Slayer

(wszystko poza Linkin Park)

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 19 Mar 2010 16:28

Slayer - zespół grający thrash metal. (ale się wysiliłem)
/niqus/ wysil się bardziej :P

kolega powiedział, że ostatnio znalazł ich piosenkę "Bloodline" i mówił, że jest świetna. wysłuchałem i mogę powiedzieć, że tak 4/5. gdy dotychczas słuchałem Slayera, to uważałem, że wokal jest beznadziejny, ale jakoś się do niego przekonałem.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 12 Cze 2010 21:03

przesłuchałem ich album "Reign in Blood". grają fajny thrash metal z szybkimi solówkami na czele.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 15 Cze 2010 09:03

posłuchałem również "South of Heaven" z 1988 r. i "World Painted Blood" z 2009 r. teraz wiem dlaczego "Reign in Blood" to ich najlepszy album. thrash na najwyższym poziomie. utwory tytułowe są najlepsze.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Slayer

Postprzez niqus w 15 Cze 2010 22:46

nie ma to jak gadać ze sobą, nie? (sama tak robię, gdy nie ma w pomieszczeniu nikogo na moim poziomie intelektualnym)
wiem, że chcesz rozruszać ten temat, ale nie pomyślałeś może, że zabierasz się za to od złej strony?
ludzie to leniwe stworzenia i nie będą wyszukiwać piosenek zespołu, tylko dlatego, bo powiedziałeś że jest dobry

moim zdaniem, spotkałbyś się ze zdecydowanie żywszą reakcją, jakbyś, przykładowo, dał linki do piosenek, które najbardziej ci się spodobały

(jak zobaczyłam trzeci post pod rząd w dość mało ważnym temacie, to aż musiałam się powstrzymywać, żeby nie dać warna :P)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 16 Cze 2010 17:04

Angel of Death z Reign in Blood, najpopularniejszy i najlepszy kawałek zespołu:
http://lukaszuzi.wrzuta.pl/audio/3TjI6L ... l_of_death

South of Heaven z South of Heaven:
http://sabin85.wrzuta.pl/audio/8SnX7pz5 ... _of_heaven

World Painted Blood z World Painted Blood:
http://vooda.wrzuta.pl/audio/27VD2MBUt8 ... nted_blood

Raining Blood z Reign in Blood:
http://sidyk.wrzuta.pl/audio/7dAZ3l9pMb ... ning_blood

nie ma to jak gadać ze sobą, nie?

a żebyś wiedziała :D
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Slayer

Postprzez Dead_Slayer w 22 Sty 2012 15:40

Dobra... Ktoś może się wypowie. Czyli ja. Hm... płyty Slayera zawalają mi półkę koło wieży :D Świetni są. Wysokie wrzaski Toma Arai były dość oryginalne, jednak ostatni wysoki wrzask zarejestrowali na jednym kawałki South Of Heaven. Szkoda, był to niezły wyróżnik. Debiut Show No Mercy jest bardzo dobry. Ciekawe riffy, jeszcze nie słychac typowej rąbanki. Ale solówki już siekają. 3 płyta Reign in Blood jest szybka, bardzo... Przekonałem się do niej za drugim odsłuchaniem. A rozróżniam piosenki dopiero teraz :D South of Heaven zdecydowanie wolniejsze, ale ma zajebisty klimat. Potem Seasons in The Abyss gdzie riffy są chwytliwe, mroczne, szybkie. Wokal mi się podoba. Podobieństwo Slayera do Metalliki jest dość duże. Zaczynali w tym samym czasie. Najbardziej znane płyty są trzecie. A okres największej świetności to 5 płyta. Ale Slayer dalej trzymał fason. Płyty z nowym perkusistą są dobre, jednak już nie mają tego czegoś z młodzieńczych lat. No i powrót Dave'a Lombardo... Świetnie. Znów ten sam skład.

Ogólnie przekonywałem się do Slayera dwa miesiące około. Wcześniej słuchałem mało. Teraz ubóstwiam (uszataniam :lol2: )
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 22 Sty 2012 19:13

Atutami Slayera jest również fakt, że są wierni thrashowi i nie nagrali słabego albumu (inne zespoły z Wielkiej Czwórki ulegają). Obecnie uważam ich za najlepszy zespół thrashowy (Metallica z thrashem skończyła dawno, ostatnie nagrania do klasycznego thrashu mają daleko). Te riffy i wokal są od razu rozpoznawane. Reign in Blood i następne 2 albumy to metalowe mistrzostwo.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Slayer

Postprzez Dead_Slayer w 23 Sty 2012 14:29

Ja do najlepszych dodałbym jeszcze Show No Mercy.

Ogólnie Slayer to sam trash. Jeśliby Slayer grał trochę inaczej podpięli by to pod trash.

Riffy, jak riffy, ale wokal i solówki. To jest najbardziej rozpoznawalne. Mnie tylko ciekawi czemu Tom Araya już tak nie piszczy ładnie. Zestarzał się czy co?
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Slayer

Postprzez MrPavvelo w 23 Sty 2012 15:56

Albo się zestarzał albo mu się nie chce :mrgreen: . Ja wczoraj słuchałem kilka razy Hell Awaits i aż mi gęba kolejny raz opadła po niektórych riffach. Najbardziej progresywny album Slayera, mnóstwo riffów i zmian rytmów.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Slayer

Postprzez Dead_Slayer w 26 Sty 2012 22:05

A utwory wmiare dlugiej jak na Slayera... A to raczej nie ze mu sie nie chce. Czasem jak probuje to kiepsko mu to wychodzi... Ale i tak jest zajebistym wokalista.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości