Wybór słuchawek

(wszystko i nic)

Wybór słuchawek

Postprzez Rizla w 02 Gru 2010 12:05

Cześć Wam ;)
Jako, że zbliżają się święta i będzie $$$ to muszę zastanowić się nad wyborem słuchawek. Aktualnie były kupowane na szybko i nie mam już siły do nich (nie wygodne, zła jakość dźwięku-kupione na szybkiego do rozmów na skype).
Tak, więc szukam w słuchawkach nausznych, o bardzo dobrej jakości dźwięku i wśród takich po których nie będzie boleć głowa(niewygodne i trzeszczące odpadają) ;)
Myślę, że mogę szukać w sprzętach około 250 zł +/- ;)
Ale z chęcią poznam każdą opinię użytkownika i może trochę dołożę lub ujmę :mrgreen:
Może używa ktoś słuchawek Sennheiser'a ? Z tego co czytałam mają dobre recenzje.
Z góry dzięki za odzew, pozdr :mrgreen:
Awatar użytkownika
Rizla

Dołączenie: 02 Sty 2010 12:09
Miejscowość: Kraków

Wybór słuchawek

Postprzez zwieR.Z. w 02 Gru 2010 13:35

Ja używam tanich słuchawek Creative EP-630 (obecnie już około 40zł) i nie zamieniłbym ich na żadne inne. Bardzo wygodne i dają świetną jakość dźwięku. Problem w tym, że co jakieś 10 miesięcy muszę je wymieniać, ale podejrzewam, że z droższymi miałbym to samo, bo po prostu codziennie używam ich po 2-3 godziny, a odtwarzacz trzymam w kieszeni, więc to wszystko z czasem po prostu się przeciera.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Wybór słuchawek

Postprzez Rizla w 02 Gru 2010 13:45

W domu też ich używasz czy tylko w "trasie" ? :)
Mi chodzi tylko o nauszne do użytku domowego.
Awatar użytkownika
Rizla

Wybór słuchawek

Postprzez zwieR.Z. w 02 Gru 2010 15:30

I w trasie i w domu ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: Wybór słuchawek

Postprzez Frycas w 02 Gru 2010 19:20

Rizla napisał(a):Cześć Wam ;)
Jako, że zbliżają się święta i będzie $$$ to muszę zastanowić się nad wyborem słuchawek. Aktualnie były kupowane na szybko i nie mam już siły do nich (nie wygodne, zła jakość dźwięku-kupione na szybkiego do rozmów na skype).
Tak, więc szukam w słuchawkach nausznych, o bardzo dobrej jakości dźwięku i wśród takich po których nie będzie boleć głowa(niewygodne i trzeszczące odpadają) ;)
Myślę, że mogę szukać w sprzętach około 250 zł +/- ;)
Ale z chęcią poznam każdą opinię użytkownika i może trochę dołożę lub ujmę :mrgreen:
Może używa ktoś słuchawek Sennheiser'a ? Z tego co czytałam mają dobre recenzje.
Z góry dzięki za odzew, pozdr :mrgreen:

Hmm...możesz se kupić słuchawki dla graczy "Razer Phirannia". Ja osobiście mam myszkę i klawiaturę z Razera i jestem zadowolony ;)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Wybór słuchawek

Postprzez Rizla w 02 Gru 2010 19:26

Z tego co widzę to mają słabą renomę i jakoś nie wyglądają (i podobno nie są) wygodne ;)
Awatar użytkownika
Rizla

Wybór słuchawek

Postprzez kruk. w 02 Gru 2010 23:32

Z tego co widzę to mają słabą renomę i jakoś nie wyglądają (i podobno nie są) wygodne ;)

Rizla, rozwaliłaś mnie tym tekstem. :D

Tak naprawde to polecam PHILIPS SHP1900 za 40 zł.
To chyba najlepsze słuchawki ever, są niezawodne i nieźle grają!
Image
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Wybór słuchawek

Postprzez NuclearMan w 03 Gru 2010 03:47

Skoro masz do użytku kwotę w wysokości 250 zł to jesteś na tyle w dobrej sytuacji, że kupisz słuchawki, które będą dorównywały takim z "wyższej" półki. Radziłbym Ci się zastanowić nad Creative Aurvana Live! Są to naprawdę świetne słuchawki, a lepszych szybko nie znajdziesz za taką cenę. Słuchawki te, można dostać za 175 zł.
http://forum.mp3store.pl/topic/29409-re ... vana-live/ Z tej lektury dowiesz się praktycznie wszystkiego na temat owych słuchawek.
Awatar użytkownika
NuclearMan

Dołączenie: 08 Mar 2010 21:32

Wybór słuchawek

Postprzez WeLoveCookies w 05 Gru 2010 01:15

Ja używam słuchawek Sennheiser'a.
Muzyki słucham jak jadę do szkoły, w szkole i po szkole + w domu jak rodzice wracają z pracy. Wychodzi tak około 5 godzin słuchania przez słuchawki. Odtwarzacz mam w telefonie, który oczywiście powoli zaczyna nie wyrabiać... Używam słuchawek Sennheiser HD 202. Kupiłam je za 69.99 zł (http://www.kabelek.pl jakby ktoś był zainteresowany)
Image
Oczywiście mogę powiedzieć że to świetne słuchawki ale nie miałam za bardzo okazji słuchać przez inne modele. Wg. mnie to dobre słuchawki dla kogoś kto słucha dużo muzyki, ale nie wykorzystuje ich do pracy (np. miksowania czy coś), są ciut niewygodne (troszeczkę za wąskie) i mnie to z początku trochę przeszkadzało, obecnie nie robi mi to różnicy. Dla opini dałam innym posłuchać, i mówili, że jeżeli sama piosenka jest dobrej jakości, to słuchawki działają świetnie. Bas ładnie słychać (na dousznych słuchawkach czasem w ogóle nie mogłam go usłyszeć) to jedyne chyba co mogę porównać... Zapomniałam dodać że są bardzo wytrzymałe - mam je już pół roku i nadal działają jak nowe. Jeżeli chodzi o "ból głowy" to do słuchania muzyki do snu niestety nie są najlepsze (są trochę głośne) lecz tak jak pisałam wcześniej - super do zwykłego słuchania muzyki bez wygórowanych wymagań.
Ogółem polecam, ale do tworzenia arcydzieł - nie za bardzo moim zdaniem. Mam nadzieję że coś ci to dało :) Można także spróbować z innym modelem HD 201 ale tych jeszcze nie miałam.
Awatar użytkownika
WeLoveCookies

Dołączenie: 01 Lip 2010 21:21

Powróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości