Wasze ulubione kluby piłkarskie

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez bbartek w 16 Sty 2010 13:54

Jaki jest wasz ulubiony klub? Od kiedy mu kibicujecie i za co?

Moim ulubionym klubem jest jak widać Liverpool... Klub pokochałem (dosłownie ;)) po finale w Stambule z Milanem (chyba każdy kto choć trochę interesuje się piłką pamięta ten mecz) niesamowity mecz w którym Liverpool zdołał wyrównać przegrywając do przerwy 3-0, no i później świetne parady Dudka w serii rzutów karnych. Nigdy nie zapomnę tego meczu. Niestety na Anfield jeszcze mnie nie było ale na meczu The Reds już byłem. Było to w zeszłe wakacje w Wiedniu kiedy Liverpool grał z Rapidem Wiedeń mecz towarzyski (przy okazji było to 110-lecie Rapidu) jak na mecz towarzyski była niesamowita atmosfera... ;) Pochodzę z Warszawy więc w moim sercu jest także Legia Warszawa (chociaż Ekstraklasa mnie raczej mało obchodzi...) na mecze nie chodzę jedynie od czasu do czasu obejrzę sobie mecz (np. z Wisłą czy z Lechem). Także dużą sympatię darzę Atletico Madryt które wychowało mojego ulubionego piłkarza Fernando Torresa :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez robaczek w 16 Sty 2010 14:21

ja nie mam żadnego ulubionego... czasem obejrzę mecz, kilka razy nawet byłam na stadionie, ale aż tak mnie to nie pasjonuje. choć z racji tego, na jakim osiedlu mieszkam, najbliżej mi jest do Wisły Kraków, i przyznaję, że mam jakiś sentyment, znam kilka przyśpiewek itd.
co do Legii, nie przepadam. choć nie mam żadnych argumentów popierających moje zdanie :P
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez zwieR.Z. w 16 Sty 2010 15:45

Od jakichś 6-7 lat Arsenal, choć początkowo losami drużyny interesowałem się o wiele mniej niż dziś. O dziwo, najbardziej zżyłem się z drużyną, kiedy ta przestała odnosić sukcesy.
Na meczu nigdy nie byłem, ale nie przeszkadza mi to w nazywaniu siebie kibicem. Śledzę każdą transmisję z meczu Kanonierów i ich największych rywali, w tygodniu zaglądam na różne strony i przeglądam informacje na temat kontuzji, transferów itd.
Co do innych drużyn, to oczywiście nasza reprezentacja i każdy polski klub grający w europejskich pucharach. Jedyny rywal Arsenalu, jakiemu mógłbym kibicować, to właśnie polska drużyna w rozgrywkach europejskich.
W naszej lidze kibicuję najsilniejszym - tym, którzy mogą osiągnąć awans do Ligi Mistrzów. To, czy Wisła utrze nosa Legii, albo Lechowi zdobywając mistrzostwo Polski, kompletnie mnie nie interesuje.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: Wasze ulubione kluby piłkarskie

Postprzez robaczek w 16 Sty 2010 16:06

zwieR.Z. napisał(a):W naszej lidze kibicuję najsilniejszym - tym, którzy mogą osiągnąć awans do Ligi Mistrzów. To, czy Wisła utrze nosa Legii, albo Lechowi zdobywając mistrzostwo Polski, kompletnie mnie nie interesuje.

i to jest zdanie prawdziwego kibica - patrioty :)

nie dziwię się, że zżyłeś się z drużyną, kiedy przestała odnosić sukcesy. bo kiedy wszystko jest na medal, łatwo być fanem, a każda porażka "zbliża".
choć muszę przyznać, że kibicowanie naszym rodakom jest bardzo męczące. czeka ich jeszcze długa droga, zanim się wybiją i osiągną sukces, zarówno reprezentacja, jak i kluby. że nie wspomnę o tym, że coraz więcej mamy "odkupionych" zza granicy graczy... :P
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez Parówa :-) w 16 Sty 2010 16:07

Valencia, od prawie 2 lat. Wcześniej miałam słabość do Realu, ale jak obejrzałam mecz valencianistas jakoś mnie wzięło. I od tamtej pory ciągle śledzę ich poczynania, choć teraz w ogóle nie mam czasu na oglądanie meczy ;/ Za co? Złożyło się na to wiele. Moje zainteresowanie Hiszpanią, wspaniała architektura i kultura Walencji, ciekawa historia klubu, wola walki i emocje. Zwłaszcza emocje w ostatnich spotkaniach, kiedy to Los Ches potrafią kontrolować grę przez 85 minut, a w pozostałych pięciu tracić bramki. Bardzo cenię drużynę, poniekąd się z nią utożsamiam. Co roku się starają o tę LM i nie wychodzi(może w tym roku?), ja też staram się o wiele a i tak spełza to na niczym.

Poza tym ciesze się, że Valencia ma samych wiernych i oddanych sympatyków, z którymi można kulturalnie i na poziomie wymienić się refleksjami. Nie jest tak "rozchwytywana" jak Real czy Barca, a więc i pseudokibiców ze świecą szukać xD Szkoda tylko, że tonie w długach, i pomimo wysiłków trzeba pogodzić się z tym, że w przypadku nieudanego końca sezonu pożegnamy Silvę, Matę, Joaquina, lub - o zgrozo - Villę. Chociaż podobno ostatnio z tym budżetem nie jest tak tragicznie, mam więc skrytą nadzieję że nie sypnie się skład.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Postprzez Biały_sznurówek w 16 Sty 2010 17:22

Arsenal od 6 lat choć ostatnio trosze mniej się nimi interesowałem.Najbardziej mi się Arsenal podobał jeszcze za czasów Thierrego :(
Biały_sznurówek

Dołączenie: 07 Paź 2009 10:52

Postprzez sochagol w 21 Sty 2010 22:26

Ja podobnie jak koledzy ZwieR.Z. i rafallpfan kibicuje Arsenalowi :) Mimo, że mój avatar sugeruje coś innego(Uwielbiam Henry'ego).Jestem z nimi od pamiętnego finału LM podczas którego jeszcze kibicowałem Barcelonie. Tak dziwne to trochę, ale zakochałem się w stylu jaki prezentuje Arsenal i po prostu wciągnąłem się w to na 100 %. Gdy osiągnę pełnoletność to pierwszą moją podróżą będzie Londyn i mecz Arsenalu. Moje marzenie. :) Kto widział wczorajszy Come Back w wykonaniu Kanonierów? :D
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez Kozer w 21 Sty 2010 22:52

Manchester od 8 lat :) Zaczęło się FIFĄ 2002, przeniosło w niekrótkim czasie na zainteresowanie prawdziwymi wynikami :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez bbartek w 22 Sty 2010 15:24

Gdy osiągnę pełnoletność to pierwszą moją podróżą będzie Londyn i mecz Arsenalu.

Ja za to pojadę do Liverpoolu... :D Na meczu The Reds już byłem (napisałem o tym w pierwszym poście) jednak to nie było to samo co na Anfield... odśpiewać "You'll Never Walk Alone" na The Kop... coś wspaniałego^^ Szkoda że muszę jeszcze 3 lata czekać do pełnoletności, ale może jakoś wcześniej by się jeszcze udało? :) Jak dla mnie Liverpool ma najlepszych kibiców w Anglii, jak nie na świecie ;)

Kto widział wczorajszy Come Back w wykonaniu Kanonierów?

Niestety oglądałem mecz Liverpoolu który trwał w tym samym momencie więc nie widziałem, ale mimo wszystko podziwiam to i gratuluję :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Kozer w 23 Sty 2010 11:10

Ja w zasadzie tez planuję się wybrać kiedyś na Old Trafford. Kto - może keidyś się uda :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez bartaz w 23 Sty 2010 16:03

Ja od dziecka jestem za Barcą :D grają wyśmienicie. Bez problemu ojechali by całą Premier League :P
bartaz

Postprzez zwieR.Z. w 23 Sty 2010 16:24

Bez problemu ojechali by całą Premier League :P

Mało wiesz o futbolu ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bartaz w 23 Sty 2010 19:47

Sory, właśnie dużo :P i zobaczysz, Barca będzie w finale LM ^^
A ten twój Arsenal w 1/8 odpanie :P
bartaz

Postprzez sochagol w 23 Sty 2010 21:47

Bartazie, Barca śmierdziałaby gdzieś pośrodku tabeli. ;] Oni nie grają fizycznej piłki. Mało wiesz o futbolu ;p

Liga angielska jest bardzo wymagająca, zero przerwy, cały czas na maksymalnych obrotach. Hiszpanie by nie wyrobili z całym szacunkiem. ;]
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Postprzez zwieR.Z. w 23 Sty 2010 22:02

Bartazie, Barca śmierdziałaby gdzieś pośrodku tabeli. ;] Oni nie grają fizycznej piłki. Mało wiesz o futbolu ;p

Liga angielska jest bardzo wymagająca, zero przerwy, cały czas na maksymalnych obrotach. Hiszpanie by nie wyrobili z całym szacunkiem. ;]

Nic dodać, nic ująć.
A ten twój Arsenal w 1/8 odpanie :P

Skoro tak twierdzisz, to chyba nawet nie wiesz z kim ten mój Arsenal w tej fazie gra ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez sochagol w 23 Sty 2010 22:39

Zapomniałem dodać, że śledzę też poczynania Borussi Dortmund. Grają bardzo ładnie jak na ligę niemiecką. No i Kuba tam czaruje. ;]
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Re: Wasze ulubione kluby piłkarskie

Postprzez bbartek w 24 Sty 2010 21:15

bartaz napisał(a):Ja od dziecka jestem za Barcą :D grają wyśmienicie. Bez problemu ojechali by całą Premier League :P

Techniczna piłka którą preferuje Barcelona w Premiership nie przeszłaby. W PL gra się piłkę fizyczną i "Wielka Barca" w Hiszpanii ledwo wchodziłaby (grając piłkę techniczną bo jeśli zmieniliby styl gry to kto wie...) do wielkiej czwórki. :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez sochagol w 24 Sty 2010 22:44

Tak, tylko, że pewien klubik z Anglii, się Arsenal nazywa, gra tak samo techniczną piłkę jak Barca, ale Kanonierzy są wyjątkiem ;]
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Postprzez bbartek w 24 Sty 2010 22:50

jednak w Kanonierach nie ma takich piłkarzy jak Messi czy Xavi którzy są dość wątłej postury... w Arsenalu grają raczej dobrze zbudowani piłkarze którzy mogą wygrać pojedynek fizyczny, a także mają dobrą technikę... ;)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez sochagol w 24 Sty 2010 23:06

No, a ten szpital polowy po każdym spotkaniu to rzeczywiście zasługa ich dobrej postury. Fakt, nie wyglądają jak laleczki, ale mimo wszystko są bardzo podatni na kontuzje.. :)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Postprzez Kozer w 25 Sty 2010 19:47

A co ma Manchester powiedzieć :x

Na szczęście jest co raz lepiej ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez bbartek w 25 Sty 2010 22:45

ekhm i tak najwięcej kontuzji ma Liverpool... ;) i to najczęściej są gracze najważniejsi tacy jak Torres, Gerrard, Benayoun (cała ta trójka w meczu z Reading doznała kontuzji. Torres musiał przejść operację, co do Benayouna nie wiem, a Steven na szczęście wraca i możliwe że zagra już jutro :)), Riera i jeszcze z miesiąc będzie pauzował Johnson :/
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Darth Dream w 05 Lut 2010 10:52

A ja kibicowałem w latach 2002-2006 wszystkim polskim klubom grającym w europejskich pucharach licząc na sukcesy. Była 1/8 finału PUEFA w wykonaniu Wisły, później 1/16 z Groclinem no i tyle, bo w kolejnych latach było już lipnie. Trzymałem kciuki za Artmedię Bratysława, jak grali w LM w sezonie 2005/2006, bo byli najbiedniejszym klubem w tych rozgrywkach. Miałem wielką nadzieję, ze utrą nosa najbogatszym. Szkoda, ze udało się tylko z Porto, później odpadli w 1/16 finału PUEFA z Lewskim Sofia. Więc kibicowałem Villarrealowi, również debiutującymi w LM. Fajnie sobie radzili, ale Arsenal ich wykopał. Więc w finale byłem za Barceloną :twisted:

A później moje zainteresowanie piłką nożną bardzo osłabło. Teraz mam to wszystko gdzieś. polskie kluby są słabe, nie zasługują na nic większego jak faza grupowa PUEFA, dopóki nie nauczą się grać jak ludzie.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez LP fan w 15 Lut 2010 16:42

W latach chyba 2005-2007 byłem zauroczony wręcz Arsenalem, śledziłem prawię ich każde spotkanie, oglądałem skróty. Moje przygoda z tym klubem skończyła się praktycznie po odejściu Thierryiego Henryiego. Zacząłem bardzo interesować się niemiecką bundesligą i tak rozpoczęła się moja przygoda z Bayernen Monachium. Podobnie jak z Arsenalem, tu też starałem się oglądać wszystkie mecze, śledziłem dokładnie poczynania klubu nawet kupiłem sobie parę gadżetów takich jak: frotki, bransoletki, czapki ;) Ale interesowałem się tym klubem tylko rok. Sezon 2009/2010. Coś mi w nim nie pasowało, to nie był mój wymarzony klub, taki jaki zawsze chciałem oglądać, więc coś pękło. Przestałem oglądać regularnie mecze, już się tak nie interesowałem. Teraz moja największą sympatią jest klub z Włoch, z Seri A, Juventus Turyn. Gra tam mój ulubiony zawodnik, na mojej ulubionej pozycji, bramkarz Gianluigi Buffon. Klubem zacząłem się interesować właściwie jak przestali osiągać swoje największe sukcesy, na razie jestem z nimi od 2009 roku aż do dziś i nie mam zamiaru się z nimi rozstawać. Ten klub jest teraz bliski mojemu sercu :P

Jeśli chodzi o polskie kluby to jestem wierny i kibicuje drużynie z mojego miasta, Łódzkiemu Klubowi Sportowemu. ŁKS Łódź, choć klub nie jest znany, i nie odnosi zbyt wielkich sukcesów to tego klubu nigdy nie opuszczę. Dalej będę chodził na mecze i zawsze będę z nimi !
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

Postprzez Kozer w 15 Lut 2010 17:02

No powiem Ci, że z Juve też jestem tak dawno jak z ManU. Może im tak nie kibicuję jak Diabłom, jednak ciesze się, ze powoli się pną ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości