Teatr

(film, teatr, książki, komiksy...)

Teatr

Postprzez ann116 w 29 Maj 2008 17:15

Teatr? Owszem.....27.05.2008` po raz kolejny już rock-opera 'Jesus Christ Superstar' ;) polecam wszystkim
Awatar użytkownika
ann116

Dołączenie: 10 Maj 2008 22:23
Miejscowość: Tychy

Teatr

Postprzez kinqa w 07 Lip 2008 14:05

Ja polecam dramat antyczny 'Oresteja' ^^ Zwłaszcza jak Robbie Williams dostaje klapsa na goły tyłek :P mnie niestety Orestes zasłonił ten widok i nawet z 2 rzędu nie widziałam najważniejszej części spektaklu :(
Image
Awatar użytkownika
kinqa

Dołączenie: 10 Maj 2008 23:47
Miejscowość: Tarnów

Teatr

Postprzez LFKP w 10 Paź 2008 22:35

jutro idę do teatru na spektakl "Zatopiona Katedra". tytuł wydaje się ciekawy xD
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Teatr

Postprzez Tibby w 13 Paź 2008 21:47

a my idziemy niedługo na "Antygonę w Nowym Jorku" :D
Odurzony Piotruś Pan
Książę życia umiera sam
~~~
Awatar użytkownika
Tibby

Dołączenie: 08 Paź 2008 17:45
Miejscowość: Łódż

Teatr

Postprzez LFKP w 13 Paź 2008 23:51

ooo... ciekawe czy u mnie też to grają? xD
jeżeli tak, to na pewno polonistka wyciągnie moją klasę :roll:

co do tego spektaklu na którym byłam. akcja działa się w szpitalu psychiatrycznym. poza tym nic nie zrozumiałam. i pogubiłam się (co moja pani psor skomentowała tym, iż taki był cel autora o.O ) xD
siedziałam przez te 1,5 godziny i nie wiedziałam co się dzieje xD
porąbane xD
najlepszy był tekst: "Bóg zszedł na Ziemię pod postacią ameby, aby zbawić wszystkie ameby tego świata" :D
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 14 Paź 2008 10:45

LFKP napisał(a):"Bóg zszedł na Ziemię pod postacią ameby, aby zbawić wszystkie ameby tego świata"

Rzeczywiście fajny cytat, Ja zapamiętałam tylko jeden wypad, niestety nie pamietam jaki to był tutuł... :oops: Na scenie na wielkim łóżku leżał sobie w pi.żamkach chłopak, a potem obok niego położyła sie dziewczyna i zaczęli romansować. Kiedy zaczeli głaskac sie po twarzach cała sala zaczęła pogwizdywać , oni się speszyli a w pewnym momencie poprostu zaczęli się śmiać. I tak przez chwile wszyscy w tym teatrze się śmieli... No masakra.. xD Jeszcze zabawniej było, kiedy zaczęli mówić swoje kwestie i z trudem powstrzymywali śmiech..
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Teatr

Postprzez LFKP w 15 Paź 2008 23:59

jacyś nieprofesjonalni Ci aktorzy :P :D
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 16 Paź 2008 17:36

LFKP napisał(a):jacyś nieprofesjonalni Ci aktorzy

Trudno o profesjonalistów w małym mieście w podrzędnym rozpadającym się teatrze xDDDD
Awatar użytkownika

Teatr

Postprzez LFKP w 16 Paź 2008 23:17

a no też racja :D
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez Holly w 25 Lis 2008 20:49

co można polecić hm.. Zaratustra może? jakoś najbardziej zapadło mi w pamięć ze wszystkich oglądanych przeze mnie spektakli :)
Awatar użytkownika
Holly

Dołączenie: 08 Lip 2008 00:12

Teatr

Postprzez LFKP w 23 Sty 2009 00:24

byłam tydzień temu w teatrze na "Mayday" :D no, nareszcie nie żałuję, że poszłam do teatru xD sztuka po prostu genialna xD w lutym idę na drugą częsc ^^
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez Darth Dream w 07 Lut 2009 22:12

Przedwczoraj pierwszy raz byłem w teatrze z prawdziwego zdarzenia :) wcześniej to były jakieś wyjazdy do kina w Legnicy (albo, co gorsza, do miejscowego Miejskiego Domu Kultury) w którym przedstawienia dawali jacyś kiepscy amatorzy... Były strasznie nieciekawe i mdłe...
Natomiast liceum, w odróżnieniu od podstawówki i gimnazjum, potrafi stanąć na wysokości zadania. Pojechaliśmy do legnickiego teatru im. Modrzejewskiej, w którym poczułem się jak bogaty angielski mieszczanin z czasów elżbietańskich :D te dywany, arrasy, obrazy, rzeźby w hallu i w ogóle... no i obsługa. szatniarki itd. wszystko cacy
A sztuka nosiła tytuł "Cyrano de Bergerac", luźna adaptacja komedii autorstwa Edmonda Rostanda. "Napisana została w roku 1897 w oparciu o życiorys Saviniena de Cyrano de Bergeraca – siedemnastowiecznego poety.
Komedia opowiada o życiu długonosego Cyrano de Bergeraca, doskonałego mówcy i szlachcica. Zakochuje się on w swej kuzynce, lecz kompleks długiego nosa wstrzymuje go od okazania uczuć. Do jego kompanii żołnierskiej wstępuje młody Christian, w którym kuzynka się zakochuje i prosi o radę miłosną Cyrana. Christian również prosi o radę Cyrana, ponieważ nie potrafi wysłowić się przed kobietami. Cyrano z początku pisze miłosne listy do kuzynki i uwodzi ją za Christiana. W końcu wygłasza pod jej oknem odę dla niej. Dopiero po latach wojny, w trakcie której ginie Christian, stary Cyrano zostaje ofiarą zamachu i kilka chwil przed śmiercią daje poznać kuzynce, iż to on pisał do niej listy i wygłaszał mowy za Christiana. Umiera wśród przyjaciół, "wznosząc się do białego księżyca" na porannej rosie." to cytat z Wiki :lol:
Główny bohater cały czas łaził w garniturku, nawet jak był na wojnie. Kadetki z kolei były poubierane w podziurawione bluzeczki, takie jak miała dziewczyna z teledysku do "Numb" :P i było doskonale widać ich czerwone staniki i majtki. Nawet ładne były, nie powiem. Aktorzy bez najmniejszych skrupułów biegali po widowni, zeskakiwali z balkonów. Gdy jeden z nich znalazł się niebezpiecznie blisko mnie (właśnie łaził po balkonie i planował zeskoczyć) poczułem od niego smród papierosów i alkoholu. Hm.
Początek był świetny, bo zapuścili jakiś metal a aktorzy się trochę wygłupiali. Ogólnie to byłem mile zaskoczony, bo spodziewałem się zamuły. Także z całą klasą zgodnie ustaliliśmy, że będziemy jeździć za każdym razem.
A następny raz będziemy oglądać sztukę już za tygodnie, ale będzie ją wystawiał teatr objazdowy w auli szkolnej :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Teatr

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 02:04

No ja aby dwa razy w życiu byłem w teatrze :D I to raz na Piotrusiu Panie hehe
Nie interesuję się tym za bardzo, wole kino czy po prstu na kompie coś obejrzeć sobie...
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 22 Lut 2009 12:01

Byłam niedawno na hmm.. jak to było.. "Opera żebraka" czy jakoś tak.. Kompletnie nie kumałam o co w tym chodzi. Jest jeden wątek, nagle śpiewają, potem ktoś wbiega i gadają o czymś innym, potem tańczą, to istny chaos był zarówno w treści, jak i w całym przedstawieniu. W dodatku od czasu do czasu następowało tzw rozproszenie, bo konie wypięte wysoko zadami do publiki (!) spuszczały na scenę placki. Konie oczywiście były sztuczne xD
Awatar użytkownika

Teatr

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 12:18

Dlatego nie lubię za bardzo teatru ;/ Nudy jak nic przeważnie... No ale co ja zrobię jak wycieczka szkolna i trzeba zmarnować te 2h na to...
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 22 Lut 2009 12:30

No właśnie.. Moja klasa jedzie 25 na "Szalone nożyczki" podobno mega zajeb*sty spektakl itp, ale nie jadę. Jeśli chodzi o wycieczki, to moja klasa jest beznadziejna. Zamiast powygłupiac się w autobusie żeby droga szybciej zleciała, to oni czytają ksiązki lub słuchają mp3.. To już w tym teatrze jest ciekawiej
Awatar użytkownika

Teatr

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 12:44

O żecz ;/ co za zwalona klasa...
No jak my jedziemy autobusem to już pijemy przeważnie, bez względu gdzie jedziemy...
Ostatnio byliśmy na biwaku w czerwcu... co się działo to nie pamiętam <lol2>
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 22 Lut 2009 12:53

Hs_Cz@rnY napisał(a):O żecz ;/ co za zwalona klasa...

Mhm.. niestety.. Za to normalnie w szkole sa całkiem spoko.
Hs_Cz@rnY napisał(a):No jak my jedziemy autobusem to już pijemy przeważnie, bez względu gdzie jedziemy...
Ostatnio byliśmy na biwaku w czerwcu... co się działo to nie pamiętam <lol2>
Zazdroszcze.. Ciekawe czy u mnie cos takiego kiedykolwiek dojdzie do skutku xDDD
Awatar użytkownika

Teatr

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 12:58

No wiesz ;)) Chodzi się do najlepszej szkoły w promieniu 25 km ( nie pod względem poziomu lecz nauczycieli spoko itp itd ) Z każdym się dogadasz... ;)

No dojdzie na pewno ale trzeba trochę bałwanów zachęcić do tego czy cuś :D

Sory za offa
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Teatr

Postprzez Darth Dream w 24 Lut 2009 09:36

Parówa \":-)\" napisał(a):Jest jeden wątek, nagle śpiewają, potem ktoś wbiega i gadają o czymś innym, potem tańczą, to istny chaos był zarówno w treści, jak i w całym przedstawieniu.

Słowem - bardzo progresywne przedstawienie. :D mi by się spodobało
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Teatr

Postprzez Parówa :-) w 24 Lut 2009 18:01

dream92 napisał(a):Słowem - bardzo progresywne przedstawienie. :D mi by się spodobało

Zgubiłbyś się po 15 minutach xDD Chyba że masz taką silną wolę że się maxymalnie skupisz ;-)
Awatar użytkownika

Teatr

Postprzez LFKP w 26 Lut 2009 21:52

kolejne moje wyjście do teatru... jutro :D na "Chory z urojenia". sztuka Moliera ;)
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez hrociu w 23 Mar 2009 00:00

ostatnio byłem na Bliżej (Closer) w Miniaturze. sztuka wulgarno-seksualna o związkach z poczuciem humoru i z drugiej strony z gorzką refkleksją,
filmowa wersja była z Natalie Portman i Julką Roberts
b. dobre

z klasyki byłem po raz kolejny na Rigoletto w Operze Krakowskiej. cóż opera to opera - całość doznań guruje nad treścią ;-)
Awatar użytkownika
hrociu

Dołączenie: 08 Maj 2008 13:06
Miejscowość: Kraków

Teatr

Postprzez LFKP w 11 Kwi 2009 23:36

02.04., jeszcze będąc 'w domu' - "RENT" w szczecińskiej Operze na Zamku.
a w Warszawie... "Dowód" w Teatrze Polonia i "Umowa, czyli łajdak ukarany" w Teatrze Narodowym ;)
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Teatr

Postprzez aqua w 13 Maj 2009 17:34

Nie będę ukrywała, że nie przepadam za teatrem. Jeśli już jadę to z przymusu. Ostatnio 9.02 na 'Romeo i Julia' (bo książkę akurat przerabialiśmy:/)
"These wounds, they will not heal
Fear is how I fall"
Awatar użytkownika
aqua

Dołączenie: 23 Sty 2009 18:31
Miejscowość: Łódź

Następna

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości