smolarek - Oh! Yea! Premium

(audio/video)

Postprzez smolarek w 12 Sie 2010 22:16

Długo pracowałem, żeby stworzyć mój pierwszy mini-album (amatorski, ale zawsze jest). Robiony jest on programem MAGIX Music Maker 16 (wokal również jest z tego programu). Tracklista :

1. New Quality 1:25
2. Eyes 1:46
3. Eyes (Hip Hop Version) 1:46
4. Never do 1:24
Wersja Premium :
5. E_ys 1:23

Może i krótkie, ale się starałem. Bardzo prosił bym o oceny i ściąganie.

MEGAUpload : http://www.megaupload.com/?d=5GR444C1
File Front : http://www.filefront.com/17195924/smola ... -Yeah.rar/

Utwór E_ys :

MEGAUpload : http://www.megaupload.com/?d=ULM5KJQ5
File Front : http://www.filefront.com/17198469/E_ys.MP3

PS. Nie ma on jeszcze okładki, później coś pomyślę. :D
Ostatnio edytowany przez smolarek 12 Gru 2010 16:55, edytowano w sumie 8 razy
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

smolarek - Oh! Yeah!

Postprzez smolarek w 12 Sie 2010 22:31

Już jest zauplodowane! Zapraszam do ściągania! Proszę o oceny.

EDIT: Mała pomyłka w pliku i w nazwie tematu. Mini-album miał nazywać się Oh! Yea!, a nie Oh! Yeah! Przepraszam za tą drobną pomyłkę.
Ostatnio edytowany przez smolarek, 13 Sie 2010 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

smolarek - Oh! Yeah!

Postprzez zwieR.Z. w 13 Sie 2010 00:07

Z doświadczenia wiem, że robienie muzyki na samplach z Magixa sprowadza się do układania gotowych, znajdujących się w odpowiednim tempie i tonacji sampli. Po tym co usłyszałem, zgaduję że właśnie tak było. Na początku też tak robiłem, aż w końcu ktoś mi wytłumaczył, że nie na tym polega robienie muzyki. Jeżeli chcesz się tym zajmować na dłuższą metę, to powinieneś te sample ciąć w drobny mak i składać od nowa, by tworzyły nową, Twoją własną melodię. A już najlepiej by było gdybyś przerzucił się na FL Studio i zaczął pracować na wtyczkach VSTi, gdzie każdy drobny dźwięk jest układany przez Ciebie.

Co do Twojego pytania na PW o sample, to nie mam jednego konkretnego źródła. No chyba, że za takie źródło uznamy Google ;)

A tak już jako admin Ci powiem żebyś nie pisał dwóch postów pod rząd w krótkim czasie, tylko edytował poprzedni ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: smolarek - Oh! Yeah!

Postprzez smolarek w 13 Sie 2010 00:10

zwieR.Z. napisał(a):Z doświadczenia wiem, że robienie muzyki na samplach z Magixa sprowadza się do układania gotowych, znajdujących się w odpowiednim tempie i tonacji sampli. Po tym co usłyszałem, zgaduję że właśnie tak było. Na początku też tak robiłem, aż w końcu ktoś mi wytłumaczył, że nie na tym polega robienie muzyki. Jeżeli chcesz się tym zajmować na dłuższą metę, to powinieneś te sample ciąć w drobny mak i składać od nowa, by tworzyły nową, Twoją własną melodię. A już najlepiej by było gdybyś przerzucił się na FL Studio i zaczął pracować na wtyczkach VSTi, gdzie każdy drobny dźwięk jest układany przez Ciebie.

Co do Twojego pytania na PW o sample, to nie mam jednego konkretnego źródła. No chyba, że za takie źródło uznamy Google ;)

A tak już jako admin Ci powiem żebyś nie pisał dwóch postów pod rząd w krótkim czasie, tylko edytował poprzedni ;p

A ogólnie jakbyś miał powiedzieć, to jaka piosenka była najlepsza, najgorsza itd. Co było fajne w tej, czy w tej, co ewentualnie poprawić.

Później przerzucę się może, jak nabiorę doświadczenia, na jakiś inny program.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

smolarek - Oh! Yea!

Postprzez smolarek w 13 Sie 2010 20:27

Już niedługo pojawi się jakby wersja premium z dodatkowym kawałkiem E_ys, czyli remixem piosenki Eyes (wersji nie hip-hopowej). Moim zdaniem jest on lepszy od oryginału, ale to wy zdecydujecie.

Cały czas czekam na komentarze! Ściągał to ktoś w ogóle (oprócz zwieR.Za)?

Utwór E_ys pojawi się w osobnym pliku, więc jak ktoś chce, to może ściągnąć osobno i E_ys i resztę piosenek.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez Darth Dream w 13 Sie 2010 21:02

Ja ściągnąłem.

Słucha się fajnie, ale tak to już jest, jak się korzysta z gotowych sampli z tego samego programu ;) To po prostu nie mogło wyjść źle. Oczywiście, od czegoś trzeba zacząć. Ale w końcu trzeba będzie ciąć sample, a najlepiej kupić sobie instrument i grać w zespole :D
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Re: smolarek - Oh! Yea! Premium

Postprzez smolarek w 13 Sie 2010 21:06

Black Dream napisał(a):Ja ściągnąłem.

Słucha się fajnie, ale tak to już jest, jak się korzysta z gotowych sampli z tego samego programu ;) To po prostu nie mogło wyjść źle. Oczywiście, od czegoś trzeba zacząć. Ale w końcu trzeba będzie ciąć sample, a najlepiej kupić sobie instrument i grać w zespole :D

Jeszcze może wydam jakiś mini-album instrumentalny, a później przerzucam się - po namowach zwieR.Z.a - na FL Studio. Może najpierw nie będę go pojmował, ale mam nadzieję, że później tak z jakimiś tutorialami. A moglibyście ocenić każdą piosenkę, tak w skali 1-10, i co jest fajne w tej, czy w tej?
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez zwieR.Z. w 14 Sie 2010 13:09

Nie mam tych kawałków już na dysku, dlatego konkretnej oceny nie wystawię. Pamiętam, że w dwóch pierwszych utworach gryzł mnie wokal. Był zbyt cicho i nie współgrał najlepiej z muzyką. Natomiast pozostałe dwa brzmiały całkiem przyzwoicie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez smolarek w 14 Sie 2010 17:09

zwieR.Z. napisał(a):Nie mam tych kawałków już na dysku, dlatego konkretnej oceny nie wystawię. Pamiętam, że w dwóch pierwszych utworach gryzł mnie wokal. Był zbyt cicho i nie współgrał najlepiej z muzyką. Natomiast pozostałe dwa brzmiały całkiem przyzwoicie.

Pierwsza piosenka nie miała w ogóle wokalu, była instrumentalem. :) Jakbyś mógł jeszcze raz ściągnąć i dać konkretną ocenę, to byłbym ci wdzięczny. ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez zwieR.Z. w 14 Sie 2010 17:25

Chodziło mi o pierwszą w archiwum. Swoją drogą, to powinieneś dodawać numery do nazw. Ty podajesz jedną tracklistę, a do ściągnięcia dajesz inną.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez smolarek w 14 Sie 2010 19:29

zwieR.Z. napisał(a):Chodziło mi o pierwszą w archiwum. Swoją drogą, to powinieneś dodawać numery do nazw. Ty podajesz jedną tracklistę, a do ściągnięcia dajesz inną.

Jak? Inne utwory są w archiwum, czy w innej kolejności? Mógłbyś wtedy ściągnąć jeszcze raz te piosenki i dać konkretne oceny?
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez zwieR.Z. w 14 Sie 2010 21:41

smolarek, wybacz moją bezpośredniość, ale jesteś troszkę namolny. Ja naprawdę nie mam czasu żeby na PW uczyć Cię robienia remiksów i ściągać dwa razy Twoje kawałki, bo chcesz konkretną notę w skali 1-10. Może moja opinia nie była bardzo szczegółowa, ale już ją wyraziłem. Tak naprawdę nie widzę sensu żeby bardziej się nad tym rozpisywać, bo to nie do końca są Twoje utwory. Owszem, na początek to niezłe ćwiczenie i warto coś takiego sobie pokleić, ale nic więcej. Chętnie nieco konkretniej ocenię Twoje własne kawałki. Twoje, czyli z Twoją własną melodią, a nie taka, którą może ułożyć każdy użytkownik Magixa.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez kolo10017 w 13 Wrz 2010 18:35

A najważniejsze że tobie się podoba smolarek i jest git :D
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Postprzez KaT w 13 Wrz 2010 18:43

Ważne żeby z tego zabawę mieć. Za łebka we dwóch udawaliśmy raperów, robiliśmy pseudobity w idzęju i była pompa na dzielni. Teraz mam FL studio ale raczej używam dla odprężenia a jakiś polewkowy kawałek zrobię przy okazji kręcenia filmu.
I Zwier.z. ma racje bity w magixie czy tam idżeju(xd) nie dają takiej satysfakcji jak te zrobione np. w FL studio, dosyć popularnym nawet programie. :)
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości