Teatr

(film, teatr, książki, komiksy...)

Teatr

Postprzez Saika w 11 Lis 2010 00:06

Zważywszy, że do "Tanga" wracamy- "Tango" w teatrze muzycznym.
Brak słów-boskie!
Saika

Teatr

Postprzez robaczek w 06 Mar 2011 11:52

Teatr STU - Kogut w rosole

połowa tej sztuki to perypetie bohaterów (problemy z pracą, dług u czeczeńskiej mafii, żona, dzieci itp). druga połowa to... striptiz, kiedy panowie wpadają na pomysł, że w ten sposób zarobią na życie.
przezabawny spektakl i z pewnością spodoba się wszystkim paniom (choć tylko jeden aktor jest młody i bez brzuszka :? ). na końcu niespodzianka i prawdziwe show... ;)
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Teatr

Postprzez kasiula w 16 Kwi 2011 15:18

Teatr Muzyczny ROMA - "Les Miserables", 3h 10 min

musical, oparty na ponadczasowej powieści Wiktora Hugo "Nędznicy" w reżyserii Wojciecha Kępczyńskiego.

obejrzany 7 kwietnia, bodajże w czwartek. spektakl wieczorny, od godziny 19 wzwyż. odczuwałam totalne zmęczenie po całym dniu, w dodatku samo rozparcelowanie miejsc w sali było dosyć nieprzemyślane. siedząc w XIV rzędzie, ledwo widziałam, co się dzieje na scenie. niemniej jednak wejście Łukasza Zagrobelnego od razu postawiło mnie na nogi - grał jedną z głównych ról w spektaklu, o czym nie miałam pojęcia. muszę przyznać, że w rzeczywistości jest o wiele bardziej przystojny :mrgreen:
co do samej sztuki, widowisko naprawdę warte obejrzenia. efekty przednie. to właściwie dzięki nim nie zagłębiłam się w słodkim śnie, leżąc prawie na ramieniu kolegi. wielkim uprzykrzeniem była dla mnie długość spektaklu. pierwsza przerwa nastąpiła dopiero po 1h 40 min. biorąc pod uwagę niewygodne fotele i niesamowity ścisk, marzyłam tylko o tym, by jak najszybciej opuścić teatr. między innymi z tego powodu nie potrafię ocenić przedstawienia dosyć sprawiedliwie.

dla zainteresowanych treścią: http://www.teatrroma.pl/index.php?p=sho ... &sub_id=29
obsadą: http://www.teatrroma.pl/index.php?p=sho ... s&sub_id=0
galerią: http://www.teatrroma.pl/index.php?p=sho ... s&sub_id=0
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Teatr

Postprzez Darth Dream w 06 Maj 2011 22:21

Hair było spoko, ale się trochę nudziłem jednak. Chyba nie byłem wtedy w nastroju na takie klimaty. Muzyka fajna była, taka w typie Janis Joplin i The Doors.

A w Legnicy byłem na Pierwszej Komunii. Już ładny kawał czasu temu (początek stycznia), więc nawet nie pamiętam, o co tam dokładnie chodziło. Z tej sztuki to tyle tylko zapamiętałem, że siedziałem z kolegami blisko jakichś upitych nastolatków a moja koleżanka po nich jechała, że są niekulturalni i nie potrafią się przyzwoicie zachować ;) .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Teatr

Postprzez kasiula w 28 Paź 2011 15:08

Teatr Wielki, Opera Narodowa - "Romeo i Julia" (balet w trzech aktach), 3h

szczerze mówiąc, miałam nadzieję na "grany" balet, ale i w tym przypadku nie byłam zawiedziona. w ogóle się nie nudziłam, i gdyby nie zmęczenie, wrażenia na pewno byłyby jeszcze lepsze ;)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Poprzednia

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości