Skoki Narciarskie

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Skoki Narciarskie

Postprzez Pavlina w 21 Sie 2008 15:22

Ja wiem że w tej chwili mamy sezon ogórkowi i o skokach mówi się bardzo mało ale dla mnie zawsze coś się dzieje i nigdy nie brak mi nowych tematów na temat tego pięknego sportu :D.

Nasz Orzełek z Wisły dobrą formą się nie popisuje od dłuższego czasu i szczerze wątpię żeby nas czyms pozytywnie zaskoczył. W sumie przekonamy sie za kilka miesięcy. Ostatni sezon był bardzo przyjemny mimo to że tryumfowała drużyna której szczerze nie trawię (Austria), Norwegowie oraz Finowie dawali radę co mnie bardzo cieszy :D.
Jestem niemal pewna ze kolejny sezon to będzie porażka za porażkę, szczególnie dla Finów... Zakończenie kariery przez Mistrza Janne Ahonena, bardzo poważna kontuzja Janne Happonena (złamana kość udowa) oraz ponowne wydalenie z kadry Harriego Olliego (że też idiota nic nie zmądrzał :/) więc narodowa kadra fińska została bez najlepszych zawodników. Zostali teraz jacyś gówniarze i Matti "kocham swoją kanapę" Hautameaki który dobrą formą też nie może się pochwalić od dłuższego czasu :|

Tegoroczne LGP też nie wzbudza zachwytu, marna forma Norwegów, Finów również. Ale w sumie nie ma co podchodzić do tego poważnie bo to tylko Letnie Grand Prix. Chociaż miło by było popatrzeć jak ktoś kopie tyłki Austriakom, szczególnie smarkowi Schlierenzauerowi :/
Mogę się pochwalić że już za tydzień zobaczę moich skandynawskich lotników w akcji w Zakopanem :D

Znajdzie się na tym forum choć jeden miłośnik tego sportu? :D
Hush... It's okay, dry your eye...Soulmate dry your eye, 'cause Soulmates Never Die...
Awatar użytkownika
Pavlina

Dołączenie: 21 Sie 2008 13:51
Miejscowość: Mordor

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 21 Sie 2008 16:16

Milosnikiem, to bylem kilka lat temu. W ostatnim sezonie tez raczej ogladalem wszystkie zawody, ale bez takiego zapalu jak kiedys. Ten sezon powinien byc duzo lepszy dla Malysza i licze wreszcie, ze rowna forme w okolicach pierwszej 15 zaprezentuje Stoch. W druzynowce wyglada na to, ze Austriacy znowu zgarna wszystko co sie da, Norwegowie odegraja drugoplanowa role, a o trzecie miejsce beda sie bili Finowie z Niemcami.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Skoki Narciarskie

Postprzez ChEsTeR_ w 22 Sie 2008 23:32

dla mnie skoki narciarskie to jest idealny sport dla spania :P zawsze przysypiam jak leca w tv i zasadniczo staram się je unikac :)
linkinpark.pl since 2002 ...

2003-09-03 Praga T-Mobile
2007-06-13 Chorzów Śląski
Awatar użytkownika
ChEsTeR_
Administrator

Dołączenie: 05 Maj 2008 19:08
Miejscowość: Tarnów - Kraków

Skoki Narciarskie

Postprzez Parówa :-) w 23 Sie 2008 14:40

ChEsTeR_ napisał(a):dla mnie skoki narciarskie to jest idealny sport dla spania zawsze przysypiam jak leca w tv i zasadniczo staram się je unikac
O tak! Dosłownie oczy mi sie kleją po ok pieciu skokach. Kiedyś kiedy Małysz wiódł prym to owszem, z całą rodziną okupowałam tv, a teraz to mnie jakoś bokiem obeszło. Wiem że trochę prymitywne, ale co zrobić? Czasami jak dziadek to ogląda to sie przysiądę na 5 min, ale to wszystko.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Skoki Narciarskie

Postprzez Pavlina w 23 Sie 2008 23:24

No to ze mną byście nie pospali :twisted: moja mama widząc mnie jak oglądałam PŚ w Willingen stwierdziła że jestem nienormalna xD
Już za kilka dni Summer Grand Prix Zakopane, będę tam i jak wrócę postaram się o ładną relację :D
Hush... It's okay, dry your eye...Soulmate dry your eye, 'cause Soulmates Never Die...
Awatar użytkownika
Pavlina

Skoki Narciarskie

Postprzez Parówa :-) w 24 Sie 2008 12:28

Pauline_Elleth napisał(a):No to ze mną byście nie pospali
Tzn drzesz się "Małysz!!!! Dawaj!!!! leć orzełku!!!!!" czy cos innego? xD

Pauline_Elleth napisał(a):Już za kilka dni Summer Grand Prix Zakopane, będę tam i jak wrócę postaram się o ładną relację

Dobrze dobrze.. Czekamy z utęsknieniem ;-)
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Skoki Narciarskie

Postprzez Pavlina w 31 Sie 2008 21:19

Nie wiem czy jestem w stanie powiedzieć cokolwiek konstruktywnego :D było ZAJEBIŚCIE! Rewelacyjny konkurs! Piękne dalekie skoki, no i trzecie miejsce Rutkowskiego! :D wcale mi nie przeszkadzało że w piątek odwołali, fajnie się pogowało w deszczy ;D ale za to w sobotę aż dwa konkursy! Cud, miód i orzeszki! Miejsce miałam rewelacyjne, tuż przy miejscu gdzie skoczkowie wychodzili. Autografów mam chyba ok. 30, mnóstwo zdjęć, i wspaniałe wspomnienia :D teraz leczę chore gardło, kontuzję kolana i ogromne siniaki na ramionach. Ale warto było! Porządną relację napisze jak ochłonę :D

Ładnie mnie wgniotło? xD
http://www.skionline.pl/galerie/index.p ... mer_zdj=44
Awatar użytkownika
Pavlina

Skoki Narciarskie

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 13:19

No w tym roku Małyszowi nie idzie ;/ A o drużynie to już nie wspomnę...
Chyba nasz wspaniały Adamek się wypalił, mam nadziej, że jakoś na olimpiadę się wyciągnie z "dołka" formy
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 22 Lut 2009 19:35

Ale za to Stoch wreszcie dał wczoraj czadu. Strasznie szkoda, że zabrakło tego jednego miejsca do medalu. Mam nadzieję, że ten wynik nie jest tylko efektem tego, że pasowała mu ta skocznia i od teraz regularnie będzie mącił w czołówce.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Skoki Narciarskie

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 19:44

Nom przydał by się kolejny zawodnik no może nie taki jak Małysz, ale chociaż tak w 75% dobry ( skromny ;D )
Ale wydaje mi się, że to jedynie skocznia mu pasowała... No zobaczymy jak to będzie w dalszych zawodach.. Oby skakał jak najlepiej ;)
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 28 Lut 2009 21:11

No i znowu cholera tak niewiele zabrakło do medalu. Tak czułem, że przy odrobinie szczęścia stać nas na sprawienie niespodzianki. W ostatnich tygodniach wszyscy nasi reprezentanci prezentowali przyzwoity poziom, no i było naprawdę blisko...
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Skoki Narciarskie

Postprzez morogirl w 01 Mar 2009 00:05

Bylo, ale sie nie udalo
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
morogirl

Dołączenie: 13 Lut 2009 22:30
Miejscowość: Gdansk

Skoki Narciarskie

Postprzez Hs_Cz@rnY w 21 Mar 2009 21:34

Hah! No to nam dzisiaj nasi skoczkowie pokazali w końcu klasę!! 2 miejsce w drużynówce w Planicy. W końcu się doczekałem największego sukcesu drużynowego polaków w skokach narciarskich :) Normalnie gratulacje dla nich :)
I oby tak dalej szli jak "burza" Ha! :P
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 21 Mar 2009 22:44

Wczoraj wieczorem powiedziałem siostrze: "Czuję podium."
Wreszcie mamy drużynę i tyle w tym temacie ;]
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Skoki Narciarskie

Postprzez MrPavvelo w 14 Mar 2010 19:50

dzisiaj Małysz pokazał klasę. z 13. na 2. miejsce. szacunek i tyle. pamiętam, że chyba ze 2 lata temu Ammann z 19. miejsca awansował na 3. chyba w TCS, ale nie jestem pewny.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 14 Mar 2010 20:27

Fakt, Adaś jest wielki. Szkoda tylko, że jak zwykle organizatorzy zaczęli kombinować przed jego skokiem w pierwszej serii. -17 punktów za wiatr, a jakoś wszyscy pozostali, którzy skakali przed nim i po nim mieli około -10. Pozostali Polacy też mieli odbieranych najwięcej punktów wśród najbliższych rywali. Czasami mam wrażenie, że organizatorzy wymyślają sobie te punkty, a żadnego systemu nie ma.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Skoki Narciarskie

Postprzez MrPavvelo w 14 Mar 2010 20:31

ja tak samo. raz -15, a raz +15. tak często zmienia się wiatr? ciągle zmieniają belkę? gdyby nie trzymali tyle Adama to na pewno skoczyłby z 5m dalej i by wygrał z Ammannem chociaż raz.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Re: Skoki Narciarskie

Postprzez Darth Dream w 15 Mar 2010 08:24

No ładne wczoraj to było, tzn. nie oglądałem w TV, ale siedziałem sobie w kuchni i słuchałem komentarza z salonu, a ojciec się brechtał, chyba z komentatora właśnie, albo z osiągnięcia Małysza, albo z jednego i drugiego na raz. :lol:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Skoki Narciarskie

Postprzez MrPavvelo w 20 Mar 2010 18:02

dobry przykład na to, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie: Małysz skacze przy wietrze 0,5 m/s, a inni prawie 2m/s. i dziwić się, że Adam zajął najgorsze miejsce z możliwych. liczyłem na srebro, a tu 4. miejsce. no trudno. Małysz i tak może ten sezon zaliczyć do bardzo udanych.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Skoki Narciarskie

Postprzez kruk. w 05 Mar 2011 23:56

Adam Małysz kończy karierę :/
Szkoda trochę, ale rozumiem jego decyzje. To co miał wyskakać to wyskakał i co najważniejsze - wypromował skoki w Polsce.
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 06 Mar 2011 00:29

Wielka szkoda, ale co zrobić? Lepiej żeby odszedł teraz, kiedy jeszcze potrafi wygrywać, niż za 2-3 lata, kiedy odgrywałby już drugoplanowe role (choć prawdę mówiąc, nie jestem do końca przekonany czy rzeczywiście by tak było).
Cóż, od ponad 10 lat w każdy zimowy weekend siadałem przed telewizorem i oglądałem skoki, ale obawiam się, że na tych dziesięciu sezonach jednak się skończy. Owszem, jest Kamil Stoch, który w Pucharze Świata pewnie jeszcze nie raz zatriumfuje, ale umówmy się - to nie jest ta sama klasa sportowa co Małysz. W przypadku Adama w zasadzie w każdych zawodach mieliśmy prawo spodziewać się miejsca na podium, a sukcesy Kamila to chyba jednak będzie sprawa dość sporadyczna. Oczywiście obym się mylił.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Skoki Narciarskie

Postprzez gottsu w 10 Mar 2011 22:33

ale wg mnie należy sie cieszyć,ze mamy jako takiego następce małysza.Wiadomo,nie ta liga co Adam,ale Stoch nam wstydu nie przyniesie.
Awatar użytkownika
gottsu

Dołączenie: 23 Paź 2010 14:59

Skoki Narciarskie

Postprzez Frycas w 12 Mar 2011 22:42

Ja zawsze kiedy byłem mały patrzyłem na skoki co weekend, tak jak zwieR.Z. Nie przegapiłem wtedy ani jednego skoku Małysza. Teraz prawie w ogóle nie patrzę na skoki. Nawet nie wiem które miejsce dzisiaj polska zajęła. Chyba 2 albo 3 ?
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Skoki Narciarskie

Postprzez Dead_Slayer w 16 Mar 2011 14:11

W drużynowych zawodach 3 miejsce. Nawet ciekawego demotywatora o tym znalazłem ale nie moge go teraz znowu odszukać. Teraz wystarczy tylko czekać na indywidualne ich popisy! Chociaż kto wie czy sie doczekamy
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Skoki Narciarskie

Postprzez zwieR.Z. w 21 Mar 2011 12:44

Ależ to było nieziemsko piękne zakończenie. Stoch zwycięża, a Małysz kończy karierę miejscem na podium. Chyba nikt w najśmielszych snach by nie przypuszczał, że ten ostatni konkurs może się tak cudownie ułożyć. Muszę przyznać, że po ostatnim skoku Adama z olbrzymim trudem udało mi się nie rozpłakać przed telewizorem jak mała dziewczynka. Tak odchodzą tylko najwięksi sportowcy w historii.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości