XXI Zimowe Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez Darth Dream w 11 Lut 2010 22:23

Zaczynają się oficjalnie pojutrze, a faktycznie jutro - kwalifikacjami do konkursu skoków narciarskich na K-95. ZIO zawsze muszą wypaść wtedy, kiedy nie mam ferii :( ale obejrzę tyle, ile się da. Już od 3 lat praktycznie w ogóle nie oglądam TV - najwyższy czas zacząć. :mrgreen: Fajnie, że Igrzyska rozgrywają się w innej strefie czasowej - kiedy ja będę siedział w szkole, nic ważnego dziać się nie będzie.

Polacy mają szanse na medale - przede wszystkim Justyna Kowalczyk. Jest w znakomitej formie, ostatnio wygrała cykl Tour de Ski (czy jakoś tak). Chciałbym, żeby złoto wywalczył Małysz - ostatnio nieźle skacze. Przy okazji utarłby nosa wszystkim tym, którzy skreślali go po Turynie. Sikora broni srebra wywalczonego 4 lata temu w biegu ze startu wspólnego. Jego forma jest zmienna, ale może da radę. Jeśli jakikolwiek inny Polak zdobędzie medal, to będzie to wielką sensacją, ale i miłą niespodzianką.

Macie jakichś swoich faworytów? Albo ulubione dyscypliny? A interesujecie się w ogóle sportami zimowymi? Bo do tej pory to tak raczej nie zauważyłem... Może tylko ja z forum będę śledzić na bieżąco i uważnie wydarzenia w Kanadzie, ale no nic...
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez zwieR.Z. w 11 Lut 2010 22:29

Przede wszystkim Kowalczyk. Jeśli nie zdobędzie choć jednego złota, to bardzo mocno się zdziwię. Osobiście dużo bardziej ucieszy mnie złoto Małysza, bo to tej dyscyplinie, a nie biegom, przyglądam się regularnie od wielu lat. Po cichu liczę, że się uda, ale wydaje mi się, że naszego orła stać jedynie na brąz, ewentualnie srebro.
Co do Sikory, to nie spodziewam się medalu, ale mam nadzieję, że mnie zaskoczy.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Darth Dream w 12 Lut 2010 17:27

Kowalczyk trochę się obawia kanadyjskich tras. Są płaskie, a ona woli poginać pod górkę. Ale czytałem wywiad ze złotą medalistką z biegów sprzed czterech lat - ona twierdzi, ze jeśli Justyna jest dobrze przygotowana, to i tak powinno się jej udać.

Nie wiem, który z Polaków nie wystartuje w dzisiejszych kwalifikacjach, ale myślę, że zabraknie Rutkowskiego. Stoch i Małysz to pewniacy, Miętus jest podobno w dobrej formie, a Hula wczoraj na treningu nieźle hulał :D - pobił nieoficjalnie rekord skoczni, skoczył 108 m i był to najdłuższy skok treningu. Małysz pobił na następnym treningu i ten rekord - oddał skok na odległość 109,5 m, ale to są tylko nieoficjalne rekordy.

Ciekawie zapowiada się hokej - Szwecja broni tytułu, ale Kanada będzie chciała zwyciężyć przed własną publicznością, Rosjanie z kolei są chyba teraz mistrzami świata, do walki na pewno włączą się silne Finlandia - wicemistrzowie olimpijscy z Turynu, Czechy, USA i Słowacja. Norwegia, Szwajcaria i Łotwa tez się będą liczyć. Tylko Białoruś i Niemcy raczej nie mają szans nawet na ćwierćfinał.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Kozer w 13 Lut 2010 17:32

Jest już pierwszy frag. Jakaś tragedia na torze saneczkarskim.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez robaczek w 13 Lut 2010 23:31

yeah, mamy srebro! :D (albo raczej Małysz ma :) )
bardzo piękny początek dla Polski ^^
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez Kozer w 14 Lut 2010 01:13

Niom. Co tam koleżanki. Musiały pomarznąć bo z kumplem polecieliśmy na ostatnie 10 skoków xD
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Re: XXI Zimowe Igrzyska Olimpijskie Vancouver 2010

Postprzez niechcacy_ w 14 Lut 2010 14:54

kozer napisał(a):Jest już pierwszy frag. Jakaś tragedia na torze saneczkarskim.

Pokazali w wiadomościach cały wypadek... wstrząsające... później przez godzinę o tym cały czas myśałam... strasznie szkoda mi tego saneczkarza...

Ale przed tym cieszyłam się jak głupia z medalu Adasia :D On nigdy nie zawodzi. Jak dla mnie jest sportowcem wszechczasów :D Niemożliwy... od tylu lat skacze i nadal na medal ;)
W życiu trzeba być rekinem ;)
Awatar użytkownika
niechcacy_

Dołączenie: 14 Sty 2010 00:38

Postprzez Kozer w 14 Lut 2010 15:46

Ja się ani trochę nie przejąłem. Nic a nic. Fajnie to wyglądało :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lut 2010 16:12

Fajnie to wyglądało :D

Dla Ciebie śmierć wygląda fajnie?

Co do Adasia, to bardzo cieszy mnie medal. Szkoda, że nie złoty, ale tak jak przypuszczałem, Ammann był poza zasięgiem.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Darth Dream w 14 Lut 2010 16:23

No i dupa.
W kwalifikacjach było ładnie. Wszyscy Polacy ponad 100 metrów. Obstawiałem, że w konkursie zmieszczą się w drugiej "10" a Małysz wygra. Byłem tego absolutnie pewien. Jako jedyny skoczył ponad 103 m i właściwie nie miał problemów przy lądowaniu. Podczas wywiadu był niesamowicie wyluzowany, uśmiechnięty, radosny. Dawno go takim nie wiedziałem. Jak już mówiłem, byłem pewien złota.

Ceremonia otwarcia mi się spodobała, przy turyńskiej to pamiętam, że się strasznie wynudziłem. Niesamowite efekty specjalne, niezwykle realistyczne - naprawdę, nie przyszło mi do głowy, że można zrobić coś takiego. Tylko szkoda, że piosenkarze śpiewali z playbacku. Ja rozumiem, że na takiej imprezie wszystko ma być cacy, ale wolałbym, by takie występy były bardziej prawdziwe. Nie wiem, jak nazywał się ten kolo śpiewający piosenkę, w której często padało słowo "alleluja" ale ewidentnie to skopał. Wolę ten utwór wykonaniu chóru z mojej szkoły. :P

A co do gruzińskiego saneczkarza o niewymawialnym dla mnie nazwisku - szkoda mi gościa, zwłaszcza, że był młody. Cóż więcej można dodać? RIP.

No i nadszedł wielki moment. Hula i Miętus mnie zawiedli. Niewiele im zabrakło do awansu, ale bądź co bądź, skopali. Stoch też był średni. Po jego skoku w drugiej serii zacząłem tracić wiarę w Małysza. Bo wszystko szło nie po mojej myśli. No i masz. Znowu ten przeklęty Harry Potter. Ja się nie cieszyłem. Liczyłem na pierwsze miejsce. Na dużej to już się nie uda. Adam zawsze był silniejszy na normalnych skoczniach. Był na nich 3 razy mistrzem świata - na dużej tylko raz. Na ZIO tez lepiej mu wychodzą konkursy na normalnych. Ja wiem, że to tylko statystyki, ale liczby nie kłamią. Zazwyczaj.

TVP u mnie nie zapunktowało, bo dzisiaj rano powtarzali wczorajszy konkurs w skokach. Całkiem niepotrzebnie. Powinni odtworzyć jakieś zawody nocne, a nie wieczorne. Te już wczoraj większość oglądała.

Pozostali Polacy na razie słabo. Chmura 16. na 5000 m - czyli w normie, z tego co wiem, celował na co najmniej pozycję 12. Żadnej biathlonistce nie udało się wskoczyć do drugiej dziesiątki w sprincie. Jaworski na 1500 m odpadł w pierwszej rundzie. Kurowski na razie 24. w sankach - czyli zgodnie z przewidywaniami, bez rewelacji. Maliszewska na 500 m dała d... za przeproszeniem. Oczywiście, nikt nie spodziewał się po nich nie wiadomo czego, ale jak z Polaków sukcesy odnosi ciągle ta sama trójka, to się nudno trochę zaczyna robić.

Na hokeju kobiet raczej się nie znam, ale orientuję się, że zdecydowanymi faworytkami turnieju olimpijskiego są Kanadyjki, które rozwaliły wczoraj w puch Słowację (18:0. sic!). Szwedki, które też się zaliczają do drużyn, które stać na zwycięstwo, skromnie ograły Szwajcarki.

Dzisiaj dla Polaków najważniejszy będzie Sikora. Pobiegnie na 10 km. Raczej wielkiego sukcesu nie odniesie. Na poprzednich ZIO był na tym dystansie kolejno 32., 28., 31. i 19. Ale to znowu tylko statystyki. Ja będę się cieszył, jak Tomek znajdzie się w pierwszej "10".
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lut 2010 16:43

Byłem tego absolutnie pewien. Jako jedyny skoczył ponad 103 m i właściwie nie miał problemów przy lądowaniu.

W kwalifikacjach Małysz nie skoczył najdalej i w sumie nic nie wskazywało na to, że będzie pewniakiem do złota. O ile dobrze pamiętam, to przeskoczył go Schlierenzauer i to z niższej belki, a Morgenstern chyba skoczył jakoś minimalnie krócej (również z niższej belki). Możliwe, że mylę nazwiska, ale wyszło mi, że gdyby wszyscy skakali z tego samego rozbiegu, to Adam byłby trzeci. Do tego trzeba dodać Ammanna, który od jakiegoś czasu jest w wyśmienitej formie, tylko podczas kwalifikacji chyba nieco zawalił.
Nie wiem, jak nazywał się ten kolo śpiewający piosenkę, w której często padało słowo "alleluja"

Shreka nie oglądałeś ;p?
Piosenka nazywa się "Hallelujah" i wersję filmową śpiewał Damien Rice, a oryginalnie chyba Leonard Cohen.
Koleś, który śpiewał to na ceremonii otwarcia akurat chyba leciał na żywo (moim zdaniem z bardzo dobrym skutkiem), w przeciwieństwie do pani śpiewającej hymn igrzysk.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Darth Dream w 14 Lut 2010 16:48

zwieR.Z. napisał(a):W kwalifikacjach Małysz nie skoczył najdalej i w sumie nic nie wskazywało na to, że będzie pewniakiem do złota. O ile dobrze pamiętam, to przeskoczył go Schlierenzauer i to z niższej belki, a Morgenstern chyba skoczył jakoś minimalnie krócej (również z niższej belki).

Miałem na myśli to, że jednocześnie skoczył ponad 103 m i nie miał większych problemów z lądowaniem. Bo jak sporo ludzi zauważyło, skoki na odległość ponad 102, 103 m zwykle sprawiały skoczkom problem, gdy trzeba było wylądować. A lądowanie jest ważne, bo za złe lecą punkty. Dlatego spodziewałem się, że jeśli w konkursie znowu Małysz wyląduje poprawnie, a reszta czołówki niepewnie, to zawsze Adam zyska jakieś ułamki.
zwieR.Z. napisał(a):Shreka nie oglądałeś ;p?

Nie-e. :mrgreen:
zwieR.Z. napisał(a):w przeciwieństwie do pani śpiewającej hymn igrzysk.

:D
Mi się wydaje, że jednak było z playbacku, ale kłócić się nie będę, musiałbym obejrzeć jeszcze raz.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Kozer w 14 Lut 2010 17:34

zwieR.Z. napisał(a):
Fajnie to wyglądało :D

Dla Ciebie śmierć wygląda fajnie?

Moze nie fajnie, ale ciekawie. I niekoniecznie sama śmierć, a zdarzenie. Imponujaca kraksa
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Darth Dream w 15 Lut 2010 09:14

Tomkowi poszło słabo, ale gdyby nie ten śnieg, to byłoby trochę lepiej. Pierwsze strzelanie miał bezbłędne, a śnieg wtedy nie padał. No nic, marudzić nie będę. Drugi z Polaków, Szczurek, był gdzieś pod koniec stawki, ale on wybrał się na ZIO "po naukę" ;) .

A dzisiaj będzie biegła nasza Królowa Śniegu. Jak przy Małyszu żeśmy dmuchali w telewizory, to teraz trzeba będzie je trochę przechylić, żeby Justysia drałowała pod górkę :mrgreen: . Ja się spodziewam miejsca w pierwszej "10". Ona sobie zostawia margines bezpieczeństwa, więc ja też.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez MrPavvelo w 16 Lut 2010 16:31

no na razie mozemy sie cieszyc z adasia,ale spokojnie sikora gdyby nie te beznadziejne warunki na pewno bylby w pierwszej 10

justyna 5. miejsce,chociaz liczylem na podium,ale nie wazne i tak i tak zdobedzie jeszcze 2 zlote medale :D
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez Darth Dream w 16 Lut 2010 17:06

Dobrze było wczoraj. Wkurzają mnie ci dziennikarze, którzy zachowanie Justyny nazywali "zasłoną dymną" i nawijali o złotym medalu. Kowalczyk wie lepiej, co mówi. I dobrze przewidziała wyniki wczorajszej konkurencji. W wywiadzie udzielonym na kilkanaście dni przed igrzyskami powiedziała, że w walce na tym dystansie będzie liczyć się Charlotte Kala i Marit Bjoergen, a ona sama, jak dobrze pójdzie, to będzie szósta. No i niemalże sprawdziło się.

Kanada świętuje pierwszy złoty medal olimpijski zdobyty u siebie :P Cieszę się tez z brązu Bode Millera w zjeździe, zawsze go lubiłem (tzn. Millera, nie brąz ;) ).
Kurowski dobry chłopiec, awansował na 23. Ale nie rozumiem, jak oni mogli jechać po tym torze. Bo ja, jakbym dojeżdżał do ostatniego zakrętu, to nie mógłbym się skoncentrować na jeździe.
Ale generalnie Polacy spisują się bardzo słabo. I w łyżwiarstwie figurowym, i w szybkim, i biegach (mężczyźni), i w biathlonie (kobiety), i w short-tracku. Jedna saneczkarka - Ewelina Staszulonek - zajmuje po dwóch przejazdach 10. miejsce, co uważam za dobrą pozycję.
Polska zajmuje w tym momencie 15. miejsce w klasyfikacji medalowej - sama lokata nie jest imponująca, ale kogo wyprzedzamy? Austrię i Rosję. :P Ale to i tak niedługo się zmieni.

Jeśli się nie mylę, to właśnie dzisiaj zaczyna się rywalizacja w hokeju mężczyzn. W Turynie trzymałem kciuki za Słowację i chcę być konsekwentny. To silny zespół.
A Kanadyjki kontynuują wyniszczanie kolejnych drużyn. :mrgreen:

[edit]
Justyna srebrna! Extra! Tak właśnie miało być! Co prawda, w półfinale miała lepszy czas niż Bjoergen, ale ta ostatnia najlepszy czas miała wczoraj w ćwierćfinale i był on lepszy od wczorajszego najlepszego czasu Kowalczyk. Brawa dla Petry, która pokazała naprawdę sportowego ducha. Była twarda i odważna. Ja jestem pełen podziwu. Tylko szkoda, ze nasi faceci nie zabłyśli.

Niezła jatka była wczoraj w zjeździe kobiet - aż 9 nie ukończyło konkurencji z powodu upadków. Jedna z lasek zerwała sobie więzadła, inna upadła tuż po starcie - podczas rozpędzania się źle przeniosła ciężar z jednej nogi na drugą i straciła równowagę. Jedynej polskiej alpejce udało się przejechać trasę, ale znalazła się pod koniec stawki. Wygrała bardzo piękna Lindsey Vonn.

Jestem też zadowolony z wyników Eweliny Staszulonek, która ostatecznie zajęła punktowane miejsce. Ligocki za to dał ciała.

Pluszczenko w programie krótkim nie dał szans rywalom. Niesamowite, jak ten gość jeździ, od tylu lat najlepszy na świecie bezapelacyjnie. Szkoda, że w tej chyba najpiękniejszej konkurencji na ZIO Polacy się kompletnie nie pokazują.

Ale boli mnie porażka Słowaków z Czechami. Na szczęście zasady turnieju olimpijskiego są bardzo przyjazne - można przegrać wszystkie mecze, a i tak się wyjdzie z grupy.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez MrPavvelo w 19 Lut 2010 20:12

Justyna srebrna! Extra! Tak właśnie miało być!

zgadzam sie,tylko w mediach ciagla nadaja,ze justyna to tylko zloto powinna miec,a moze dlatego nie zdobyla,bo tylko na nia naciskaja,zeby bylo jak najlepiej,a sama mowi,zeby tak nie wymagac...

Brawa dla Petry, która pokazała naprawdę sportowego ducha. Była twarda i odważna. Ja jestem pełen podziwu.

ja tez jestem pelen podziwu,a potem po pierwszysch startach myslalem,ze zrezygnuje,a tu zdobyla braz,brawo
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez Darth Dream w 21 Lut 2010 17:23

MrPavvelo napisał(a):zgadzam sie,tylko w mediach ciagla nadaja,ze justyna to tylko zloto powinna miec

Gadają aż do znudzenia, ale przecież wiadomo, że sprint to nie jest koronna konkurencja Justyny.

Ale muszę przyznać, że nawet ja w końcu zawiodłem się na Justynie. Byłem pewien, ze złoto zdobędzie w biegu łączonym - a tu "tylko" brąz... Choć myślę, że w biegu na 30 km też będzie mocna.
Małysz srebrny po raz drugi, a właściwie trzeci, jeśli liczyć SLC. Trochę czuję niedosyt po jego startach - był świetny w Whistler, ale bardzo pragnąłem, żeby wywiózł jedno złoto. No nic, Potter był lepszy od starego Dumbla i tyle :mrgreen: I to wyraźnie lepszy. Może Małysz dotrwa do Soczi...? Lepiej poszło na K-125 niż na K-95 pozostałym Polakom, i z tego się cieszę.

Biathlonistki mnie trochę zaskoczyły, niewiele zabrakło do podium, ale czy ktoś medalu po nich oczekiwał? Miejsca w pierwszej "8" to też bardzo dobre osiągnięcie. Ale zaskoczyło mnie dopiero 60. miejsce Vincenta Jaya - wyprzedził go nawet nasz Szczurek. Czyżby te dwa medale to jednak był przypadek?

Również zaskoczeniem był dla mnie srebrny medal Pluszczenki. Faktycznie, w programie krótkim nie zdeklasował rywali, ale był pierwszy. Chyba jednak jego dominacja się skończyła definitywnie.

Małysz w formie, więc Polska będzie się liczyć podczas jutrzejszego konkursu drużynowego. W SLC byliśmy na 6., na ZIO w Turynie na 5., więc teraz wypadałoby mieć 4. ;)
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez MrPavvelo w 22 Lut 2010 16:52

Choć myślę, że w biegu na 30 km też będzie mocna.

pewnie tak,bo to jej ulubiony bieg

Lepiej poszło na K-125 niż na K-95 pozostałym Polakom, i z tego się cieszę.

duzo lepiej i dobrze,bo moze jakis medal w druzynowym bedzie xd

Małysz w formie, więc Polska będzie się liczyć podczas jutrzejszego konkursu drużynowego. W SLC byliśmy na 6., na ZIO w Turynie na 5., więc teraz wypadałoby mieć 4. ;)

marzenia marzeniami,ale dobrze bedzie jak bedziemy w 2. serii
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez Darth Dream w 22 Lut 2010 17:11

MrPavvelo napisał(a):marzenia marzeniami,ale dobrze bedzie jak bedziemy w 2. serii

Myślę, że do drugiej serii dostaniemy się spokojnie.

Sikora wraca bez medalu, trochę szkoda, ale się chłopak starał, a miejsce w panteonie polskich sportowców już dawno sobie załatwił.

Norweżki mają podobno jakieś uwagi co do Justyny, że zbyt szybka porzuciła bieg łyżwowy na rzecz dowolnego. Tak czytałem dzisiaj w gazecie. Z kolei Kowalczyk ma uwagi co do pozostałych zawodniczek z czołówki, które chorują na astmę i dzięki temu mogą przyjmować leki oficjalnie traktowane jako nielegalny doping.

Ech, te życie... :twisted:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez zwieR.Z. w 22 Lut 2010 17:27

marzenia marzeniami,ale dobrze bedzie jak bedziemy w 2. serii

Nie można przez 10 lat cały czas wymagać jedynie, że dostaniemy się do drugiej serii. To akurat mamy raczej jak w banku, pod warunkiem, że żaden z naszych nie spadnie na bulę. Na szczęście Mateja już nie skacze, więc może będzie dobrze ;p Jeżeli wszyscy skoczą na swoim przyzwoitym poziomie, to 4-5 miejsce mamy pewne. Na tę chwilę myślę, że ustępujemy Austriakom, Norwegom, Finom i Niemcom. Z Czechami trzymamy podobny poziom, ale z lekkim wskazaniem na nas. Ja po cichu liczę, że komuś z czterech pierwszych ekip powinie się noga i sprawimy małą brązową niespodziankę ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bartaz w 22 Lut 2010 17:41

Niemcy? Gdzie tam;p Schmitt i Uhrmann nie mają formy, a Wankowi też coś nie idzie. Więc może będzie ten brąz.. A to będzie na dużej czy małej skoczni?
"Someday I too will fly and find you again"
Awatar użytkownika
bartaz

Dołączenie: 30 Sty 2010 00:59

Postprzez zwieR.Z. w 22 Lut 2010 18:05

Uhrmann był piąty w pierwszym konkursie, a Schmitt dziesiąty. Niemcy mają jeszcze Neumayera, który był szósty w ostatnią sobotę. W dodatku w pierwszym konkursie trzech Niemców było w drugiej serii, a na dużej skoczni weszli wszyscy, podczas gdy u nas najpierw zakwalifikowali się tylko dwaj, a potem trzej zawodnicy. Myślę, że Niemcy są w naszym zasięgu, ale będziemy potrzebować do tego trochę szczęścia, bo ogólnie rzecz biorąc, są trochę lepsi.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Darth Dream w 22 Lut 2010 18:12

Nic ująć zwieR.Z.owi. :D

Ale dodać można, że konkurs będzie na K-125. Czyli na dużej. Na małej skoczni nie rozgrywa się zawodów w ZIO w ogóle.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez zwieR.Z. w 22 Lut 2010 23:00

No i widzisz bartaz, Niemcy ze srebrnym medalem ;p
Nasi niestety nie skoczyli wszystkich prób na miarę swoich możliwości. Szkoda, bo stać nas było na naprawdę dobry wynik. Stoch w drugiej próbie ustąpił tylko o pół metra Morgensternowi. Gdyby oba skoki oddał na tym samym poziomie, a Rutkowski dołożył z 5 metrów do pierwszego skoku, to byłoby naprawdę ładnie i na miarę naszych możliwości.
A Austriacy jak to Austriacy... maszyny do wygrywania.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości