What I've Done & Petrified - remixy

(audio/video)

Postprzez zwieR.Z. w 05 Lut 2010 16:05

Podrzucam moje najnowsze remixy z ostatniego newsa.

Download: http://zwierzpro.glt.pl/

Opinie mile widziane ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Rizla w 05 Lut 2010 16:27

Remix Fort Minor rewelacja ! :)
What I've done też niczego sobie ;)
Dla mnie świetnie ;)
Awatar użytkownika
Rizla

Dołączenie: 02 Sty 2010 12:09
Miejscowość: Kraków

Postprzez robaczek w 06 Lut 2010 11:51

WID - jakoś tak spokojnie wyszło, ale podobało mi się :) zaskoczyły mnie powtórzenia tekstu przed refrenem ^^ ale to było świetne :D

co do drugiego remixu to się wolę nie wypowiadać, bo nie znam oryginału tak dobrze jakby wypadało (słuchałam może z 2 razy w życiu). w każdym razie to, co teraz usłyszałam, wyszło super ;)
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Re: What I've Done & Petrified - remixy

Postprzez Sori w 06 Lut 2010 18:57

Fort Minor to nie moja działka, więc nawet nie pokusiłem się o pobranie, za to WID... To okrojona o świetny mostek wersja poprzedniego remixu - nie mam zielonego pojęcia, dlaczego zrezygnowałeś z tego elementu. Szkoda.
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Postprzez zwieR.Z. w 07 Lut 2010 15:31

To okrojona o świetny mostek wersja poprzedniego remixu

Przecież praktycznie cały utwór jest kompletnie nowy. Z poprzedniej wersji zostały tylko elementy intra, a z właściwego remixu kompletnie nic.
nie mam zielonego pojęcia, dlaczego zrezygnowałeś z tego elementu. Szkoda.

Skoro ten element Ci się podoba, to przecież zawsze możesz przesłuchać poprzednią wersję. Nie było sensu robić dwa razy tego samego. Z czasem przestałem być zadowolony z wersji pierwszej i postanowiłem zrobić coś innego.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kacpiziomal w 09 Lut 2010 21:53

Remix Petrified po prostu wymiata ;) WID tez niezle, dobrze ze nieograniczyles sie do pierwszego renixu... Czekam na nastepne rmx :)
Image
Awatar użytkownika
Kacpiziomal

Dołączenie: 15 Sty 2010 13:28
Miejscowość: Bytom

Postprzez piotrek.gt w 10 Lut 2010 23:11

Jeśli chodzi o petrified to wolę ten remix z 'The Hybrid Session' który uważam nawet za lepszy od oryginalnej piosenki, ale dobrze że na nim nie poprzestałeś i próbujesz czegoś nowego.

WiD - mnie też zaskoczyło opóźnianie refrenu, co do całości musze powiedzieć że hipnotyzująca.
Wyczułem też pewne podobieństwo między melodią w tle a 'Alone' ale pewnie się mylę;)
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez LDC w 13 Lut 2010 17:38

O, WID mi się podoba.
Zaczęłam słuchać i pomyślałam, 'Jezuu, ale shit!!!'. Zaraz potem mi przeszło, szczególnie jak usłyszałam te powtórzenia przed refrenem- fajnie wyszły :D Ciągle mnie to męczy, szczypie, że tak zwolniłeś, ale ogólnie pasuje do tekstu, nawet nie wiem czy nie bardziej niż oryginał :mrgreen: 10/10!!!
A Petrified... no cóż, oryginał jest o wiele lepszy, jak dla mnie trochę popsułeś ten kawałek. 2/10 :?
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Dołączenie: 03 Lip 2009 18:03
Miejscowość: Legnica, dolnośląskie

Postprzez Darth Dream w 08 Mar 2010 17:37

Jeśli sobie dobrze przypominam, gdzieś napisałeś, zwier.Z.u, że z The Rising Tied najmniej podoba Ci się Petrified. To dlatego tak często remixujesz ten utwór? Chyba już 3 albo 4 wersje stworzyłeś ;) ja wolę oryginał, ale Twoja wersja nie jest zła. No dobra, nie będe kłamał, w ogóle mi się nie podoba, ale jak komuś nie podpasował oryginał czy też mush-up z It's Goin' Down, to ten remix powinien temu komuś do gustu przypaść.

A What I've Done świetne 9,5/10. Dałbym 10, jakby było mocne uderzenie w końcówce. Bo ja lubię takie utwory, co się spokojnie zaczynają a pod koniec urywają uszy. :P Ale to tylko hiperbola taka oczywiście.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości