Wasz ulubiony sport ?

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez LP fan w 03 Sie 2009 10:28

Jestem ciekaw jakie sporty lubicie najbardziej ? Ja osobiscie trenuje tenisa i nie mam zamiaru przestac ;P Poza tym interesuje sie pilka nozna, siatkowka, koszykowka i ostatnio naszlo mnie na golfa ;P
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez zwieR.Z. w 03 Sie 2009 10:34

Zdecydowanie piłka nożna. Lubię ją najbardziej zarówno jeśli o granie, jak i oglądanie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Parówa :-) w 03 Sie 2009 12:52

Piłka nożna, boks, siatkówka, przy czym piłkę tylko oglądam. Grać nie mam z kim, a na w-f'ie nikt prócz chłopaków nie ma wstępu na boisko. Do tego nie można nawet niczego zasugerować w-fiście bo się wpienia. Dyskryminacja po prostu -.- Kto powiedział że piłka to wyłącznie męski sport? Do tego ok 3 razy w tygodniu do jaj boksuję się z ojcem xD
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Kozer w 03 Sie 2009 13:46

Ja także piłka nożna. I miałem w gimnazjum podobną sytuację co parówa. Po wystawieniu ocen w 3 kl. powiedziałem mu co o tym sądzę, mało mnie nie pobił, ale ostatecznie chyba wyszło na moje. Wyraziłem swoje zdanie w sposób kulturalny, a on ze swojej strony umiał tylko pogrozić :) Także tak to z nauczycielami, jak coś zrobisz wbrew ich woli to masz przerąbane... Dyskryminacja.

Co do piłki to tylko ona daje mi poczucie takiego spełnienia fizycznego i zespołowego... W siatkówce się stoi na konkretnym miejscu i masz konkretną strefę... Zbyt statycznie.. i ograniczenie do 3 dotknięć. Kosz jest fajny, ale zbyt kontaktowy jak na moją wątłą posturę... Hokej to jest coś, ale u nas polegał na nawalaniu się kijami...

Lubię jeszcze F1, ale to sport nie sport. Sporo zależy od maszyny, ale uwielbiam tę dokładność, dziesiąte a nawet setne sekundy. Wkurzają mnie obecne zasady ale jestem entuzjastą motoryzacji a to niestety jedyna dziedzina sportu dostępna w kanałach publicznych(kiedyś na czwórce była ale fatalnie mi kanał odbierał, więc oglądałem na odwal ;) .
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Don't-care w 03 Sie 2009 15:43

Piłkę nożną mogę oglądać, ale grać nie potrafię. Strasznie plączą mi się nogi xD

Najbardziej lubię jazdę konną. Ten wiatr we włosach i kontakt z koniem... <333
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez KimKolwiek w 03 Sie 2009 19:54

Jeśli chodzi o sport, to jest to jedna z wielu rzeczy, którymi się nie interesuję.
W szkole też nigdy jakoś szczególnie nie lubiłam w-fu :P
Najgorsza nie byłam, na pewno ;D
Ale nawet szachy nie są dla mnie xD.

Jedyne, co jeszcze mogę uznać to jazda konna, choć i z tym nieczęsto mam do czynienia.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Re: Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Zaki w 04 Sie 2009 00:07

Ja jestem wielkim fanem snookera... Grywam w wolnym czasie, ale cienki jestem :P Bardzo lubię też tradycyjnego Pool'a, bo tam mi idzie już lepiej, ale w (amatorskich) turniejach bez większych sukcesów. Oprócz tego śledzę piłkę nożną, siatkówkę i wszystko co się "nawinie". Czesto gram u bukmacherów, więc muszę być na bieżąco :P
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez zwieR.Z. w 04 Sie 2009 19:27

Ja jestem wielkim fanem snookera... Grywam w wolnym czasie, ale cienki jestem :P Bardzo lubię też tradycyjnego Pool'a, bo tam mi idzie już lepiej, ale w (amatorskich) turniejach bez większych sukcesów.

Nie przeczę, że to wymaga dużych umiejętności, ale nie nazwałbym tego sportem. W sporcie musi być jakiś wysiłek fizyczny ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Zaki w 04 Sie 2009 19:58

Fragment definicji "sportu" według Wikipedii:
Kod: Zaznacz wszystko
Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej (...).

Sport to nie tylko wysiłek fizyczny ale i umysłowy. Gra taka jak snooker łączy w sobie oba jego rodzaje. Jest to gra umysłowa, bo zmusza do myślenia i przewidywania kolejnych zagrań oraz do wysiłku fizycznego, bo podczas jednej godziny gry pokonuje się dookoła stołu blisko 0,5 km i można się przy tym nieźle napocić. Oczywiście, nawet w światowej czołówce gości wielu panów z brzuszkami, ale to nie znaczy że nie jest to dyscypliną sportu. Jest nawet pomysł, by dołączyć snooker do Letnich Igrzysk Olimpijskich w Londynie 2012 (Anglicy kochają tę grę).
A ciekawe co powiesz np. o szachach? To też wg. Ciebie nie jest sport?
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez heresy w 04 Sie 2009 20:07

siedzenie na kompie i spanie zawodowo :mrgreen:
a tak poważnie nie przepadam za sportem chyba że za oglądaniem piłki nożnej w tv i to tylko podczas mundialu
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez zwieR.Z. w 04 Sie 2009 22:23

Zaki - nie musisz rzucać definicjami, bo zdaję sobie sprawę z tego, że powszechnie tego typu gry są uznawane za sporty. Ja napisałem jak to odbieram osobiście. Dla mnie sport to wysiłek fizyczny, a snooker i szachy to po prostu gra. Sportem nie nazywam też np. Formuły 1, mimo tego iż z definicji jest to sport.
zmusza do myślenia i przewidywania kolejnych zagrań oraz do wysiłku fizycznego, bo podczas jednej godziny gry pokonuje się dookoła stołu blisko 0,5 km i można się przy tym nieźle napocić.

No daj spokój ;) Żeby oni chociaż biegali dookoła tego stołu ;p Pół kilometra to ja mam do sklepu i chodzenie do niego nie ma ze sportem nic wspólnego. A jeśli się można napocić, to chyba tylko i wyłącznie ze względu na duszne pomieszczenie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez niqus w 06 Sie 2009 16:20

chyba można nazwać piłkę nożną, naszym sportem narodowym :P
chociaż osobiście nie przepadam z nim (znaczy tym telewizyjnym, jak chodziłam do szkoły to uwielbiałam grać z chłopakami)
ja trenowałam i strasznie teraz tęsknię za... szermierką :P
jednak nie sportową xD
mam na myśli dawno, gdzie to dozwolone jest kopanie i przewracanie przeciwnika, byleby go zabić :D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez baryla071 w 06 Sie 2009 17:51

no ja gram w klubie sportowym (piłka nożna) do nie dawna to był śmieszny klub w mojej miejscowości ... ale w tym sezonie daliśmy popalić przeciwnikom i awansowaliśmy do wyższej ligi... a tak jak mam oglądać mecz to nie jestem do tego chętny, chyba wolę pograć w pesa09 albo posłuchać LP na pc. pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
baryla071

Dołączenie: 22 Lip 2009 22:46

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez sochagol w 09 Sie 2009 01:35

Jak większość lubię piłkę nożną. Jeździmy z chłopakami z osiedla na różne amatorskie turnieje organizowane na terenie miasta. Lubię też piłkę ręczną. Ostatnio obiecałem sobie, że w rok szkolny pojadę do Poznania do sióstr i przejdziemy się na kort tenisowy, bardzo chcę spróbować, a jak mi się spodoba to będę tam wpadał częściej. :P
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez LDC w 10 Sie 2009 11:28

Jeśli chodzi o granie i oglądanie sportu, to mam różne gusta.
Grać- tylko w siatkówkę, wszystkie inne sporty to dla mnie strata czasu (a mrs. Wf ciągle się upiera na ręczną :roll: )
Oglądać- tenis, snooker i pływanie, chociaż nie wiem, co w tym emocjonującego ;)
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Dołączenie: 03 Lip 2009 18:03
Miejscowość: Legnica, dolnośląskie

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez niqus w 10 Sie 2009 12:21

ja uwielbiam oglądać curling xD
nie ma to jak rzucanie czajnikami po lodzie :]
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez KimKolwiek w 10 Sie 2009 13:54

niqus napisał(a):ja uwielbiam oglądać curling xD

a ja uwielbiam się z tego basować xD
Jeszcze z przodu biegną ludki ze szczotami xD
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez sochagol w 10 Sie 2009 15:12

I pomyśleć, że to dyscyplina olimpijska...
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Darth Dream w 14 Sie 2009 22:16

A ja se gram w szachy - dyscyplina w sam raz dla mnie, nie muszę biegać jak głupi za piłką tylko zmuszam swój umysł do maksymalnego wysiłku. Niesłychanie emocjonująca gra, naprawdę. :P
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez LDC w 15 Sie 2009 11:09

prawie ulubiony sport mojego taty ;) czyli ja też oglądam, bo- KTO MA PILOT, TEN MA WŁADZĘ (szyderczy, mrożący krew w żyłach śmiech w tle)
nawet wciągające.

a tak teraz mi się było przypomniało, że żeglarstwo to też sport (Ameryko, przybywam ;) ), więc dopisuję do listy ulubionych, chociaż może akurat w moim przypadku rejsy są czysto rekreacyjne (dwa tygodnie pływania po Warmii, kąpiele we w sumie czystych jeziorach i polowanie na raki- paradise!)
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Dołączenie: 03 Lip 2009 18:03
Miejscowość: Legnica, dolnośląskie

Postprzez Kajman_LP w 19 Sie 2009 20:37

Mój ulubiony sport to Piłka Nożna, Koszykówka i Formuła 1.
Image
Awatar użytkownika
Kajman_LP

Dołączenie: 17 Sie 2009 12:10

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez Parówa :-) w 20 Sie 2009 09:20

Ja do swoich dodam koszykówkę. Dotąd ta gra była czarna magią. A ostatnio zmobilizowałam się i widziałam 2 mecze naszej reprezentacji. Nie powiem - spodobało mi się, i w końcu skapowałam o co w tym chodzi xD
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Postprzez robaczek w 20 Sie 2009 09:26

to jesteśmy już dwie ;)

ja oglądam chętnie prawie każdy sport, czasami chodzę na mecze piłki nożnej, ale jednak curling to jest to, yeah! :mrgreen:
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez bbartek w 15 Sty 2010 17:05

Piłka nożna uwielbiam ten sport.. oglądać i grać samemu (chociaż gram słabo...) jestem w klasie sportowej(profil właśnie piłkarski) pod patronatem Legii ale po roku zdecydowałem się zakończyć moją przygodę z piłką. Mogę pograć z kolegami na boisku od czasu do czasu, ale gra profesjonalna to nie dla mnie (nie mój poziom za słaby jestem) oprócz tego lubię oglądać siatkę (gdy gra nasza reprezentacja ;)) piłkę ręczną (tak samo jak przy siatkówce - reprezentację) i uwaga zaskoczę tutaj wszystkich... grałem 6 lat w baseball :D niestety poszedłem do tej nieszczęsnej klasy sportowej i od razu po moim odejściu klub się rozpadł :( szkoda bo sport u nas mało znany ale bardzo ciekawy chociaż ciężko jest się połapać o co w tym wszystkim chodzi... w porównaniu do piłki byłem nawet dobry, chociaż klub nie odnosił jakiś większych sukcesów (nasz największy sukces to mistrzostwo Mazowsza... raz mieliśmy szansę na mistrzostwo Polski ale się okazało że zostaliśmy wykluczeni :/)
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Wasz ulubiony sport ?

Postprzez MrPavvelo w 16 Lut 2010 16:36

moim ulubionym sportem jest tenis ziemny(jak dobrze,ze 300m mam do kortow :P)

oprocz tenisa oczywiscie koszykowka,pilka nozna,siatkowa i reczna,tenis stolowy,bilard i szachy

jeszcze bardzo lubie skoki narciarskie looknac w tv
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości