Wretches And Kings

(dyskusje o poszczególnych utworach)

Wretches And Kings

Postprzez FafciuSamoZUO w 07 Wrz 2010 17:42

Dinnaroth napisał(a):Mówiłem to o Waiting To The End, a nie o WAK.

Nie wazne . Co LP to nie Bieber !
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Re: Wretches And Kings

Postprzez KaT w 08 Wrz 2010 00:09

Zabawne, siedzą ludzie nad tą stronką i nagle dostając takiego kolosa kręcą nosem.
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Wretches And Kings

Postprzez piotrek.gt w 08 Wrz 2010 18:29

Czy ja wiem...może robię się zrzędliwy ale moim zdaniem piosenka ta jest zwyczajnie średnia. Według mnie niezbyt przypomina ona stylem kawałki z HT/Meteory ani Fort Minor tak jak dużo z was uważa. Bo rap Mike'a niby jest, ale jest on trochę bardziej agresywny i wolniejszy niż kiedyś przez co kojarzy mi się z tymi wszystkimi 'gangsterskimi' piosenkami. Chester wypada tutaj jeszcze gorzej, jego głos aż bije skomputeryzowaniem. Chociaż ciekawe mocne brzmienie i dobrze słyszalny wkład Joe'ego częściowo ratuje ten kawałek. Moja ocena: 6,5/10 ciut lepszy od The Catalyst.
Jeśli to będzie najlepszy utwór na ATS to mocno się zawiodę.
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Wretches And Kings

Postprzez niqus w 09 Wrz 2010 09:43

KaT, wiedziałam, że znajdzie się ktoś, komu nie spodoba się fakt, że nie płaczemy z zachwytu nad każdym, choćby najmniejszym materiałem, stworzonym przez LP

podoba mi się w tej piosence niemal wszystko, jednak najbardziej kręcę nosem nad sposobem śpiewania Chestera
mocno i fajnie ale... czy to musi tak zalatywać reggae?
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Wretches And Kings

Postprzez MrPavvelo w 09 Wrz 2010 13:33

A ja myślę, że będzie to jeden z najlepszych utworów na płycie. LP nic lepszego raczej nie zrobi. Z czasem coraz bardziej podoba mi się WAK i dobrze.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Wretches And Kings

Postprzez xlinkinparkfanx w 09 Wrz 2010 15:08

Jedyny kawałek który trzyma troszke starego klimatu. :P
I can't feel the way I did before
Don't turn your back on me
I won't be ignored
Time won't heal this damage anymore
Don't turn your back on me I won't be ignored
Awatar użytkownika
xlinkinparkfanx

Dołączenie: 24 Kwi 2010 13:22

Postprzez KaT w 10 Wrz 2010 17:54

niqus napisał(a):KaT, wiedziałam, że znajdzie się ktoś, komu nie spodoba się fakt, że nie płaczemy z zachwytu nad każdym, choćby najmniejszym materiałem, stworzonym przez LP

podoba mi się w tej piosence niemal wszystko, jednak najbardziej kręcę nosem nad sposobem śpiewania Chestera
mocno i fajnie ale... czy to musi tak zalatywać reggae?

A no musi, ale fakt faktem troche zle sie wyrazilem i dosyc ubogo. I nie uwazam ze WAK to "kazdy, chocby najmniejszy material, stworzony przez LP". Bez obrazy i bulwersu, pozdro
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Wretches And Kings

Postprzez Kozer w 11 Wrz 2010 11:25

xlinkinparkfanx napisał(a):Jedyny kawałek który trzyma troszke starego klimatu. :P

a The Messenger?
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Wretches And Kings

Postprzez Dinnaroth w 11 Wrz 2010 16:16

a The Messenger?

Jeśli za stary klimat uważasz MTM to też. Ale z HT czy M on ma tyle wspólnego co ja z Lady Gaga. Czyli nic. ;)
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Wretches And Kings

Postprzez juras70 w 11 Wrz 2010 18:21

Dla Kozera chodziło chyba o klimaty, jeszcze z przed LP, a z Grey Daze
Awatar użytkownika
juras70

Dołączenie: 20 Wrz 2009 18:49

Wretches And Kings

Postprzez Dinnaroth w 11 Wrz 2010 18:42

Dla Kozera chodziło chyba o klimaty, jeszcze z przed LP, a z Grey Daze

A to sorry. Tylko nie wiem co piosenki LP mają wspólnego z GD. Nie licząc wokalisty oczywiście. :)
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Wretches And Kings

Postprzez Krex w 15 Wrz 2010 13:48

Refren Chestera jest chyba najlepszą częścią tego kawałka. Ogólnie cały jest dobry i bardzo dobrze, że go tu wrzucili bo inaczej ATS byłby za mało rockowy (a jak wiadamo i tak dużo rocka tam nie ma :D)
Krex

Dołączenie: 02 Sie 2010 10:09

Wretches And Kings

Postprzez Dead by linkin w 15 Wrz 2010 21:20

Utwór uzależniający, ze świetnie wplecioną mową bodajże M.L.Kinga. Fajnie, że na dość spokojnym ATS pojawił się taki utwór. Trochę tylko przeszkadza mi to skandowane: hey, hey....
Watch what you think, THEY can read your mind!
Awatar użytkownika
Dead by linkin

Dołączenie: 05 Cze 2010 17:12
Miejscowość: Szczecin

Wretches And Kings

Postprzez _Ev_ w 15 Wrz 2010 21:57

Dead by linkin napisał(a):ze świetnie wplecioną mową bodajże M.L.Kinga.

M. Savio. M.L.King jest w Wisdom, Justice, And Love (tak dla sprostowania ;) )
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Wretches And Kings

Postprzez Dead by linkin w 17 Wrz 2010 20:14

Dzięki za poprawienie. Dopiero teraz zauważyłem, że napisali to w książeczce. Podobają mi się te fragmenty mów wplecione w kawałki. Świetny pomysł!
Watch what you think, THEY can read your mind!
Awatar użytkownika
Dead by linkin

Dołączenie: 05 Cze 2010 17:12
Miejscowość: Szczecin

Wretches And Kings

Postprzez Dinnaroth w 17 Wrz 2010 21:50

Według mnie to świetny kawałek. Ta przemowa dobrze łączy się z kawałkiem. No i jest gitara, której ogólnie trochę brakuje na ATS. No i jeszcze ten rap we fragmencie "front to the back [...]".... Boski! :D
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Postprzez Dead_Slayer w 19 Wrz 2010 12:45

piotrek.gt napisał(a):Czy ja wiem...może robię się zrzędliwy ale moim zdaniem piosenka ta jest zwyczajnie średnia. Według mnie niezbyt przypomina ona stylem kawałki z HT/Meteory ani Fort Minor tak jak dużo z was uważa. Bo rap Mike'a niby jest, ale jest on trochę bardziej agresywny i wolniejszy niż kiedyś przez co kojarzy mi się z tymi wszystkimi 'gangsterskimi' piosenkami. Chester wypada tutaj jeszcze gorzej, jego głos aż bije skomputeryzowaniem. Chociaż ciekawe mocne brzmienie i dobrze słyszalny wkład Joe'ego częściowo ratuje ten kawałek. Moja ocena: 6,5/10 ciut lepszy od The Catalyst.

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak najlepszy utwór na płycie.
Każdy uważa inaczej.
Mnie osobiście ten kawałek nie podnieca tak bardzo jak innych. Jest super ale gęsiej skórki nie dostaje
8/10
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24

Wretches And Kings

Postprzez kronos1194 w 23 Kwi 2012 22:17

Bardzo fajny utwór i dowód na to, że nawet przesadna ilość elektroniki, nie musi spisywać utworu na straty. Daję się momentami wyczuć troszeczkę starego LP... poza tym utwór energiczny i agresywny. Bardzo przypadł mi do gustu. 9/10
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Wretches And Kings

Postprzez gompka^ w 26 Kwi 2012 19:33

Czy ja wiem...może robię się zrzędliwy ale moim zdaniem piosenka ta jest zwyczajnie średnia. Według mnie niezbyt przypomina ona stylem kawałki z HT/Meteory ani Fort Minor tak jak dużo z was uważa. Bo rap Mike'a niby jest, ale jest on trochę bardziej agresywny i wolniejszy niż kiedyś przez co kojarzy mi się z tymi wszystkimi 'gangsterskimi' piosenkami. Chester wypada tutaj jeszcze gorzej, jego głos aż bije skomputeryzowaniem. Chociaż ciekawe mocne brzmienie i dobrze słyszalny wkład Joe'ego częściowo ratuje ten kawałek. Moja ocena: 6,5/10 ciut lepszy od The Catalyst.

Wokal czestera w W&K niby 'skomputeryzowany'? Owszem - wszystkie wokale na ATS są szarpnięte autotunami i innymi bajerami, ale wokal Cześka tu i The Messenger są najbardziej surowymi nagraniami jego wokalu jakie słyszałem na studyjnych płytach : )

Co do agresywnego rapu Mike'a . Moim zdaniem najlepszy rap Mike miał w "And One', gdzie moc ma nadzwyczajną. W W&K mało czuć tej mocy, chociaż kawałek przedni : )
gompka^

Dołączenie: 22 Maj 2009 16:47
Miejscowość: Toruń

Wretches And Kings

Postprzez piotrek.gt w 26 Kwi 2012 21:33

Tak właśnie brzmi ten wokal. Śpiew Chestera w The Messenger albo np. Leave Out All The Rest wydaje mi się o wiele bardziej naturalny.

To co dodaje mocy rapowaniu Mike'a jest głównie szybkość tego rapu :) W tej piosence jest on wolniejszy i dlatego nie przypada mi do gustu tak jak w Points Of Authority.
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08

Postprzez empoisonne w 27 Kwi 2012 16:10

Bardzo lubię ten kawałek. Gdyby ATS było bardziej takie jak ten kawałek, miało by moją wieczną i pełną miłość.
A tak trochę mniejszą.
Jeśli miałabym to ocenić, to W&K dostało by de mnie 5+ ... ewentualnie 6 :lubieto:

Dinnaroth napisał(a):No i jeszcze ten rap we fragmencie "front to the back [...]".... Boski! :D

Quoted For Truth
Awatar użytkownika
empoisonne

Dołączenie: 31 Mar 2012 23:32
Miejscowość: Warszawa

Wretches And Kings

Postprzez Arget w 19 Maj 2012 10:48

Bardzo fajny kawałek. Podoba mi się ten zwolniony rap Mike' a i refren też jest świetny. Łatwo wpada w ucho i się "przyczepia" człowieka.
The sun goes down
I feel the light betray me
Awatar użytkownika
Arget

Dołączenie: 16 Kwi 2012 18:12

Poprzednia

Powróć do Utwory

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości