Meireles oficjalnie w Chelsea...
Po internecie chodzi kilka opcji:
1) 15 mln
2) 4-5 mln + Sturridge
3) 6-7 mln + Malouda
4) 5-6 mln + Kalou
Opcja druga lub trzecia mnie usatysfakcjonuje. Jakbyśmy wzięli za niego tylko kasę, byłoby trochę głupie. Sturridge, to świetny piłkarz, do tego młody, już ograny w Premiership, z bardzo dużym potencjałem. Prawdopodobnie, to on, za kilka lat, będzie tworzył parę napastników, z Welbeckiem, w reprezentacji Anglii. Z chęcią zobaczyłbym go na Anfield (Chelsea oferowała nam go, kiedy przechodził do nich Torres). Prawdopodobnie negocjacje były prowadzone już od kilku dni i sam piłkarz znajdował się w Londynie i przechodził testy kilka dni temu, tylko dopiero teraz wszystko wyszło na jaw. Mam nadzieję, że jak wzięliśmy tylko kasę, to udało nam się jeszcze kogoś ściągnąć przed końcem okienka. Cóż, wszystkiego dowiemy się dopiero za kilka godzin...
Co do samego transferu, Chelsea przez całe okienko starała się pozyskać Modricia, jednak się nie udało, więc pod koniec postanowili przenieść się na Raula. Ten, na pewno, zamienił ławkę Liverpoolu, na lepiej płatną ławkę w Chelsea. Kolejny piłkarz Liverpoolu, który zamienia The Reds, na "lepszy" klub. Zobaczymy, czy po tym sezonie nasi byli piłkarze się nie rozczarują.

EDIT:
Philipp Degen - zwolniony z kontraktu
Nie dziwne, że nikt go nie chciał. Przynajmniej zaoszczędzimy na jego tygodniówce, a podobno zarabiał... 55 tys. funtów tygodniowo.

EDIT 2: Real Madryt osiągnął porozumienie z Evertonem w sprawie Roystona Drenthe tak, więc:
Royston Drenthe - Real -> Everton
Transfery będą ujawniane, jeszcze, przez najbliższy dzień, lub dłużej.