The Rasmus

(wszystko poza Linkin Park)

The Rasmus

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 14:10

Chyba nie ma jeszcze tematu o tym zespole :d

The Rasmus - fiński zespół prezentujący rock alternatywny. Grupa powstała w 1994 roku, kiedy jego członkowie byli jeszcze w szkole średniej. Wokalista tworzy i wykonuje utwory w języku angielskim, co zapewne pomogło zespołowi w wyjazdach i karierze poza Finlandią. Zespół w swym dorobku ma siedem albumów studyjnych i jedną składankę, sprzedane w łącznie niemal 4 000 000 nakładzie
Skład:
* Lauri Ylönen - wokal
* Aki Hakala - perkusja
* Eero Heinonen - gitara basowa
* Pauli Rantasalmi - gitara

Chyba większość pierwszy raz usłyszała o tym zespole po wydaniu płyty Dead Letters i zamieszczonym na tym krążku In the shadow ^^

Ulubione kawałeki: Still Standing, Not like the other girls No fear i In the shadow oczywiście ;d

Wczoraj czyli 21 lutego wystąpili w Wawie w klubie Stodoła... Muszę się dorwać do nagrania ;))
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

The Rasmus

Postprzez Parówa :-) w 22 Lut 2009 14:17

No tak.. Hm.. Jestem im wdzięczna, bo przez nich przerzuciłam się z bezmyślnego umc umc na inne wspaniałe zespoły, bez których grania nie mogę pociągnąć dnia.. xD Dotarłam miedzy innymi do Linkin Park, i jestem przeszczęśliwa. Czekałam na ten nowy "Black roses" z zainteresowaniem, byłam ciekawa co pokażą. Troche się zawiodłam, oczekiwałam czegoś mocniejszego, bardziej gitarowego, więcej poweru. Nie słucham ich juz, od czasu do czasu napatoczy sie w radiu "in the shadows", jednak sentyment pozostanie.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

The Rasmus

Postprzez Hs_Cz@rnY w 23 Lut 2009 00:50

Heh^^ Z "black Roses" Najbardziej mi przypadło Living In a World Witchout You
Tekst mi się bardzo podoba :))
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

The Rasmus

Postprzez Ptasiek w 23 Lut 2009 15:15

Pstanowiłam, że pisanie na tym forum zacznę od tego tematu bo jestem świeżo po koncercie Rasmusów w Warszawie xD Był ktoś z Was?
A co do koncertu: Rasmusi dali czadu. Dali z siebie wszystko :) Było tak fajnie jak na koncercie LP. No bomba :) Razem a kumpelą stałyśmy w trzecim rzędzie naprzeciwko Lauriego xD Potem jak skakaliśmy to nas trochę wywaliło do tyłu ale może to lepiej bo więcej widziałyśmy :P Prawie złapałam pałeczkę, którą rzucił Aki, leciała prościuteńko w moją stronę, tylko że troje ludzi się rzuciło i... po pałeczce :P I co jeszcze było fajne to to, że zagrali F-f-f-f-falling xD miałam nadzieję, że to zagrają xD No czad był. Po prostu ^^
Awatar użytkownika
Ptasiek

Dołączenie: 23 Lut 2009 15:06

The Rasmus

Postprzez Parówa :-) w 23 Lut 2009 18:10

Hs_Cz@rnY napisał(a):Heh^^ Z "black Roses" Najbardziej mi przypadło Living In a World Witchout You
Tekst mi się bardzo podoba :))

Zwrotki mi podpasiły, ten głos... ;p Ale nie moge zdzierżyć tego " ooooooooooooooooooooooooooooooo ..........."
Ptasiek napisał(a):co jeszcze było fajne to to, że zagrali F-f-f-f-falling x

Z tego co wiem, to na koncertach wychodzi im to z niezłym odpałem ;p Ludzie są zadowoleni z ich wystepów, wystarczy zajrzeć na pierwsze lepsze forum. Dobrze to o nich swiadczy xd
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

The Rasmus

Postprzez morogirl w 23 Lut 2009 22:12

Bo oni sa w ogole SUPER! :D
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
morogirl

Dołączenie: 13 Lut 2009 22:30
Miejscowość: Gdansk

The Rasmus

Postprzez Darth Dream w 04 Sty 2010 01:17

Nie powiem, kiedyś bardzo, bardzo podobało mi się In the Shadow, First Day of My Life, Sail Away czy No Fear. Ale przerzuciłem się w inne klimaty. Dzięki Saice zdobyłem płytkę Black Roses - jest poprawna, ale nie porywająca.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

The Rasmus

Postprzez Saika w 04 Sty 2010 22:57

He he a i tak najlepsza w dorobku TR...
Reszta była bardziej komercyjna...
A premierowa to już kompletny gniot był.
Wokal też "poprawny". :D
Saika

The Rasmus

Postprzez Melliana w 05 Sty 2010 19:16

Kiedyś ja też sporo słuchałam The Rasums, ale potem zmieniłam trochę klimaty i odstawiłam na bok, przypomniałam sobie o nich jak jakiś czas temu kumpela wytrzasnęła skądś ich ostatnia płytę. No i muszę przyznać,że jak dla mnie jest to ich do tej pory najlepsza. Może nie porywa, ale od czasu do czasu można posłuchać.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

The Rasmus

Postprzez Saika w 06 Sty 2010 00:23

Zgadzam się, BR to ich najlepszy krążek.
Saika

The Rasmus

Postprzez Don't-care w 08 Sty 2010 21:21

Łoboziu. W świadomości tego, iż właśnie wykażę się piekielną nietolerancją napiszę:
Trzymajcie ten zespół z daleka ode mnie.

O ile te co popularniejsze piosenki jakoś wpadają w ucho, to całego albumu nie byłam w stanie przesłuchać.
Smętny głosik wokalisty doprowadza mnie do szału, muzycznie zespół leży.
E, nie dla mnie takie coś :P
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Re: The Rasmus

Postprzez Darth Dream w 08 Sty 2010 23:20

Don't-care napisał(a):Łoboziu. W świadomości tego, iż właśnie wykażę się piekielną nietolerancją napiszę:
Trzymajcie ten zespół z daleka ode mnie.

Spokojnie, nikt Cię tu nie zlinczuje. Ja w sumie też ich nie lubię.
Czasem słucham, ale tylko dlatego, żeby Saika się cieszyła, więc nie mów jej tego.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

The Rasmus

Postprzez Saika w 08 Sty 2010 23:31

Jesteś ciut niekonsekwentny, Dream, przyznając się do czynionej mi uprzejmości na forum, ale gest doceniam. :D
Nie musiałeś. :D
Saika

The Rasmus

Postprzez MrPavvelo w 25 Lut 2010 15:45

też ich nie lubię i już nawet "In the Shadows" uważam za tandetę.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

The Rasmus

Postprzez Shirania w 28 Lut 2010 17:00

Od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem i metalem, należę do forum.
Shirania

Dołączenie: 28 Lut 2010 16:44

The Rasmus

Postprzez Saika w 06 Mar 2010 17:40

Wielu słuchało ITS. Nie ma się czego wstydzić, choć nie ma podstaw do wychwalania go jako arcydzieła. :|
Saika

The Rasmus

Postprzez Melliana w 07 Mar 2010 11:46

Shirania napisał(a):Od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem i metalem, należę do forum.

"Przygoda z rockiem" - to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale co oni maja wspólnego z metalem to nie wiem ;)*

*jestem wredna, wybaczycie mi? ;)

Saika napisał(a):Wielu słuchało ITS. Nie ma się czego wstydzić, choć nie ma podstaw do wychwalania go jako arcydzieła. :|

A kto nie słyszał tej piosenki?
Przecież jakiś czas temu wystarczyło włączyć byle jakie radio żeby jej posłuchać.
A,że co za dużo to nie zdrowo, to mi osobiście w końcu się ona przyjadła... :P
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

The Rasmus

Postprzez musta.enkeli.666 w 07 Mar 2010 12:28

Z ja z kolei zainteresowałam się TR po parokrotnym przesłuchaniu Living In a World Without You , ale chyba najbardziej lubię Justify. Tekst jest powalający :D
"Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään"
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Dołączenie: 10 Lut 2010 17:51
Miejscowość: Koszalin

The Rasmus

Postprzez Saika w 07 Mar 2010 14:31

Living In a World Without You

Jeden z trzech kawałków TR na ich ostatnim krążku, nad którym mogę się pochylić z przyjemnością.
Saika

Re: The Rasmus

Postprzez musta.enkeli.666 w 07 Mar 2010 16:28

Saika napisał(a):Jeden z trzech kawałków TR na ich ostatnim krążku, nad którym mogę się pochylić z przyjemnością.

a dwa pozostałe to...? :D
"Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään"
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Dołączenie: 10 Lut 2010 17:51
Miejscowość: Koszalin

The Rasmus

Postprzez Saika w 08 Mar 2010 13:38

O kant d... no. :mrgreen: O pierwszej płycie TR nie wspominając, bo to żenua. :evil:
Saika

The Rasmus

Postprzez Shirania w 15 Mar 2010 08:11

Meliana, może sam zespół z metalem niewiele ma, ale na forum większość ludzi slucha SOADu, HIMa, a stamtąd do metalu, jeśli ktoś się sam zainteresuje, niedaleko całkiem.

Justify - tak, doskonała piosenka, ale jeszcze bardziej powala mnie Sail Away. takie filozoficzne. Not Like The Other Girls też jest całkiem ciekawe.
Pomijając, że Lauri trochę pieje na każdej piosence poza singlami, można znaleźć parę ciekawych propozycji jeszcze, najlepsze są chyba Dead Letters i może Black Roses - może i pop, ale bardzo dobry.
Shirania

Dołączenie: 28 Lut 2010 16:44

The Rasmus

Postprzez morsmordre w 15 Mar 2010 21:15

Mi się podoba piosenka "Bittersweet", którą mich wokalista nagrał z Apocaliptycą.
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Awatar użytkownika
morsmordre

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:30
Miejscowość: Cieszyn

The Rasmus

Postprzez Saika w 17 Mar 2010 13:04

Black Roses to moja trzecia piosenka TR. Jest przyjemna w odbiorze i chwytliwa. Co prawda-niewiele poza tym, ale jak na TR porządna.
Saika

The Rasmus

Postprzez visenna24 w 19 Mar 2010 16:34

Osobiście nie przepadam za nimi ale jak ktoś ich lubi to zapraszam 6 maja do Lublina. Zespół rozpocznie Lubelskie Dni Kultury Studenckiej. Wstęp wolny.
Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real

He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man
Awatar użytkownika
visenna24

Dołączenie: 20 Lut 2010 12:40
Miejscowość: Lublin

Następna

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości