Transformers

(film, teatr, książki, komiksy...)

Transformers

Postprzez piotrek.gt w 02 Lip 2011 17:47

Podczas oglądania jakoś nie za bardzo umiałem się skupić na muzyce, ale chyba zabrakło utworu Scorponok a szkoda bo był to mój ulubiony motyw.
Może nie było tak źle jak myślałem, ale i tak uważam że jest dużo piosenek które bardziej by pasowały do tego filmu niż Iridescent, szczególnie na zakończenie mogli wrzucić coś mocniejszego. Nie wiem czemu twórcy tak uczepili się Linkin Park.
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Transformers

Postprzez Starscream w 02 Lip 2011 19:52

Chociażby znany z soundtracka genialny utwór Get Thru This
Awatar użytkownika
Starscream

Dołączenie: 17 Cze 2011 19:58
Miejscowość: Tychy

Re: Transformers

Postprzez Nightwolf w 02 Lip 2011 20:37

Starscream napisał(a):Chociażby znany z soundtracka genialny utwór Get Thru This

masz u mnie piwo po 18stce :D
a ja właśnie RotF na Nfilm hd 2 oglądam ^^
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Transformers

Postprzez chmuurek w 02 Lip 2011 22:31

Właśnie wróciłem z kina i stwierdzam, że DotM to najlepsza część Transformersów! Jak będę miał czas to bardziej się rozpisze. Największym minusem było puszczanie z 6 razy w filmie początku Iridescent...
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez Starscream w 03 Lip 2011 16:10

L-Havoc napisał(a):masz u mnie piwo po 18stce :D

:D

chmuurek napisał(a):Największym minusem było puszczanie z 6 razy w filmie początku Iridescent...

Pierwsze 2 razy (instrumental) były w porządku. Potem było gorzej, a wersja z wokalem według mnie pasowała, jak to już pisałem, tylko do jednej sceny - kiedy Sam jedzie z Eppsem (?) przez zniszczone miasto "When you were standing in the wake of devastation..."
Awatar użytkownika
Starscream

Postprzez Nightwolf w 03 Lip 2011 16:15

Starscream napisał(a): kiedy Sam jedzie z Eppsem (?) przez zniszczone miasto

Tak, to był Epps i jego ekipa weteranów z N.E.S.T.

Popieram idealnie się to zgrało z muzyką tekstem i obrazem
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez chmuurek w 04 Lip 2011 15:28

L-Havoc napisał(a):
Starscream napisał(a): kiedy Sam jedzie z Eppsem (?) przez zniszczone miasto

Tak, to był Epps i jego ekipa weteranów z N.E.S.T.

Popieram idealnie się to zgrało z muzyką tekstem i obrazem

Ten moment akurat był ekstra. Super też było jak puścili na końcu Iri od refrenu...
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Transformers

Postprzez Borderland w 10 Lip 2011 10:29

Film nie był zły, ale jako wieloletni fan transformers, wychowany na Beast Warsach, powiem tak: Jako film akcji wyszło świetnie, ale jako powieść o wielkich, transformujących się robotach z kosmosu też nieźle, ale zakończenie tragiczne. Bay w porównaniu do RotF poprawił wiele rzeczy (mniej kiblowatego humoru, więcej czasu ekranowego dla transformerów). Jednak problem polega na tym, iż dalej jest to opowieść o Samie, który nie układa się do końca z dziewczyną, po prostu Transformery cały czas są gdzieś tam w tle, a główną rolę odgrywa i tak Sam. Dalej mamy epos opiewający o potędze amerykańskich sił lądowych(zwykła piechota z karabinów kosząca olbrzymie kosmiczne roboty). Kolejną wadąjest fakt, iż kompletnie zwalono Shocka, który powiedział tylko jedno zdanie(nie licząc mowy Cybertrońskiej) a podczas bitwy nic tylko idzie nie wiadomo gdzie i po co. Inną wadą jest zabicie wszystkich istotnych postaci Decepticonów, przez co reżyser pokazał, że fanów tej frakcji ma głęboko gdzieś.
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Postprzez Starscream w 10 Lip 2011 10:46

Borderland napisał(a): Inną wadą jest zabicie wszystkich istotnych postaci Decepticonów, przez co reżyser pokazał, że fanów tej frakcji ma głęboko gdzieś.

I ty mnie to mówisz? :D

Borderland napisał(a):Transformery cały czas są gdzieś tam w tle, a główną rolę odgrywa i tak Sam. Dalej mamy epos opiewający o potędze amerykańskich sił lądowych(zwykła piechota z karabinów kosząca olbrzymie kosmiczne roboty).

Z tym się zgodzę, film ma tytuł "Transformers", a nie "Sam WItwicky spotyka roboty z kosmosu". Niestety takie są prawa Hollywoodu - film, który nie ma jako głównego wątku ludzi/miłości/miłości ludzi jest "be".
Awatar użytkownika
Starscream

Postprzez Borderland w 10 Lip 2011 12:23

Starscream napisał(a):
Borderland napisał(a): Inną wadą jest zabicie wszystkich istotnych postaci Decepticonów, przez co reżyser pokazał, że fanów tej frakcji ma głęboko gdzieś.

I ty mnie to mówisz? :D
Nie tylko ty preferujesz ciemną stronę mocy.

Borderland napisał(a):Transformery cały czas są gdzieś tam w tle, a główną rolę odgrywa i tak Sam. Dalej mamy epos opiewający o potędze amerykańskich sił lądowych(zwykła piechota z karabinów kosząca olbrzymie kosmiczne roboty).

Z tym się zgodzę, film ma tytuł "Transformers", a nie "Sam WItwicky spotyka roboty z kosmosu". Niestety takie są prawa Hollywoodu - film, który nie ma jako głównego wątku ludzi/miłości/miłości ludzi jest "be".
Sam motyw by przeszed, gdyby nie to że był zdecydowanie zbyt rozbudowany. Mnie tam postać Sama aż tak nie denerwuje, ale jest go po prostu za dużo wszędzie.
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Transformers

Postprzez Frycas w 10 Lip 2011 21:43

Nie tylko ty preferujesz ciemną stronę mocy.

Przejdź na ciemną stronę mocy. Mamy ciastka.

Ja nie widziałem żadnej części Transformersów i nie mam zamiaru. Nie kręcą mnie tego typu filmy. Są nudne.
Film nie był zły, ale jako wieloletni fan transformers, wychowany na Beast Warsach, powiem tak: Jako film akcji wyszło świetnie, ale jako powieść o wielkich, transformujących się robotach z kosmosu też nieźle, ale zakończenie tragiczne. Bay w porównaniu do RotF poprawił wiele rzeczy (mniej kiblowatego humoru, więcej czasu ekranowego dla transformerów). Jednak problem polega na tym, iż dalej jest to opowieść o Samie, który nie układa się do końca z dziewczyną, po prostu Transformery cały czas są gdzieś tam w tle, a główną rolę odgrywa i tak Sam. Dalej mamy epos opiewający o potędze amerykańskich sił lądowych(zwykła piechota z karabinów kosząca olbrzymie kosmiczne roboty). Kolejną wadąjest fakt, iż kompletnie zwalono Shocka, który powiedział tylko jedno zdanie(nie licząc mowy Cybertrońskiej) a podczas bitwy nic tylko idzie nie wiadomo gdzie i po co. Inną wadą jest zabicie wszystkich istotnych postaci Decepticonów, przez co reżyser pokazał, że fanów tej frakcji ma głęboko gdzieś.

Dzięki, mam kolejne powody by nie iść na ten film ._.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Postprzez Nightwolf w 22 Lip 2011 19:57

Frycas napisał(a):
Ja nie widziałem żadnej części Transformersów i nie mam zamiaru. Nie kręcą mnie tego typu filmy. Są nudne.

co kto lubi ;) osobiście lubię filmy naszpikowane efektami specjalnymi. Cieszą oko i się przy nich relaksuję.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Transformers

Postprzez Darth Dream w 23 Lip 2011 19:47

Mam ochotę wybrać się do kina na Transformers 3, ale nie oglądałem poprzednich części. Zrozumiem, o co chodzi?
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Transformers

Postprzez Starscream w 23 Lip 2011 20:11

Ciężko powiedzieć. Jeżeli wiesz, o co w ogóle chodzi (dobre roboty walczą z nami :twisted: ) to są duże szanse że się połapiesz. Bay nie trzymał za bardzo fabuły w kupie, także może być niewiele rzeczy, o których możesz nie wiedzieć. Mimo wszystko zapraszam, film jest naprawdę warty oglądnięcia :)
Awatar użytkownika
Starscream

Transformers

Postprzez Darth Dream w 23 Lip 2011 20:21

A to spoko :) W takim razie już rezerwuję bilety :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Transformers

Postprzez Nightwolf w 15 Lut 2012 14:10

Panie i Panowie: http://www.filmweb.pl/news/Michael+Bay+ ... s%22-82308

jeśli to reboot to... mogę liczyć na wskrzeszenie Ironhide'a? :D
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez MoniaG w 25 Kwi 2012 12:15

Mam nadzieję. Rozczarowała mnie śmierć Ironhide'a, chociaż ponoć tak miało być...
Mi najbardziej podobała się właśnie 3 część (o dziwo!) nawet nie przeszkadzała mi blondyna na miejscu Fox, a co mi tam. Niech sobie łazi, ja i tak miałam wzrok uwieszony na Bumblebee ;p
Jak najbardziej polecam film, efekty fantastyczne, trafiły się nawet śmieszne momenty (np Sam kopiący swojego grata :lol: ). I tylko na tej części poleciała mi łezka: śmierć IronHide'a, wygnanie autobotów, egzekucja Bumblebee. Ale najbardziej urzekła mnie muzyka Steve'a Jablonsky. Ten facet to wirtuoz! "The fight will be your own", "There Is no plan" i "Battle" to moje ulubione także soundtrack również polecam!
Chodzą ploty, że w następnej część (jak oczywiście będzie) Shia'ę ma zastąpić Jason Statham O.o
Mam nadzieję, że na plotach się skończy.
"The Hardest Part Of Ending Is Starting Again..."
Awatar użytkownika
MoniaG

Dołączenie: 21 Mar 2012 11:07
Miejscowość: Elbląg

Transformers

Postprzez nataku w 25 Kwi 2012 15:21

nie jestem pewna, czy czwarta część jest potrzebna : / już trzecia była cienka. powinni sobie darować.

pierwszą i drugą uwielbiam. to jest kawał dobrej akcji, ciekawej fabuły i niesamowitych efektów. me gusta.
jednak trzecia część jest na siłę, nie trzyma się kupy, a ta "aktorka"- modelka, co zastępuje megan jest jeszcze sztywniejsza od niej, o ile to możliwe! be.
13.06.2007- Chorzów, Polska
17.06.2008- Brno, Czechy (+m&g)
27.06.2008- Berlin, Niemcy
02.08.2009- Grafenhainichen, Niemcy
20.10.2010- Berlin, Niemcy
10.11.2010- Londyn, Anglia (za darmo)
11.11.2010- Londyn, Anglia (+ LPU Summit)
----
21.06.2011- LPU Summit, Hamburg, Niemcy
Awatar użytkownika
nataku
Administrator

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:48

Postprzez Nightwolf w 25 Kwi 2012 23:06

MoniaG napisał(a):Mam nadzieję. Rozczarowała mnie śmierć Ironhide'a, chociaż ponoć tak miało być...

Zginął marnie w animowanej pełnometrażówce, a biorąc pod uwagę liczbę aluzji do animowanej serii to... tak, tak właśnie miało być. A szkoda, bo lubię badassów.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Poprzednia

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości