Czy biedni żydzi mają się czego obawiać?
Czy fala rewolucji dojdzie do Europy?
Jak bardzo zamiany w tamtej części świata wpłyną na nas w najbliższym czasie?
Dinnaroth napisał(a):Czy fala rewolucji dojdzie do Europy?
W Europie nie ma żadnych dyktatorów, nie licząc Białorusi. A tam rewolucja nie dojdzie.Jak bardzo zamiany w tamtej części świata wpłyną na nas w najbliższym czasie?
Moim zdaniem nie wpłyną w żaden sposób.
Skąd założenie, że do rewolucji/kontrrewolucji jest potrzebny dyktator?
Czyli odrzucasz wszelaką odpowiedź zbrojną państw arabskich na wypadek wkroczenie obcych wojsk do Libii?
Wpłyną rewolucje choćby przez wzrost ceny ropy i blokadę kanału Sueskiego.
Albo ograniczenia w turystyce-Egipt zbiednieje, więc trzeba będzie pomagać mu bardziej, niż dotychczas, załamie się pokój z Izraelem, który jest satelita USA itp itd.
Dinnaroth napisał(a):Skąd założenie, że do rewolucji/kontrrewolucji jest potrzebny dyktator?
Człowieku, a co ty sobie myślisz? Że lud Francji albo Niemiec rzuci się do manifestacji? Niby z jakiego powodu? Ogarnij się trochę!Czyli odrzucasz wszelaką odpowiedź zbrojną państw arabskich na wypadek wkroczenie obcych wojsk do Libii?
Tak, odrzucam. Zauważ, że we wszystkich krajach arabskich dzieje się to samo: protesty, manifestacje. Panujący w tych krajach najpierw muszą się uporać z własnymi problemami, a dopiero potem będą mogli coś zrobić. A to szybko nie nastąpi. Możliwe, że to w ogóle nie nastąpi.
Jeżeli znów macie w planach interwencję militarną w Północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie, narody tego regionu powstaną razem i wykopią groby dla Waszych żołnierzy.-Ahmadineżad
Samo istnienie takiego czegoś jak Związek Socjalistycznych Republik Europy jest powodem do ruszenia głową i powstrzymania tego jak najszybciej. Rozumiem, że jesteś wielkim fanem Stalina czy Hitlera skoro chwalisz idee UE?
Szkoda mi pisać o "demokracji" w tych krajach bo widzę, że raczej Cie nie przekonam do niczego.
że to USA jest satelitą Izraela.
Sorry, ale... O czym ty do jasnej cholery piszesz??!! Rozumiem, że masz coś do UE, tak? Nie wiem co, ale powiem ci, że analogia do Hitlera i Stalina jest słaba i kompletnie nie trafiona. Jeśli uważasz, że w krajach członkowskich UE nie ma demokracji to mylisz się... I można mnie przekonać tylko trzeba podać jakieś sensowne argumenty, które można rozważyć... Na razie takich jest w twoich wypowiedziach jak na lekarstwo...![]()
że to USA jest satelitą Izraela.
Że co?? To Izrael szpieguje dla USA państwa arabskie itd. Nie na odwrót.
W jaki sposób Związek Radziecki był rządzony? Był rządzony przez piętnastu, przez nikogo nie wybranych ludzi, którzy przed nikim nie odpowiadali i przez nikogo nie mogli zostać zwolnieni.
W jaki sposób rządzona jest Unia Europejska? Przez 25 ludzi, których nikt nie wybrał, którzy przed nikim nie odpowiadają i którzy przez nikogo nie mogą zostać zwolnieni.
W jaki sposób Związek Radziecki został stworzony? Przez naciski, przez szantaże, przez siłę, a czasem nawet przez okupację.
A czym jest Unia Europejska od momentu swojego powstania w 1992 roku? Unią socjalistycznych republik.
Jaki jest cel istnienia Unii Europejskiej? Tym celem jest stworzenie nowej rzeczywistości historycznej, Europejczyka.
Dinnaroth dzięki, że odpisałeś, bo mi witki opadły...
Więc zapytuję grzecznie-co to za pitolenie o socjalizmie i wmawianie mi sympatii do Stalina czy Hitlera tylko dlatego, że wyznaję zasadę, i ż uczciwa współpraca się opłaca?
A widzę, że UE opłaca się wszystkim uczestnikom?
Dinnaroth napisał(a):Wpłyną rewolucje choćby przez wzrost ceny ropy i blokadę kanału Sueskiego.
Albo ograniczenia w turystyce-Egipt zbiednieje, więc trzeba będzie pomagać mu bardziej, niż dotychczas, załamie się pokój z Izraelem, który jest satelita USA itp itd.
Zgadzam się w całej rozciągłości.
Dinnaroth napisał(a):Jak bardzo zamiany w tamtej części świata wpłyną na nas w najbliższym czasie?
Moim zdaniem nie wpłyną w żaden sposób.
Biały_sznurówek napisał(a):Czy biedni żydzi mają się czego obawiać?![]()
Biały_sznurówek napisał(a):Czyli odrzucasz wszelaką odpowiedź zbrojną państw arabskich na wypadek wkroczenie obcych wojsk do Libii?

Żydzi? Czemu Żydzi?
Szybciorem zmieniłeś zdanie.
Btw szumy są znowu na Bałkanach...
A niedaleko niezadowolone Grecja i Włochy, które przyjmują tysiące, tysiące uchodźców i nie nadążają...
HIJAB FASHION
Hmmmmmm... czy będzie III WW?
Nie jestem politologiem więc nie chcę się deklarować, ale są głosy, że owszem. Dlatego Chiny penetrują afrykańskie i europejskie rynki.
Marzą Ci się kresy oj, marzą...![]()
Dinnaroth napisał(a):Saika, czyli chcesz zapoznać ludzi z kulturą arabską i z jej poszczególnymi odmianami? To IMHO ciekawy pomysł. Nie wiem tylko czy da się go zrealizować.
To by znaczyło, że istnieje jakieś "rdzenne" prawo do ziemi tych, którzy byli wcześniej.
Ale jak daleko to sięga wstecz? Homo sapiens sapiens wyszedł z Afryki... I co z prawem zasiedzenia? Prawem krwi?
Wenecja to miasto turystów (szczególnie z Niemiec i Rosji).
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości