smolarek - Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

(audio/video)

Re: smolarek- Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez Frycas w 09 Sty 2011 12:44

smolarek napisał(a):
Frycas napisał(a):Masz może wersje bez wokalu ?:)

Mogę ci dać, tylko powiedz do jakich celów chciałbyś tego użyć. ;)

Raczej lepiej by to wyglądało bez wokalu ;)
EDIT. W Drum Song przez pół piosenki leci ten sam dzwięk czy tylko mi się zdaje ? Pozmieniaj co nieco wtedy utwór bd rewelka :) Narazie 5/10. Liczyłem na coś lepszego. Spróbuj zrobić remkis LP
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Re: smolarek- Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez blackout. w 09 Sty 2011 13:04

Frycas napisał(a):
smolarek napisał(a):
Frycas napisał(a):Masz może wersje bez wokalu ?:)

Mogę ci dać, tylko powiedz do jakich celów chciałbyś tego użyć. ;)

Raczej lepiej by to wyglądało bez wokalu ;)
EDIT. W Drum Song przez pół piosenki leci ten sam dzwięk czy tylko mi się zdaje ? Pozmieniaj co nieco wtedy utwór bd rewelka :) Narazie 5/10. Liczyłem na coś lepszego. Spróbuj zrobić remkis LP

W Drum Song co prawda leci cały czas ten sam dźwięk, ale co kilka sekund dochodzi nowa perkusja i dźwięk. Mogę nieco pozmieniać, zobaczymy co wyjdzie. A co do LP, to może będzie mała niespodzianka, ale nic nie chcę na razie mówić... :mrgreen:

EDIT : Nudziło mi się, to zrobiłem. Do ściągnięcia daję poprawioną, niemonotonną wersję Drum Song.

Link :

MEGAUpload
RapidShare
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

smolarek - Oh! Yea! E. Roz. + Never Do (remix) + Drum Song

Postprzez zwieR.Z. w 09 Sty 2011 14:01

Zaraz, zaraz. Ostatniego posta napisałeś o 12:04. Ja do tego tematu wszedłem 20 minut później i Twoja wiadomość już była zaktualizowana o link do poprawionej wersji. Biorąc pod uwagę czas stworzenia pliku dźwiękowego, wrzucenia na serwer i edycji wiadomości, te poprawki zajęły Ci około 10-15 minut.
Patrząc na Twoje dotychczasowe dokonania, dochodzę do wniosku, że podążasz śladami bartaza i idziesz na ilość, a nie na jakość. Bardziej zależy Ci żeby szybko coś stworzyć, niż żeby stworzyć coś dobrego i wartościowego. Odniosłem wrażenie, że jesteś dumny z tego, że siedziałeś nad utworem "aż" 2 godziny. Prawdę mówiąc, brzmi to troszkę śmiesznie, bo mi na przykład zrobienie jednego kawałka zajmuje średnio około 20 godzin.
Naprawdę, układać gotowe sample potrafi każdy. Mają dopasowany rytm, dopasowaną tonację i pozostaje je tylko przeciągnąć myszką do okna aranżacji. I choćby nie wiem jaką przyjemność Ci to sprawiało i jak dobrze by te utwory brzmiały, to my tak naprawdę nie mamy czego oceniać, bo 95% roboty odwalił producent sampli, a nie Ty.
Daj szansę FL Studio. Próbuj, klikaj ile wlezie, sprawdzaj co daje jaki efekt. Ja na początku też nijak tego programu nie ogarniałem i szybko się poddałem. Po kilku miesiącach jednak usiadłem znowu i cierpliwie do wszystkiego dochodziłem. Nie skorzystałem przy tym z ani jednego tutoriala, tylko sam sprawdzałem kolejne funkcje. To naprawdę nie jest żadna filozofia, wystarczy cierpliwość.
Po 2 godzinnym siedzeniu nad programem o nazwie "Robota"

Ok, teraz to nam chyba jakiś kit wciskasz. Mógłbyś podać link do tego programu?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: smolarek - Oh! Yea! E. Roz. + Never Do (remix) + Drum Song

Postprzez blackout. w 09 Sty 2011 14:13

zwieR.Z. napisał(a):
Po 2 godzinnym siedzeniu nad programem o nazwie "Robota"

Ok, teraz to nam chyba jakiś kit wciskasz. Mógłbyś podać link do tego programu?

Robota, to program wbudowany w MAGIX Music Maker 16, więc musiałbym ci podać link do MAGIX-a. ;)

Tak, tylko, że nad utworem siedziałem 2 godziny w piątek i 2,5 godziny w sobotę. ;) Wiem, że ty siedzisz nad utworami o wiele dłużej, ale ty to, można powiedzieć, robisz profesjonalnie. Ja tylko chcę się pochwalić, że umiem robić coś w MAGIX-ie i moimi pomysłami. Robię to po prostu dla zabawy i wcale się nie przejmuję krytyką. Czasami jest ona nawet lepsza, bo wiem np. co poprawić jak w przypadku Frycasa, który podsunął mi, że utwór jest monotonny i go poprawiłem. Prosta sprawa. Poprawki zajęły mi tyle, bo już miałem gotowe sample utworzone w "Robocie" i tylko trochę je poprzesuwałem, żeby w piosence nie był ciągle jeden dźwięk i tyle. Nad utworem siedziałem znacznie więcej.

Co do FL Studio. Co próbowałem, to mi nie wychodziło. Próbowałem też z różnymi tutorialami. Co prawda wyszła mi prosta, 11 sekundowa, gitarowa melodyjka, ale gdy już spróbowałem innego tutorialu dla początkujących z bardziej rozbudowanym utworem, od razu się pogubiłem. A gdy autor napisał w nim, żeby stworzyć samemu jakąś melodię w piano rollu, to wyszedł z tego totalny shit. Podsumowując - nie wiem, czy nie dać sobie z FL Studio po prostu spokój.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez zwieR.Z. w 09 Sty 2011 14:21

A gdy autor napisał w nim, żeby stworzyć samemu jakąś melodię w piano rollu, to wyszedł z tego totalny shit.

No ale na tym właśnie polega tworzenie muzyki - musisz układać wszystko samemu nuta po nucie, tak jak w piano rollu. Jeżeli nic Ci z tego nie wychodzi, to chyba zwyczajnie twórczość muzyczna nie jest dla Ciebie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez blackout. w 09 Sty 2011 14:36

zwieR.Z. napisał(a):
A gdy autor napisał w nim, żeby stworzyć samemu jakąś melodię w piano rollu, to wyszedł z tego totalny shit.

No ale na tym właśnie polega tworzenie muzyki - musisz układać wszystko samemu nuta po nucie, tak jak w piano rollu. Jeżeli nic Ci z tego nie wychodzi, to chyba zwyczajnie twórczość muzyczna nie jest dla Ciebie.

W pewnym momencie, tak byłem zdeterminowany, że naprawdę klikałem we wszystko ile wlezie. Próbowałem bez tutoriali. Jednak nadal mi to nie wychodzi. Chyba rzeczywiście robienie muzyki w różnego typu programach zaawansowanych (np. FL Studio), nie jest dla mnie.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez Frycas w 09 Sty 2011 15:10

Lekko zmaściłeś te przejście w 2:23 ,ale reszta okey. Nie jest już taki monotonny :) Czekamy na ten remix .
Chyba rzeczywiście robienie muzyki w różnego typu programach zaawansowanych (np. FL Studio), nie jest dla mnie.

Tony poradników robią swoje :) zwieR.Z na pewno też zaczynał z poradników bo wątpie ,że odpalił program i wszystko umiał :)
Ja ostatnio znalazłem fajny poradnik do utwory akustycznego na forum o FL studiu. Autor podsunął kilka linii melodycznych za wzór . Jak chcesz to Ci go podam na PW.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Postprzez blackout. w 09 Sty 2011 15:32

Frycas napisał(a):Czekamy na ten remix .

Ja ostatnio znalazłem fajny poradnik do utwory akustycznego na forum o FL studiu. Autor podsunął kilka linii melodycznych za wzór . Jak chcesz to Ci go podam na PW.

Chyba tylko ty czekasz. Ale to nie będzie remix, raczej... :D

Każdy poradnik się przyda, więc poproszę. ;)

EDIT : Może uchylę rąbka tajemnicy, ale, czy ma ktoś acapellę By Myself? ;)

Druga sprawa : jakim programem można ciąć piosenkę? Nie chodzi mi o acapellę i instrumental, ale np. żeby oddzielić 1 zwrotkę od refrenu itp.?
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez Nook w 09 Sty 2011 16:03

Do cięcia utworów Audacity sie nada. Program za free, więc łatwo znajdziesz.

A co do Twoich "przygód" z FL Studio, to przyznaję, że już nie chcę mi się tego czytać. Dziś wieczorkiem dam jakiś prosty tutek dla wszystkich zainteresowanych. I jak po tym nic Ci nie wyjdzie, proponuję... robić coś innego :P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Mr.Pablo w 10 Sty 2011 18:54

smolarek, Ja też się bawie w FL Studio, i uwierz mi działam na nim może z pół roku, może nawet więcej, nic mi nie szło,niektóre osoby nawet tego doznały,ale teraz nie publikowałem nic,oczywiście nie które tak,ale nie dostały żadnego komentarza.Teraz staram się towrzyc utwory które posiadają więcej instrumentów niż perkusja,bass i coś podobnego do gitary.Różnie jest z tym ale najważniejsze jest eksperymentowanie, jeśli jesteś zainteresowany jak robi amator utwór w FL Studio,chętnie Ci wyśle :)
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

smolarek - Oh! Yea! E. Roz.+Never Do(mix)+Drum Song+Electric

Postprzez blackout. w 12 Sty 2011 15:48

Po tutorialu Nook-a zacząłem już mniej-więcej łapać, o co w tym wszystkim chodzi. ;) Chciałbym przedstawić wam mój pierwszy kawałek stworzony w FL Studio. Jest on dość słaby (moim zdaniem), ale chciałem się pochwalić i żebyście ocenili. ;) Electric (bo tak go nazwałem) jest utworem dosyć mrocznym z odrobinką elektroniki i instrumentów smyczkowych (?).

Link do Electric :

MEGAUpload
RapidShare
Ostatnio edytowany przez blackout., 12 Sty 2011 20:06, edytowano w sumie 1 raz
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - Oh! Yea! E. Roz.+Never Do(mix)+Drum Song+Electric

Postprzez Nook w 12 Sty 2011 19:05

Troche pracy Cie czeka, smolarek. Utwór nie jest słuchalny, tonacje sie rozjeżdżają, przejścia zbyt nagłe, itp. No ale kombinuj. Jak na początek to i tak nieźle ;P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Poprzednia

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości