Telewizja

(film, teatr, książki, komiksy...)

Telewizja

Postprzez Darth Dream w 22 Maj 2010 13:03

W sumie to MrPavvelo mnie zainspirował do założenia tego wątku, pisząc o dzisiejszej wieczornej komedii z Murphym. Są podobne topiki - chociażby "Filmy", "Teatr", "Filmowe sagi", "Seriale", itd. Ale ten zakładam z myślą może nie tyle rozmowy o konkretnych produkcjach, ale raczej o telewizji w ogóle. Czy ją oglądacie, a jeśli tak, to co, i ile czasu na to poświęcacie? Co się Wam podoba, a co nie? Co polecacie do obejrzenia w TV w najbliższym czasie? etc. pełna dowolność.

Ja mam przykre doświadczenia z odbiornikami telewizyjnymi - mieliśmy kiedyś taki ruski, zepsułem sobie od niego wzrok, wgapiałem się w niego godzinami. Od kilku lat oglądam sporadycznie, bo wydaje mi się, że poziom telewizji publicznej spada. Króluję głupawe komedie, przekombinowane filmy katastroficzne, pseudo-ambitne wielkobudżetowe produkcje, nudnawe tasiemce, coraz mniej śmieszne kabarety, polskie gwiazdki prezentują swoje mierne umiejętności wokalne, taneczne, czasem robią to też amatorzy - też z tragicznym skutkiem, programy muzyczne zwykle dotyczą gwiazd i nie ma nawet żadnych porządnych koncertów, co najwyżej festiwale jak ten w Sopocie itd. gdzie nie ma nic ciekawego a każdy artysta prezentuje maksymalnie 3 utwory. Chociaż teraz na TOPtrendy ma być Maleńczuk, to fajny gość.

Więc TV oglądam tylko wtedy, jak nie mam naprawdę nic lepszego do roboty. W domu mam dostęp tylko do 4 stacji: TVP1, TVP2, TVPInfo i Polsat - wybór ubogi, ale jak dla mnie, to i tak zbyt duży. Najczęściej oglądam Info :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Telewizja

Postprzez Parówa :-) w 22 Maj 2010 15:41

Wciągu dnia odzwyczaiłam się od telewizji. Tzn do teraz, bo w tym tygodniu powrócił na antenę tv4 serial "Rodzina Serrano" xD Moja okupacja telewizora zaczyna się wieczorem. Pochłaniam wszelkie programy kabaretowe, mecze piłkarskie, walki bokserskie, filmy historyczne i wojenne. W ostateczności zadowolę się jakąś komedią romantyczną.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Telewizja

Postprzez Saika w 22 Maj 2010 18:35

Moja telewizja to Fakty najczęściej.
Czasami jest coś ciekawszego na Kulturze albo Ale Kino (ale ja tam lubię dziwne filmy, typu "Trzy kobiety w różnym wieku") ale sporadycznie. Kiedyś oglądałam House-a teraz oglądam 6 serię w sieci. Filmy podobnie. Przed ekranem spędzam więc o wiele, o wiele mniej czasu, niż przed monitorem. :)

Kurde, a kiedyś były takie fajne programy na TVP2...
Mile wspominam "Co to jest grane"-ostatnio powtarzają "Malicki i Laskowik niedziela wieczór"-polecam. Kabarety się ciut wypaliły.
Saika

Telewizja

Postprzez atemes w 23 Maj 2010 20:11

TV oglądam jak mam czas, a że mam mało czasu to prawie nie oglądam :D Ostatnio bardzo wciągnął mnie serial "Spadkobiercy" na TV4, w serialu grają kabareciarze, którzy po prostu improwizują na scenie. Czasami jakiś ciekawy film na Canal + lub fajny mecz. A tak to nic poza tym. Nawet telewizji muzycznej nie można poogladać(posłuchać), bo albo lecą jakieś programy o durnych nastolatkach, albo modna w dzisiejszych czasach "sieczka" + Justin Bieber :|
But I won't let this build up inside of me
I won't let this build up inside of me
Awatar użytkownika
atemes

Dołączenie: 19 Gru 2008 16:03
Miejscowość: Katowice

Telewizja

Postprzez KimKolwiek w 23 Maj 2010 20:18

A ja jak już włączam tv, to jest to Disney Channel. :?
I wkręciłam w to siostrę. Do tego stopnia, że często sama włącza ten kanał. (a lat ma 21)

Z a to od drugiej siostry wkręciłam się w oglądanie sieczkowatych programów MTV.

Poza tym kabarety, Moda na Sukces jak zdążę (zmienili godziny emisji D: ), czasem jakiś film.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Telewizja

Postprzez piotrek.gt w 26 Maj 2010 21:56

Jak byłem mały to spędzałem długie godziny przed tv oglądając cartoon network i inne bajkowe kanały. Teraz zdecydowanie wolę internet, telewizor włączam bardzo rzadko. Chyba że leci jakiś fajny film albo gdy serio nie mam już co robić to oglądam National Geographic, Discovery lub Animal Planet.
Po prostu nie znoszę sytuacji gdy siedzę sobie przed komputerem słuchając muzyki i nagle przychodzi siostra włączając jakieś bzdurne tasiemce typu Na Wspólnej, Majka czy Rozmowy w Toku :x ale co zrobić, rodzeństwa się nie wybiera.
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Telewizja

Postprzez MrPavvelo w 30 Maj 2010 20:04

w sumie to ja oglądam tylko wiadomości, ciekawe zawody na Eurosporcie i od czasu do czasu jak jakiś film fajny leci. tak to w ogóle nic nie ma. puszczają same tandety i dziadostwa, które oglądają jacyś zacofani ludzie, którzy tylko telewizją żyją. nudy i jeszcze raz nudy. teraz zaczynają się wakacje, więc już w ogóle czasu na TV nie będzie i dobrze, bo rzadko leci coś na fajnego i przy tym na poziomie.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Telewizja

Postprzez Darth Dream w 26 Cze 2010 19:35

Dzisiaj ok. 22 na TVP 1 pokazują Nieśmiertelnego. Wiecie, ze nigdy go nie widziałem? :? Ale ostatnio przeczytałem, że w filmie wykorzystano piosenki Queen z albumów A Kind of Magic i The Works, ścieżkę dźwiękową układał też Michael Kamen (S&M Metalliki). Więc trzeba obejrzeć :D

Z kolei jutro na TVP 1 o 14:20 będzie film z Elvisem Presleyem w roli głównej. Niezbyt odkrywczy, ale filmy z Elvisem najczęściej służyły tylko przyciągnięciu do kin mnóstwa fanek :D W końcu to Elvis...
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Telewizja

Postprzez niqus w 26 Cze 2010 21:10

Dream, a widziałeś film Flash? (albo Flash Gordon, nie pamiętam)
tam całą muzykę skomponował Queen :]
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Telewizja

Postprzez Darth Dream w 26 Cze 2010 21:12

Nie, ale mam soundtracka :D A Ty oglądałaś? Bo w sumie to miałbym ochotę. Jeśli fajny, to spróbuję jakoś zdobyć.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Telewizja

Postprzez niqus w 26 Cze 2010 21:19

mam na kasecie video ;D
koszmarny, ale można się pośmiać :]
mój brat to określił jako "stare, awangardowe sf"
xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Telewizja

Postprzez Darth Dream w 26 Cze 2010 21:28

Patrząc na plakat reklamowy już mam napady szaleńczego śmiechu :lol:
Image
Ale widzę, ze gra Max von Sydow, Timothy Dalton... To ciekawe.
Podobno dwa lata temu nakręcono jeszcze jeden film o Flashu ale chyba nie było o nim głośno. Tylko nie wiem, czy to był remake czy film o zupełnie czymś innym.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości