Szkoła

(wszystko i nic)

Re: Szkoła

Postprzez Anu w 17 Sty 2012 19:20

Arti napisał(a):Zachowanie - wzorowe (też mi nowość...)

Hajfajf :D

Headshot napisał(a):Średnia klasy : 2.73 :lol2:

U mnie też coś koło tego... Ogólnie podobno jesteśmy klasą z najgorszą średnią wśród klas licealnych >.<

Średnią na to półrocze mam niższą niż kiedykolwiek w życiu, ale można powiedzieć, że jestem zadowolona. Oczywiście nie biorąc pod uwagę oceny dopuszczającej z technologii informacyjnej, to jest jakiś żart i masakra. Średnia - bodajże 4,53, w skali klasy jestem chyba geniuszem, bo następna po mnie to była 3,8-coś, i tylko kilka osób miało średnią powyżej 3.
Trudno się dziwić, nauczyciele sprawiają wrażenie, jakby za wszelką cenę chcieli nas nie przepuścić do klasy wyżej. Nie wszyscy, ale większość. Nauki jest w cholerę dużo, aczkolwiek myślałam, że będzie gorzej - wiecie, miałam wizje ślęczenia nad książkami do późnej nocy (co w moim przypadku byłoby dość zaskakujące), płaczu, zgrzytania zębów, a nic takiego nie ma. Tylko trzeba więcej myśleć, więcej pamiętać, i przyzwyczaić się, że nauczyciele nie stawiają piątek i szóstek za nic -.-
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Szkoła

Postprzez FafciuSamoZUO w 17 Sty 2012 19:30

Anu napisał(a):Hajfajf

Dobre - 19 nieusprawiedliwionych godzin
20 = naganne zachowanie
A jedna nagana stoi w dzienniku

Anu napisał(a):U mnie też coś koło tego... Ogólnie podobno jesteśmy klasą z najgorszą średnią wśród klas licealnych >.<

Mojej nie przebijesz :fuckyea:

Muszę powiedzieć, że to był najbardziej fuksiarski semestr w historii :D
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Szkoła

Postprzez Gonzo. w 19 Sty 2012 17:53

Widzę, że wszyscy piszą jak poszło na koniec semestru ;D. To się przyłączę, ja mam średnią 4.71 xd.
Trza się wziąć na drugi semestr, żeby siary nie było.
Gonzo.

Dołączenie: 22 Lip 2009 13:08

Szkoła

Postprzez Melliana w 19 Sty 2012 23:47

Wszystkie wydziały mają już propozycje nowych planów zajęć i daty zapisywania się na przedmioty w USOSie, tylko nie mój. Czasami to mam wrażenie, że ten wydział nie jest na Batorego tylko w Narnii.

I jeszcze humor z grupy mojego kierunku na FB:
ktoś pisze: "Jutro ostatnie zajęcia z Kultury Języka. Co trzeba przygotować?"
Ktoś inny mu odpisuje: "się na kolokwium"

Tak właśnie niektórzy ogarniają co się wokół nich dzieje. xD
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Szkoła

Postprzez Kozer w 20 Sty 2012 00:07

Headshot napisał(a):Dobre - 19 nieusprawiedliwionych godzin
20 = naganne zachowanie
A jedna nagana stoi w dzienniku

Moje 65 nieusprawiedliwionych pozdrawia :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Szkoła

Postprzez Melliana w 27 Sty 2012 17:55

Jeśli kiedykolwiek powiedziałam złe słowo na moją panią doktor od ćwiczeń z historii mediów, albo na pana doktora rzecznika to wszystko odwołuje.
KOCHAM TYCH LUDZI.
Pani doktor postawiła mi dzisiaj 5 z ćwiczeń, dzięki czemu nie muszę pisać pracy na wykład. <radocha> To chyba najłatwiej zdobyta piątka w moim życiu. Wystarczyło napisać prace na wybrany przez siebie temat. A tak to przez cały semestr na każdych zajęciach kobitka opowiadała nam o historii filmu, puszczała jakieś tam fragmenty i nic więcej nie wymagała.
To samo rzecznik. Na jego zajęciach przez 3/4 semestru wystarczyło po prostu być i podziwiać jego dobrze dobrane garnitury. Praca zaliczeniowa była wręcz banalna. Do napisania w pół godziny. I jeszcze koleś się nad nami litował i odwołał zajęcia w czwartek i w piątek "bo na pewno macie państwo ważniejsze przedmioty niż Warsztat Rzecznika Prasowego".
Jak widać można mieć doktorat i nadal być człowiekiem.
Ogólnie w środę i w czwartek zajęcia na na moim uniwersytecie odbywał się jak w piątek, bo tak zarządził jego magnificencja rektor. Co prawda nawet wykładowcy twierdzili, ze to głupota, ale skoro rektor tak zarządził...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 27 Sty 2012 22:35

Ogólnie w środę i w czwartek zajęcia na na moim uniwersytecie odbywał się jak w piątek, bo tak zarządził jego magnificencja rektor. Co prawda nawet wykładowcy twierdzili, ze to głupota, ale skoro rektor tak zarządził...

U mnie tak samo ;) Ale w praktyce w czwartek mieliśmy tylko 1 wykład zamiast 3.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Szkoła

Postprzez Melliana w 28 Sty 2012 00:26

Ja w czwartek też miałam jedne zajęcia zamiast trzech. W końcu nie poszłam wcale, bo stwierdziłam, ze mam jeszcze niewykorzystane nieobecności. :D
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 28 Sty 2012 01:39

A ja musiałem pójść, bo miałem zaliczenie z prawa :D .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez puszka w 28 Sty 2012 03:22

Trzy tygodnie męczarni za mną. Uff... W ciągu tego czasu miałam z jakieś 10 zaliczeń (o ile dobrze liczę). Przede mną jeszcze tylko 2 egzaminy. Niby wszystko ładnie i pięknie, bo 2 egzaminy w czasie sesji to prawie jak nic ale jest jeden mały problem... Stan mojej wiedzy jest znikomy, gdyż skumulowanie się tych wszystkich zaliczeń w tak krótkim czasie sprawiło, że nie miałam kiedy przygotowywać się do egzaminów. Czeka mnie teraz cudowny weekend, bo już w poniedziałek szykuje się pierwsza rzeź niewiniątek :P
I chciałam dodać, że kocham moją uczelnie za niezwykły brak organizacji i panujący w niej chaos...
"I know I can
Be what I wanna be
If I work hard at it
I'll be where I wanna be"
Awatar użytkownika
puszka

Dołączenie: 24 Maj 2010 20:03
Miejscowość: Lublin

Szkoła

Postprzez Melliana w 28 Sty 2012 23:29

puszka napisał(a):I chciałam dodać, że kocham moją uczelnie za niezwykły brak organizacji i panujący w niej chaos...

U mnie jest identycznie, a już zwłaszcza na moim wydziale.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 29 Sty 2012 21:58

Zaliczenia:
socjologia - 4 (uczyłem się jeden wieczór :mrgreen: )
zarządzanie marketingowe - 3,5 (3-4 razy przeczytałem notatki, a na sprawdzianie lałem wodę :mrgreen: )
mikroekonomia - 4 (tutaj moje przygotowanie do kolokwium nr 2 było rzetelne ;) )
matematyka - 5 (zniszczyłem system, yeah! :fuckyea: )
zarządzanie - 3,5 (kułem całe 2 dni, ale w pierwszym terminie napisałem na 2 :( za to na poprawę przeczytałem tylko raz wszystkie notatki :twisted: )
statystyka opisowa - 4,5 (ta ocena może się jeszcze zmienić. We wtorek jest poprawa, ale na co mi piątka? ;) )
prawo - jedyna niewiadoma, bo wyniki będą chyba w piątek. Przypuszczam, że będzie co najmniej 4.

Egzaminy:
statystyka opisowa - 4 (ocena z zerówki. Na egzamin nie przychodzę, bo po co ryzykować :roll: Istnieje szansa, że ocena z ćwiczeń, czyli w moim przypadku 4,5, będzie po prostu przepisana)
zarządzanie - na pierwszy termin zaspałem, drugi - 16 lutego (żałuję teraz, że nie poszedłem na zerówkę 12 stycznia, bo były łatwe pytania :( )
mikroekonomia - 1 lutego
matematyka - 3 lutego

Samochwała ze mnie :lol2:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez Melliana w 01 Lut 2012 21:34

Darth Dream napisał(a):Samochwała ze mnie

Przywykliśmy. :P

Chociaż raz ja też się pochwalę. ;) Mam już w USOSie wpisane 4 piątki <radocha> (z ćwiczeń i wykładu z Historii Mediów, z Warsztatu Rzecznika Prasowego i Technologii Informacyjnej), oprócz tego mam 3,5 z egzaminu z Historii Polski i 3 z ćwiczeń z Nauki o Komunikowaniu. Reszta ocen pewnie pojawi się wkrótce.

No i oczywiście w poniedziałek dzień sądu ostatecznego - egzamin ustny z filozofii u "Wielkiego Szu", jak go zdam to się chyba z radości upije.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez KimKolwiek w 02 Lut 2012 00:20

trzeba mieć talent, żeby po powrocie do szkoły po feriach w ciągu 3 dni zarobić 3 gole. Z jednego przedmiotu. :serce:
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Szkoła

Postprzez Melliana w 02 Lut 2012 18:52

Az mi się przypomniała moja nauczycielka od geografii, ona też potrafił postawić 3 (rekordzista dostał chyba 5) jedynek na jednej lekcji.

Jak tak dalej pójdzie to będę miała lepszą średnią na studiach niż w liceum. :D Dzisiaj dostałam 5 z Edytorstwa Tekstów.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 02 Lut 2012 18:56

Ja już mam lepszą :mrgreen: W LO ledwo jeździłem na trójach.

Jutro mam megatrudny egzamin z matmy. Niby wszystko umiem i niby wszystko rozumiem, ale słyszałem, że facet daje naprawdę trudne zadania. No i nie można mieć ze sobą kalkulatora i tablicy ze wzorami :/. Ponoć jak się ma 5 z ćwiczeń, to facet daje co najmniej 3 za egzamin, nawet jakby źle poszło, lecz to niepotwierdzona informacja.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez _Ev_ w 02 Lut 2012 19:14

no to ja się pochwalę :)
Naprawdę nie wiem, jak mi się to udało, ale ustrzeliłam średnią 4,67, co przy ilości czasu spędzonego na nauce mogę skomentować tylko tak: :szok:
No i najwyższa średnia od... pierwszej gimnazjum :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 03 Lut 2012 16:50

ustrzeliłam średnią 4,67

Kompleksów zaraz dostanę :P .

Średnio mi dzisiaj poszło, ale kolo powiedział, że uwzględni ocenę z ćwiczeń. That's nice ;) .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez puszka w 03 Lut 2012 21:51

dEVil_inside napisał(a): ustrzeliłam średnią 4,67

:shock:
Ciekawe jak u mnie sprawa wygląda...

A tak w ogóle to dobijacie mnie swoimi ocenami... :P

Za mną ostatni egzamin w tej sesji. Jupi :D Mogło pójść lepiej... ale mam malutką nadzieję, że zdam i będę miała teoretycznie 3 tygodnie wolnego <marzy>. Były trzy pytania, z czego na dwa odpowiedziałam całkiem wyczerpująco (a przynajmniej tak mi się wydaje) a w jednym to kompletnie zmyślałam :P Troszkę się jednak boję, bo pani profesor mój kierunek uważa za margines społeczny i za każdym razem nam wypominała jacy to jesteśmy niewychowani i powinniśmy brać przykład z lekarskiego. Jeszcze te jej pogróżki: "zobaczymy jak Wy napiszecie egzamin i czy w ogóle go zdacie" -.-
Chociaż dzisiaj była całkiem miła, co mnie strasznie zdziwiło... Coś jest nie tak :P
"I know I can
Be what I wanna be
If I work hard at it
I'll be where I wanna be"
Awatar użytkownika
puszka

Dołączenie: 24 Maj 2010 20:03

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 03 Lut 2012 22:56

4,5 z prawa, niby dobrze, ale w głębi duszy liczyłem na 5 :) No nic, płakać nie będę. Facet na samym wstępie coś gadał, że każdy ma gwarantowaną tróję. Albo był to kiepski żart, albo niektórzy tak żałośnie napisali to zaliczenie, że kolo nie śmiał dać dostatecznej. W każdym razie, nie wszyscy zaliczyli. Ta historia uczy mnie, żeby nie być takim pewnym siebie, jeśli chodzi o matmę. Bo jeśli będzie tam kupa bzdur, to wykładowca wypnie się na moją piątkę z ćwiczeń.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez Melliana w 28 Lut 2012 21:50

Nie wiem czy się chwaliłam, ale dostałam 5 z pracy z NoKu. :D W ogóle moje oceny to albo 3,5 albo 5. Innych nie mam. xD

No i stało się. Mam na studiach lepszą średnią niż w liceum. <dumna>

W tym semestrze będzie gorzej. Mało jest przedmiotów z których za nicnierobienie można dostać 5. Szkoda...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Szkoła

Postprzez Darth Dream w 12 Mar 2012 00:20

Znam już wszystkie ocenki ;)

Przedmioty kształcenia ogólnego:
socjologia - 4
zarządzanie marketingowe - 3,5

Przedmioty podstawowe:
prawo - 4,5
mikroekonomia - 4 / 3,5
matematyka - 5 / 3,5
zarządzanie - 3,5 / 3
statystyka opisowa - 4,5 / 4,5

I też mam wyższą średnią niż w LO, ale to chyba każdy tak ma :D

W drugim semestrze mam tylko 5 przedmiotów, ale wcale nie ma większego luzu, bo koleś, z którym mamy finanse publiczne i rynki finansowe chce, żebyśmy byli przygotowani na każde zajęcia i nauczyli się Ustawy o finansach publicznych, która ma 125 stron. Z rachunkowości zadaje się nam zadania domowe. Babka od ekonometrii, nie dość, że sfiksowana, to jeszcze wymaga od nas błyskawicznego opanowywania materiału, a tłumaczy tak, że nie idzie zrozumieć. Jedynie na podstawach makroekonomii jest luz. No i na technologii informacyjnej - na razie bawimy się Wordem, później przyjdzie czas na Excela i Power Pointa :P
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Szkoła

Postprzez isnotmytime w 14 Mar 2012 22:47

to powiadacie ze na studiach jest łatwiej ;>?

"Cut my life into pieces
This is my last resort!"
Awatar użytkownika
isnotmytime

Dołączenie: 14 Mar 2012 18:08
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

Szkoła

Postprzez Kozer w 15 Mar 2012 00:26

Niekoniecznie :) Panują trochę inne zasady, 2 nie zalicza, trzeba mieć 3 a wypadałoby mieć wiedzę na więcej niż stykające 3, więc trafiają się lepsze oceny i średnia jest lepsza :)

Zgadłem? :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Szkoła

Postprzez _Ev_ w 15 Mar 2012 09:24

zwykle egzaminy zalicza się od 51% a nie od tych chorych maturalnych 30, także tego...
W sumie też zależy od kierunku, można mieć wzglęnie luźne semestry i 2-3 egzaminy w sesji, jak również dzień w dzień zajęcia od 8 do 19 i z większości przedmiotów kolokwia co tydzień, plus, oczywiście co semestr sesja.
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13

PoprzedniaNastępna

Powróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości