Transfery 2010/11 (piłka nożna)

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez zwieR.Z. w 01 Wrz 2011 00:11

MEIRELES PROSI O TRANSFER.
Szczerze, to nie spodziewałem się tego.

Też byłem zaskoczony tą wiadomością. Podobno Chelsea go dorwała w ostatnich minutach okienka.

Yossi Benayoun -> Arsenal (roczne wypożyczenie)
Mikel Arteta - Everton -> Arsenal
Nicklas Bendtner - Arsenal -> Sunderland (na szczęście tylko wypożyczenie, miałem nadzieję, że zostanie)
Peter Crouch - Tottenham -> Stoke

EDIT: Meireles oficjalnie w Chelsea.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kozer w 01 Wrz 2011 00:17

bbartek napisał(a):Myślę, że kibic United powinien wiedzieć czemu nie grał. :P Owen większość sezonu spędza w gabinecie lekarskim. ;) Jak jest zdrowy, to gra naprawdę dobrze.

No właśnie, pytanie ile meczy rozegra w City nim pozna medyków klubu? Nie spodziewałbym się po nim wiele.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez bbartek w 01 Wrz 2011 00:22

Meireles oficjalnie w Chelsea...

Po internecie chodzi kilka opcji:
1) 15 mln
2) 4-5 mln + Sturridge
3) 6-7 mln + Malouda
4) 5-6 mln + Kalou

Opcja druga lub trzecia mnie usatysfakcjonuje. Jakbyśmy wzięli za niego tylko kasę, byłoby trochę głupie. Sturridge, to świetny piłkarz, do tego młody, już ograny w Premiership, z bardzo dużym potencjałem. Prawdopodobnie, to on, za kilka lat, będzie tworzył parę napastników, z Welbeckiem, w reprezentacji Anglii. Z chęcią zobaczyłbym go na Anfield (Chelsea oferowała nam go, kiedy przechodził do nich Torres). Prawdopodobnie negocjacje były prowadzone już od kilku dni i sam piłkarz znajdował się w Londynie i przechodził testy kilka dni temu, tylko dopiero teraz wszystko wyszło na jaw. Mam nadzieję, że jak wzięliśmy tylko kasę, to udało nam się jeszcze kogoś ściągnąć przed końcem okienka. Cóż, wszystkiego dowiemy się dopiero za kilka godzin...
Co do samego transferu, Chelsea przez całe okienko starała się pozyskać Modricia, jednak się nie udało, więc pod koniec postanowili przenieść się na Raula. Ten, na pewno, zamienił ławkę Liverpoolu, na lepiej płatną ławkę w Chelsea. Kolejny piłkarz Liverpoolu, który zamienia The Reds, na "lepszy" klub. Zobaczymy, czy po tym sezonie nasi byli piłkarze się nie rozczarują. :)

EDIT:
Philipp Degen - zwolniony z kontraktu
Nie dziwne, że nikt go nie chciał. Przynajmniej zaoszczędzimy na jego tygodniówce, a podobno zarabiał... 55 tys. funtów tygodniowo. :roll:

EDIT 2: Real Madryt osiągnął porozumienie z Evertonem w sprawie Roystona Drenthe tak, więc:
Royston Drenthe - Real -> Everton

Transfery będą ujawniane, jeszcze, przez najbliższy dzień, lub dłużej. :P
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez zwieR.Z. w 01 Wrz 2011 10:28

Po internecie chodzi kilka opcji:
1) 15 mln
2) 4-5 mln + Sturridge
3) 6-7 mln + Malouda
4) 5-6 mln + Kalou

Raczej stanęło na pierwszej opcji. Poza tym, dopłacać 7 milionów do wymiany Maloudy na Meirelesa? To by było czyste frajerstwo.

Muszę przyznać, że Wenger mnie zaskoczył ilością transferów w ostatnim dniu. Spodziewałem się maksymalnie trzech wzmocnień, a tymczasem były aż cztery. Co prawda liczyłem na większe zakupy pokroju Hazarda lub M'Vili, ale i tak jest ciekawie. Mertesacker i Santos na pewno poprawią naszą grę w obronie, a Arteta z Benayounem przydadzą się przy rozgrywaniu piłki. Martwi mnie tylko nasz atak. Nie wiem czego się spodziewać po Parku, a do tego jeszcze odszedł Bendtner. Do końca miałem nadzieję, że zamiast Duńczyka pozbędziemy się Chamakha, który od dobrych kilku miesięcy NIC nie wnosi do gry Arsenalu.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Poprzednia

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości