Ja używam słuchawek Sennheiser'a.
Muzyki słucham jak jadę do szkoły, w szkole i po szkole + w domu jak rodzice wracają z pracy. Wychodzi tak około 5 godzin słuchania przez słuchawki. Odtwarzacz mam w telefonie, który oczywiście powoli zaczyna nie wyrabiać... Używam słuchawek Sennheiser HD 202. Kupiłam je za 69.99 zł (
http://www.kabelek.pl jakby ktoś był zainteresowany)

Oczywiście mogę powiedzieć że to świetne słuchawki ale nie miałam za bardzo okazji słuchać przez inne modele. Wg. mnie to dobre słuchawki dla kogoś kto słucha dużo muzyki, ale nie wykorzystuje ich do pracy (np. miksowania czy coś), są ciut niewygodne (troszeczkę za wąskie) i mnie to z początku trochę przeszkadzało, obecnie nie robi mi to różnicy. Dla opini dałam innym posłuchać, i mówili, że jeżeli sama piosenka jest dobrej jakości, to słuchawki działają świetnie. Bas ładnie słychać (na dousznych słuchawkach czasem w ogóle nie mogłam go usłyszeć) to jedyne chyba co mogę porównać... Zapomniałam dodać że są bardzo wytrzymałe - mam je już pół roku i nadal działają jak nowe. Jeżeli chodzi o "ból głowy" to do słuchania muzyki do snu niestety nie są najlepsze (są trochę głośne) lecz tak jak pisałam wcześniej - super do zwykłego słuchania muzyki bez wygórowanych wymagań.
Ogółem polecam, ale do tworzenia arcydzieł - nie za bardzo moim zdaniem. Mam nadzieję że coś ci to dało

Można także spróbować z innym modelem HD 201 ale tych jeszcze nie miałam.