Throw Off The Chains

(audio/video)

Throw Off The Chains

Postprzez zwieR.Z. w 08 Maj 2011 10:38

Od sierpnia ubiegłego roku ciułam materiał na swoją drugą płytę. Podczas tej pracy powstał utwór "Throw Off The Chains", jednak ponieważ stylowo nieco odstaje on od reszty kawałków, postanowiłem wypuścić go już teraz.
Można chyba powiedzieć, że utwór jest takim małym powrotem do tego co było przed Unspoken, bowiem klimatem przypomina on nieco "Angels Of War" i "Alone Among The Sounds". Ponure, dość mroczne granie, które zahacza lekko o muzykę filmową. W kawałku przewijają się również wokalne/mówione sample ze ścieżki dźwiękowej z Pasji oraz albumu Jay'a-Z - American Gangster.

Download

Opinie oczywiście mile widziane ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Throw Off The Chains

Postprzez Darth Dream w 08 Maj 2011 10:44

Słuchałem kawałka już wczoraj i jest spoko :) .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Throw Off The Chains

Postprzez Frycas w 08 Maj 2011 15:15

Dokładnie tak samo jak Darth Dream.
Od sierpnia ubiegłego roku ciułam materiał na swoją drugą płytę. Podczas tej pracy powstał utwór "Throw Off The Chains", jednak ponieważ stylowo nieco odstaje on od reszty kawałków, postanowiłem wypuścić go już teraz.

Wczoraj kiedy na facebooku słuchałem kawałka wiedziałem ,że pracujesz nad nową płytą. Myślałem ,że będzie to zapowiedz do niej ,ale okazało się inaczej ;)

Tak ode mnie:

Kawałek dobry. Podoba mi się ,ale jest trochę ponury. Tytuł skojarzył mi się z grą god of war chains of olympus.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Throw Off The Chains

Postprzez Dead_Slayer w 15 Maj 2011 12:18

Takie kawałki lubię! Może nie jakieś arcydzieło, ale myślę, że muzyka, mogłaby być użyta w niejednym filmie. Wszystko ładnie się siebie trzyma. Nie było niczego, do czego mógłbym się przyczepić. Jak zwykle dobre Zwierzu!
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości