Uzależnienie od LP?

(cała reszta)

Uzależnienie od LP?

Postprzez Zaki w 07 Maj 2010 22:44

Ostatnio zacząłem obserwować u siebie bardzo niepokojące zjawisko. A mianowicie, coraz więcej otaczających mnie rzeczy zaczyna przypominać mi teledyski lub inne rzeczy związane z LP.
Np. Dzisiaj kiedy szedłem do szkoły, mijałem świeżą rosnąsą trawkę, jakie było moje pierwsze skojarzenie? Ano takie:
Image Pierwsze sekundy teledysku WID.
Następnie, stojąc w kolejce w sklepie stała przede mną kobieta z dzieckiem. Spojrzałem się na nie i w moim mózgu od razu ukazało się:
Image
Dziecko z obrazu w "Papercut" i okładki kasety Xero.
W szkole na zakończenie apelu wszyscy klaskali i pierwsze skojarzenie
Image
Początek "Given Up".
Na lekcji angielskiego, jak padnie jakieś słowo, np. Sacrifice, natychmiast zaczynam nucić sobie "Pushing Me Away".
Ostatnio swoje pieniądze wydałem na portfel, zaczepki na telefon i skarpetki z logiem LP. Dawniej kupiłem sobie też poduszkę z okładką "Meteory" i dwie koszulki.
Posiadając na Ipodzie 8GB najróżniejszej muzyki w zasadzie bez przerwy słucham Linkinów.
Zobaczyłem, że Mike zapuścił sobie włosy. Będąc u fryzjera nie poprosiłem jak zwykle o skrócenie, tylko o przygotowanie właśnie do zapuszczenia :)
Czuję się uzależniony i powoli przestaję nad tym panować. Czy zaobserwowaliście u siebie podobne zjawisko?
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Uzależnienie od LP?

Postprzez niqus w 08 Maj 2010 00:10

Zaki, żebyś nie myślał, że jesteś w tym osamotniony, to powiem, że sama to przechodziłam ;D
(ale to było ponad 5 lat temu ;D)
teraz zazwyczaj zmienia mi się "fascynacja" średnio co miesiąc, ale każda zostawia jakiś ślad ;)
przykładowo:
po przeczytaniu licznych książek fantastycznych, postanowiłam się nauczyć szermierki, umiem dzięki temu też strzelać z łuku oraz jeździć konno ;D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Uzależnienie od LP?

Postprzez Kozer w 08 Maj 2010 00:48

Zaki napisał(a):Zobaczyłem, że Mike zapuścił sobie włosy. Będąc u fryzjera nie poprosiłem jak zwykle o skrócenie, tylko o przygotowanie właśnie do zapuszczenia :)

Haha. Żółwik!

Po raz pierwszy od zarania dziejów nie układam włosów, nie robię sobie irokeza czy czegokolwiek. Mam oklapnięte. Jak Mike! xD

U mnie uzależnienie objawia się tylko w przypadkowych dźwiękach i wyrazach na angielskim - tak - sacrifise tez kojarzy mi się z pma :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: Uzależnienie od LP?

Postprzez Sori w 08 Maj 2010 10:28

Czy Wyście wszyscy powariowali?

Uzależnienie jest złe. Zaki, odstaw te prochy tę muzykę. Posłuchaj czegoś nowego (najlepiej lepszego technicznie/kompozycyjnie), pamiętaj, wciąż można Cię uratować. :)

O co mi chodzi? O to, że jeśli kupujesz jakieś spinacze, gacie czy karmę dla psów z logiem zespołu, który lubisz, to znaczy, że nie jesteś już fanem muzyki, a fanem (fanatykiem?) muzyków. Przestań wydawać kasę na głupoty, jest 1000 500 100 900 ciekawszych rzeczy, jakie można zrobić z pieniędzmi (choćby i oddać mnie). Powtarzam, poszukaj czegoś świeżego. :)
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Uzależnienie od LP?

Postprzez Kozer w 08 Maj 2010 11:30

Zaki napisał(a):skarpetki z logiem LP

COooOOOOoO :shock:

dopiero teraz zauważyłem to. tak kurde czytam. co druga linijka -.-

ale kurde. skarpetki? xD

mogłoby jeszcze to logo świecić jak się spocisz xD
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Uzależnienie od LP?

Postprzez ZuzaBr. w 08 Maj 2010 18:42

Nie po raz pierwszy uświadomiłam sobie, że ja też tak mam :) Nie miałam tak tylko z Serifice ale i z Tired - od razu mam przed oczami tekst Numb ;D
To się nazywa Linkinparkomania ;D I sądzę że to nie jest nic złego (na pewno lepsze, a przede wszystkim bezpieczniejsze uzależnienie niż narkotyki czy alkohol ;D)

Więc chyba nie mamy co się tym przejmować Zaki ;)
Now What The Hell Are You Waitin For?!?!
Awatar użytkownika
ZuzaBr.

Dołączenie: 07 Gru 2008 16:41
Miejscowość: Poznań

Uzależnienie od LP?

Postprzez kruk. w 08 Maj 2010 19:46

Czytając tekst Zakiego uświadomiłem sobie, że na całe szczęście (czy aby na pewno? ;) ) nie jestem maniakiem :D

Przestań wydawać kasę na głupoty, jest 1000 500 100 900 ciekawszych rzeczy, jakie można zrobić z pieniędzmi (choćby i oddać mnie).

Ten tekst powala :D
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Uzależnienie od LP?

Postprzez MrPavvelo w 08 Maj 2010 19:55

Zaki, nie jesteś sam. ja mam coś takiego, gdzieś co 2 tygodnie, gdy dawno nie słuchałem LP (czyli parę dni).
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Uzależnienie od LP?

Postprzez linkina_16 w 09 Maj 2010 02:13

Nie jesteś sam.
Też tak mam,o tym,że to nałóg wręcz,dowiedziałam się od mojej przyjaciółki.
Ja mam również tak,że jak usłyszę słowo: Chester,to rozglądam się wszędzie,po prostu już tak mam. Np moja mama ostatnio,no kupiłam Chestera, a ja kurcze zaskoczenie! Gdzie,jak? I usłyszałam: Ser Aniu,ser a nie ten z Linkin Park. I się n mnie popatrzyła jak na jakąś psychiczną,cóż..
I fakt,jak słyszę jakieś słowo z piosenki albo co gorsza tytuł to oczywiście też mi się lp przypomina.
Nawet słowo park mi się bardziej z Linkin Park kojarzy niż np z parkiem jako miejscem spędzania wolnego czasu,gdzie są drzewa,ławeczki itp.
Co do kupowania różnych rzeczy,też kupuję wszystko po kolei,nawet torbę mam,ostatecznie stwierdziłam,że rzadko jej używam,ale co tam,ważne,że z lp.
3/4 piosenek w mojej mp3-to oczywiście: Linkin Park!
Cały pokój obklejony ich plakatami,wycinki i artykuły również zbieram-na takie rzeczy mnóstwo pieniędzy też wydałam
Chodzę praktycznie non-stop w koszulkach z Lp,których mam już kilka.
Chore? Dodam,że jeszcze mi mało i dalej planuję zakupy,zapomniałam o tym,że kompletuję płytki,na które to już w sumie fortunę wydałam.
Nawet mam piórnik z lp!

Więc podsumowując nie jesteś sam! ;D
Awatar użytkownika
linkina_16

Dołączenie: 13 Wrz 2009 22:59
Miejscowość: Trzebiatów (wyjeżdżam ze Szczecina ;P)

Uzależnienie od LP?

Postprzez kruk. w 09 Maj 2010 12:26

Ja mam również tak,że jak usłyszę słowo: Chester,to rozglądam się wszędzie,po prostu już tak mam.

A ja lubie ManCHESTER United. :D

3/4 piosenek w mojej mp3-to oczywiście: Linkin Park!

Uff, ulżyło mi. Moja "empeczwórka" dzieli się na 4 kategorie - "Linkin Park", "The Offspring", "Green Day" i "Pozostałe", z czego największy z nich jest "The Offspring" ( najwięcej albumów :D).
Awatar użytkownika
kruk.

Postprzez robaczek w 09 Maj 2010 17:25

Sori napisał(a):Czy Wyście wszyscy powariowali?

size=50]O co mi chodzi? O to, że jeśli kupujesz jakieś spinacze, gacie czy karmę dla psów z logiem zespołu, który lubisz, to znaczy, że nie jesteś już fanem muzyki, a fanem (fanatykiem?) muzyków. Przestań wydawać kasę na głupoty, jest 1000 500 100 900 ciekawszych rzeczy, jakie można zrobić z pieniędzmi (choćby i oddać mnie). Powtarzam, poszukaj czegoś świeżego. :)[/size]

każdy wydaje pieniądze na to, co sprawia mu radość. w końcu to są jego pieniądze i nic nikomu do tego (no, dopóki nie kupuje bomb :P)

ja też jestem uzależniona. może nie mam ogromnej obsesji na ich punkcie, ale tak jak wiele osób już wspominało, wiele słówek z lekcji angielskiego kojarzy mi się z tekstami piosenek.
co więcej, koło mojej uczelni jest punkt ksero pisany przez x, i tego już zdzierżyć nie potrafię, bo przywodzi mi na myśl tylko jedno *.*

za to nie potrafię wytrzymać tygodnia bez przesłuchania chociaż jednej płyty. na mojej mp3 mam właściwie tylko Linkinów, bo słucham ich głównie po za domem, a mam starą i nie mieści się nic więcej...
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez Zaki w 12 Maj 2010 21:04

Ciesze się, że nie jestem sa z tym uzależnieniem. Uświadomiłem sobie swój nałóg i tak jakby dzięki temu mniej mi doskwierał :)
Michaś napisał(a):ale kurde. skarpetki? xD
mogłoby jeszcze to logo świecić jak się spocisz xD

Skarpetki są świetne. Sprawiają, że nawet ściągając czy zakładając buty widzę logo LP i lepiej się robi na duszy :)
Niestety nie świecą, ale jak takie się pojawią to na pewno kupię :P
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Uzależnienie od LP?

Postprzez Darth Dream w 14 Maj 2010 12:30

Jak przestaniesz pisać na tym forum, to szybko pozbędziesz się LP-manii. Potwierdzam na własnym przykładzie.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Uzależnienie od LP?

Postprzez niqus w 14 Maj 2010 14:39

Dream - niekoniecznie :B
ja piszę na tym forum, a manii na punkcie LP nie mam ;D
chociaż muszę przyznać, że gdyby nie to forum, to bym o zespole chyba całkiem zapomniała

a tak na marginesie - znalazłam moje stare plakaty LP z BRAVO ;D chce ktoś?
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Uzależnienie od LP?

Postprzez bbartek w 14 Maj 2010 16:43

a tak na marginesie - znalazłam moje stare plakaty LP z BRAVO ;D chce ktoś?

Ja chcem :D Nigdy nie miałem żadnego plakatu LP, a ściany mam całe w plakatach. :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Uzależnienie od LP?

Postprzez MrPavvelo w 14 Maj 2010 21:56

ja mam jeden duży na drzwiach i kozaczę :mrgreen:

dziś chyba z 10 razy minąłem napis Xero i oczywiście wiadome skojarzenia.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Uzależnienie od LP?

Postprzez kruk. w 14 Maj 2010 22:53

Ja codziennie mijam reklame papierosów Chesterfield. Chyba wiecie co wtedy mysle?
Awatar użytkownika
kruk.

Uzależnienie od LP?

Postprzez niqus w 14 Maj 2010 23:36

bbartek, w weekend zrobię im zdjęcia i ci podeślę ;D
jak będziesz chciał, to ci je wyślę pocztą
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Uzależnienie od LP?

Postprzez misia94 w 20 Cze 2010 21:53

Nie ma się czym przejmować. Uzależnieni od LP nie jest szkodliwe :) coś o tym wiem...
Awatar użytkownika
misia94

Dołączenie: 27 Lis 2009 15:59
Miejscowość: koniec świata

Uzależnienie od LP?

Postprzez LordWader10 w 21 Cze 2010 21:29

Jak jaaa waaam zaaazdroszcze :shock:
Mieszkam w zalesiu i niestety nie ma tu zadnych takich fajnych gadżetów z LP. Ich płyty kupuje, jak jestem gdzieś na wycieczce klasowej w większym miescie, to pierwsze co robie to ide do sklepu muzycznego szukac płyt Linkin Park :D Swoim fanatyzmem zaraziłam też mame, która pokochała kawałek New Divide :P
Even if you're not with me,
I'm with you...
Awatar użytkownika
LordWader10

Dołączenie: 13 Cze 2010 20:54
Miejscowość: far, far away...

Uzależnienie od LP?

Postprzez misia94 w 21 Cze 2010 21:54

Mamę? A ja słyszę tylko teksty w stylu ,,Dziecko, czego Ty słuchasz?"
Awatar użytkownika
misia94

Uzależnienie od LP?

Postprzez LordWader10 w 22 Cze 2010 15:37

no u mnie na początku też tak było... ale Linkin Park jest jak narkotyk :mrgreen: Moja mama i tak nie lubi wszystkich ich piosenek, woli te nowsze np. z Minutes to Midnight. Są spokojniejsze :P
I'm with you...
Awatar użytkownika
LordWader10

Uzależnienie od LP?

Postprzez misia94 w 22 Cze 2010 15:49

Ale to jednak nie to samo co poezja śpiewana albo klasyka :mrgreen: a właśnie tego moja mama słucha. Ale schodzimy z tematu...
Awatar użytkownika
misia94

Uzależnienie od LP?

Postprzez LordWader10 w 22 Cze 2010 15:58

...dla mnie Linkin Park to klasyka :D Oni mnie inspirują, jak słucham ich piosenek zapominam o świecie ...
Nawet jesli to już uzależnienie to trudno :P Gdyby każdy człowiek miał tylko takie problemy to świat byłby lepszy.
I'm with you...
Awatar użytkownika
LordWader10

Uzależnienie od LP?

Postprzez kasiaaa w 14 Paź 2010 12:19

nie jesteś sam...ja prawie w psychiatryku skończyłam przez LP;(
MAM opsesje:( ratunku:(*
/niqus/ :?
//kozer: o0
kasiaaa

Dołączenie: 14 Paź 2010 11:48
Miejscowość: lublin

Następna

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości