Zmiany

(BBB, Chazy Chaz, Spike Minoda, PhiPhi, Bourdie, Mr Hahn)

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 06 Kwi 2010 12:50

Chesterowi głos się ........... i teraz jedyne co może powiedzieć, aby nie zawieść fanów to to, ze chcą tworzyć nowy styl.

to by nie grali utworów, w których Chester się wydziera na koncertach. a może po prostu znudziło im się granie HT i Meteory, i chcieli stworzyć rzeczywiście coś nowego?
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Zmiany

Postprzez bbartek w 07 Kwi 2010 13:22

a może po prostu znudziło im się granie HT i Meteory, i chcieli stworzyć rzeczywiście coś nowego?

Moim zdaniem chcieli pójść dalej i stworzyć coś nowego, gdyby ciągle grali to co na HT i M to nie rozwijaliby się muzycznie i stali ciągle w jednym miejscu...
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 09 Kwi 2010 16:29

LP chciał pokazać swoje możliwości i nie należy uważać tego za złe. Chester pokazał, że umie melodyjnie śpiewać, a Mike, że w ogóle tak umie, Brad grał dobrze na gitarze.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Re: Zmiany

Postprzez Sori w 09 Kwi 2010 17:44

Warto dodać, że dobrze jedynie w porównaniu do poprzednich albumów, bo patrząc na muzykę jako całość, jest słaby.

Co do zmian - są duże. Bardzo duże. Na MTM nie ma ani jednego kawałka przypominającego chociaż trochę klimatem Hybrid Theory i Meteorę. Moim zdaniem decyzja o przestawieniu się na klasyczny rock nie jest zła - bo album (MTM) jest nawet ciekawy - ale na pewno nie jest też dobra. Chester nauczył się jeszcze lepiej śpiewać, a Brad i Rob grać, ale to nie musiało oznaczać zmiany stylu - bo mogli stworzyć nowe HT, tyle, że lepsze technicznie, a to byłoby już "coś".

@down Zobacz sobie, jak niewielki procent MTM stanowi rap i elektronika...
Ostatnio edytowany przez Sori 09 Kwi 2010 20:58, edytowano w sumie 2 razy
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 09 Kwi 2010 19:04

klasyczny rock to byłby gdyby nie było elektroniki i rapu! ("Bleed It Out")
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zmiany

Postprzez Kozer w 21 Kwi 2010 15:38

Ale mała ilość rapu nie jest efektem 'przejścia na klasyczny rock' tylko pracy Mike'a z Fort Minor !

Zresztą sama koncepcja klasycznego rocka jest dla mnie bez sensu.. Nadal grają alternatywny metal.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Sori w 21 Kwi 2010 19:52

Na MTM właściwie jedynie Given Up można uczciwie podciągnąć pod alternatywny metal.

Metalu to oni nawet na koncertach niewiele teraz grają. :)
Awatar użytkownika
Sori

Zmiany

Postprzez Kozer w 21 Kwi 2010 21:31

Wiadomo, że z czasem 'spokojnieją'.

Po prostu - alternatywa. Faktycznie, ten metal nie potrzebny :P sama alternatywa starczy
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Zmiany

Postprzez Mr.Pablo w 21 Kwi 2010 22:01

Hmm czy ja wiem.Ja bd mówił że LP i tak grają Metal Alternatywny. No ale i tak zgodzę się że teraz jakoś metalu nie grają, ale w dawnych czasach jak najbardziej.Też sądzę że nie powinno się oceniac kapeli po dzisiejszych czasach jacy są.Tak samo jest z Green Day'em teraz graja pop punk rocka. Kiedyś grali "czystego punk rocka" czasem nawet hard punk.No ale cóż, LP może i wróci do swoich starych czasów- oczywiście nie mówie że te sa złe, lecz mi do gusty bardziej przypadł "old style" ;p
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 22 Kwi 2010 19:12

a ja nie chcę, żeby grali to samo co na poprzednich krążkach. oczywiście nie mówię tutaj o brzmieniu, tylko o tym, że każda piosenka LP jest bardzo podobna.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zmiany

Postprzez Kozer w 25 Kwi 2010 00:03

Mają wrócic do korzeni i właśnie obawiam sie trochę tego, o czym mówisz - zbyt dużego podobieństwa do HT ...

No oby zagrali z podobną energią - to już będzie spory sukces :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Zmiany

Postprzez Melliana w 25 Kwi 2010 09:51

Olórin napisał(a):Mają wrócic do korzeni i właśnie obawiam sie trochę tego, o czym mówisz - zbyt dużego podobieństwa do HT ...

Akurat o to bym się nie martwiła, bo raczej nam to nie grozi ;)
Jakoś nie wydaje mi się, żeby po MtM nagle wrócili do tego co grali na HT. Ale z drugiej strony - Kto ich tam wie? ;)
Chociaż ja sama nie miała bym nic przeciwko temu. Nie narzekam za bardzo na piosenki z MtM (zwłaszcza dlatego, że w porównaniu z poprzednim płytami mają lepsze teksty i to je ratuje), ale wole HT i Meteore.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Zmiany

Postprzez Kozer w 25 Kwi 2010 11:21

Melliana napisał(a):Jakoś nie wydaje mi się, żeby po MtM nagle wrócili do tego co grali na HT.

Być może będą próbowali ;) Ale wątpie, czy im się uda :) Czekamy, niby do nowej płyty już całkiem niedaleko, jeżeli faktycznie wydaliby ją w czerwcu.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Zmiany

Postprzez bbartek w 26 Kwi 2010 15:35

Blackbirds porządnie mnie rozczarowało... Nie liczyłem od razu na powrót do brzmienia z Meteory, ale chociaż trochę zmian w tamtą stronę, myślałem że po Not Alone Linkini zaczną wracać do korzeni, do muzyki która ich "wybiła". Wczoraj zacząłem się zastanawiać czy nie przestać ich słuchać. Jeśli nadal będą tworzyć takie "coś" jak Not Alone czy Blackbirds, mam nadzieję że to tylko dwa takie pojedyncze utwory i już niedługo zaczną nagrywać to co wszyscy najbardziej lubimy, czyli utwory podobnie brzmiące (nie chodzi mi o to że mają być takie same, bo tego nie chcę!) do tych z HT i M. Jedyny pozytyw jaki dostrzegam z Blackbirds to wreszcie rap Mike'a, którego bardzo brakowało w ostatnich piosenkach, a Chester ciągle okropnie... Nie wiem czy mu się już głos całkiem spieprzył, że spiewa tylko jak dziewczyna? Gdzie jest ten Chester z Hybrid Theory, czy nawet z Out Of Ashes DBS (gdzie też z resztą pokazał że umie jeszcze się porządnie wydrzeć)? Mam nadzieję, że nie pójdą dalej drogą tych dwóch najnowszych piosenek, a wrócą do korzeni, nie musi być to dokładnie to samo co na dwóch pierwszych płytach, ale żeby było trochę mocniejsze, bo tego mi od dawna już brakuje... Tak przy okazji bardzo chciałbym usłyszeć połączenie stylu Linkinów z MTM i z HT i M... Jestem ciekawy jakby to im wyszło? :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Zmiany

Postprzez niqus w 26 Kwi 2010 17:42

moim zdaniem LP już za bardzo weszło w ten nowy styl, żeby wrócić choć odrobinę do tego, co kiedyś było

moim zdaniem, ktoś powinien ich posadzić przed magnetofonem/boom-box'em/whatever, zakneblować i puścić ich stare płyty, od początku do końca, bo chyba zapomnieli jak brzmiały i od czego wszystko się zaczęło

ale z drugiej strony, nie przypominam sobie zespołu, który po kilku latach utrzymywania się na szczycie, nagle postanowił wrócić do pomysłów wykorzystanych na początku kariery
moim zdaniem, będą eksperymentować, aż wszystko zacznie się walić, a jeśli tak się stanie, będą wracać do utartych schematów

ps. przestałam słuchać LP już ładnych kilka lat temu
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Zmiany

Postprzez bbartek w 26 Kwi 2010 18:59

ale z drugiej strony, nie przypominam sobie zespołu, który po kilku latach utrzymywania się na szczycie, nagle postanowił wrócić do pomysłów wykorzystanych na początku kariery

Czytałem kilka ostatnich wywiadów z członkami KoRna i na ich najnowszej płycie mają podobno wrócić właśnie do swoich "korzeni", mam nadzieję że kiedyś Linkini przejrzą na oczy i zrobią tak samo...
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Zmiany

Postprzez Zaki w 27 Kwi 2010 00:45

Wydaje mi się, że LP już nie wróci do swoich korzeni. Na HT czy Meteorze mieli ten mlodzieńczy "pałer". Teraz panowie się trochę zestarzeli i nagrywają bardziej statycznie i trzeba przyznać, że wychodzi im to dobrze. Gdyby teraz powrócili do dawnego stylu to mam wrażenie, że było by to takie na siłe.
Muzyką powinno się wyrażać siebie i oni to właśnie robią. Nie udają młodych chłopaków jakimi byli 10 lat, tylko są sobą. Chwali im się to.
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Zmiany

Postprzez kazjual w 01 Maj 2010 22:03

Linki są bardziej dojrzali! Każdy z was jeśli założy rodzinę będzie inny! Zmieniają się priorytety na maksa! Musicie uwierzyć mi na słowo bo jestem prawie 40-sto latką z mężem oraz 2 kochanej szarańczy! :D
kazjual

Dołączenie: 01 Maj 2010 21:31

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 02 Maj 2010 19:18

Wydaje mi się, że LP już nie wróci do swoich korzeni.

też tak sądzę, a nawet jestem pewny w 100%. będą grać utwory mające schemat tych z Meteory i HT, ale będą nieco łagodniejsze, jak właśnie Blackbirds.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zmiany

Postprzez Darth Dream w 14 Maj 2010 16:26

Ileż można wałkować ten temat??? :?

Pogódźcie się z tym, że LP zaczęło dawać d***, że teraz są uważani przez fanów pop za cool, sweet, jazzy a niedługo nagrają singla z Lady Gagą.

I zacznijcie słuchać kapel, które nigdy nie zeszły poniżej jakiegoś przyzwoitego poziomu (patrz: Dream Theater, Pink Floyd, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath i nie wiem, co jeszcze). Chcecie muzyki ciężkiej i agresywnej, to przerzućcie się na brutal black/death metal a jak nie wyobrażacie sobie metalu bez rapu - cóż, liczba kapel pokroju Hot Action Cop czy Crazy Town jest ogromna, na pewno znajdziecie coś dla siebie. Powodzenia i krzyż na drogę.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Sori w 14 Maj 2010 18:45

Muszę się niestety nie zgodzić ze wszystkim, co napisał mój poprzednik.

Otóż z powodzeniem możemy słuchać zespołów, które nagrały jakieś słabe krążki - ważne, aby to nie na nich się skupiać (nie kupować badziewia! i skarpetek! i gaci!), a na tych lepszych albumach. To, że Nightwish nagrał Dark Passion Play nie przekreśla całego zespołu - bo przecież oprócz DPP mają jeszcze Once, Oceanborna, Wishmastera...

Krótko mówiąc - bądźmy fanami muzyki (albumów; piosenek), nie zespołów.
Awatar użytkownika
Sori

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 14 Maj 2010 20:43

Crazy Town

weź mi nawet nie przypominaj tego kolesia, który jak za przeproszeniem pedał wygląda.

patrz: Dream Theater, Pink Floyd, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath i nie wiem, co jeszcze

przecież wiesz, że bardzo mało osób szczególnie młode pokolenie nie będzie słuchać klasyków z poprzedniego wieku, tylko to o czym trąbią w tv, a w tv lecą same dziadostwa.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zmiany

Postprzez Darth Dream w 14 Maj 2010 21:01

To niech jakoś zacznie. :D
Krótko mówiąc - bądźmy fanami muzyki (albumów; piosenek), nie zespołów.

OK. Przestańcie marudzić na MTM, słuchajcie sobie raz dziennie HT a MTM w ogóle i innych nie męczcie swoim marudzeniem na nowy Linkin Park. Zamiast tego znajdźcie sobie jakieś twórcze zajęcie - robienie na drutach, dzierganie, origami, rzeźbienie w paście do zębów. I wszyscy będą zadowoleni.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Zmiany

Postprzez MrPavvelo w 14 Maj 2010 21:13

jestem pewny na 100%, że gdyby nawet jakieś brutalne odmiany metalu leciały na Vivie to większość ludzi by właśnie tego słuchało. jeśli teraz byle jakiemu nastolatkowi powiesz o takich wykonawcach jak np: Led Zeppelin, Aerosmith, Guns 'N Roses, Metallica czy Jimi Hendrix to większość niestety nie będzie wiedziała co to w ogóle jest.

a przedwczoraj słuchałem MtM i szczerze powiem, że oczy mi się zamykały i mało brakowało, a bym usnął.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zmiany

Postprzez Darth Dream w 14 Maj 2010 21:17

Led Zeppelin, Aerosmith, Guns 'N Roses, Metallica czy Jimi Hendrix

Eee, przesadziłeś. To są legendy. Każdy ich zna. Może nie konkretne utwory, ale z nazwy znają ich wszyscy.
Ale schodzimy z tematu. Uszanujmy nerwy Niqus.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zespół

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości