The "Iridescent" artwork protest

(cała reszta)

Postprzez BeCrew w 09 Lip 2011 01:53

Witam. Jak wiemy jakiś czas temu Linkin Park ogłosił konkurs na artwork promujący nową część filmu "Tranformers" oraz utwór "Iridescent". Regulamin jaki podano został złamany przez samych organizatorów. Pomimo, że według zasad można było dodać tylko jedną pracę zwycięzca dodał ich aż dziewięć. W dodatku skopiował zdjęcie i użył kilko banalnych efektów. Jestem szczerze zniesmaczona tą sytuacją bo ja i wiele innych osób trzymało się reguł. Coraz bardziej przykre jest to, że gdy my szanujemy zespół, on nie szanuje nas. (Czy nie przypomina Wam to sytuacji z remixem "The catalyst?"...)

Jeśli Wy też uważacie, że chcielibyście usłyszeć wyjaśnienia od zespołu dołączcie do protestu na fb, Wrzućcie link na każdą stronę o LP jeśli możecie, wysyłajcie każdemu fanowi którego znacie.

Tutaj wszystkie informacje - w linku w wydarzeniu pozwoliłam sobie zaznaczyć wypowiedzieć Wan'a, zachęcam by przeczytać sobie i zobaczyć ile w człowieku może być chamstwa i poczucia bezkarności.

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 2866376183
Awatar użytkownika
BeCrew

Dołączenie: 13 Paź 2008 23:56
Miejscowość: Kędzierzyn - Koźle

Postprzez FafciuSamoZUO w 09 Lip 2011 11:29

BeCrew napisał(a):Coraz bardziej przykre jest to, że gdy my szanujemy zespół, on nie szanuje nas.

Dlaczego uważasz , że Linkin Park nie szanuje swoich fanów ?

Nie mam pojęcia o co tu chodzi , ale podejrzewam , że żadnych wyjaśnień nie usłyszymy .
Petycja chyba nie ma sensu , bo raczej zdania nie zmienią .
Ale podejrzewam , że kto by nie wygrał to taka petycja i tak zostałaby złożona , bo ktoś nie potrafiłby pogodzić się z porażką .
Ten kolo to oszust i tyle .

EDIT

Aha i chyba nie użył jeszcze loga Transformers 3 , a to było w regulaminie

Mi się ten bardzo podoba :

http://davidwins.deviantart.com/art/Iri ... -212681892
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez BeCrew w 09 Lip 2011 14:27

Uważam tak dlatego, że wygrał ktoś kto złamał zasady, a podobnie było z konkursem na remix gdzie walczono o miejsce poprzez głosowanie fanów. Na koniec i tak nikt tego nie wziął pod uwagę i wygrała osoba na miejscu nr 1000-którymś.

To ja nie rozumiem czego nie rozumiesz. Złamano zasady więc chcę wiedzieć dlaczego tak się stało. Poza tym ten oszust sam cieszy się ze swojej niesłusznej wygranej. Sam powiedział, że lubi oszukiwać.
Awatar użytkownika
BeCrew

Postprzez Kozer w 09 Lip 2011 16:04

No cóż, jestem podobnego zdania co BeCrew. Wygrał ktoś, kto podał nieregulaminowy artwork. Nie po to setki fanów męczyło się nad koncepcją z poszanowaniem każdej zasady regulaminu i zrobieniem jednej, bardzo dobrej pracy, by ktoś inny nawrzucał kilka prac licząc, że któraś z nich okażę się tą zwycięską.

Poza tym za samo jego zachowanie po zwycięstwie bym go zdyskwalifikował.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: The "Iridescent" artwork protest

Postprzez Arti w 09 Lip 2011 16:15

Też zgadzam się z tym co napisała BeCrew. A poza tym sama zwycięska praca nie jest górnych lotów.
Kozer napisał(a):Poza tym za samo jego zachowanie po zwycięstwie bym go zdyskwalifikował.

A co zrobił? Tylko to co przytoczyła w swoim 2-gim poście BeCrew, czy coś jeszcze?
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Postprzez BeCrew w 09 Lip 2011 16:34

http://imageshack.us/f/9/thewinnerbmp2.png/ (jeśli ktoś nie ma fb niech wejdzie)
To. Teraz ktoś ma ochotę znowu spytać o co chodzi?

Nie on jeden oszukiwał, ale to nie zmienia faktu, że wygrał ktoś kto nie był fair.
Awatar użytkownika
BeCrew

Postprzez bbartek w 10 Lip 2011 00:49

Uważam tak dlatego, że wygrał ktoś kto złamał zasady, a podobnie było z konkursem na remix gdzie walczono o miejsce poprzez głosowanie fanów. Na koniec i tak nikt tego nie wziął pod uwagę i wygrała osoba na miejscu nr 1000-którymś.

O ile pamiętam, to głosowanie miało być tylko, żeby pomóc Linkinom w wybraniu najlepszego dla nich remixu. To, że nie wybrali remixu zwieR.Z.a czy kogoś innego, który był jednym z najlepszych według fanów było chyba ok według regulaminu. Reszta, po prostu, im nie podpasowała (a szkoda, bo fajnie by było gdyby ktoś, kogo znam nawet tylko wirtualnie, współpracował z Linkinami :D ).

Co do konkursu na okładkę. Zespół zachował się trochę chamsko. Nawet jeśli podobała się im ta okładka, to nie powinni jej wybrać, bo zwycięzca złamał zasady. No cóż, wybór zespołu, nie mamy nic do gadania na ten temat. Co do wytłumaczenia przez zespołu myślę, że nie ma na co liczyć.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez FafciuSamoZUO w 10 Lip 2011 19:51

Na konkursie TC zachowali sie barzo fajnie , bo chciało im sie przesłuchać z 2000 remiksów ...

A ten arabik to chm jakiś i nie wiem co mają oznaczać ostatnie trzy słowa jego postu xd .
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości