Szkoła

(wszystko i nic)

Szkoła

Postprzez LFKP w 07 Wrz 2008 23:20

Należy do szarej rzeczywistości. Spędzamy w niej "połowę życia". Dla wielu miejsce strachu. Dla innych wręcz przeciwnie.
Temat rzeka.
Powstac kiedyś musiał ;)
( Biorąc tu również pod uwagę offtop w temacie o planach na wakacje ;) )
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Szkoła

Postprzez zwieR.Z. w 08 Wrz 2008 14:40

Dla mnie moje liceum jest jak najgorsza kara za grzechy. W ciagu calego roku szkolnego praktycznie nie mam okazji zaznac prawdziwego szczescia, zawsze ciagna sie za mna jakies szkolne sprawy. No, ale wytrzymalem dwa lata, to i tych 7-8 miesiecy zniose.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Szkoła

Postprzez Parówa :-) w 08 Wrz 2008 17:29

Eh.. moja szkoła uchodzi za najbardziej kujońską w mieście.. Trza sie kuć i kuć po prostu xD Nie, joke, nie jest tak źle. Słynęła kiedyś z strasznych tyrańskich nauczycieli, ale mojej klasie trafiła sie niezła kadra, na czele z niezłym gościem - facetem od historii xD Łeh, wychowawczyni straszna - w tamtym roku byliśmy na jedynej wycieczce w planetarium Toruńskim i w tym roku pewnie tez tak będzie.. Dziś złapałam minusa z maty xD Nie wkułam regułki i mam xD Hehe 3 lekcja, ale mnie to bawi... W ogóle to nawet lubię moją szkołę i pokreconych ludzi z klasy xD Taka odskocznia od szarej rzeczywistości jaką mam na chacie
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Szkoła

Postprzez LFKP w 08 Wrz 2008 23:01

Moja szkoła również należy do elity kujońskich. Nie wiem co ja tam robię xD Lekcji pełno. Materiału z każdego przedmiotu też.
Całe szczęście mam wspaniałych ludzi w klasie i poza, więc czas mija znośnie :) Kurczę, nawet nie wyobrażam sobie tego, że wielu z nich mogę już nigdy nie spotkac :( Przywiązałam się do nich xD

Wracając do domu zawsze od razu idę się przespac, bo padam xD Muszę zastosowac baterie Duracell, zobaczę, czy działają rzeczywiście 8 razy dłużej :mrgreen: Zostały mi dwa lata takiego życia xD

W tym roku zostałam gospodarzem... Zapowiada się 'ciekawie' :lol:
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Szkoła

Postprzez Pavlina w 19 Wrz 2008 22:14

Grrr przez tą durną szkołę mam tak mało czasu :/ dlatego nie mogę do Was tak często zaglądać :( no ale matura zbliża się wielkimi krokami niestety. W szkole zapierdziel już jak nie wiem, kupa testów do rozwiązywania aż mi uszami wyłazi :/ dzięki temu ominą mnie dwa rewelacyjne koncerty, chciałam się wybrać na PŚ do Planicy i tu dupaaaa. Jak mi coś wypadnie na PŚ Zakopane to chyba zagryzę :/
Hush... It's okay, dry your eye...Soulmate dry your eye, 'cause Soulmates Never Die...
Awatar użytkownika
Pavlina

Dołączenie: 21 Sie 2008 13:51
Miejscowość: Mordor

Szkoła

Postprzez LFKP w 19 Wrz 2008 22:46

Dzisiaj miałam... 'dziwny' dzień xD
Z matmy wzięła mnie do tablicy, oczywiście nie wiedziałam jak zrobic akurat to zadanie... ja nie wiem jak ona to robi xD zawsze jak mam totalną pustkę, to zawsze słyszę: "no... może Kasia?" :roll: pochlastac się i nic więcej.
później byłam pytana z biologii, ale to luz :) mój ulubiony przedmiot. łatwa piąteczka :)
jeszcze na polskim babka macała moje paznokcie, bo stwierdziła, że ładnie sobie pomalowałam <lol>
koledzy związali mnie bluzą. nie pamiętam co się działo później xD
no i tyle. :)

Jak mi coś wypadnie na PŚ Zakopane to chyba zagryzę :/

nie martw się na zapas ;) myśl pozytywnie ^^
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Szkoła

Postprzez WojcioLP w 20 Wrz 2008 20:21

Haha lepiej trzymaj się z dala od tej pani od polskiego:D

Ja wczoraj miałem normalny dzień, gdyby nie to, że na moich oczach mojemu kumplowi zrzucono ze schodów kapcia i musiał w jednym poginać:P
Śmiechu było trochę.:D
There is the place so dark you can't see the end...:D
Awatar użytkownika
WojcioLP

Dołączenie: 14 Wrz 2008 17:52

Szkoła

Postprzez LFKP w 20 Wrz 2008 23:32

chciałabym, no ale niestety. 5 godzin tygodniowo polskiego :)
za mocne. pyta się mnie na forum klasy czy jestem emo, teraz to xD ciekawe co będzie później? xD

dzisiaj moja szkoła odrabiała 10.11. myślałam, że się pochlastam :evil:
najpierw było 17 osób z mojej klasy. później zrobiło się 11 (dokładnie 1/3 xD ) xD
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Szkoła

Postprzez WojcioLP w 21 Wrz 2008 10:49

Ja też w jakąś sobotę mam odrabianie, ale to jest 90- lecie szkoły i musze być w garniaku:(
Jeszcze kolorową chusteczkę musze miec, żeby ją machać jak będę szedł do kościoła:)
Z kumplami bierzemy po czarnej:p
There is the place so dark you can't see the end...:D
Awatar użytkownika
WojcioLP

Dołączenie: 14 Wrz 2008 17:52

Szkoła

Postprzez MaciekLP w 21 Wrz 2008 13:36

No właśnie Wojtek, bierzemy po czarnej:) W końcu to też kolor :lol:
LINKIN PARK & RED HOT CHILI PEPPERS rulez!!!
Awatar użytkownika
MaciekLP

Dołączenie: 21 Wrz 2008 13:19
Miejscowość: Staszów

Szkoła

Postprzez Parówa :-) w 21 Wrz 2008 20:06

Mój brat miał dziś urodziny, zjechała się rodzinka a ja co? A ja siedziałam przy stole, słuchałam o czym gadaja i pisałam streszczenie konfliktu zbrojnego w Afganistanie na WOS.... Makkabbbra..... Ale tak się wgryzłam w tekst, że nawet pojmuje co i jak xDD To u mnie cud, bo nie mam pojęcia o politycznych bajerach... 3-mcie za mnie kciuki żebym za to zapunktowała u faceta dobrą ocenką xD
Awatar użytkownika

Szkoła

Postprzez nataku w 29 Wrz 2008 23:56

dzisiaj (29.09.) miałam inaugurację w szkole. a jestem w polsko-japońskiej wyższej szkole technik komputerowych. jak avi, czy arsel.

nic nie rozumiem z planu. nic nie wiem. nie wiem, na którą mam jutro. haha, bardzo fajnie!
13.06.2007- Chorzów, Polska
17.06.2008- Brno, Czechy (+m&g)
27.06.2008- Berlin, Niemcy
02.08.2009- Grafenhainichen, Niemcy
20.10.2010- Berlin, Niemcy
10.11.2010- Londyn, Anglia (za darmo)
11.11.2010- Londyn, Anglia (+ LPU Summit)
----
21.06.2011- LPU Summit, Hamburg, Niemcy
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:48

Szkoła

Postprzez LFKP w 30 Wrz 2008 23:31

i jak poszedł pierwszy dzień nataku?

dzisiaj w szkole ubaw był xD
moi chłopcy dostali zabawkę do robienia baniek i słodycze xD (na więcej nas nie było stać dziewczyn w mojej klasie, bo ich jest 24, a nas 9 xD ). no ale nic. :) cieszyli się, jak dzieci... cała szkoła lepiła się od płynu xD moje ręce tym cuchnęły, bo zostałam ochrzczona xD

na historii była pierwsza lekcja z praktykantem. wydawał się w porządku, ale... nie dość, że się nie przedstawił to jeszcze zaczął pytać... chłopcy mieli 'szczęśliwy numerek', więc wybór osób do odstrzału miał mały xD miałam farta, nie padło na mnie ^^
tak w ogóle to czy praktykant może wstawiać oceny do dziennika? bo coś mi to nie pasuje...
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Szkoła

Postprzez nataku w 30 Wrz 2008 23:49

no jednak nie było tak źle. i zamiast mieć do 16:45, jak myślałam, że będzie, miałam do 13:00. rozszyfrowałam plan razem z ludźmi z wydziału i odetchnęłam z ulgą. dużo na jest na kulturze japonii. sami fani mangi <3.

dzisiaj miałam pierwsze zajęcia z języka japońskiego i wprowadzenia do kulturoznawstwa.
nie przypuszczałam kiedyś, że na zajęciach w szkole będę m.in. słuchać o beckhamach, pudelku, amy winehouse czy paris hilton. a jak padło hasło "emo" to wszyscy się poruszyli. będzie czad.

OYASUMINASAI !!
----
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Szkoła

Postprzez Parówa :-) w 01 Paź 2008 17:22

To fajnie nataku, moja kumpela chodzi na japoński i jej się podoba, wiec chyba nie jest źle ;-) Ja dziś omal nie dostałam zawału na francuskim.. Tyle pracy domowej to odkąd jestem w liceum nigdy nie zadali... Jutro kartkówka z historii z której musze dostać 5, a franc jest na piątek, w życiu się z tym nie wyrobię, nie nauczę tym bardziej, a pikanterii dodaje fakt, że mnie zapyta :-/ Starzy groza za złe oceny, ja nie wyrabiam już xDD
Awatar użytkownika

Szkoła

Postprzez Hs_Cz@rnY w 05 Paź 2008 16:33

A jak przygotowania do maturki i z czego zdajecie??
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Szkoła

Postprzez nataku w 06 Paź 2008 22:45

łoł. matura to przeszłość xD

dzisiaj miałam pierwsze zajęcia z angielskiego. i wiecie, kto mnie uczy? JAPONKA!! oł maj gat... wymiata. już kocham te zajęcia. czadddd
----
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Szkoła

Postprzez Parówa :-) w 07 Paź 2008 17:42

Japonka angielskiego?? 0___o Podobno oni tragicznie mówia po angielsku, bo mają trudności z czymś tam, ale nie wiem... xD Normalnie odjazd, dostałam pałę z fizy....Zrobiłam 3 zadania a i tak mam pałę.. Ku**a!!! Po ch*j mi potrzebne obliczanie długości fali? Przeciez jak pojade nad morze to nie będe siedziała na brzegu i obliczała długości fal i z jaka prędkoscią obijają mi się o tyłek, nie? :-///
Awatar użytkownika

Szkoła

Postprzez nataku w 07 Paź 2008 22:08

no ta japonka mówi genialnie po angielsku, zero naleciałości z jej akcentu.
dzisiaj miałam za to japoński z inną japonką. no tu z kolei po polsku mówi płynnie, generalnie, ale nadal zamiast "L" wymawia "R" choć udało się jej powiedzieć moje nazwisko xD
----
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Szkoła

Postprzez LFKP w 08 Paź 2008 21:35

ja z fizyki odpadłam w grudniu xD od tamtej pory zlałam na ten przedmiot totalnie. nie mam notatek, na zajęciach bywam 'od święta'.
nigdy go nie lubiłam, nie lubię i nie polubię. okropne.

dzisiaj przez połowę lekcji polskiego śpiewałam (szeptałam xD ) z przyjaciółką "In The End", "Pushing Me Away", "Runaway" i "Figure.09" xD odpał xD żeby było zabawniej siedzimy w pierwszej ławce w środkowym rzędzie <rotfl>
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Szkoła

Postprzez Moni w 26 Paź 2008 14:55

Dla mnie moje liceum jest jak najgorsza kara za grzechy. W ciagu calego roku szkolnego praktycznie nie mam okazji zaznac prawdziwego szczescia, zawsze ciagna sie za mna jakies szkolne sprawy. No, ale wytrzymalem dwa lata, to i tych 7-8 miesiecy zniose.

Dokładnie tak samo myślałam.
Z tych wszystkich lat spędzonych w szkolnych ławkach, najgorzej wspominam liceum. Niestety trafiłam nie do tego LO, którego chciałam, klasą była banda przygłupów i ludzi myślących tylko 'o tym co by tu zrobić, byle się nie narobić', nauczyciele też mieli wszystko i wszystkich w głębokim poważaniu, a na studniówce miałam ochotę wyjść po polonezie...
Mówią, że LO to najpiękniejsze lata, że przyjaźnie takie cudne, że miłość, tralalaa... widać, że jestem wyjątkiem od reguły, najwidoczniej, bo szczerze nienawidziłam tej całej szopki.

Byłam bardzo zdziwiona, kiedy na studiach spotkałam naprawdę fajnych, ciekawych ludzi ze zwariowanymi pasjami, którzy mają coś więcej do powiedzenia niż 'twój stary coś tam...' z którymi da się pogadać.
Fajny jest ten przeskok i miłe zaskoczenie. ;-)

I jak tak się przyglądam teraźniejszym licealistom, maturzystom to im szczerze współczuję - Zajęcia, które powinny ich interesować, przedmioty które zdają na maturze często są prowadzone na odwal, przez nauczycieli którzy nie mają w ogóle polotu i powołania - a potem wszyscy się dziwią, że takie słabe wyniki matur... Ale skoro psorom się nie chce, to jak uczniom ma się chcieć?!
To samo jeśli chodzi o zajęcia praktyczne - człowiek taki potem idzie przykładowo na studia, na laboratoria z chemii i nie umie odróżnić cylindra miarowego od probówki. Dlaczego? Bo pani od chemii w LO nie chciało się robić doświadczeń...
Now on the wake up I smile
to see how far I've come...
Awatar użytkownika
Moni

Dołączenie: 21 Paź 2008 20:11
Miejscowość: Kurort 8-)

Szkoła

Postprzez LFKP w 06 Lis 2008 13:49

ja uważam, że czas spędzony w liceum nie nie równa się z wcześniejszymi latami. o wiele lepiej się czuję :) i nie wiem jak to możliwe ale mam o wiele więcej luzu xD no, ale to się zmieni, bo przygotowania do matury niedługo i tak dalej,,, póki co cieszę się beztroskim życiem xD

u mnie nauczyciele staraja się dobrze przygotowywać do 'testu dojrzałości", ale... wkurza mnie jedna rzecz. np. jak gościu od historii ciśnie moją klasę, nie wiadomo po co i na co, chociaż tylko 2 osoby zadeklarowały się zdawać z tego maturę.
niektórzy nauczyciele uważają swój przedmiot za najważniejszy i wymagają bardzo dużo, dr ęcząc do tego. i nie zdają sobie sprawy z tego, że teraz ważne jest przykładanie wagi i poświęcanie się przedmiotom, które będziemy zdawać.

co do doświadczeń z chemii... :D przez 4 lata uczyła mnie genialna kobieta, dzięki której pokochałam ten przedmiot. nie dość, że dobrze tłumaczyła, poświęcała dla mnie godzinę w tygodniu na rozszerzenie materiału, to bardzo często na lekcjach były doświadczenia. druga sprawa, że rzadko pozwalała komukolwiek dodykać się do probówek, bo uważała to za niebezpieczne xD
a klasy medyczne w LO chodzą na laborki po lekcjach do Akademii Medycznej :)
Ostatnio edytowany przez LFKP, 13 Gru 2008 22:08, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Re: Szkoła

Postprzez nataku w 06 Lis 2008 18:06

LFKP napisał(a):ja uważam, że czas spędzony w liceum nie dorasta do pięt wcześniejszym. o wiele lepiej się czuję :)

... zaprzeczasz sama sobie! przeczytaj to dwa razy i się zastanów.

u mnie już zaczynają straszyć sesją. a mam tylko jeden egzamin, wszystko inne na zaliczenie, ale i tak mamy jakieś testy, prace itp. koszmar. a jeszcze na ćwiczenia musimy czytać tonę tekstów, robić z nich notatki, a potem jeszcze odpowiadać na pytania na zajęciach. karteczki śmierci igi-chan już po miesiącu przyprawiają o zawał. a żeby było śmiesznie: kocham moje studia ~<3. narzekam, że w kij roboty, ale jest czadowo, bo uczymy się mega ciekawych rzeczy. no wczorajszy wykład z kultury japońskiej codzienności o rodzinie japońskiej, jak na razie bije wszystko na głowę ! boję się tylko filozofii na drugim roku. bleeee
----
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Szkoła

Postprzez Moni w 06 Lis 2008 22:04

LFKP, w moim licku też były laborki na Akademii medycznej, na które z przyjemnością chodziłam, jednak w szkole... hm. Ogólnie rzecz biorąc to my poprawialiśmy chemicę, nie ona nas. o.O
I właśnie to o czym piszesz - że dajmy na to, klasę biol-chem gnębi jakiś kretyn od historii, mimo, że nikt w tej klasie matury z historii nie zdaje (= nie interesuję się, nie lubi, nie znosi etc...) Ja nie wiem czemu to ma służyć, bo jeśli ktoś mi mówi "żeby młodzież znała historię naszego kraju plaplapla..." to kurdę mi się chce śmiać.

A mnie w moich studiach najbardziej wkurzają sprawozdania... Z 4 przedmiotów musimy co zajęcia robić z dwóch, ja nie wiem po jakie licho, chyba żeby wykładowcy mieli więcej makulatury, bo one i tak się od lat nie zmieniają... -.-
Now on the wake up I smile
to see how far I've come...
Awatar użytkownika
Moni

Dołączenie: 21 Paź 2008 20:11
Miejscowość: Kurort 8-)

Szkoła

Postprzez Parówa :-) w 07 Lis 2008 19:30

Ja mam strasznie wymagającą matematyczkę. Jestem w kasie filologicznej, alle ralizuje z nami taki sam materiał jak w klasie mataematycznej... Jest jednak plus, bo bardzo dobrze przygotuje nas do matury. Z chemia jest strasznie. Nauczycielka godzinami stoi przy parapecie i pisze smsy, tłumacząc temat cały czas kremuje ręce NIVEą, a doświadczen nie bedzie bo przy szkole dopiero dobudowuja pracownie chemiczne i biologiczne.... Całe szczęście nie myslę o chemi, ale ci którzy myślą mają spory kłopot.
Awatar użytkownika

Następna

Powróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości