Zrozumieć szołbiznes

(wszystko i nic)

Zrozumieć Muzykę..

Postprzez `Shinoda w 02 Lis 2010 21:17

Dobra Nook, Pocieszę Cię, Temat z wytwornią płyt - możemy zamknąć xD.
Teraz nam został menadżer! :D.
Do czego on jest nie licząc, załatwiania koncertów,wywiadów, wyjazdów i takich pierdół?
`Shinoda

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:20
Miejscowość: Oleśnica

Zrozumieć Muzykę..

Postprzez Nook w 02 Lis 2010 21:22

Z grubsza wszystko wymieniłeś. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy, póki co.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Zrozumieć Muzykę..

Postprzez `Shinoda w 02 Lis 2010 21:24

No więc na logike - Menadżer nawet LP nie jest potrzebny.. Bo jak nudzi się komukolwiek od nich, to mogą wszystko załatwiać nie?
`Shinoda

Zrozumieć Muzykę..

Postprzez Nook w 02 Lis 2010 21:35

Wydaje Ci się. Samemu ogarniać sprawy mogą sobie zespoły na poziomie piwniczno-garażowym. A LP to w zasadzie już przedsiębiorstwo. Ogarnij sobie całą logistykę, oprawe wizualną trasy, sprzęt na poziomie LP, a szybko dostaniesz pierdolca. To nie jest amatorski zespół by upchać gitary i bebny do busa i huzia jechać w Polske grać do jakiegoś klubu.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez niqus w 02 Lis 2010 22:38

Image
oto, co się ze mną stało, jak przebrnęłam przez cały temat

Shinoda, jak to już Nook ci powiedział: jak chcesz grać tylko po to, żeby zdobyć kasę i laski, to odpuść już teraz.

Shinoda napisał(a):Btw. Znasz historie LP? Bo mi się czytać nie kce :<. Oni normalnie mieli kariere czy jak 1/2 zepsołów zwykły fart im to dał? Mam na myśli, że poprostu promowali płyty ludziom się podobało i 13mln fanów ?

Wiesz, oni od początku byli sławni. Jak się Chester urodził, to ogłosili to w wiadomościach na całym świecie :P
TO BYŁ SARKAZM (wolę napisać, bo jeszcze ktoś weźmie to serio)
Z tego co czytałam, to z początku LP promowało się głównie wysyłając własnoręcznie wypalone płyty do znajomych, pisząc o sobie na forach muzycznych i wysyłając swoje kawałki do stacji radiowych.
Próbowali również z wieloma wytwórniami, lecz często byli odrzucani.
W końcu, komuś się ich materiał spodobał i zaczęła się promocja w pełnym tego słowa znaczeniu.

[edit] mam dziwne wrażenie, że moja wypowiedź zostanie zignorowana, bo ma za dużo literek... rany, jakbym przeżywała znowu Czarnego..... :|
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez Nook w 02 Lis 2010 23:02

Dzięki niqus za zmianę nazwy wątku. You're awesome :)

A co do Twoich odczuć po przeczytaniu wątku, to I feel your pain, bo mam podobnie gdy muszę uświadamiać kolegę 'Shinodę. I prawde mówiąc, już mi się nie chce. I'm out :lol:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Re: Zrozumieć szołbiznes

Postprzez `Shinoda w 03 Lis 2010 17:11

Nooczkq. Nie wiem czy wspomniałem tutaj o kasie.. Jeżeli tak to sry, przez cały czas gadam "Jak najwięcej fanów" (nie, ty cały czas gadasz o kasie) bo wiesz, fajnie musi być jak Taki chesterek sobie stoi a przed nim kilkadziesiąt tysięcy ludzi ; x..

Btw. nadal se nie wyobrażam tego promowania, jak wytwornia i sam zespół dawają swoje kawałki do radia , neta, poprostu wszędzie, rozumiem że dużo osób się zainteresuje, ale czy tysiące? :D
/niqus/ nauczta se jezyka polska, bo dostanieta bana.
Serio, zaczynam dostawać drgawek na widok twojej gramatyki.
`Shinoda

Re: Zrozumieć szołbiznes

Postprzez Frycas w 05 Lis 2010 20:06

`Shinoda napisał(a):Nooczkq. Nie wiem czy wspomniałem tutaj o kasie.. Jeżeli tak to sry, przez cały czas gadam "Jak najwięcej fanów" (nie, ty cały czas gadasz o kasie) bo wiesz, fajnie musi być jak Taki chesterek sobie stoi a przed nim kilkadziesiąt tysięcy ludzi ; x..

Btw. nadal se nie wyobrażam tego promowania, jak wytwornia i sam zespół dawają swoje kawałki do radia , neta, poprostu wszędzie, rozumiem że dużo osób się zainteresuje, ale czy tysiące? :D
/niqus/ nauczta se jezyka polska, bo dostanieta bana.
Serio, zaczynam dostawać drgawek na widok twojej gramatyki.

Szczere to to popieram :D
Co do tematu.
Normalnie ,wbijasz na forum i spamujesz : "Yo ,Zdzichy i Zdzichówki dziś Janek Wraz ze zespołem gra w Zapizd**" .Fani przyjeżdżają ,laski i kasa leci ...
Dobra na serio.:D
Najpierw zacznij z mniej znanej wytwórni . Nagraj jakieś demka itd. porozsyłaj po necie ,na nk szukasz ziomka ,nie wiem Janka Kowalskiego i ślesz mu kasetę pocztą ..Znajomym rosyłaj stój przed kościołem i rozdawaj demka,stój pod krzyżem i rycz : "Tu są tajne plany jak pozbyć się obrońców krzyża","Śmieszne piosenki o JB" itd.-sukces gwarantowany :D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez MrPavvelo w 05 Lis 2010 20:54

Pokaż za przeproszeniem dupę pod kościołem i już będzie o Tobie głośno, fani od razu się posypią.

Kurde. Nagraj jakimś swoim sprzętem swoją muzykę i tak jak post wyżej napisał Frycas porozdawaj to wszędzie. Spamuj wszędzie gdzie się da, graj koncerty w garażu/domu itd.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez Frycas w 05 Lis 2010 21:11

@UP dokładnie ."Zarapuj" Bleed It Out przed kościołem-sukces gwarantowany. W tym chodzi o to ,że ma być rozgłos. Wynieś sprzęt na ulicę (wzmacniacze) tak jak na jednym teledysku Davida Guetty i ostra grajcie. Nagrajcie coś to podam kumplom/znajomym zgram na płytki porozdaje ,zrobicie stronę internetową. Grajcie na imprezach w mieście. Musicie tak to rozgłaszać że nie wiem co. Na początek udostępniajcie muzyke tak jak ZwieR.Z ,za darmo. Potem możecie coś za skromne 10 zł na utrzymanie. Mówie Ci podaj demko to podam znajomym oni swoim i coś z tego bd. Np. The Calog,zespół z Rzeszowa. Są w branży 2 lata a dużo osób ich zna ;)
Ps. Podaj to demko ! :D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez MrPavvelo w 05 Lis 2010 21:30

Jak mi się choć trochę spodoba, to też chętnie pomogę.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez Frycas w 07 Lis 2010 22:24

Więc podasz te demka czy co ? Czy nagrywasz dopiero ?
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez kolo10017 w 13 Lis 2010 17:27

Tworzy jeszcze w programie :D
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez MrPavvelo w 13 Lis 2010 18:27

Stawiam, że nie wejdzie już na to forum albo za jakiś dłuższy czas.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez niqus w 13 Lis 2010 18:45

ja stawiam, że wróci za jakieś 2 miesiące (jak poprzednio) i założy podobny temat, albo zacznie w jakimś innym spamować o swoim zespole (jak poprzednio)

jak myślicie: zamknąć temat, czy wam się przyda*?

*do czegoś innego niż wzbudzania śmiechu bądź dezorientacji
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Zrozumieć szołbiznes

Postprzez MrPavvelo w 13 Lis 2010 19:00

Możesz zamknąć, bo w sumie cały temat napędzał 'Shinoda. Jak wróci to otworzysz. ;)
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Poprzednia

Powróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Dead_Slayer oraz 0 gości