Step Zero - Consumed (Remix)

(audio/video)

Postprzez zwieR.Z. w 19 Mar 2011 14:20

Błyskawicznie po tym jak zremiksowałem "I Will Not Break", zabrałem się za kolejny kawałek Step Zero - "Consumed". Dzisiaj można posłuchać efektów tej pracy, do czego serdecznie zapraszam.

Download: http://www.mediafire.com/?kbs1ycdp5kpvwsw
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Nook w 19 Mar 2011 15:37

Oryginału nie słyszałem, więc ocenie tylko remiks. Piano mi zaleciało strasznie dobrze znaną sekwencją z What I've Done :P Nie wiem czy to świadomy zabieg czy nie, ale fajnie sie to wpasowało w utwór. Fajne brzmienie perkusji, aczkolwiek w kontekście całego utworu, struktura aż sie prosi o więcej urozmaiceń (jakieś bardziej połamane przejścia między zwrotkami a refrenem). Ten przetworzony wokal bym natomiast jeszcze bardziej zglitchował. Reszta natomiast bardzo w porzadku.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez zwieR.Z. w 19 Mar 2011 19:30

Dzięki za opinię.
Prawdę mówiąc, to podobieństwo pianina do WID rzuciło mi się w uszy dopiero kilka dni po zakończeniu prac nad remiksem. Swoją drogą, nie jest to szczególnie oryginalny motyw i pewnie w dziesiątkach utworów znalazłoby się coś podobnego ;)
Co do mocniejszego glitchowania, to na początku takowe miało miejsce, ale z czasem doszedłem do wniosku, że "płynna" wersja jakoś bardziej mi pasuje.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości