Awatar użytkownika
atemes

Dołączenie: 19 Gru 2008 16:03
Miejscowość: Katowice

Seether

Postprzez visenna24 w 06 Lip 2010 00:14

Przyznam się, że nie znam tego zespołu ale właśnie dzisiaj usłyszałam w radio jeden utwór, który mi się spodobał- Broken. W najbliższym czasie posłucham sobie innych piosenek to napiszę coś więcej.
Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real

He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man
Awatar użytkownika
visenna24

Dołączenie: 20 Lut 2010 12:40
Miejscowość: Lublin

Seether

Postprzez Yelon w 06 Lip 2010 16:34

Kiedyś "przesłuchiwałem" ten zespół. Cover Michela świetny. Co do reszty pamiętam, że nie rzucili mnie jakoś specjalnie na kolana
Yelon

Dołączenie: 10 Maj 2010 18:17

Seether

Postprzez Mart w 17 Gru 2011 17:39

Kolejny zespół, który polecił mi Arti.
Płyta Finding Beauty in Negative Spaces Taki mi się spodobała, że zdobyłam resztę i aktualnie nie mogę się od nich oderwać. Możliwe jednak, że za jakiś czas szał minie i zapomnę o tym zespole.

Do ulubionych kawałków zaliczę "Luke Suicide", "Fake It", "Careless Whisper" . Znając życie o czymś zapomniałam.
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości