Terminatory.
Aż się uśmiechnąłem na myśl, że wczoraj wszystkie media liczyły na medal. Teraz widzę, że to jednak jeszcze nie ten poziom. Ale faktycznie, nie było jakichś gigantycznych różnic.
a ja sobie trochę ponarzekam w tym temacie. :>
chociaż z informacjami o sporcie rzadko jestem na bieżąco i zazwyczaj go nie oglądam, wkurza mnie to, że o Olimpiadzie jest tak wielki szum medialny itd itp, a gdy jest Paraolimpiada, nagle wszystko cichnie. zero informacji o tym, czy startuje Polak, w jakiej konkurencji, jakie ma szanse... co najwyżej, krótka wzmianka o wygranym medalu w wiadomościach i już. jakby pokazywanie niepełnosprawnych ludzi było czymś niepoprawnym...

zwieR.Z. napisał(a):Paraolimpiada to druga liga. Smutne to, ale prawdziwe. Wyniki osiągane na niej nigdy nie będą tak dobre jak na "normalnej", dlatego zainteresowanie jest dużo mniejsze (choć nie zerowe).
Dwunastu sportowców niepełnosprawnych - trzy kobiety i dziewięciu mężczyzn - reprezentować będzie Polskę w 10. Zimowych Igrzyskach Paraolimpijskich w Vancouver od 12 do 21 marca. Polacy wystartują w narciarstwie biegowym i biathlonie (siedem osób) oraz alpejskim (pięć).
W poprzednich igrzyskach, cztery lata temu, Polskę reprezentowało 11 zawodników i zawodniczek. Jedyne medale - dwa złote - wywalczyła w biegach na 5 i 15 km Katarzyna Rogowiec
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości