Wasz ulubiony sport ?

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Wendeta w 16 Sty 2012 23:27

Moim ulubionym sportem jest. koszykówka. Zawsze kiedy idziemy na boisko z dziewczynami bierzemy piłkę do kosza i gramy

/niqus/ może.zaczniesz.pisać.w.ten.sposób.skoro.tak.nie.lubisz.spacji.
Image
Awatar użytkownika
Wendeta

Dołączenie: 16 Wrz 2011 16:26
Miejscowość: Tokio/Los Angeles

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Kozer w 18 Sty 2012 13:16

L-Havoc napisał(a):wolą siatę której ja nie znoszę

Ja podobnie ;) Chociaż faworyzuję zdecydowanie piłkę nożną, to w kosza lubię pograć. To jednak gra wyamgająca większej aktywności, biegu, siatka kojarzy mi się głównie z 'staniem w miejscu', poza tym obie drużyny dzieli siatka, nie ma zbyt wiele walki na kontakt... I niestety większość woli siatkę :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Mariatta w 20 Mar 2012 19:17

Moim ukochanym sportem zawsze była i będzie piłka nożna. Jak byłam młodsza, tzn chodziłam do podstawówki, to nawet grałam z kolegami, z młodszym bratem... to były czasy! :)
Na jakiś czas interesowałam się też skokami. Ale przeszło mi kompletnie po zmianie reguł punktowania. Konkursy przestały być konkursami, tylko reżyserowanymi przedstawieniami 4 aktorów. Obecnie o skokach nawet nie czytam.
Image
Awatar użytkownika
Mariatta

Dołączenie: 10 Mar 2012 15:47
Miejscowość: Łódź

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Darth Dream w 20 Mar 2012 22:15

Na jakiś czas interesowałam się też skokami. Ale przeszło mi kompletnie po zmianie reguł punktowania. Konkursy przestały być konkursami, tylko reżyserowanymi przedstawieniami 4 aktorów. Obecnie o skokach nawet nie czytam.

Czterech? Czyli kogo dokładnie?
Nie wiem naprawdę, o co ludziom chodzi z tymi punktami. Przecież właśnie teraz konkursy są bardziej sprawiedliwe. Wcześniej komuś powiał wiaterek i zdarzały się nie lada sensacje. Teraz jest ich mniej. Co prawda, system punktowania nie jest idealny, ma wady, bo nie rekompensuje w całości gorszych warunków, ale i tak jest lepiej, niż było. Ta sama rzecz ma się z punktami za zmianę belki startowej. Przyjrzyjmy się, co się działo na ostatnich MŚJ. Murańka walnął 106 metrów na skoczni normalnej i jury zadecydowało o skróceniu rozbiegu, a jako że w zawodach juniorskich nie ma rekompensaty za zmianę belki, seria została powtórzona i Klimek skoczył już krócej. Gdyby obowiązywały te same zasady co w PŚ, nasz reprezentant miałby szanse na podium. Widać więc, że decyzje o punktacji były słuszne i zmiany te powinny zostać wprowadzone także na ZIO i MŚJ.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez zwieR.Z. w 21 Mar 2012 01:18

Punkty za wiatr i belkę to dobra opcja, ale niedopracowana. Przede wszystkim, na mamutach powinien być inny przelicznik niż na skoczniach dużych i normalnych, a z tego co się orientuję, jest on identyczny.
Nie ulega jednak wątpliwości, że skoki ostatnimi czasy zaczęły przypominać szopkę, w której wszystko zależy od panów Hofera i Tepesa, a faworyzowanie Austriaków jest już tak ewidentne, że aż obrzydliwe. To jest jakaś cholerna patologia, że od prawie 20 lat (!!!) losy wszystkich konkursów leżą w rękach dwóch tych samych osób. W innych dyscyplinach coś takiego byłoby nie do pomyślenia.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Mariatta w 21 Mar 2012 07:54

No i właśnie to są moi aktorzy. Hoffer, Tepes, Schlierenzauer i Morgernstern.
Kiedyś skoki były pasjonujące, ale od kiedy ktoś dostaje 13 czy 20 punktów za samo siedzenie na belce... Tfu! Może się ten system podobać innym, ale dla mnie nie jest sprawiedliwy. Zresztą odkąd są te młode wilki z Austrii wszystko się popsuło. Czekanie w nieskończoność na lepsze warunki, bo skacze Austriak, reszta niech spada na bulę i się łamie. Może i Austricki Związek Narciarski czy jak on tam się zwie, łoży jakieś sumy na skoki, ale nie musi byc od razu tak straszliwie faworyzowany.
Zresztą co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr. Skoki to już dla mnie przeszłość.
Image
Awatar użytkownika
Mariatta

Dołączenie: 10 Mar 2012 15:47
Miejscowość: Łódź

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Maniek90 w 21 Mar 2012 08:25

Mój ulubiony sport to piłka nożna :D Od dziecka się nią interesuję, wychowywałem się na meczach w których grał Zidane, który był i do tej pory dla mnie jest najlepszym piłkarzem :D
Image
Awatar użytkownika
Maniek90

Dołączenie: 20 Mar 2012 23:12
Miejscowość: Wałbrzych

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Darth Dream w 21 Mar 2012 12:38

Przede wszystkim, na mamutach powinien być inny przelicznik niż na skoczniach dużych i normalnych, a z tego co się orientuję, jest on identyczny.

Wydaje mi się, że chyba nawet każda skocznia ma trochę inny ;)
Pragnę zauważyć, że Schlierenzauer prawie na pewno zdobyłby w tym sezonie Kryształową Kulę, gdyby nie to, że jury zdyskwalifikowało go w drugim konkursie w Bad Mitterndorf za nieprzepisowy strój :D . Pozbawiło go to 99 punktów, a do Bardala ostatecznie stracił tylko 58, więc nie zawsze Austriacy są faworyzowani, o nie.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez zwieR.Z. w 21 Mar 2012 13:24

Wydaje mi się, że chyba nawet każda skocznia ma trochę inny ;)

Nawet jeśli, to różnice są niewielkie. Na dużej skoczni wiatr wyceniony na 5 dodatkowych punktów może skrócić skok pewnie średnio o kilka, albo kilkanaście metrów w stosunku do skoczka, który miał zabranych 5 punktów. Na mamucie taka różnica może już wynosić nawet i 50 metrów, czyli 60 punktów, więc tych 10 dodatkowych za wiatr to marna rekompensata.
Pragnę zauważyć, że Schlierenzauer prawie na pewno zdobyłby w tym sezonie Kryształową Kulę, gdyby nie to, że jury zdyskwalifikowało go w drugim konkursie w Bad Mitterndorf za nieprzepisowy strój :D . Pozbawiło go to 99 punktów, a do Bardala ostatecznie stracił tylko 58, więc nie zawsze Austriacy są faworyzowani, o nie.

Jury wtedy nie miało innego wyjścia, choćby nie wiem jak się starało. Wszyscy dokładnie widzieli, że Schlierenzauer skakał z rozpiętym kombinezonem, co pozwoliło mu złapać więcej powietrza i dalej odlecieć. I tak organizatorzy stawali na głowie, żeby tylko Austriak mógł wystartować. Wątpię żeby starali się równie mocno w przypadku skoczka z Włoch, Japonii, czy Polski.
A dlaczego powtórzono całą pierwszą serię na inaugurację Turnieju Czterech Skoczni? Bo Austriacy właśnie ze Schlierenzauerem na czele zepsuli swoje skoki. A przecież właśnie po to wprowadzono punkty za belkę i wiatr, żeby nie trzeba było restartować zawodów przy zmiennych warunkach.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Darth Dream w 21 Mar 2012 20:31

Jedyne, co można by jeszcze zmienić, to dwie rzeczy: 1. realizator powinien na bieżąco pokazywać w rogu ekranu warunki panujące na skoczni, non stop, żeby było jasne, że te punkty nie biorą się znikąd. 2. zawodnik, który wystartował z belki w warunkach pozwalających na oddanie skoku, powinien mieć prawo do powtórzenia go, jeśli w momencie wybicia i w czasie lotu wiatr zmienił się tak mocno, że skoczek nie zostałby puszczony, gdyby jeszcze siedział na belce. Aż dziw bierze, że nikt jeszcze na to nie wpadł.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez LPPola w 29 Mar 2012 13:38

Piłka nożna :)
Image
Awatar użytkownika
LPPola

Dołączenie: 03 Wrz 2008 18:57

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Rock Fan w 04 Kwi 2012 20:52

Moje ulubione sporty to piłka nożna i tenis stołowy. W noge gram tylko rekreacyjnie, ale w pingla nieżle mi idzie, mam nawet kilka pucharów i medali :)
Awatar użytkownika
Rock Fan

Dołączenie: 06 Maj 2010 14:30

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez blackout. w 27 Kwi 2012 12:39

Moim ulubionym sportem jest piłka nożna, ale raczej wolę oglądać mecze niż grać. :lol2: GLORY, GLORY MAN UNITED! :D
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Re: Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Vatrax w 27 Kwi 2012 18:13

Ulubione sorty: Snowboard siatkówka i plażówka :) ale przeważnie jestem chętny na wszystko co zmusza do wysiłku :)
Awatar użytkownika
Vatrax

Dołączenie: 23 Sty 2012 22:11
Miejscowość: Wrocław

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez mario_lp w 01 Maj 2012 19:37

jak można się zorientować po avtarze(dla tych trochę obeznanych) to uwielbiam kosza i piłkę nożną. w kosza gram prawie codziennie, nawet w zime graliśmy na odśnieżonym orliku :) a piłkę nożną to zazwyczaj weekendy, gdy zbierze sie stała ekipa, oglądam też każdy mecz Arsenalu i każdy z możliwych meczy Bullsów. skaczę też w dal, kiedyś trenowałem, ale musiałem rzucić z powodu licznych kontuzji. jeździłem też na rolkach, oczywiście agresorki. z tym też skończyłem przez kontuzje :/. lubię też oglądać te śmieszne żelazka i ludzi ze szczotkami, pływanie, tenis, głównie kobiecy :D całkiem spoko też się ogląda futbol amerykański czy piłkę ręczną, są fajne emocje czasami :)

@edit: lubię teeż oglądać x-games czy jakieś serie dew tour(głównie bmx i rolki)
"Arsenal till I die,
I'm Arsenal till I die
I know I am
I sure I am
I'm Arsenal
Till I die!"
Awatar użytkownika
mario_lp

Dołączenie: 26 Kwi 2012 19:42

Poprzednia

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości