smolarek - Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

(audio/video)

smolarek - Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez blackout. w 09 Gru 2010 20:17

Oh! Yea! Edycja Rozszerzona :

Zapowiedź Oh! Yea! Edycja rozszerzona :

Już niedługo, bo prawdopodobnie dzisiaj, zostanie wydana edycja rozszerzona mojego mini-albumu Oh! Yea!. Czym różni się od poprzedniczki? A tym, że znajduję się na nim nigdy nie publikowany utwór - Let's go. Oprócz tego na tej EP-ce znajdzie się też nie dawno poznany XEra. A chodzi taka plotka, że już niedługo ukażą się jeszcze różne niespodzianki związane z pierwszym moim tworem. Czekajcie cierpliwie, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie download do Edycji Rozszerzonej.

PS. Jeżeli ktoś ściągną poprzednią wersję, to będzie musiał ściągnąć od nowa cały mini-album, ponieważ tam to archiwum było po nieukładane. Po za tym zmieni się track- lista.

Tracklista :

1. New Quality [1:25]
2. XEra [1:40]
3. Eyes [1:46]
4. Let's go [1:23]
5. Never do [1:24]
6. Eyes (Rap version) [1:46]
7. E_ys [1:23]

DOWNLOAD :

MEGAUpload
RapidShare

Ostatnio w niedzielę włączyłem MAGIX-a, bez żadnego w ogóle zamierzenia, że coś wymyślę. Zacząłem coś sobie sklejać i wyszedł mi z tego remix piosenki z Oh! Yea! - Never Do. Moim zdaniem jest on o wiele lepszy od poprzednika. Po raz pierwszy siedziałem nad utworem ponad półtorej godziny.

Link do Never Do (remix) :

MEGAUpload
RapidShare
Ostatnio edytowany przez blackout. 19 Sty 2011 15:29, edytowano w sumie 17 razy
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Re: smolarek - XEra

Postprzez kolo10017 w 10 Gru 2010 14:03

A więc utworek baardzo monotonny ;) . Na końcu jakieś w ogóle nie pasujący elektro dźwięk : P?
No ale sam bawię się w tym programiku i wcale lepszych dzieł nie tworze więc jeśli troche podrasujesz kawałek będzie Sweet :P

Jak ci się chcę możesz oblukać 2 kawałki :P
http://www.speedyshare.com/files/25629518/Kawa_ki.rar
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Postprzez blackout. w 10 Gru 2010 21:34

kolo10017 napisał(a):A więc utworek baardzo monotonny ;) . Na końcu jakieś w ogóle nie pasujący elektro dźwięk : P?
No ale sam bawię się w tym programiku i wcale lepszych dzieł nie tworze więc jeśli troche podrasujesz kawałek będzie Sweet :P

Jak ci się chcę możesz oblukać 2 kawałki :P
http://www.speedyshare.com/files/25629518/Kawa_ki.rar

Bardzo dobre utwory (chodzi mi, że lepsze od moich). ;) Szczególnie Opening dobrze ci wyszedł. A skąd ściągasz sample?
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - XEra

Postprzez Frycas w 10 Gru 2010 21:54

On chyba robi w FL, Tam masz więcej wyboru...sam to mam i powiem ,że lepsze niż ten MAGIX.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Postprzez blackout. w 10 Gru 2010 22:55

Frycas napisał(a):On chyba robi w FL, Tam masz więcej wyboru...sam to mam i powiem ,że lepsze niż ten MAGIX.

Tak tylko w FL Studio trzeba układać każdą NUTĘ po kolei. Za dużo było roboty. Nie pojmowałem zbytnio tego wszystkiego. Chyba, że ktoś da mi jakiś poradnik pisemny, jak używać FL Studio.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - XEra

Postprzez Frycas w 10 Gru 2010 22:57

Układasz parettny i cała filozofia tylko ,że musi się to trzymać "kupy ".
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Postprzez blackout. w 10 Gru 2010 23:04

Frycas napisał(a):Układasz parettny i cała filozofia tylko ,że musi się to trzymać "kupy ".

Mnie w ogóle ten cały keyboard odstraszył. Próbowałem, chyba cały dzień nad FL Studio siedziałem, ale nic mi nie wychodziło.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - XEra

Postprzez Dinnaroth w 10 Gru 2010 23:10

LOL!! Właśnie na tym polega robienie muzyki żeby umieć SAMEMU coś ułożyć. Bo składanie gotowych sampli jest raczej dość łatwe...
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez blackout. w 10 Gru 2010 23:19

Dinnaroth napisał(a):LOL!! Właśnie na tym polega robienie muzyki żeby umieć SAMEMU coś ułożyć. Bo składanie gotowych sampli jest raczej dość łatwe...

OK, ale żeby coś jeszcze wychodziło, a mi nic. ;)
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - XEra

Postprzez Nook w 10 Gru 2010 23:45

Od razu nic Ci nie wyjdzie. Poszukaj jakichś tutoriali po sieci i powinneś załapać o co cho. Bo w gruncie rzeczy to nie jest jakiś wybitnie trudny program do ogarnięcia :) Ja sam na początku "przygody" z FL podpatrywałem co robi mój kumpel, który robi muzykę trance i dowiadywałem się sporo o różnych "bajerach" w FL z różnych tutków, które poznajdowałem w necie. W dalszej kolejności podstawowa teoria muzyczna i takie tam.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

smolarek - XEra

Postprzez blackout. w 11 Gru 2010 12:53

Wczoraj w nocy zainstalowałem sobie FL Studio z powrotem (po waszych namowach, żeby nie było :roll: ). Spróbowałem i nic mi nie wychodziło znów. Czytałem też poradniki dla początkujących, nic to nie dało. Dziś usiadłem coś mi wychodziło, ale to też nie było to. Chyba jednak odpuszczę sobie, bo dla mnie FL Studio to chyba za trudny program, albo po prostu nie mam to tego talentu. :)
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - XEra

Postprzez Nook w 11 Gru 2010 17:14

Tu naprawde nie trzeba jakichś talentów. Program jest do ogarnięcia, tylko trzeba CHCIEĆ. Bo i co trudnego jest w układaniu patternów w wybranym przez siebie tempie czy tam układaniu własnych melodii w piano rollu? Podpięcie ścieżek pod kanały mixera (to tam gdzie dodajesz efekty) to też 3 kliknięcia myszy. Instalacja nowych instrumentów / efektów w FLu to też sekundy (ale to też zależy czym dysponujesz). Sample czy loopy perkusyjne z łatwością znajdziesz w sieci. Ułożenie w patternów w piosenkę w oknie plejlisty zależy już tylko od Ciebie ;-) Questions?

Chociaż z drugiej strony, jak kogoś odstrasza widok piano roll, to może lepiej faktycznie dać sobie spokój :lol:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

smolarek - XEra

Postprzez Frycas w 12 Gru 2010 13:38

Ja na początku byle co klikałem i poskładałem coś 30 sekundowego podobnego do WFTE i Catalysta. Ten piano roll nie jest aż taki zły.Układasz wszystko po kolei ,każdą nutę itd. Możesz wydłużać dzwięki ,zmieniać intonację .Po siedz nad tym nockę . Poszukaj toriale na http://www.flstudio.pl
EDIT.
Fl studio mnie nie kręci a wiem o co w tym chodzi .Wolę gimpy/fotoszapy :)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

smolarek - XEra

Postprzez blackout. w 12 Gru 2010 16:54

Szczerze, to na http://www.flstudio.pl, nie ma takiego typowego poradnika dla bardzo początkujących. Jednak jeden był, który pokazywał jak zrobić prostą melodyjkę (11 sekundową :lol: ) i o dziwo mi wyszło. Jakby co mogę zarzucić.

Na razie (dopóki nie nauczę się dobrze robić w FL Studio), zmieniam temat na smolarek - twórczość. ;) Czy coś w tym stylu. ;)
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek - twórczość - Oh! Yea! Edycja Rozszerzona

Postprzez blackout. w 12 Gru 2010 19:22

Zapowiedź Oh! Yea! Edycja rozszerzona :

Już niedługo, bo prawdopodobnie dzisiaj, zostanie wydana edycja rozszerzona mojego mini-albumu Oh! Yea!. Czym różni się od poprzedniczki? A tym, że znajduję się na nim nigdy nie publikowany utwór - Let's go. Oprócz tego na tej EP-ce znajdzie się też nie dawno poznany XEra. A chodzi taka plotka, że już niedługo ukażą się jeszcze różne niespodzianki związane z pierwszym moim tworem. Czekajcie cierpliwie, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie download do Edycji Rozszerzonej.

PS. Jeżeli ktoś ściągną poprzednią wersję, to będzie musiał ściągnąć od nowa cały mini-album, ponieważ tam to archiwum było po nieukładane. Po za tym zmieni się track- lista.

EDIT : Już jest download do MEGAUpload! Proszę o ściąganie o ocenianie!!!

Już za 5 minut download do serwisu RapidShare.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez Nook w 12 Gru 2010 20:30

A gdzie jakieś release party? Chociaż jakiś drinki byś wystawił, dziewczyny zaprosił (takie w .jpg albo .avi mogą być) i takie tam, a nie...

A tak poważniej, to uwielbiam takie zapowiedzi :lol: Podejrzewam, że niedługo będzie Super Fan Deluxe Edition z dvd zawierający gorący i ekscytujący making-of płyty.

Zawartosć ciężko mi oceniać, zważywszy na to w czym to zrobiłeś. W sumie w trakcie słuchania myślałem czy robiąc coś Magixie można coś spierdzielić. Wychodzi na to, że można. W którejś wersji Eyes miałes tak zagęszczony rytm, że nie wiadomo było co-gdzie-i-jak, a w XEra na łopatki rozwaliło mnie to buczenie, które zagłuszyło cały kawałek. Reasumując, sporo roboty przed Tobą, bo jak do tej pory to jest "OH! NO!"
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez Frycas w 13 Gru 2010 20:15

Ja coś może wyczaruję w FL studiu i Wam podeślę. Smolarek ,a Tobie mogę co nie co pomóc .
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Postprzez kolo10017 w 22 Gru 2010 00:36

A więc najlepiej ściągnij oficjalne paczki, to się nazywa chyba Magix Soundpool, tysiące samplów ;)

Ja staram się stworzyć amatorską płytę z ładnymi przejściami, kiedyś może tu wrzuce ;)
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Re: smolarek - twórczość - Oh! Yea! Edycja Rozszerzona

Postprzez blackout. w 22 Gru 2010 00:38

kolo10017 napisał(a):A więc najlepiej ściągnij oficjalne paczki, to się nazywa chyba Magix Soundpool, tysiące samplów ;)

Ja staram się stworzyć amatorską płytę z ładnymi przejściami, kiedyś może tu wrzuce ;)

Czyli robisz w MAGIX-u? Jak możesz to daj na PW mi link do tej paczki Magix Soundpool.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

smolarek- Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez blackout. w 07 Sty 2011 14:31

Ostatnio w niedzielę włączyłem MAGIX-a, bez żadnego w ogóle zamierzenia, że coś wymyślę. Zacząłem coś sobie sklejać i wyszedł mi z tego remix piosenki z Oh! Yea! - Never Do. Moim zdaniem jest on o wiele lepszy od poprzednika. Po raz pierwszy siedziałem nad utworem ponad półtorej godziny.

Link do Never Do (remix) :

MEGAUpload
RapidShare
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez Frycas w 08 Sty 2011 18:04

Masz może wersje bez wokalu ?:) Powiem ci ,że nawet ,nawet, jeszcze popracuj . Od 1:24 do 1:27 jest jakiś dziwny dźwięk który lekko nie pasuje. Moja ocena to -6/10.
/niqus/ minus sześć na dziesięć?! ale po nim pojechałeś.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Re: smolarek- Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez KaT w 08 Sty 2011 22:24

Takie sobie, mysle ze trzeba ci lepszego programa. Pomysł fajny ale dużo prostokącików chyba nie przeciągnąłeś ?
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Re: smolarek- Oh! Yea! Edycja Rozszerzona + Never Do (remix)

Postprzez blackout. w 08 Sty 2011 23:18

Frycas napisał(a):Masz może wersje bez wokalu ?:)

Mogę ci dać, tylko powiedz do jakich celów chciałbyś tego użyć. ;)
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Postprzez KaT w 08 Sty 2011 23:30

Pewnie zarobkowych :D
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

smolarek - Oh! Yea! E. Roz. + Never Do (remix) + Drum Song

Postprzez blackout. w 09 Sty 2011 12:37

Po 2 godzinnym siedzeniu nad programem o nazwie "Robota" stworzyłem utwór, który ma bardzo prostą nazwę - Drum Song, ponieważ jego główną melodią jest perkusja.

Link do Drum Song :

MEGAUpload
RapidShare
Ostatnio edytowany przez blackout., 09 Sty 2011 12:49, edytowano w sumie 1 raz
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Następna

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości