Użytkownik Roku 2011 - głosowanie

(prywatnie)

Postprzez zwieR.Z. w 01 Sty 2012 17:42

Tegoroczne wybory czas zacząć! Oto zasady:

Nagrody:
Tym razem głosujemy w aż 9 kategoriach, choć najważniejszą z nich w dalszym ciągu pozostaje Użytkownik Roku. Zdobywca tego tytułu otrzyma odpowiednią rangę i możliwość wyboru koloru nicka. Zwycięzcy w pozostałych kategoriach również otrzymają stosowne rangi, jednak nie będą mieli możliwości zmiany koloru.

Kategorie:
*Użytkownik Roku - kategoria mająca wyłonić wzór użytkownika forum internetowego.
*Ulubiony Użytkownik - bo wcale nie trzeba być wzorem, by być lubianym.
*Najzabawniejszy Użytkownik - wyjaśniać chyba nie trzeba.
*Wirtuoz Słowa - osoba pisząca posty najbardziej przyjazne dla oka (zero byków, odpowiednie rozmieszczenie tekstu)
*Najciekawszy Użytkownik - osoba, którą najbardziej chcielibyśmy spotkać w rzeczywistości.
*Twórca Roku - wybierany spośród forumowych pisarzy, grafików i muzyków.
*Spamer Roku - osoba uzależniona od pisania.
*Debiut Roku - najciekawsza z osób, które zarejestrowały się na forum w 2011 roku.
*Najbardziej Irytujący Użytkownik - kategoria będąca ostrzeżeniem dla osób, które swoim zachowaniem przeszkadzają reszcie użytkowników. W tym wypadku ranga nie będzie przyznawana.

Nominowani:
Kryteria przyznawania nominacji były identyczne jak w poprzednich latach. Głosować można na wszystkie osoby, które na swoim koncie mają co najmniej 100 postów i logowały się na forum w ciągu ostatniego miesiąca. Oto lista nominowanych:

adamwam
Anu
Arti
bbartek
Borderland
chmuurek
Darth Dream
Dead_Slayer
Dead by linkin
dEVil_inside
Dinnaroth
Dominika
Frycas
Gonzo.
Headshot
kasiek
kasiula
KimKolwiek
kolo10017
Kozer
kronos1194
kruk.
L-Havoc
Mart
Mateusz_OL
Melliana
nataku
Nook
Petrus
piotrek.gt
puszka
Rafau
Second
smolarek
Starscream
visenna24
ZuzaBr.
zwieR.Z.

Ważne:
*W kategorii Użytkownik Roku nie można głosować na członków ekipy naszego serwisu. Osoby te zostały na liście podkreślone.
*Dla kategorii Twórca Roku oraz Debiut Roku stworzone zostały osobne listy kandydatów. Oto one:

Twórca Roku:
Borderland
L-Havoc
Mr.Pablo
Nook
smolarek
Sori
zwieR.Z.

Debiut Roku:
Anu
atsyzsafylz
Dominika
kasiek
L-Havoc
Mart
Starscream

Głosowanie:
W każdej kategorii zagłosować można na 3 osoby. Prawidłowo oddane głosy powinny wyglądać tak:

1. Nick - krótkie uzasadnienie
2. Nick - krótkie uzasadnienie
3. Nick - krótkie uzasadnienie

Za pierwsze miejsce na naszej liście użytkownik otrzyma 3 punkty, za drugie miejsce 2, a za trzecie miejsce 1 punkt.
Jeżeli w którejś z kategorii nie będziemy w stanie wyróżnić trzech osób, naszą listę możemy po prostu skrócić (nawet do jednego miejsca).

Głosowanie trwa do końca stycznia.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez _Ev_ w 01 Sty 2012 17:56

hm...zdziwił mnie brak Vespera na liście. Jestem pewna, że widziałam go na forum w grudniu. Ale datę ostatniego logowania rzeczywiście ma odległą...

Nad głosami jeszcze się muszę zastanowić :3

Edit: Tam ta da dam!
Oto i moje głosy:

UŻYTKOWNIK ROKU:
1. Nook - według mnie, posiada wszelkie znamiona idealnego użytkownika :)
2. Puszka - za całokształt
3. Petrus - za dojrzałość

ULUBIONY UŻYTKOWNIK:
1. Kozer - czy naprawdę muszę wyjaśniać, dlaczego? :lol:
2. Puszka - bo ją bardzo, bardzo lubię :)
3. Arti - żeby już nie narzekał, że go nie lubię :>
*specjalne wyróżnienie dla ZuzyBr, m.in. dzięki niej miło wspominam tegoroczny RFP :)

NAJZABAWNIEJSZY UŻYTKOWNIK
1. Kozer - jedna z niewielu osób, które potrafią poprawić mi humor :D
2. Anu - o dopisaniu jej do moich głosów zadecydował jej wpis poniżej - dopiero teraz uderzył mnie jej ogromny dystans do siebie. Poza tym jest totalnie zakręcona i jej wpisy są momentami kosmiczne

WIRTUOZ SŁOWA:
1. Nook - bo często pisze to, co siedzi mi w głowie, a nie potrafię tego ubrać w słowa, poza tym bardzo miło się czyta jego posty
2. Petrus - za niesamowicie "ogarnięte" i wyważone posty oraz używanie słownictwa, którego przeciętny nastolatek zwykle nie używa (nie żebym chciała kogokolwiek obrazić)
3. Darth Dream - jak w ubiegłym roku, za niesamowite posty, w szczególności o muzyce

NAJCIEKAWSZY UŻYTKOWNIK: (przy wybieraniu nie brałam pod uwagę userów, których miałam przyjemność spotkać osobiście :) )
1. Nook - uważam, że szalenie miło było by z nim pogadać twarzą w twarz :)
2. KimKolwiek - jest tak tajemnicza, że aż chce się ją poznać! :)
3. Piotrek.gt - bo "się mijamy" :P

TWÓRCA ROKU:
1. Nook - bo nawet mój scrobbler nie ogarnia "TFO" :lol:
2. zwieR.Z. - w szczególności za "Revolution of Values"
*twórczość obu Panów cenię sobie na równi, jednak w ubiegłym roku na Nooka nie zagłosowałam, więc w tym głosowaniu będzie wyżej :)
**twórczości literackiej nie śledzę, wybaczcie

SPAMER ROKU:
1. Kozer - jako pierwszy przekroczył 10 tysięcy postów, więc należy mu się szczególne wyróżnienie, chociaż lada moment dogoni go...
2. Arti, który ma takie tempo spamu, że w przyszłym roku podwoi chyba wyczyn Kozera :P
3. Anu i Mart - czyli nowa generacja spamerów, bez nich spam w Pogaduchach by się tak nie rozkręcił... :P

DEBIUT ROKU
1. Mart
2. Anu
*uzasadnienie takie samo: po ich przybyciu już nic nie będzie takie samo :P

NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCY UŻYTKOWNIK
numetalpl - tak, ja wiem, że nie ma go na liście, i że ma bana, ale uważam, że zapracowal sobie na to "wyróżnienie", i będzie mu przykro, jeśli o nim tu nie wspomnę ;>
(tak, wiem, jestem wredna)
Ostatnio edytowany przez _Ev_ 03 Sty 2012 01:42, edytowano w sumie 3 razy
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez Dead_Slayer w 01 Sty 2012 21:02

Użytkownik Roku:
1. dEVil_inside - dużo się udziela, na wiele tematów, do rzeczy, trochę zabawnie czasem. Jest wzorem według mnie.

Ulubiony Użytkownik:
1. Mart
2. Frycas
3. puszka

Z cala trojka świetnie się rozmawia, dyskutuje, gada, mimo, że wzorami całkowitymi nie są. Ale nie o to tu chodzi. Może to lepiej? :D

Najzabawniejszy użytkownik:
1. Anka - Wbrew wszystkiemu jej kisiel, żelki są śmieszne. A poza tym cała jest taka śmieszna i zabawna! :D
2. Frycas - niektóre jego wstawki są powalające :lol2:

Wirtuoz Słowa
1.Petrus - jego posty sa niezwykle ogarniete, madre, chetnie czyta sie co Piotrek sadzi na dany temat.
2. Darth Dream - glownie za jego posty o muzyce innej niz LP. Wspaniale przedstawia inne zespoly.
3. Nook - rowniez swietnie ogarniety w swoich postach.

Najciekawszy Użytkownik:
1. Anu, Mart - Obie są strasznie ciekawe i nie moge sie doczekac spotkania ;)
2. Kozer - jeden z najciekawszych na tym forum. Oryginalny.
3. Frycas - za ilosc rzeczy łączących nas i za jego niesamowity charakter

Twórca Roku:
1. zwieR.Z. - Kto, jak nie on? Swietne remixy, instrumentale, mush-up'y, gęsto-często lepsze od oryginałów. Znany szeroko poza forum. Wspominany na oficjalnych stronach zespolu.
2. Borderland
3. L-Havoc
Pozostała dwójka głównie za teksty piosenek i poezję.

Spamer Roku:
1. Arti - Nabija posty w krótkim czasie w ogromnej ilości. Na forum jest zawsze i wszędzie. :D To musi być on.

Debiut Roku:
1. Znowu razem: Mart i Anu. To są debiuty! :)
2. Second - dziwię się, że nie ma go na liście debiutantów. Spełnia przecież wymagania.

Najbardziej Irytujący Użytkownik:
1. Kozer - Może się tym narażę, ale czasem bywa mocno irytujący.
spoko oko, nie narazisz się :P

Ojej... Ile editów walnąłem w tym poście. I coś czuję, że to nie koniec... :D
Ostatnio edytowany przez Dead_Slayer 05 Sty 2012 17:09, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Darth Dream w 01 Sty 2012 21:39

Nie było łatwo, nawet nie mogłem w całości skopiować swojego głosowania sprzed roku, bo zupełnie inne osoby są nominowane :shock: Ale coś tu mam. Do 31 stycznia może jeszcze coś pozmieniam, choć wątpię, bo nie wiem, czy będę miał czas.

Użytkownik Roku
1. puszka
Darth Dream a long time ago but in our galaxy napisał(a):spokojna i grzeczna. Żadnych pyskówek ani kłótni. Po prostu wzorowa userka

2. visenna24 - jw.
3. Arti - edytuje posty, a to ważna rzecz :lol: No dobra, nie tylko on, ale tak mi się rzuciło w oczy.

Ulubiony Użytkownik
1. kasiula - bo ją bardzo, bardzo lubię, za to, że po prostu jest :mrgreen: No, mogę tutaj walnąć ogromem przymiotników: inteligentna, mądra, oczytana, lecz wszyscy to przecież dobrze wiemy, prawda?
2. dEVil_inside - bo to miła, sympatyczna, ładna (bardzo podobna do mojej młodszej siostry, tej, co to odkurza wpół do dwunastej :D ) gościówka ;)
3. bbartek - bo fajny jest, dobrze się z nim pisze o piłce nożnej 8-)

Wirtuoz Słowa
1. zwieR.Z. - bo pisze bezbłędne posty, zarówno jeśli chodzi o ortografię, interpunkcję i inne bzdety, są zawsze ładnie podzielone na akapity i w ogóle idealne.
2.
Darth Dream a long time ago but in our galaxy napisał(a):Melliana - nie od parady jest newswomanką.

3. nataku - chyba jej nie zauważamy, może dlatego, że rzadko się pojawia i nie jest specjalnie aktywna na forum, ale każdy jej post jest zredagowany bezbłędnie.

Najciekawszy Użytkownik
Darth Dream a long time ago but in our galaxy napisał(a):1. KimKolwiek - kimkolwiek jest, sądzę, że ma bogatą osobowość.
2. piotrek.gt - ciągle w rozjazdach. A to na Woodstocku, a to skacze na bungee, a to gra w paintball. Przyznam, że ja raczej nie korzystam z tego typu rozrywek.

3. Nook - bo muzyk to często ciekawa osoba jest. Chyba trzeba będzie się wybrać na jego występ na WOŚP ;)

Twórca Roku:
1. zwieR.Z. - The Breakthrough, A Different Perspective, Throw Off the Chains... Po prostu - genialne, klimatyczne, nastrojowe albumy i pojedyncze utwory.
2. Nook - za The Face-Off, świetną płytkę z ciekawą muzyką elektroniczną.
3. L-Havoc - za przyzwoity teledysk do Iridescent (technicznie wykonanie nie najlepsze, ale człowiek uczy się całe życie, a to był jej pierwszy klip) i w miarę udane próby literackie.

Spamer Roku:
1. ex aequo Mart/Anu - jeszcze trochę, a mnie przegonią :D Nabijają średnio 23-25 postów dziennie, to jakaś masakra :mrgreen: .
2. Arti - faktycznie, jest wszędzie i wali bez opamiętania w Pogaduchach :P
3. Kozer - na razie jedyny, który przekroczył magiczną granicę 10.000 postów, ale jeśli Mart, Anu i Arti będą tacy aktywni jak do tej pory, to szybko do niego dołączą ;)

Debiut Roku:
1. Mart - bardzo szybko stała się integralną częścią tego forum. Mam wrażenie, jakby była tu od zawsze ;) . Fajna, jak to mówi Mel, "ogarnięta" dziewczyna.
2. Anu - jw.
3. L-Havoc - mogę zacytować Mel?
pisze rzeczowo i zawsze na temat. Udziela się w bardziej ambitnych tematach niż "pogaduchy".

Najbardziej Irytujący Użytkownik
wstrzymam się od głosu, bo nikt mnie tu specjalnie nie irytuje, a poza tym nie chcę być wredny :)

EDIT

Najzabawniejszy Użytkownik:
1. kasiula - bo ma takie ironiczno-sarkastyczne poczucie humoru, które mi bardzo odpowiada.
2. zwieR.Z. - za fajne sygnaturki z Garfieldem.
3. Anu - bo zabawna jest :P
Szkoda, że nie można na Niqus, bo też bym ją tu wpisał. Przypomniałbym jej o naszym forum trochę wcześniej, gdybym wiedział, jak się sprawy mają :/
Ostatnio edytowany przez Darth Dream 05 Sty 2012 20:16, edytowano w sumie 4 razy
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Re: Użytkownik Roku 2011 - głosowanie

Postprzez Melliana w 01 Sty 2012 23:18

Zebrałam się i przygotowałam swoją listę. ;)

Użytkownik Roku:
1. Nook - w tym miejscu zacytuje Ev:
według mnie, posiada wszelkie znamiona idealnego użytkownika

2. KimKolwiek - za to, że pisze zawsze na temat, nie stara się na siłę nabijać postów ( w przeciwieństwie do niektórych użytkowników), jej wiadomości są zawsze zrozumiałe i przyjemnie się je czyta.
3.dEViL_iniside - (nigdy wcześniej nie pisałam tego nicku Ev:D) udziela się w wielu tematach i pisze z sensem.

Ulubiony Użytkownik:
1.Kozer - tu to Was zaskoczyłam, nie? :D za to, że jest cudowną osobą, znosi wszystkie moje wredne humory i nadal mnie toleruje. ;)
2. Kasiula - bo każde jej pojawienie się na forum przypomina mi o starych czasach i SDT.
3. dEViL_iniside -bo ma cudowny awatar i Marko z Poetów ją też rozbiera głosem. ;)

1. Kozer - chociaż ostatnio przystopował z szalonymi awatarami i sygnaturami, to nadal nikt mu pod względem dowcipu nie jest na tym forum w stanie dorównać.
2. Anu - jej niektóre posty są tak szalone, że aż śmieszne.

Najciekawszy Użytkownik:
1. Kozer - (jej, to już trzecia kategoria w której jest u mnie na pierwszym miejscu, niedobrze :P) jest na mnie obrażony, że się dawno nie widzieliśmy, więc może to mnie zmotywuje to znalezienia czasu na spotkanie. ;)
2. Anu i Mart - Są ze Skierniewic, więc może kiedyś uda nam się zrobić malutki zlocik. :D

Twórca Roku:
1. Nook
2. ZwieR.Z.
W tej kategorii Ci dwaj panowie są bezkonkurencyjni. ;)

Debiut Roku:
1. Mart - już to chyba gdzieś pisałam, ale powtórzę jeszcze raz - jak dla mnie najbardziej ogarnięta z wszystkich kiślowców.
2. Anu - bez niej kiślowy spam by nie powstał.
3. L-Havoc - pisze rzeczowo i zawsze na temat. Udziela się w bardziej ambitnych tematach niż "pogaduchy".

Wirtuoz Słowa:
1. Darth Dream
2. ZwieR.Z.
3. Nook
Po ich postach widać, że są przemyślane.

Spamer Roku:
1. Arti - Narzuca w pogaduchach takie tempo, że nie idzie za nim nadążyć.
2. Anu i Mart - no może one nadążają za Artim. :D
3. Kozer -nie wiem jak to zrobił, ale przekroczył 10000 postów. :szok:

1. smolarek - reklamowanie jego strony na naszym forum wybitnie mnie denerwowało.
2. Frycas - za to, że nadal nie nauczył się, że przed przecinkiem nie stawia się spacji. :P
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Postprzez blackout. w 01 Sty 2012 23:49

Użytkownik Roku:
1. Darth Dream - moim zdaniem nadal utrzymuje ten sam poziom co rok temu i należy mu się ten "zaszczyt".
2. Nook - bardzo mądrze zawsze pisze. ;)

Ulubiony Użytkownik:
1. Headshot - za pomoc przy stronce. ;)
2. Arti - a tak jakoś go lubię. :mrgreen: A tak po za tym to on jest sprawcą tego, że zacząłem słuchać Limp Bizkit.

Jakoś nie mogę nikogo wyróżnić. :facepalm:

Wirtuoz Słowa:
1. Nook - użytkownik roku.
2. Darth Dream - użytkownik roku.
3. zwieR.Z. - wszystko zawsze ładnie i czytelnie napisane.

Najciekawszy Użytkownik:
1. Headshot - to samo co przy ulubionym użytkowniku.

Twórca Roku:
1. zwieR.Z. - mimo wszystko, należy mu się za wszystkie remixy LP.
2. Nook

Spamer Roku:
1. Arti
2. Kozer
3. Anu
Wiadomo za co... :)

Debiut Roku:
----------------

1. Kozer - niby wszyscy uważają go za zabawnego, ale dla mnie jest jakiś irytujący. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, więc wy nie musicie uważać tak samo jak ja.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Postprzez Arti w 02 Sty 2012 00:26

Trudno mi wybrać i wydaje mi się, że do końca stycznia pewnie jakieś jeszcze zmiany wprowadzę. Na ten moment wygląda to następująco.

Użytkownik Roku:
1. puszka - zawsze spokojna i opanowana, z poczuciem humoru, wzór do naśladowania;
2. dEVil_inside - pani pogaduchowego baru, w dużej mierze to dzięki niej poziom pogaduch wzrósł z powrotem;
3. Nook - inteligentny, miły, zawsze gdy się udziela ma coś ciekawego do powiedzenia.

Ulubiony Użytkownik:
1. Anu - jej nie da się nie lubić, poza tym nikt mi tak nie poprawia humoru :) ;
2. Kozer - często w dobrym humorze, lubi F1, wyrozumiały dla kiślowców i jeszcze ten kanarkowy kolor :D ;
3. dEVil_inside - najsympatyczniejsza osoba jaką znam, bardzo pomocna i niesamowicie miła.

1. Kozer - tu chyba komentarz jest zbędny :D ;
2. Anu - z jej postów wylewa się tyle optymizmu, że przy niektórych nie da się nie uśmiechnąć. :>

Wirtuoz Słowa:
1. Petrus - nie da się złego słowa powiedzieć o jego postach;
2. Nook - zawsze na temat, bez błędów i co najważniejsze czytelnie;
3. Darth Dream - jak wyżej.

Najciekawszy Użytkownik:
1. Anu - bo to najbardziej pokręcona i pełna optymizmu osoba, o jakiej słyszałem :D ;
2. Petrus - intrygująca osobowość, w dodatku w moim wieku;
3. Second/Frycas - nie umiem wybrać, są zbyt podobni do siebie. :P

Twórca Roku:
1. zwieR.Z.
2. Nook
Bezkonkurencyjni w tej kategorii. Pana Redaktora lokuję wyżej, gdyż jego twórczość znam nieco lepiej.

Spamer Roku:
1. Mart - jej średnia jest powalająca, nawet ja takiej nie mam xD ;
2. Kozer - może tempem ustępuje nieco kiślowcom, ale 10k postów trzeba wynagrodzić;
3. Anu - uzasadnienie to samo, co u Marty.

Debiut Roku:
1. Mart - jej pojawienie się zapoczątkowało zmiany na forum, do spółki ze mną najbardziej ogarnięta z kiślowców (ależ ja jestem skromny :roll: );
2. Anu - zmieniła Pogaduchy tak, jak nikt inny by nie dał rady.

1. Frycas - skoro tak bardzo mu na tym zależy, to niech ma te 3 punkty :P
Ostatnio edytowany przez Arti, 03 Sty 2012 18:24, edytowano w sumie 1 raz
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Postprzez Kozer w 02 Sty 2012 00:59

Ja moje głosy będę dodawać stopniowo, być może przetasuję to jeszcze nie raz : )

*Użytkownik Roku
1) dEVil_inside - co tu wyjaśniać - jest wyjątkowa, jest klejnotem forum, wpisała się w jego historię; pogada z każdym, zajmuje się barem, stała się rodziną dla każdego, kto udzielał się dużo. A przy tym trzyma świetny poziom wypowiedzi, jest dojrzała, idealna po prostu ; )
2) Petrus - mój 'ranking' zdobył totalnym przebojem - powaga wypowiedzi, bardzo zdrowe spojrzenie na życie, wyważone, logiczne słowa. Nie wierzę, że to nastolatek... Stał się idealną przeciwwagą dla Kiślowców, których po prostu nagle zrobiło się za dużo i równowaga została zachwiana ;)
3) Arti - bo go lubię :) A on lubi F1, mnie też lubi, dogadamy się :D

*Ulubiony Użytkownik - tu mam niesamowicie ciężki problem, mam nadzieję, że żadna z Pań nie będzie urażona ani zawiedziona :)
1) Puszka - to jest dziewczyna, z którą zgadzam się w 99,99% Niesamowite jest to, jak się dogadujemy, jak dobrze nam się rozmawia i jak lubimy swoje towarzystwo. Ostatnio bardzo mi pomogła gdy miałem ciężko w życiu :)
2) Melliana - bo to moja najlepsza przyjaciółka, lubi się ze mną kłócić, często proszę ją by mnie sprowadziła na ziemię :)
3) dEVil_inside - ostatnio zastanawiałem się, czemu tak lubię z nią pisać. Może dlatego, że jest naturalna, szczera i otwarta, wspiera mnie w wielu sprawach, nie tylko tych poważnych, ale błahych :) No i świetnie się bawiliśmy na RFP i u Puszki : D

*Wirtuoz Słowa

1) Petrus - bezapelacyjnie, bezsprzecznie, on ma... 15 lat, tak? Pisze genialne wypowiedzi, uczcie się od niego, uczcie się razem ze mną!
2) dEVil_inside - ona i Petrus, z udzielających się nałogowo, piszą według mnie najlepiej :)
3) Nook & Arti - też mi się podobają ich wypowiedzi, są różnorodne - od tych powaznych po te wesołe i żartobliwe - ale zawsze zrozumiałe i miłe dla oka : )

Wyróżnienie dla Zwierza i Mellianki, ale oni to dziennikarze, więc swoje laury będą jeszcze święcić w zawodzie :)
(bartaz - może Ty nas czytasz, dla Ciebie też wyróżnienie - nigdy nie mogłem Twoich postów zrozumieć :D )

Najzabawniejszy Użyszkodnik
1. ZwieR.Z. - wyszukany, świetny humor ;)
2. Nook
3. dEVil_inside

*Najciekawszy Użytkownik

1) Melliana - ile ja jej nie widziałem :( (tydzień :P )
2) Puszka - za nią też tęsknię, bardzo
3) Arti - ot, po prostu tak mi moje wewnętrzne 'ja' podpowiada : )

*Debiut Roku

1) Rafau - zdrowie stary!
2) Mart - bo jej posty, w odróżnieniu do Anunowych, są zrozumiałe : ) I ją lubię : D
3) Anu - ją poznałem 10 minut później niż Mart ale zgodnie z tym co mi mówiła, Anu okazała się masakrycznie pokręcona : )

*Najbardziej Irytujący Użytkownik
1) muszę się odgryźć, nie ma mocnych - Smolarek - za to, że nie zna umiaru, robi pewne rzeczy na siłę i jest nad wyraz bezczelny w swoich działaniach 'zawodowych' :)
2) Borderland - ostatnio się uspokoił, jest lepiej niż rok temu :) Ale nadal troszkę irytuje :)

A dlaczego mnie nie ma w twórcach, ostatnio dodałem taki ładny wierszyk :>
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez zwieR.Z. w 02 Sty 2012 15:10

A dlaczego mnie nie ma w twórcach, ostatnio dodałem taki ładny wierszyk :>

4 strofki na rok to troszkę mało, nieprawdaż ;p?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 02 Sty 2012 15:19

zwieR.Z. napisał(a):4 strofki na rok to troszkę mało, nieprawdaż ;p?

Haha, prawdaż, prawdaż, żartowałem tylko ;D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11

Postprzez zwieR.Z. w 02 Sty 2012 17:22

*Użytkownik Roku
1. Darth Dream - pisze mądrze, dojrzale, przestrzega regulaminu i z nikim się nie kłóci.
2. Nook - chyba najbardziej doświadczony użytkownik spośród nominowanych, także wie o co chodzi w tej zabawie.
3. bbartek - jest jedną z najbardziej aktywnych osób na forum, a wcale przy tym jakoś specjalnie nie spamuje.

*Ulubiony Użytkownik
1. bbartek - bo to z nim na forum dyskutuję najczęściej.
2. Darth Dream - bo sprawia wrażenie osoby spokojnej i sympatycznej.
3. Melliana - jak wyżej.

*Najzabawniejszy Użytkownik
1. Kozer - w tej kategorii tylko on przychodzi mi do głowy.

*Wirtuoz Słowa
1. Darth Dream - mój żelazny faworyt. Zawsze bardzo solidnie skleja swoje posty.
2. Nook - jego również czyta się z dużą przyjemnością.

*Twórca Roku
1. Nook - The Face-Off.
2. Borderland - za konsekwentne robienie swojego.

*Spamer Roku
1. Mart
2. Kozer
3. Arti
Wszyscy za szaleńcze tempo pisania w pogaduchach.

*Najbardziej Irytujący Użytkownik
1. smolarek - za nadużywanie mojej życzliwości i ciągłe reklamowanie własnej strony.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Mart w 02 Sty 2012 18:59

*Użytkownik Roku
1. dEVil_inside - pogada z każdym, pisze sensowne posty. Nie można jej nic zarzucić
2. puszka - jak wyżej

*Ulubiony Użytkownik
1. Dead_Slayer - za te wszystkie rozmowy na forum i poza nim
2. Anu - lubię z nią spędzać czas

1. Anu - zna ktoś bardziej szurniętą osobę? ;>
2. Dead_Slayer - (częściej poza forum) przez niego muszę się tłumaczyć, dlaczego wybucham śmiechem do komputera
3. Kozer - za jego pomysły

*Wirtuoz Słowa
1. Petrus - bardzo dojrzały styl pisania jak na swój wiek
2. Darth Dream - zawsze porządnie

*Najciekawszy Użytkownik
1. Dead_Slayer - mocno różnimy się charakterem i ciekawa jestem, jakby wyglądało nawsze spotkanie. Poza tym ma mi growlować ;D
2. puszka - pooglądać razem horrory
3. dEVil_inside - tak jakoś. Lubię ją : )

*Twórca Roku
1. zwieR.Z. - za całokształt twórczości

*Spamer Roku
1. Arti - bez komentarza :P
2. Anu - nie wytrzymuje chwili bez pisania
3. Kozer - 10tys. postów to nie byle co

To tak wstępnie ;)
Ostatnio edytowany przez Mart, 18 Sty 2012 16:59, edytowano w sumie 1 raz
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33

Postprzez Anu w 02 Sty 2012 21:46

Miałam niemały orzech do zgryzienia, ale zadanie okazało się łatwiejsze kiedy rzuca się nickami na oślep. Aż w końcu zabrakło kategorii. Paczcie. :3

*Użytkownik Roku
1.dEVil_inside (kurde, miałam problem z prawidłowym napisaniem nicku :shock: ) - jakby tak się dobrze zastanowić, to ona najbardziej zasługuje na własny kolorek. Plus uratowała mój palec jak umierał - nic tylko brać przykład.
2.puszka - j.w., tylko że na drugim miejscu, ale bez tego o palcu.
3.Petrus - j.w., tylko że na trzecim miejscu, bez tego o palcu.

*Ulubiony Użytkownik
1.Arti - bo dobrze się z nim gada. I normalnie, i runami, i à la Yoda, i w ogóle.
2.Frycas i Second - stawiam na tym samym miejscu podium, bo jakoś trzeba ich nagrodzić za to, że noszą karteczki.
3.Mart - bo jest wredna i śmieje się z moich przyjaciółek.

1.Kozer - jest śmieszny i tego nie można mu ująć.
2.Dead_Slayer i Arti - a w ogóle, trzeba tłumaczyć zabawność?
3.Frycas - j.w.

*Wirtuoz Słowa
1.Nook - ten koleś tak składa słowa razem do kupy, że... No, fajnie składa.
2.Darth Dream - fioletowy geniusz.
3.Petrus - chyba nie muszę tłumaczyć. Na pewno pisze sensowniej ode mnie.

*Najciekawszy Użytkownik (nie biorę pod uwagę tych, których znam w rzeczywistości)
1.Dead_Slayer - bo jestem ciekawa jego osoby. A poza tym gdyby R2 wszędzie był pierwszy to by to ziwnie wyglądało.
2.Arti - ten Białystok tak daleko i nie po drodze.
3.dEVil_inside i Melliana - bo trzy miejsca w tej kategorii to za mało. Mogłabym dopisać jeszcze kilka.

*Twórca Roku
1.ZwieR.Z. - na początku miałam wcale w tej kategorii nie głosować, ale skoro już, to wiadomo na kogo.

*Spamer Roku
1.Arti - nabija posty z prędkością karabinu maszynowego, światła i strusia pędziwiatra razem wziętych. Na serio.
2.Mart - za prawdopodobnie największą średnią postów na dzień na tym forum.
3.Kozer - za największą liczbę postów, jaką kiedykolwiek widziałam na jakimkolwiek forum.

*Debiut Roku
1.Mart - gdyby nie ona, to by mnie tu nie było. Innymi słowy, to dzięki niej macie wszyscy przerąbane. Czyli się należy!

*Najbardziej Irytujący Użytkownik - głupio by było głosować na siebie, więc niech ta kategoria pozostanie pusta.
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Postprzez KimKolwiek w 02 Sty 2012 22:11

w nominowanych nie ma niqus?
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez niqus w 02 Sty 2012 22:19

nie, bo przez ostatni miesiąc wegetowałam
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez KimKolwiek w 04 Sty 2012 22:23

Użytkownik Roku
1.Nook - bo paczę i widzę, że zasłużył. :D Nigdy nie umiałam uzasadniać takich rzeczy. :F Powiedzmy, że mój szósty zmysł tak mi podpowiada.
2.dEVil_inside - uważam, że pisze bardzo mądre i sensowne posty (w tematach, w których posty mądre i sensowne być powinny :P).

Ulubiony Użytkownik
i tu taki alien jak ja ma problem :lol: więc po prostu odpuszczę sobie głosowanie w tej kategorii.

Najzabawniejszy Użytkownik
1.zwieR.Z. - ma specyficzne poczucie humoru, myślę, że bliskie mojemu. + świetne sygny :) (do niedawna jeszcze genialny avatar :lol: )
2.Kozer - bo to oczywista oczywistość

Wirtuoz Słowa
1.Darth Dream - jego posty są zawsze logiczne i przyjazne dla oka, posiada bardzo bogate słownictwo, z którego umie używać z głową. Mógłby mi robić notatki z lekcji i pisać wypracowania :mrgreen:
2.Melliana - nawet jej narzekania na toruńskie UMK dobrze się czyta ;D

Najciekawszy Użytkownik
1. niqus na zdjęciach prezentuje się tak rewelacyjnie, że chętnie zobaczyłabym ją również na żywo.... :< ale skoro jej nie mogę, to jedynkę pozostawiam pustą
\niqus\ omg, czuję się kochana :lol2:
2.Darth Dream - w sumie nie wiem czemu. może dlatego, że chętnie posłuchałabym jak gada o muzyce :D (btw. ostatnio czytałam pierwsze strony pogaduch, m.in. początki Dreama na forum konkurencyjnym i "czerwone kozaczki" - ach te wspomnienia xD)
3.piotrek.gt - na samym końcu, bo wierzę uparcie w to, że kiedyś będziemy razem pogować na jakimś koncercie :D

Twórca Roku
wstyd, ale ostatnio mega zaniedbałam forumową twórczość ;x nie glosuję.

Spamer Roku
1.Mart
2.Anu
3.Arti
bo gdy wchodzę czasem do pogaduch, ich posty szczególnie rzucają mi się w oczy

Debiut Roku
1.Anu - bo gdy przeczytałam "najciekawsza z osób", od razu pomyślałam o niej
2.Mart - bo przypadku Anu i Mart praktycznie nie umiem rozpatrywać oddzielnie

uf.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez Darth Dream w 05 Sty 2012 20:21

KimKolwiek napisał(a):(btw. ostatnio czytałam pierwsze strony pogaduch, m.in. początki Dreama na forum konkurencyjnym i "czerwone kozaczki" - ach te wspomnienia xD)

OMG, byłem wtedy takim kretynem i palantem, że trudno sobie wyobrazić. Kiedy czytam swoje stare posty, mam ochotę zapaść się pod ziemię. Szkoda, że tamtego badziewia nie można usunąć :/
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez zwieR.Z. w 07 Sty 2012 14:50

Second - dziwię się, że nie ma go na liście debiutantów. Spełnia przecież wymagania.

Nie spełnia. Second dołączył w 2010.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Frycas w 07 Sty 2012 16:52

UŻYTKOWNIK ROKU:
1. Nook - użytkownik godny do naśladowania, tyle w temacie ;)

ULUBIONY UŻYTKOWNIK:
1. Anu - kiślowy spam!
2. Arti - świetnie się z nim spamuje
3. Kozer - za jego humor :lol2:

NAJZABAWNIEJSZY UŻYTKOWNIK:
1. Kozer - no Kozer. Gościu potrafi napisać "." i jakoś mnie to śmieszy :lol2:

WIRTUOZ SŁOWA:
1. Nook - raczej dość systematycznie udziela się na forum, pisze z głową, aż przyjemnie czytać jego posty.
2. Darth Dream - jego posty są bardzo rozbudowane w szczególności te w dziale o sporcie i muzyce.
3. Petrus - jego posty mnie powalają, każdy wpis jest chyba precyzyjnie planowany ;)

NAJCIEKAWSZY UŻYTKOWNIK:
1. Dead_Slayer - pisaliśmy to i owo, w wielu rzeczach się zgadzamy, urzekło mnie kilka jego 'wypracowań/przemyśleń'
2. Kozer - nie wiem co tu wpisać, ale napiszę tylko "bardzo ciekawy człek"

TWÓRCA ROKU:
*nie śledziłem jakoś twórców w tym roku*

SPAMER ROKU:
*w tej kategorii nie będę głosował*

DEBIUT ROKU:
1. Anu - zrobiła niezłe zamieszanie w barze kiedy przybyła ;)
2. Mart - j.w

NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCY UŻYTKOWNIK:
1. Frycas - moje posty irytują mnie samego :mrgreen:

Jakoś nie wiem co mam tu jeszcze dodać.. Nie lubię się rozpisywać.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Postprzez Nook w 07 Sty 2012 22:03

Użytkownik Roku:
1. dEVil_inside - ogarnięta kobita, pisze sensownie i na temat + bardzo chciałbym ją poznać.
2. Darth Dream - fajnie byłoby pogadać z nim na żywca o muzyce ;)
3. Anu - za kiślowy przewrót w Pogaduchach ;)

Ulubiony Użytkownik:
kolejność i uzasadnienie identyczne jak w kategorii wyżej.

1. ZwieR.Z - za poczucie humoru, które niszczy mnie doszczętnie ilekroć czytam jego posty + byłby niezłym kabareciarzem.

Wirtuoz Słowa:
1. Darth Dream - za lekkość "pióra" tudzież "klawiatury", zwłaszcza w poważniejszych tematach.

Najciekawszy Użytkownik:
patrz: Użytkownik Roku.

Twórca Roku:
1.ZwieR.Z - za konsekwencje i ciągłą pracę nad swoim stylem.

Spamer Roku:
Preferuję jakość postów ponad ich ilość, więc podaruję sobię tę kategorię.

Debiut Roku:
Anu - za oryginalność; jej posty są z miejsca rozpoznawalne, nawet jeśli nic z nich nie rozumiem :P

brak.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Dinnaroth w 13 Sty 2012 23:22

Użytkownik Roku
1. Nook - zawsze pisze z sensem, ciekawie się z nim dyskutuje, wie o co chodzi w tym wszystkim.
2. Darth Dream - pisze długie, dobre merytorycznie i stylistycznie posty, ma niesamowitą wiedzę o muzyce.
3. bbartek - bardzo aktywny, nie spamuje, z sensem pisze o piłce nożnej.

Ulubiony Użytkownik
Kolejność i uzasadnienie jak wyżej.

Wirtuoz Słowa
1. Darth Dream - genialna polszczyzna, świetny styl, przejrzyste posty.
2. Nook - podobnie jak wyżej.
3. Melliana - potrafi się wypowiedzieć, łatwo czyta się jej posty, są przejrzyste.

Twórca Roku
1. Nook - za ciekawą muzykę.
2. ZwieR.Z. - za ciągłą pracę na nowymi utworami, remixami itd.

Spamer Roku
1. Kozer

Najbardziej Irytujący Użytkownik
1. Smolarek - za natarczywe reklamowanie swojej strony u konkurencji, co wydawało mi się trochę nieeleganckie...
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez bbartek w 22 Sty 2012 02:41

Wow, zdziwiło mnie, że aż trzech użytkowników oddało na mnie swoje głosy. Mało się udzielam na forum, więc aż tyle się nie spodziewałem. Mimo wszystko, dzięki. :lol2:
A teraz pora na moje głosy! :D

Użytkownik Roku
1) Darth Dream - jego posty zawsze czytam z wielką przyjemnością. Ma wielką wiedzę o muzyce, a i jego podejście do piłki wydaje mi się być bardzo interesujące. :)
2) Nook - Tak jak wyżej, wielka wiedza o muzyce. Jego posty także z miłą z chęcią czytam. :)
3) Frycas - nie mam pojęcia czemu, intuicja mną kierowała. :lol2:

Ulubiony Użytkownik
1) zwieR.Z. - piłka, piłka i jeszcze raz piłka. Świetnie gada się z nim w o Premiership (a tam przecież najwięcej się wypowiadam :P ). Dodatkowo jest świetnym adminem. :)
2) KimKolwiek - wydaje się być strasznie miła. :)

Najzabawniejszy Użytkownik
1) Kozer - niedawno przestał tak często zmieniać te avatary, które mnie tak bawiły, ale i tak jest przezabawny. :mrgreen:
2) zwieR.Z. - jego avatary i sygnatury też często powalają. Nigdy nie zapomnę avatara, na którym (chyba) Fabiański tańczył z jeszcze jednym, z piłkarzy Arsenalu. Powalało mnie to za każdym razem, kiedy to widziałem. :lol2:

Wirtuoz Słowa
1) Darth Dream - uzasadnienie podałem w użytkowniku roku. :)
2) Nook - uzasadnienie podałem w użytkowniku roku. :)
3) Niqus - co z tego, że nie jest nominowana? Jej posty także z chęcią czytam. Zawsze bezbłędne. :)

Najciekawszy Użytkownik
1) zwieR.Z. - w zeszłym roku, w głosowaniu, pisał o wspólnym obejrzeniu meczu Liverpool - Arsenal. Może kiedyś? :D

Twórca Roku
1) zwieR.Z. - za świetne remixy i za Tkaczyka, który chyba trochę stanął w miejscu, prawda? :(

Oprócz twórczości zwieR.Z.a, raczej nie śledzę twórczości innych użytkowników, więc nie będę się wypowiadał na ten temat. :P

Spamer Roku
1) Kozer - po co uzasadnienie, skoro wystarczy spojrzeć na listę postów? :lol2:
2) Arti - jw
3) Mart - nabić ponad 6000 postów w 8 miesięcy? WOW

Debiut Roku
1) Anu - nie śledzę pogaduch, ale na nowo się rozruszały dzięki niej, czyż nie? :D
2) Mart - jw
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez zwieR.Z. w 26 Sty 2012 17:06

Jeśli ktoś będzie dokonywał jeszcze zmian w swoich listach, to niech koniecznie da znać.
Przypominam również, że na głosowanie zostało 5 dni.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez puszka w 28 Sty 2012 02:51

UŻYTKOWNIK ROKU:
1. dEVil_inside - należy się jej ten tytuł! :D Jest jedną z najaktywniejszych osób na tym forum, potrafi wypowiedzieć się na każdy temat, pisze sensowne posty, jest sympatyczną dziewczyną, która porozmawia z każdym, no i teraz to ona sprawuje władzę nad barem.
2. Darth Dream - chłopak wie o czym pisze i jakoś nie zauważyłam, by łamał zasady regulaminu czy wszedł z kimś na wojenną ścieżkę. :)
3. Nook - za jego dojrzałość i każdy kto czyta jego posty, to wie o co mi chodzi. :D

ULUBIONY UŻYTKOWNIK:
1. Kozer - za niezwykłą zgodność :> Rewelacyjnie mi się z nim rozmawia i nie muszę zbyt wiele mówić aby mnie zrozumiał. Poza tym jak można nie lubić kogoś, kto myśli podobnie jak ja? :P
2. dEVil_inside - jest osobą, której mogę powiedzieć wszystko, zawsze mnie wspiera i wiem, że mogę na nią liczyć w każdym momencie. Te rozmowy nocą bardzo mi pomogły i dzięki temu jakoś się pozbierałam.
3. Petrus - mimo różnicy wieku jest świetnym towarzyszem do rozmowy na każdy temat i tak jakoś go lubię. ;)

NAJZABAWNIEJSZY UŻYTKOWNIK:
1. Kozer - chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, prawda?
2. zwieR.Z. - za specyficzne poczucie humoru i za świetne sygnatury ;)
3. Dead_Slayer - on też potrafi mnie rozśmieszyć. :D

WIRTUOZ SŁOWA:
1. Petrus - kiedy czytam jego posty to bardzo często zapominam, że chłopak ma dopiero 15 lat. Ja nawet teraz nie potrafię wypowiadać się w taki sposób, w jaki robi to Petrus ale z tym czymś trzeba się po prostu urodzić :P Jego wypowiedzi są niezwykle dojrzałe, doskonale potrafi dobierać słownictwo do treści i każdy jego post czytam z wielką przyjemnością.
2. Darth Dream - jego posty również bardzo przyjemnie się czyta, zwłaszcza te o muzyce i jestem pełna podziwu dla jego stylu pisania.
3. zwieR.Z. - pisze tak jak należy, nic nie można mu zarzucić, jego posty są czytelne i bardzo przyjazne dla oka.

NAJCIEKAWSZY UŻYTKOWNIK:
1. Kozer - tak, wiem, wiem, z tym Panem miałam już przyjemność spotkać się w rzeczywistości ale bardzo chciałabym go zobaczyć jeszcze raz. ;)
2. Petrus - osobowość tego chłopaka strasznie mnie intryguje i uważam, że byłoby bardzo miło pogadać z nim tak w cztery oczy przy soczku. :P
3. Nook - a tak jakoś. Myślę, że dogadalibyśmy się w pewnej sprawie. :D

TWÓRCA ROKU:
1. zwieR.Z.
2. Nook
Obaj Panowie wykonują kawał dobrej roboty i za to wielkie brawa, chociaż przyznam, że w niektóre ich utwory musiałam się lepiej wsłuchać aby je docenić. ;)

SPAMER ROKU:
1. Arti - ostatnio i tak rzadko tutaj zaglądam ale kiedy już się pojawię to Arti zawsze przesiaduje w pogaduchowym barze. :D
2. Mart/Anu - wiernych towarzyszek Artiego nie mogło zabraknąć na mojej liście.
3. Kozer - jako pierwszy przekroczył te 10000 postów nawet nie wiem kiedy. ;)

DEBIUT ROKU:
1. Mart - jej pojawienie się na tym forum jest miłym zaskoczeniem, mimo kiślowego spamu. Ale najważniejsze jest to, że dziewczyna opamiętała się i wypowiada się też w innych tematach niż Pogaduchy.
2. Anu - za rewolucję! :D

NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCY UŻYTKOWNIK:
brak

Uff... skończyłam. Trochę mi to zajęło czasu... :P
"I know I can
Be what I wanna be
If I work hard at it
I'll be where I wanna be"
Awatar użytkownika
puszka

Dołączenie: 24 Maj 2010 20:03
Miejscowość: Lublin

Powróć do O nas

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości